Bijdragers

vrijdag 30 oktober 2009

Volgende verjaardag...

Tja, de verjaardagen komen eraan. (Dries - Bart - Amelie - Raf - Janus - Marie-Jeanne enz)

Na Jaana is het nu de beurt aan den Dries. Hij wordt al 11 jaar! Waar is de tijd dat hij nog pampers droeg? Vanavond gaan we op zijn gezondheid er één (of twee?) drinken... Het is te hopen dat hij het zo goed blijft doen op school als hij nu doet. Hij wordt nog een goeie! Ik ben eens benieuwd of er ook nog iets te knabbelen gaat vallen, want hij heeft niet gevraagd om een taart te bakken. (de deeg van de vorige vond hij blijkbaar niet zo goed...)
De zondag gaan we dan bij Bie aan ons jaarlijks "wafelen festijn" beginnen. Neen, dit is geen album van Nero die zo eindigt, maar een traditie bij de "VanRoykes"... Elk jaar organiseert tante Marcella en Nonkel Louis deze familiebijeenkomst. Nu is het bij Bie in Londerzeel (het is daar wat groter dan in Kapelle op den Bos!) en wij verheugen ons er al op.
De maandag is het dan een vrije dag (vervanging voor den eerste november) en gaan Janus en Tinne nog wat in Deinze werken, terwijl wij dan op Jaana gaan letten...

maandag 19 oktober 2009

1e verjaardag Jaana



Gisteren was het dan zover. Jaana's eerste verjaardag!




Na de stemming voor de "Lange Wapper" hebben we in de voormiddag twee vlaaien gebakken, één met krieken ( lievelingstaart van Dries) en één met pruimen. Tegen half één zijn we vertrokken richting Ledeberg. Wij dachten daar als eerste aan te komen? maar dat was zonder de anderen gerekend. Gelukkig waren we nog niet de laatsten. Na een drankje en wat chips zijn we dan allen vertrokken richting "Geboortebos". Gezien niemand de exacte locatie kende zouden we onze Jan volgen. Wij waren echter al langer weg en daarom stopten we onderweg, waar we dachten dat het ongeveer was. Het was echter nog enkele km verder. Daar stond dan een bord (onder de viaduct van de E17) "Parking Geboortebos". Wij dachten dat het niet ver meer was... Maar toen ons Moemoe doodop was, bleek dat we nog maar in de helft waren (nog minstens 500 meter verder). Dus wij zijn met haar in een cafeetje een koffie gaan drinken. De anderen hebben dan de aanplanting van de "boom van Jaana" mee gevolgd.








Nadien zijn we terug naar Ledeberg gereden waar we nog gezellig taart gegeten hebben, en tegen de zessen nog een pistoleke. Het was een aangename bijeenkomst en ik denk dat ons Jaana met al haar pakjes er ook van genoten heeft. Tot de volgende!

vrijdag 16 oktober 2009

Ilfeld en Teske

Ja... ons badkamer in Teske is nog altijd niet compleet af... De lamp verwerkt in het badkamer meubel flest soms... Dat wil zeggen gaat vanzelf uit of gaat niet aan als je de schakelaar aanzet ! Willems gebeld op 28/9 en op 1/10, afspraak gemaakt voor zaterdag 10/10 's morgens na 9 uur... Wie we niet gezien hebben ... jawel...

De vrijdagmorgen 2 oktober zijn we hier al om half acht vertrokken om tegen tien voor acht de bus te nemen aan 't Spant richting Ilfeld. Na wat files onderweg zijn we tegen 17:15 uur dan toch eindelijk ter plaatse geraakt. Het was een aangenaam weerzien tijdens de receptie die ons door het gemeentebestuur van Ilfeld werd aangeboden.
Minder goed was het gesteld met Hans van Niedernhausen. Hij was daags tevoren in het ziekenhuis opgenomen... met problemen die aanvankelijk als hartproblemen bestempeld werden maar later bleek het iets anders... dus Hans en Linde waren er niet bij!
Het was een heel druk weekend!

De zaterdag hebben we de ganse dag rondgereden om van alles en nog wat te bezoeken. Van Kyffhäuser (de burcht van Barbarossa) naar Bad Frankenstein waar we het Panorama Museum bezocht hebben, naar Arche Nebra.


Het avondeten was voorzien in "Poppenbergs Ruh", maar wij waren uitgenodigd om privé te gaan eten. De dag werd afgesloten met een vuurwerk dat we vanuit het keukenvenster van Rosi gevolgd hebben. Nadien is Gisela samen met Klaus nog langs geweest en hebben we nog enkele uurtjes bijgepraat (en gedronken).




De zondag zijn we dan begonnen met het planten van een boom in het Ahorn-arboretum dat vijf jaar geleden opgericht werd door een gemeente werkman en nu reeds het grootste "ESDOORN" park (arboretum) van Duitsland is... Ik geloof dat men vertelde dat er al 176 verschillende esdoorns staan... Daarna naar een protestantse kerkdienst, 's middags gaan eten bij Gisela in het "Schützenhaus" en dan in de namiddag de "Nordhäuser Traditionsbrennerei" gaan afzien met "Verkostung" In totaal hebben we toch 7 verschillende soorten schnaps mogen proeven!



Hier namen we dan afscheid van de mensen van Niedernhausen, die toen al de terugweg naar Niedernhausen gingen aanvatten. Onze mensen hebben dan nog in de buurt een ritje gemaakt om eens een idee te hebben van de omgeving. Wij hebben hier niet aan mee gedaan, want wij hebben hier zelf al veel rondgereden.
De maandag morgen zijn we rond 10 uur huiswaarts getrokken, waar we tegen 18 uur aankwamen. De file van Ranst tot Borgerhout hebben we via de "busbaan" ontweken... Toffe chauffeur!


De vrijdag (9/10) zijn we dan naar Teske gereden waar we wat opgeruimd hebben en de zaterdag tevergeefs gewacht op de loodgieter! Zaterdagavond naar huis en zondag was het "Nationale Architectuur dag" of zoiets en zijn we "Den Bell" gaan afzien. Ik vond het heel tof qua inrichting en dat het ganse gebouw mooi gerenoveerd is. Ons Carolientje is de zondag namiddag vertrokken naar Hongkong (reeds lang geplande reis) en zal pas tegen 't eind van de maand terug in Belgenland zijn! Ondertussen zijn we nog eens naar Ledeberg geweest om te babysitten en ook naar Edegem (2x)... Naar de notaris geweest in Ekeren (maandag) en met Amelie naar den tandarts (woensdag).


Morgen gaan we naar het feest van de Ferre die volgende maandag "Tachtig" wordt en zondag naar het feest van Jaana die "Eén" wordt!

dinsdag 29 september 2009

Graven in Deinze


Het fietstochtje van vrijdag was de moeite. De aankomst van de oude boten was prachtig om te zien. Ik heb van velen een fotoke getrokken.. en we zijn tegen 19 uur maar thuis gekomen, moe , maar voldaan.

"Schuppen" bij onze Jan is zaterdag niet doorgegaan, in plaats daarvan zijn ze naar hier gekomen want in de namiddag moesten Jan en Tinne naar nen doop. Natuurlijk zijn ze daar te laat aangekomen. Naar de fuif van Bie zijn ze ook niet kunnen gaan, kwestie van niet te laat te gaan slapen, want zondag was zwaar werk gepland..
We zijn zondag hier om 10 uur vertrokken naar Deinze. Toen we daar om kwart voor elf aankwamen waren er toch al vijf mensen hard aan het werken. We hebben ons vlug omgekleed en zijn er mee ingevlogen.
Tegen één uur werd het tijd om de innerlijke mens wat te versterken. Drie kwartier later zijn we er terug ingevlogen tot 18 uur... Ik heb heel hard gezweet, maar van mijn ziekte niet veel gevoeld... Tegen zeven uur 's avonds zijn we dan een Turkse pizza gaan eten op kosten van Janus. Bedankt Jan het was héél goed. Nadien hebben we Sem en Marijn nog naar huis gedaan en waren we tegen half tien thuis. Nog efkes iets gedronken en dan gaan slapen... 'Gisteren waren we allebei stijf en moe en hebben het kalm aan gedaan zodat we nu terug op ons plooi zijn.

vrijdag 25 september 2009

Ja, da griepke is een taai... dinsdag hebben we het hééél kalm aangedaan en woensdag was ons Mj alweer iets beter. Bij mij gaat het op en neer. Gisteren was het DAS dag (Dries-Amelie-Stef), van iets na den achten 's morgens tot iets na den elven 's avonds bij onzen Bart gezeten. Dan vanmorgen tot 9 uur gemaft... het heeft ons goed gedaan... maar 't is bij mij nog altijd niet over... en naar den dokter ga ik niet, want als ik een afspraak maak dan voel ik niks meer tegen ik mag komen...
Deze namiddag gaan we nog eens fietsen. We zullen zien wat dat geeft. Het weer ziet er goed uit. Niet te warm, niet te koud (ongeveer 20 °C) en weinig wind, dus we gaan eens kijken naar "Water-kant" op het Eilandje... wat vandaag begint en tot zondag duurt.
Morgen gaan we proberen wat te helpen in Deinze en hopelijk gaat dat vlot...

maandag 21 september 2009

We zijn weer een maandje ouder...

Na de vorige interventie zijn cronologisch volgende gebeurtenissen de moeite om te vermelden.
Ten eerste het feest van Sofie en Bart op 29 augustus was in één woord fantastisch. Ik denk dat iedereen er zich goed geamuseerd heeft. Het weer viel heel goed mee en de sfeer was relaxed en aangenaam... Bedankt daarvoor!
De volgende dag moesten we dan ons moeder al terug gaan halen in Ekeren om in Dworp te gaan vieren ... onze nonkel Armand vierde namelijk samen met zijn familie zijn 80e verjaardag. Poepchique en goed!
De week daarna zijn dan onze Duitse vrienden Hans en Linde op bezoek geweest. Het enige negatieve hierbij is dat ik de maandag middag ziek ben geworden (begin van griep) en dat heeft zo toch enkele dagen geduurd. Desalniettemin hebben we geprobeerd hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken (met beklimming van de Sint Romboutstoren in Mechelen, en eens goed te gaan eten...) Vrijdag de 4e september ben ik dan aan het bakken gegaan voor het feest van Koen (30 jaar geworden en pas verhuisd naar een nieuw appartement, samen met Caroline!) op zaterdag voor "De Schijver" kes en zondag voor de "Boudewijns"kes. De zaterdag erop (12/09) terug aan 't feesten in "San Marco Village" waar den Hugo uit de straat zijn 55e verjaardag vierde... 15 september naar Willebroek om ons te laten knippen en zaterdag 19/09 de verhuis van Raf, helaas had ik dat griepeke van in 't begin van de maand terug gekregen van onze Stef vorige woensdag... en ik kon dus niet meedoen... Gisteren is dan ons MJ ook ziek gevallen en vanmorgen zijn we met twee zieken gaan babysitten op ons Jaana... 't is te hopen dat die er niks aan overhoudt!

dinsdag 25 augustus 2009

2 maand later...

Sinds Raf terug is van Amerika heb ik niet meer de drang om hier veel persoonlijke dingen neer te schrijven.
In 't kort wil ik wel een overzicht geven van wat er de voorbije twee maanden zoal gepasseerd is.
De 25e juni is het gerief dat Raf per boot had opgestuurd aangekomen en heb ik dat afgehaald. De zaterdag daarop was het de zilveren jubileum van mijn neef Raymond in het clubhuis van de Yachtclub van Hoboken. De week daarop was den Dirk 50 en dat hebben we in Hoevenen meegevierd. De derde week van juli zijn we bij ons Ma de haag gaan afdoen en dan twee dagen gaan werken (verlichting badkamer en reinigen van het dak) in Teske. Vanaf zestien juli tot 26 juli zijn we gaan 'home' - sitten in Beernem en ondertussen zijn we naar de BBQ van onze Jan geweest ter gelegenheid van de aankoop van zijn huis in Deinze. We hebben in het Brugse Ommeland enkele mooie fietstochtjes gedaan alhoewel het mooie weer niet altijd van de partij was.
De 1e augustus was het dan ons Ma haar feest (81) in het zaaltje op den Bunt. Van 4 tot 7 augustus hadden we geboekt voor een midweek aan de zee (halfpension in hotel "Sandeshoved" in Nieuwpoort). Dit is erg goed meegevallen en we gaan dit nog doen, maar dan nemen we ons eigen fietsen mee! (nu hebben we er gehuurd voor één dag!) Daarna zijn we een week naar Teske geweest om te snoeien en het Moedersfeest van 15 augustus voor te bereiden. Dit jaar was er door allerlei omstandigheden heel weinig volk, maar iedereen die er was zal het beamen: het was weer goed!
De 16e zijn we dan naar Beernem getrokken voor de zilveren jubilé van An en Karel! Den 18e wijle terug naar den bungalow om verder te gaan snoeien en van het mooie weer te genieten. Den 21 zijn we dan naar huis gekomen om verse kleren te halen zodat we den 22e naar Hotel "Het Tramstation" in ERP (NL, op 25 km van 's Hertogenbosch) konden rijden voor een weekendje "pittoresk logeren" (Bongo-bon gekregen van "De Dikke Vrienden" voor mijn 60e verjaardag). Onze kamer was echter overboekt, zodat we van het alternatief konden genieten (overnachting in een B&B) en dit was waarschijnlijk beter dan in het hotel. Wij kunnen iedereen deze 4 tulpen B&B aanbevelen : REUZE!. We hebben dan "DEN BOSCH" bezocht en zijn ook onze vrienden in DEN DUNGEN gaan bezoeken! Het volgend WE gaan we zaterdag naar het feest van Sofie en Bart (die 15 jaar samenzijn vieren) en zondag naar het feest van nonkel Armand (die 80 wordt!) en zo wordt dan de vakantieperiode feestelijk afgesloten!

woensdag 24 juni 2009

Eén maand na Amerika...

Direct na onze terugkomst uit Amerika hebben we onder ons onze 39e huwelijksverjaardag gevierd...
Met het Pinkster weekend hadden we dan gasten van de WIVO, een koppel uit Tsjechië met een dochtertje van acht jaar. Het waren toffe mensen, maar de taalbarrière was enorm. Wij konden ons niet in 'Tsjech' uitdrukken en zij kenden geen andere taal.
Soit het is voor de rest goed meegevallen en ze zijn waarschijnlijk goed thuis geraakt want we hebben er niets meer van gehoord.
Begin juni heb ik dan alle proeven (bloed, Pet-scan en MRI) terug ondergaan en het blijkt dat alles gestabiliseerd is. Ondertussen zijn we ook langs de oogarts geweest, die een nieuwe bril voor Mj heeft voorgeschreven en voor mij een 'computerbril'.
Ons Stefke is één jaar geworden en op die dag heeft onze Jan de verkoops overeenkomst voor een huis in Deinze getekend.
Ondertussen ben ik ook nog naar mijn huisdokter geweest voor mijn hoge bloeddruk en naar Prof. De Block van de diabetologie.
Het vorige weekend zijn we dan naar Teske geweest voor het herstellen van het licht; de warmwateraansluiting van den douche en het schilderen van de muren. Nu zitten we thuis met problemen met onze telefoon aansluiting. Als het niet vlug gerepareerd wordt, denk ik er sterk aan om Telenet te nemen ipv Tele2!!!

donderdag 28 mei 2009

Task Accomplished








Ja,

Het zit erop. Dinsdag zijn we nog eens naar Atlanta getrokken. Het was een bewolkte dag maar we konden toch niet de hele dag op ons hotelkamerke blijven, hé. Wij hebben na onze dagelijkse "workout" ( een half uurke fietsen en een half uurke stappen op de loopband) de "Marta" (naam van de metro hier) genomen en zijn naar Downtown gereden. Daar aangekomen bleek het juist een serieuze drasch te geven. Effe de paraplu bovengehaald en dan richting "Turner-field" (het veld van de Atlanta Braves, de fameuze baseball ploeg) Gelukkig was het snel over met regenen. Gezien we geen baseball match hadden gezien (ons ma houd daar niet van) zijn we toch maar eens gaan zien naar het stadion. Impressionant, zo groot en wat een parkings... Nadien zijn we langs het Capitol gekomen op zoek naar iets om te eten. In de "Underground" van Downtown zijn we een stukje Chinees gaan eten. Het slechtste wat we tot nu toe al gegeten hadden. Dan terug naar boven en door het centrum van Downtown naar Midtown gewandeld. Het is toch wel een grote stad, met veel hoge buildings en toch nog veel armoede als je het wil zien tenminste.

's Avonds in het hotel zijn we nog maar eens een kwartierke gaan "jaccuziën" (nieuw werkwoord dat wil zeggen: in een warm bubbelbad baan zitten!) Nadien nog iets gegeten, wat TV gekeken en gaan slapen. Gisterenmorgen tegen elf uur uitgecheckt, tegen de middag naar de Spanjaard "Eclipse Di Luna" nog iets gaan eten en daarna richting luchthaven gereden. Ditmaal niet langs de grote baan, maar binnendoor. Al met al is het ons goed gelukt om met 4 koffers en 3 rugzakjes handbagage zonder problemen door de security en douane te geraken. Na enkele uurtjes wachten is ons vliegtuig tijdig vertrokken. We kregen al direct de mededeling dat we waarschijnlijk meer dan een half uur te vroeg zouden aankomen. Er was weinig turbulentie en we hadden constant rugwind...
Na een vlucht van 8 uur en 25 minuten kwamen we dan vanmorgen rond 8 uur aan op Zaventem. (35 minuten te vroeg) Hier hield de douane mij tegen om te vragen of ik geen drank bijhad. Toen ze hoorden dat we met de verhuis van onze zoon sleurden mochten we zonder problemen door. Nu moesten we Bart nog verwittigen want die zou ons aan de "Crest" komen halen. Alles oké. Wij de Airport-Express (vroegere Sabena-bus) op en aan de Crowne Plaza (vroegere Crest) stond Bart ons in de gietende regen op te wachten. Vlug alles ingeladen en huiswaarts.
Nu kon het uitpakken en nazien van post en rekeningen beginnen. Het is nu half vijf en we zijn al naar de Wim geweest (beenhouwer), de Post en Colruyt en ons ma heeft het terras al geschuurd en de bedden voor de logés voor de WIVO feesten klaargemaakt. Ik moet mijn foto's nog op computer zetten en dan zal ik van de week mijn verslagen eens updaten met wat fotomateriaal!

maandag 25 mei 2009

Memorial Day W.E.

Vrijdag hebben we onze Raf terug afgehaald van de luchthaven. Dit keer was hij met een vlucht later, die dan nog vertraging had. Het was pas kwart na negen, half tien toen we konder vertrekken naar Kennesaw. Rond half elf kwamen we dan aan de woning van Michelle waar Raf zou verblijven dit weekend. Ondertussen was er nog altijd geen zekerheid over hoe alle overtallige bagage zou weggeraken. We spraken af om zaterdag in de namiddag terug te komen en verder alles te regelen en te bespreken. Zaterdag werd dan contact opgenomen met een shipping-agentschap dat de klus zou klaren voor een goede 500 $ (bagage die niet met het vliegtuig meekon zonder bijbetalen; maar dan ALLE bagage, behalve de synthesizer). Enfin we hebben dan alles gereorganiseerd en alles staat nu klaar, ook de synthesizer; want hiervoor ging de man ook prijs maken. Enfin, morgen doen we Raf terug naar de luchthaven en we hebben afgesproken dat we als wij vertrekken op woensdag, we de auto op de luchthaven parking achterlaten met de sleutel in de koffer en dat Raf hem dan zou oppikken op vrijdag... Om hem terug binnen te brengen voor verkoop.
Vandaag zijn we samen het "Southern Museum of Civil War" in Kennesaw gaan bezoeken; je weet wel, de 'Civil War' van de burgeroorlog die bij ons op TV werd uitgezonden in de reeks "North & South". Nadien zijn we een pizza gaan eten, maar een heel lekkere, goed gebakken en niet al te vettig...
Enfin, morgen op "Memorial Day" beginnen we aan onze laatste halve week. Spijtig dat het weer te wensen overlaat. Vanmorgen en vanmiddag was het nog redelijk goed, maar in het naar huis rijden hebben we een hele boel 'plensbuien' gehad met heel veel regen.

donderdag 21 mei 2009

Ziekskes

Gisteren morgen is de dag al niet te best begonnen. Ik had namelijk vreselijke hoofdpijn. Na het nemen van een aspirientje zijn we gaan fitnessen en na een dik uur en 450 Kcal armer een doucheke gaan nemen. De hoofdpijn was echter niet over. We zijn dan naar de " Chattahoochee River" gereden omdat ik dacht dat er daar een National park was. De GPS heeft ons ernaar toe gebracht, maar het was meer een residentiele zone. Dus zijn we onverrichterzake terug gekomen. Ik kreeg er toen last van buikpijn bij. We zijn in de Mall vlug naar de 'restrooms' gelopen om de buikpijn wat te verlichten. Daarna zijn we iets gaan eten, maar gezien ik geen honger had heb ik mij beperkt tot een stukje pizza, wat ik maar half opgegeten heb en mij niet bekomen is. Daarna zijn we richting hotel gereden, ik heb twee aspirientjes genomen en ben in bed gekropen, waar ik twee uur geslapen heb. Tegen vijf uur was het over en zijn we naar Publix gereden om een Baguette en wat fruit te halen. Na het avondmaal hebben we nog naar een filmke op TV gekeken en rond tien uur zijn we gaan maffen ( ik terug met enkele aspirientjes). Ik heb geslapen als een roos en gesnurkt als een ... terwijl Marie-Jeanne niet kon slapen, zelfs niet na het nemen van een pilleke. Zij vertelde mij dat ze om twee uur nog niet sliep!
Vanmorgen zijn we rond acht uur opgestaan, zijn weer ongeveer een uurtje gaan fitnessen, hebben ons gedouched, zijn wat gaan wandelen en moesten dan wachten op de "housekeeping" om iets na de middag te kunnen vertrekken om iets te gaan eten. Dit keer hebben we gegeten bij "Jason's Deli" aan de Wall-mart die bekend staan om hun gezond eten. Het viel heel goed mee, maar we moesten ons weer haasten om terug thuis te geraken vanwege de reclamerende maag! Ik denk toch dat het te maken heeft met mijn recente galblaas verwijdering en het pikante eten hier. Zojuist heb ik dan mijn mails gelezen en verzonden en nu om half vier plaatselijke tijd mijn blog bijgewerkt. Morgenavond gaan we tegen negen uur ons Rafke afhalen aan de luchthaven en dan zien we hoe het verder gaat verlopen met het sturen van Bagage naar Belgie.

dinsdag 19 mei 2009

VAKANTIE !

Maandag zijn we niet te laat opgestaan en tegen half tien ze we met de metro MARTA in het station "Medical Centre" naar Atlanta Centrum "Peachtree Mall Station" gereden. Gezien we hier de weg al wisten zijn we direct naar het "Atlanta Aquarium" gegaan. De inkom bedroeg 37 $ per persoon. Volgens ons is dit een beetje overdreven. Het was wel fantastisch, maar na een dikke twee uur hadden we alles gezien en zijn we vertrokken naar de Peachtree Mall. Hier hebben we iets gegeten. Ons ma heeft een "Greek salad" genomen en ik een "Seafood Salad", daarbij hebben we elk een quiche genomen. We vonden het voortreffelijk eten voor weinig geld. Dan zijn we richting "Midtown" gewandeld en alzo in verschillende buurten geweest. Van de 'chique' tot de 'arme' waar we verschillende daklozen hebben zien rondlopen (onze Raf zou deze buurt "te mijden" noemen). Onderweg zijn we een "Starbucks Coffee" gaan drinken en uiteindelijk zijn we vier stations dichter bij onze thuishaven terug op de metro gestapt. Terug hier aangekomen hebben we onze "workout" gedaan (een half uurke lopen en een twintigtal minuten fietsen), een douche genomen en naar Alon's gereden (ongeveer 10 minuten file voor 3 km... op het spitsuur) om een broodje te gaan halen (panini = chiabata gevuld met gruyere kaas, tomaat, sla en olijven en dat alles verwarmd) om in ons kamer te verorberen met een glaasje Californische wijn! Het was weer eens goed!




Nadien nog wat TV gekeken en dan gaan doke doen!
Vanmorgen hebben we ons ontbijt ook op de kamer genomen (koffie, Wasa-broodjes, smeerkaas en confituur), waarna we eerst onze 'workout' gedaan hebben. We zijn in totaal een gans uur bezig geweest... "Good workout!" verschijnt hier dan op die apparaten! Dan zijn we gaan vragen of we de kleding die Raf niet meer nodig heeft konden laten afhalen, en de manager en assistent manager gingen zich hierover ontfermen! Bij de post wisten ze ons te vertellen dat het oversturen van een doos gerief van ongeveer 25 kg op een goede 175 $ kwam. Wij hebben zo twee dozen ingepakt voor onze Raf, dat komt dus op 350 $ om die terug te sturen... Waarschijnlijk is hetgeen er in zit dag niet waard... We zullen het nog eens moeten nazien en bespreken met 't zeuneke!
Van de post zijn we dan langs de kalme banen naar Buckhead gereden. Hier zijn we wat gaan wandelen in de Mall en we hebben er ook gegeten. Ditmaal "burrito's" (Mexicaanse pannekoeken gevuld met beef, salaad, tomaten, ajuin, rijst, bonen etc.) Alweer een goede en goedkope keuze!
Bij onze terugkomst in Dunwoody zijn we bij Alon's eerst een ijsje gaan eten, hebben er broodjes gekocht (voor vanavond) en zijn dan doorgereden naar Publix waar we fruit en toespijs gekocht hebben. Hier in 't hotel hebben we nog wat van de zon genoten, de mails nagezien en de blog geupdated, zodat het nu half zes is en we hier stillekes gan afsluiten.

zondag 17 mei 2009

Voorlaatste verhuisdag

Gisteren Vrijdag is Michelle (Raf's vroegere bazin hier bij Coca-Cola) komen helpen met het opruimen en verhuizen.
Een Indische gastarbeider (zoals Raf er hier ook een is) uit de IT branche (idem als Raf) heeft de TV, eetkamer, salon en Dyson stofzuiger door een misverstand overgenomen voor 100 $ minder dan de oorspronkelijk overeengekomen prijs.
Rond half acht was alles verhuisd en hebben we op een geimproviseerde tafel getoaste boterhammen (van brood van Alon's) gegeten, zoals de Romeinen, al liggend. Michelle heeft dan haar Toyota 4 runner (knappen bak) volgeladen met twee koffers van Raf en allerlei huishoudelijke spullen die ze al mocht hebben voor de gastvrijheid die ze Raf biedt voor de komende weken en is huiswaarts gereden. Wij hebben dan nog een biertje gedronken en zijn rond 23 uur naar dromenland vertrokken.
Vanmorgen zijn we rond half acht opgestaan en direct heeft ons moeder nog maar eens een wasmachine volgeladen met lakens en handdoeken... Nadat we ons gewassen hadden en wat gepakt zijn we bij Alon's gaan 'breakfasten'. Het was er goed en de koffie smaakte lekker ( 1 cup was ongeveer zoveel als drie tassen bij ons). Terug op het appartement aangekomen heeft Raf nog enkele telefoontjes gepleegd voor mogelijke kopers van zijn slaapkamer (want die was nog altijd niet verkocht), doch tevergeefs! Terug thuisgekomen is het beginnen gieten. We zijn dan begonnen aan het uit elkaar halen van de slaapkamer en hebben het vasttapijt met een product behandeld en gestofzuigd, zodat het fris rook en er als nieuw uitzag! Om alles ingepakt te krijgen hadden we nog wat kartonnen dozen, wat bubble-plastic en twee supplementaire valiezen nodig. Gedeeltelijk kochten we dit in de 'Wall-mart' en gedeeltelijk bij 'Target'. Ondertussen was Michelle al terug gekomen en tegen 16 uur was alles ingepakt en in de twee auto's ingeladen met al dat er nog overschoot (buiten de slaapkamer) en zijn we vertrokken richting hotel. Juist voor we vertrokken kreeg Raf telefoon van de receptioniste van het centrum dat ze de slaapkamer wel wou overnemen maar niet voor de prijs die hij ervoor vroeg. Uiteindelijk heeft hij haar dan toegezegd voor 1/4e van de oorspronkelijke vraagprijs. Morgen komt ze die halen.
We zijn dan toch vertrokken en hebben hier ingecheckt in een mooie kamer (175). Raf en Michelle zijn dan doorgereden naar Kennesaw (waar Michelle woont, ongeveer een half uur rijden hiervandaan). Wij zijn dan beginnen uitpakken, hebben een lekker bad genomen en ons klaargemaakt om iets te gaan eten bij de Cheesecake Factory. Het eten was voortreffelijk, maar de Cheesecake was er teveel aan; die hebben we in een bag meegebracht naar het hotel om vanavond gezellig samen op te smullen...
We zijn allebei een beetje 'pompaf', zodat er vandaag van fitnessen niet veel meer zal in huis komen. Morgen gaan we Raf bij Michelle halen (na ons ontbijt) en zorgen we ervoor dat het appartement leeg geraakt en ook proper is. Nadien brengen we dan tegen zes uur onze Raf naar het vliegveld en keren wij terug naar ons hotel, en dan begint voor ons pas de echte vakantie!

vrijdag 15 mei 2009

Verhuis voorbereiding

Gisteren zijn we rond de middag voor de eerste maal gaan fitnessen. Ik heb ongeveer een kwartiertje gefietst (op een ligfiets, want de gewone was kapot) en daarna 25 minuten gestapt tegen 3,5 miles/hour en met een hellingsgraad van 9,5%. 's Avonds zijn we rond 19 uur naar de luchthaven gereden, waar we zonder problemen geraakt zijn (geen file...) tegen 19:30 uur, Toen we aan de 'belt 4' kwamen zagen we na enkele minuutjes ook al onze Raf opdagen. Gauw bagage genomen en terug naar huis... Geen problemen onderweg, zodat we tegen half negen thuis waren. Raf heeft dan nog vlug iets gegeten en dan hebben we naar zijn serie gekeken ("24", het voorlaatste deel) terwijl we genoten van zijn specialiteit een "Margarita" met enkele goed gekruide chips en twee chicken-wings de man...

Vanmorgen zijn we terug gaan fitnessen (ongeveer dezelfde oefeningen) met een verbruik van 350 cal. We hebben zojuist gedineerd en praktisch alles opgegeten wat nog in de diepvries was overgebleven. Nu wachten we op de man van het "telenet" van hier, nl "comcast" om de kabel en internet verbinding af te sluiten. Rond 18 uur komt dan de koper van de eetkamer en TV en misschien het salon. Als die het salon ook meeneemt, kunnen we vanavond rustig op de mat zitten vertellen.
Dan moeten we afwachten of er morgen nog geïnteresseerden voor de slaapkamer komen. Indien niet wordt de opkoper gecontacteerd of de 'salvation army'. Voor de rest moet dan alles nog ingepakt worden, zodat morgenavond alles naar Michelle kan gevoerd worden en wij naar ons hotel, de "Mariott Courtyard Atlanta Glenridge / Perimeter" in 5601 Peachtree-Dunwoody Road, Atlanta, Georgia 30342 Phone 1-404-843-2300. Rest volgt vanuit het hotel...

donderdag 14 mei 2009

Eerste week in Atlanta

Vanavond is het dan zover, onze eerste week Atlanta zit erop!
Deze week hebben we ons bezig gehouden met het opkuisen van het appartement. Hier en daar wat gekuist en in 'de office' verf gaan halen om de muren wat bij te werken.
We hebben ons ook bezig gehouden met het zoeken naar een goedkoop en mooi verblijf voor de volgende week. Onze Raf heeft via de manager van de Mariott in Washington een ongelofelijke deal gemaakt. Als het klopt (en da gaan we zaterdag ondervinden) kunnen we in dit hotel overnachten voor 39 $ (zonder taksen)--> hetgeen zeer goedkoop is. Voor de rest hebben we gisteren ook wat sight-seeing in de omgeving gedaan.
Vanavond komt Rafke naar huis en gaan we hem rond 20 uur lokale tijd van het vliegveld afhalen. Gisterenvoormiddag heeft het hier geregend, maar in de namiddag was het redelijk mooi weer. Vanmorgen is het ook weer overtrokken en de weersvoorspellingen geven voor de volgende dagen niet veel beters...

maandag 11 mei 2009

Amerika 1

Vrijdag 8 mei zijn we rond 5:30 uur opgestaan. Bart zou ons tegen half zeven komen oppikken. Die had hem echter overslapen en kwam bij ons aan omstreeks 7 uur. We zijn dan direct vertrokken naar de luchthaven. Zonder veel problemen waren we daar iets na half acht. Tegen 10:30 uur zou onze vlucht DELTA 125 dan vertrekken. En inderdaad, stipt om half elf werden we van de aanlegplaats weggetrokken. Toen de commandant echter de motoren wou starten bleek er een probleem met de linkermotor. Onze Boeing 767 werd dan naar een parkeerplaats getrokken, waar de techniekers kwamen kijken wat er aan de hand was. Het bleek iets heel simpel te zijn en we zijn dan met een uur vertraging vertrokken. I.p.v. 14:20 uur lokale tijd zijn we maar pas om 15:20 uur in Atlanta aangekomen. De incheck procedure aan de Amerikaanse douane verliep vrij vlot zodat we al om 16:10 uur aan de 'bagage-claim' stonden, waar op dat moment Rafke juist was aangekomen. Na een warme begroeting trokken we dan richting Dunwoody. Onderweg hebben we, gezien het spitsuur, veel file gehad. In Dunwoody zijn ze dan ter verwelkoming een "cremeke" gaan eten bij "Alon's". Daarna naar 't appartement. Terwijl wij aan het uitpakken waren heeft Rafke een zeer goed avondmaal bereid (couscous met scampi's en groentjes in een curry-saus). Voortreffelijk! Om 22 uur was ons pijp uit (voor ons was het dan al vier uur, dus we waren al 21,5 uur wakker en dat na een korte nachtrust.) We hebben geslapen tot 8:30 uur ( ik had de wekker gezet), daarna ontbeten, wat informatie opgedaan en dan vertrokken naar de 'outlet-mall', waar we van 12 uur tot 18:30 uur geshopt hebben... (en veel geld opgedaan). 's Avonds rond 20 uur wilden we voor moederkensdag gaan eten; we waren blijkbaar de enigen niet! In de "Chesecake factory" zat het bomvol en we moesten minstens 1 uur in de lijn staan wachten. Ons niet gezien, dus wij wat verder naar een ander restaurant. Hier bleek de wachttijd drie kwartier... en wij dus verder naar een Mexicaan. Hier mochten we onmiddellijk plaatsnemen en hebben er heel goed gegeten.
De zondag hebben we onze agenda voor deze week gemaakt (wat betreft verhuis en zo) en werden er al twee valiezen van Rafke ingepakt. Die twee zullen wij al meepakken!
's Middags heb ik geprobeerd een "tortilla con patatas" te maken. Het resultaat zag er niet uit... Omdat de ene kant wat teveel gebakken was en ik moeite had om hem in een keer om te draaien... maar de smaak was goed!
In de namiddag is er dan een koper geweest voor de DVD en het soundsysteem.
Tegen half zes moesten we dan vertrekken naar de luchthaven. We zijn meegereden en hebben de auto teruggebracht, zodat we die nu tijdelijk ter onzer beschikking hebben. Donderdagavond tegen 21 uur gaan we ons Rafke dan terugafhalen.
Vanmorgen, maandag deed ik de terrasdeur open om wat te laten verluchten, maar was het alarm vergeten! Hopelijk overkomt ons dat niet meer.
Vandaag zijn we de omgeving al eens een stuk gaan verkennen en zijn beginnen zoeken naar een hotel voor de volgende weken. Inderdaad, op zaterdag 16 mei moet alles uit het appartement van ons Rafke en moeten wij dus een ander onderdak vinden!

zaterdag 2 mei 2009

Vakanties


Den 20e april zijn we 's morgens vertrokken naar Lisse (tegen Amsterdam) in Holland. We hadden namelijk besloten om naar het Keukenhof te gaan. We hadden een kamer in een mooi hotel ("Golden Tulip") besproken. Eerst zijn we naar Katwijk en Noordwijk aan Zee geweest om een rustig aan de kust 'uit te waaien'. Het weer was redelijk goed, zonnig, maar frisse zeewind (ongeveer 17 °C, maar de gevoelstemperatuur lag lager!). Tegen 16 uur reden we naar ons hotel waar we na het inchekken iets gedronken hebben. Tegen 18 uur zijn we dan naar Leiden gereden en zijn daar goed gaan eten bij een Indiër. Nadien terug naar 't hotel en dan in bed. 's Anderendaags zijn we vroeg opgestaan, hebben genoten van een heerlijk ontbijt en zijn tegen half tien te voet naar Keukenhof getrokken. Het was prachtig! Wij hebben daar tot 17 uur rondgelopen en genoten van de bloemenpracht. Dan zijn we enkele bloembollen gaat kopen in den 'bollenboulevard' .

Daarna zijn we ons in het hotel gaan opfrissen, iets gaan drinken en dan direct gaan eten. Het eten was voortreffelijk! Een goed wijntje erbij (waarvan, we de overschot meegenomen hadden naar onze kamer) en rond half tien konden we onze ogen niet meer open houden en legden we ons in bed. De woensdag zijn we dan naar Delft gereden om dat Delfts porcelein te kopen omdat we toch nog enkele cadeautjes nodig hadden. Na een bezoek aan Delft zijn we in de namiddag op ons gemakske binnendoor terug gereden. In Hollands Putte zijn we dan nog enkele boodschappen gaan doen en hebben er bij de boer verse asperges gekocht.
Donderdag was "Stef" dag.
Vrijdag zijn we naar Linde en Hans in Niedernhausen gereden. Hier hebben we tijdens het weekend verschillende uitstapjes gedaan en ons reuze geamuseerd. De maandag na het ontbijt zijn we terug gereden richting Wilrijk.
Dinsdag naar den Oudaan om ons Ma hare nieuwe fietste laten graveren. Woensdag was dan weer 'Stef' dag, donderdag rustdag en vrijdag één mei zijn we gaan afscheid nemen van Tante' Marcella en nonkel Louis. Wij vertrekken op 8 mei naar Atlanta en zijn pas terug op 28 mei, en zij vertrekken op 24 mei voor zes maanden naar Spanje. Dus we zullen ze een hele tijd niet meer zien. We zijn dan in de namiddag uitgenodigd bij Louis zijn zus Trees, waar we heel de namiddag in de zon in den hof gezeten hebben. 's Avonds zijn we dan nog langs Bieke geweest en hebben daar de rest van de familie Cauwenberghs ook gezien. Tegen middernacht waren we thuis en zijn we direct gaan 'doke' doen!

dinsdag 14 april 2009

Pasen Leest



Gisteren hebben we wij, na den aperitief (een glaasje lekkere champagne!) bij onzen Bart Pasta met brocoli en gebakken zalm gekregen. Het was voortreffelijk! We zijn dan om rozen geweest in Kontich (voor de gastvrouw Lut) en daarna naar Vilvoorde gereden. Daar hebben we de ganse namiddag in den hof gezeten en hebben de kindjes eikes mogen rapen. Onze Stef was in zijn nopjes... Voor we er erg in hadden was hij er met een weg; en lekker dat dat was! Ons Jaana was ook in haar nopjes, kijk maar eens hoe ze reageerde op het nemen van een foto! Ik denk te mogen zeggen dat we ons allemaal heel goed geamuseerd hebben.

Rond 18 uur zijn we dan gaan aanschuiven voor een pistoleke en daarna zijn de jongeren zo in groepjes vertrokken (kinderen die moe waren, mensen die vandaag vroeg moesten gaan werken enz...) De 'oude garde' heeft het getrokken tot tegen middernacht. Dan zijn wij als eersten vertrokken. Vanmorgen wat uitgeslapen en zoals voorzien langs de bank geweest en daarna naar het containerpark den bureau gaan binnen leveren! Het was er een drukte van jewelste (na zo'n lang weekend had blijkbaar iedereen wel iets opgeruimd!)

maandag 13 april 2009

Paasweekend

De zaterdag zijn we naar Mechelen geweest om er wat in de stad rond te kuieren en van het mooie weer te genieten. We zijn langs C-meubel in Rumst afgekomen en hebben een klein computertafeltje gekocht. We hebben dit geïnstalleerd in de keuken en er de Mac opgezet. De kleine tafel staat nu in den 'bureau', waar we dien oude van de Gevaert hebben afgebroken, die moet trouwens dinsdag naar het containerpark.
Gisteren heeft dan ons Amelie gebeld om ge vragen of ze op de Wii mocht komen spelen (dat was halvelings afgesproken, en ze was het niet vergeten!)
Dus moest, zoals voorzien, de oude TV geïnstalleerd worden in den bureau... Onzen Bart heeft hem naar beneden gebracht, maar spijtig genoeg werkte de Wii er niet op (AV of Aux werkte niet...) Dus hebben we hem maar aangesloten op de gewone TV in de living. We hebben dan samen goed gespeeld en dan zijn ze allen blijven eten en werden we uitgenodigd om vanmiddag in Edegem te gaan eten! Dus nu gaan we ons klaarmaken om naar Edegem te trekken. Posse Leest is voor deze namiddag!

vrijdag 10 april 2009

DVD



Ho ja, vergeten te vermelden vorige dinsdag :
De zondag zijn we nog eens naar de Vogelen markt geweest. Dat was al lang geleden. Het was mooi weer en het zag er zwart van het volk. Tussen al die mensen kwamen we toch wel mijn zus Yolande en Norbert tegen zeker? Allez, zo te zien is het met Norbert toch ook weer beter na al zijn operaties van het laatste jaar. We zijn terug gekeerd met " de 7" en dan overgestapt op "de 6", zodat we vanaf Permeke te voet verder moesten. Hierbij wandelden we voorbij het "Kiels Rijwielcentrum" dat een 'Open Deur Weekend' hield; en vermits we toch naar een nieuwe fiets voor Marie-Jeanne aan het uitzien waren sprongen we maar eens binnen. Een half uur later kwamen we buiten als nieuwe eigenaars in spe van een nieuwe fiets (zie foto) Ze moesten er nog wel de tassen aanhangen en de haken voor het kinderzitje over bouwen, zodat we in de namiddag nog eens langs moesten om hem af te halen (en te betalen!) Dus nu rijdt mijn vrouwtje met een nieuwe fiets!
De maandag zijn we beiden naar Sabine geweest om ons haar te laten knippen...

De woensdag in de voormiddag moest ik langs het UZA voor een afspraak met de Cardioloog Dr. Van Herck, die vindt dat ik toch wel iets moet nemen voor mijn hart... en mijn bloed eens moet laten controleren op "Cholesterol". Dat is voor een volgende keer zenne.
In de namiddag heb ik dan eindelijk den Dries zijnen film van de "Poezelige Poes" verwerkt en op een geheugenstikske gezet. Donderdag meegenomen en laten zien. Verder hebben we den donderdag verschillende spellekes gedaan (Dries, Amelie en ik) terwijl Bonneke gekuist heeft en eten gemaakt. Vannacht goed geslapen, al om kwart na tien in ons bed gekropen en pas om half tien opgestaan... Ik voel mij nog altijd redelijk moe... en heb blijkbaar veel slaap nodig.
Vanmorgen dan met de fiets naar de Wim gereden (charcuterie gekocht), naar het districtshuis (nieuwe ID kaart voor MJ) en dan langs Colruyt (rest van de boodschappen) naar huis. Wel, ik kan begrijpen dat de dokters gezegd hebben dat ik de eerste zes weken geen sport of zo mocht doen... Ik was eigenlijk heel moe... Ik snap het niet goed, want voor de rest voel ik me al redelijk goed! Hopelijk betert dat nog wel...
Nu nog een kalm weekendje en dan maandag naar nonkel Michel "Posse Leest" gaan vieren! Ik hoop dat de ganse familie er zal zijn en we ons goed gaan amuseren zoals elk jaar!

dinsdag 7 april 2009

60 jaar

Ondertussen is het dus gebeurd... Ik ben 60 geworden. Niet dat ik dat voel, maar het doet toch iets... Ons ma, de kids en kleinkids zijn geweest en raad eens wat ik gekregen heb? Een Wii !! Dat zal leuk worden voor de kleinkids, om samen te spelen. Maar eerst moet ik da spel nog installeren. Ik zou het liefst in de bureau hebben, maar dan moet ik een kleiner tafel hebben en moet mijnen oude Gevaert-bureau naar het recyclage-park. Ik ben vandaag al een ladenkast gaan halen in den IKEA, dat is al een begin! Volgende week waarschijnlijk de tafel en dan kan de rest weg en plaats gemaakt worden voor onzen ouden TV.
Mijn bloed is ook terug in orde... Het Kalium gehalte is nu binnen de normale proporties (was nu 3,9). De chirurg is content van zijn werk omdat de wondjes goed genezen en de Uroloog (waar ik op controle moest) zag geen problemen. Morgen moet ik nog wel naar de Cardioloog om het over mijn bloeddruk en hart te hebben...
Vorige vrijdag heeft onze Dries ons dan van zijn toneel "De Poezelige Poes" mogen laten genieten... 't was goed. Ik heb het opgenomen, en nu moet ik het nog op een DVD zetten.
In 't weekend is onze Raf terug vertrokken naar de States om dan eind volgende maand definitief terug te keren.

zondag 29 maart 2009

Verjaardagsfeest

Gisteren hebben we met de Dikke Vrienden een feestje gehad voor mijn verjaardag. Niettegenstaande ik toch op mijn eten gelet heb ben ik vannacht heel ziek geweest... Had de neiging te moeten braken en had buik-en hoofdpijn...
Waarschijnlijk heb ik na het eten toch wat teveel van de paaseitjes gesnoept of wat te veel wijn gedronken... In alle geval zal ik daar toch mee moeten oppassen!

dinsdag 24 maart 2009

't Is van da

Gisteren dus bloed laten trekken... en raad eens... Mijn K-gehalte is véél te hoog!
Vorige week had ik nog 2,9, daar waar dat moet liggen tussen de 3,5 en de 5 en nu had ik 6,9 !! Direct moest ik mijn kuur stoppen en nu maar afwachten of dat terug wil dalen, want teveel is even slecht als te weinig. Dus... begin volgende week terug bloed laten trekken... en dan bang afwachten. Mijn lijdensweg is precies nog niet voorbij.

maandag 23 maart 2009

Draadjes eruit

Vandaag is het zover... Seffens ga ik naar de huisarts en die mag dan de draadjes verwijderen. Hij gaat ook bloed trekken om mijn K-gehalte nog eens te laten meten. Hopelijk is alles nu in orde zodat ik nog een tijdje verder kan zonder dokters en ziekenhuizen. Op zijn minst tot volgende week maandag want dan heb ik een afspraak in het UZA op de dienst urologie (jaarlijks nazicht).

dinsdag 17 maart 2009

Verblijf in Universitair Ziekenhuis Antwerpen

Woensdag den 11e hebben we nog een dag op Stefke en zijn broer en zus gaan letten. Donderdagmorgen om 8:40 uur een afspraak met mijn huisdokter om die op de hoogte te brengen van wat er op de planning staat. Tegen 19 uur dan naar het UZA waar men me vertelde dat er geen 2 persoonskamer ter beschikking was en ik dus op een 4 persoonskamer moest liggen tot er een andere vrij kwam. Mijn kamer was op C4 het nummer C422/bed 4. Ik heb mij geïnstalleerd en werd dan voorbereid op wat mij 's anderdaags te wachten stond. 's Anderdaags wisten ze niet hoe laat de operatie zou plaatsvinden. Opeens (rond half tien) stond daar een logistiek assistente om mij naar de operatiekamer te brengen. Ik was pas gewassen, was nog niet naar 't toilet geweest, had nog geen operatiekleed aan, geen speciale kousen enz... dus alle hens aan dek en ik werd weggevoerd... Toen ik op het operatiekwartier lag te wachten vroeg ik of ik naar het toilet mocht... Als ge kunt moet ge U maar wat inhouden, want hier is geen toilet en binnen het kwartier beginnen we er aan... Enfin ik hield mij in en inderdaad, binnen de vijf minuten lag ik op de operatietafel omringd door vier anesthesisten (of assistenten). Om 10 voor 10 kreeg ik dan een zuurstofmasker op en dan weet ik niets meer tot ik om kwart na één wakker werd. Tegen twee uur deden ze me terug naar de kamer en daar heb ik nog wat geslapen; Om 18 uur had ik echter honger en vroeg wat te eten. Tot mijn verbazing kreeg ik (nadat ik gezegd had dat ik al naar het toilet geweest was...) twee toastjes met confituur en een tas koffie. Dat heeft gesmaakt!
De zaterdag hebben ze dan ontdekt dat het Kalium-gehalte in mijn bloed te laag bleef. Dit zou te wijten zijn aan mijn bloeddrukverlagende pillen. Ze hebben mij dan in een baxter Kalium bijgegeven. Elke morgen om 6 uur werd er een bloedstaal genomen om het gehalte te controleren. Dit bleef echter te laag. Daarom mag ik mijn Co-diovane en Hygroton niet meer nemen en heeft men iets anders voorgeschreven. De zondag was de eerste keer dat ik te klagen had over het eten. Het kalfsgebraad was precies vlees van een 'oude ezel' zoals de Cois (een kamergenoot) zei. De worteltjes waren nog half rauw en de gebakken aardappeltjes waren precies drie keer gefrituurd... Voor de rest hebben we over het eten niet te klagen gehad. Alleen was er in de namiddag geen cognakske bij de koffie...
Maandag namiddag mocht ik om 14 uur het ziekenhuis verlaten. Ik moet wel elke dag een inspuiting krijgen (zelf prikken) tegen het flubiet en mijn bloeddruk in 't oog houden. Woensdag moet ik dan terug op controle voor mijn bloeddruk en het K-gehalte. Ik moet het nog een zestal weken kalm aan doen (geen zware inspanningen, niet meer dan 5 kg heffen, en niet aan sport doen). Wat ik op doktersvoorschrift wel moet eten zijn 'tomaten, bananen en veel zwarte chocolade'. Is da gene goeien dokter? Alleen van de twee glazen wijn per dag heeft hij nog niet gesproken; maar dat vraag ik hem morgen wel...

dinsdag 10 maart 2009

Verdere onderzoeken


De zondag is onze Jan met Tinne en Jaana langs geweest. Ze zijn komen eten en ons Mwat heeft héél goed vegetarisch gekookt. Tegen half zes zijn ze vertrokken naar "moeder" (grootmoeder van Tinne). Hierbij een foto van die flinke meid. Kijk maar eens hoe ze al gegroeid is!
Maandag moest ik dan om half één in het UZA zijn. Ofwel nuchter, ofwel na een licht ontbijt genomen voor zeven uur 's morgens. Om half zeven liep de wekker af, 'k heb één pistoleke gegeten en ben terug in bed gekropen tot negen uur. Het "Mibi" onderzoek verliep vlot en tegen half drie waren we al paraat aan de dienst 'hartziekten'. Hier nog gauw een 'ECG' (electrocardiogram) laten nemen en wachten op de uitslag van de MIBI. Het diagram was normaal, de fietsproef was heel goed en voor het resultaat van de MIBI was het nog te vroeg. Ik moest vandaag terug bellen. Vanmorgen dan vroeg opgestaan om de mannen van Vaillant op te vangen bij onze Koen, maar eerst naar Dr. Van Herck gebeld en die vertelde me dat alles in orde was met de MIBI!
Om half twaalf kwam dan de bewuste technieker aan en die heeft de "ontstekingsbewaker" van de verwarmingsketel vervangen. Nu zou alles in orde moeten zijn... Daarna ben ik dan langs het districtshuis gereden om een bewijs van "Gezinssamenstelling" te halen, want dat heeft men nodig om mijn "pensioen" uit te betalen. Het is namelijk een bewijs van 'leven', zonder dit kunnen ze dat niet uitbetalen.
Tegen één uur dan thuis gegeten en tegen twee uur vertrokken naar de Kern om naar de film "MAMMA MIA" te gaan kijken. Het was pure nostalgie... al die ABBA liedjes en die pakjes. Heel de zaal zong bijna mee. Soit. Morgen gaan we babysitten bij onze Stef, donderdag nog inkopen gaan doen, zodat ons Mwat van alles in huis heeft en overmorgen moet ik dan binnen in het UZA voor mijn operatie van vrijdag.

vrijdag 6 maart 2009

Pre-operatieve onderzoeken Vervolg

Vandaag dan nuchter dat onderzoek gehad. Eerst een cardiogram en daarna de fietsproef. Tijdens de laatste etappe (200W) werd er een radioactieve stof ingespoten. Binnen het uur moest ik dan onder de scanner. Dus direct naar de dienst Nucleaire geneeskunde waar ik een brikje Choco van Inza te drinken kreeg. Twintig minuten later moest ik onder de scan. Alles is naar wens verlopen en ik moet maandag terug voor het tweede deel van het onderzoek. Thuisgekomen hebben we dan ons middagmaal genomen en direct daarna voelde ik me toch niet te best. Ben wat gaan liggen en volgens MJ direct in slaap gevallen... Tegen vijf uur zijn we naar Bart en Sophie gereden om aldaar op onze Stef te gaan letten. En hier zitten we nu. Stefke slaapt, Bart is Amelie naar scouts weekend gaan doen en Sophie en Dries zijn naar een prijsuitreiking in Ter Elst. Van zodra ze terug zijn gaan we terug naar huis en kruipen we in ons bedje...

donderdag 5 maart 2009

Pre-operatieve onderzoeken

Ja, ik dacht dat ik er met een half uurke van af zou komen... Mijn ...
De woensdagmorgen moest ik naar het UZA langs de dienst "Anesthesie" voor een pre-operatief onderzoek. Een vragenlijstje invullen , bloeddruk nemen en weg dacht ik... Nee, de jonge dokteres deed haar werk héél goed. Ze bekeek mijn dossier van voor tot achter. Zo viel ze over een 'teveel aan Kalium' in mijn vorig bloedonderzoek... Voor alle veiligheid maar eens terug laten onderzoeken. Ook mijn 'hartinfarct'-je van 1999 genoot haar volle aandacht... Of ik sindsdien nog op de afdeling hartziekten was geweest??? Neen natuurlijk want ik mankeer niks... "Ik ga toch maar eens een film van je hart maken en als het niet 100% is moet je maar naar de dienst hartziekten" zei ze... Wat dacht ge? Natuurlijk moest ik verder... De cardioloog van wacht vond het nodig dat ik morgen (de vrijdag) een " Echo - sestamibi " test zou ondergaan. Dit is een hartspierscintigrafie na inspanning. Dus eerst een fietsproef en tijdens de maximale belasting wordt er een geringe dosis 99mTc-MIBI via het infuus ingespoten wat moet toelaten de doorbloeding op het ogenblik van inspanning in beeld te brengen. Een uur later wordt er dan een scan genomen. Een gamma-camera vangt de straling van de toegediende radioactieve stof op waardoor een beeld van het hart ontstaat.
Dezelfde scan moet ik dan de maandag 9 maart 2009 ook nog eens krijgen, maar dan zonder inspanning ( in rust) Beide dagen moet ik tegen 10 uur nuchter naar het UZA. Resultaten zullen mij maandagnamiddag meegedeeld worden.
Het is dan maar te hopen dat de operatie normaal kan doorgaan...
Ondertussen heeft Koen nog altijd last met de verwarming. De condensatieketel slaat altijd af en geeft als foutcode F28. Vandaag zijn de mannen van DESVA langs geweest. De wet van Murphy... Toen zij aankwamen was er geen vuiltje aan de lucht. Hun vader had mij al gezegd dat er misschien te weinig zuurstof aangetrokken werd sinds de keuken van een valse plafond werd voorzien en de gaten naar de ketel dichtgemaakt. Ik kon hierin komen en gezien vandaag onze Koen die deur had laten openstaan en er dus geen probleem leek te zijn, besloten we dat ik een 'roosterke' boven de deurtjes zou plaatsen. In de namiddag ben ik dan met ons Mwat terug geweest om eraan te beginnen; en zie... de ketel was afgeslagen... Ik belde de 'mannen' dan terug en de vader besloot iemand van VAILLANT te raadplegen. Daar zeiden ze hem dat het misschien de 'gastoevoer' wel kon zijn. Gezien het toestel dan moet opengegooid worden is dit werk voor een eigen technieker. Dinsdag voormiddag komt er één van de fabrikant langs om te proberen de problemen op te lossen... Wordt vervolgd.

zondag 1 maart 2009

Weekend

Het was me het weekendje wel...
Donderdagavond met Louis en Marcella naar het EWT geweest. Terwijl we van het toneel genoten had Joëlle ons opgebeld. Na de voorstelling hebben we direct contact opgenomen, maar ze bleek al te slapen. Jessica vertelde ons dat Joëlle de vrijdag dringend moest geopereerd worden. Ze had ons gecontacteerd om haar eventueel naar Gent te voeren... Wat echter moeilijk was gezien onze afspraken voor het weekend. Allez, we verbonden ons ertoe haar zaterdag of zondag in Gent te gaan terughalen.
Vrijdagmorgen zijn we naar Teske vertrokken omdat de loodgieter de gesprongen waterleiding zou komen repareren. Eerst ons Amelie afgehaald en dan richting Tessenderlo. Rond elf uur zou hij komen. Wij zijn dan maar begonnen met de opkuis van het bos (in de regen). Tegen half één zijn we gaan eten en toen er rond twee uur nog geen loodgieter geweest was heb ik de firma maar opgebeld en tegen 16 uur was hij er dan. De gesprongen buis was tamelijk vlug hersteld, maar de verbindingsdarm met de kraan bleek ook defect en zo had hij er geen bij en was er ook geen voorradig in het magazijn. Hij ging ze bestellen en ons bellen als hij ze kon komen plaatsen. We konden dus voorlopig verder. Overal was er water, behalve aan de keukenkraan, waar het koud water was afgekoppeld. Alleen... als ge aan die kraan kwam en er wat mee naar de koude kant draaide liep er onderaan die kapotte darm toch nog regelmatig wat uit (in de kast) en voor we doorhadden wat dat eigenlijk was, was het al zaterdagmiddag... Soit. We hebben ons kunnen wassen, eten en 's avonds gezellig met Amelie enkele video's gezien. De zaterdagmorgen zijn we dan naar Scherpenheuvel getrokken om voor Joëlle en noveenkaars te branden. Voor Amelie moest die kaars ook dienen voor Vava... In "Het Fijn Genoegen" zijn we dan een koffie (of cola) gaan drinken en terwijl we daar zaten kreeg ik telefoon van Joëlle dat ze mocht afgehaald worden. Eerst naar Teske waar ons middagmaal al bijna klaar was, vlug gegeten en vertrokken voor een ritje van 110 km (Tessenderlo- Gent). We zijn rond kwart voor drie aangekomen in Gent, hebben Joëlle opgepikt en zijn dan naar Kampenhout gereden. Daar zijn we nog even mee binnen geweest en hebben wat met de WII gespeeld... Amelie is echt een krak (iedereen stond stomverbaasd van haar prestaties "bowlen")... Tegen kwart over vijf zijn we dan naar Edegem getrokken om Amelie terug te brengen. Daar hebben we dan samen een 'boke' gegeten en nadien nog een nieuw gezelschapspel gespeeld, zodat we rond de negenen maar thuis waren en enkele uurtjes later moe, maar voldaan konden gaan slapen.

maandag 23 februari 2009

VAKANTIE naar het Zuiden van 31/01/2009 tot 21/02/2009.


Op 31 januari 2009 was het dan zover. Om 6 uur ’s morgens vertrokken we met onze splinternieuwe Opel Vectra in vakantie. De eerste bestemming lag in Frankrijk namelijk “Trans en Provence”. Zoals je wel zal raden ligt dit in “de Provence”. Na enkele stops (toilet, drinken en wat eten) kwamen we daar na ongeveer 1200 km gereden te hebben aan rond 16.30 uur. We waren vertrokken met een temperatuur van rond de - 4 ° C en in Trans was het rond de + 10 °C. Het was daar niet het weer van de laatste week, maar onderweg hebben wij stralend weer gehad; slechts enkele keren enkele regendruppels. Dat veranderde echter in Trans. Vanaf zondag is het daar beginnen regenen en het heeft bijna een ganse week bewolkt geweest met regen en met een maximum van een tiental graden. Volgens de plaatselijke bevolking was dit uitzonderlijk. Zoveel regen, onweer, donder en bliksem in één week. We hebben het echter niet aan ons hart laten komen en zijn gaan winkelen, hebben Karel leren omgaan met E-mail, versturen van bijlagen, een antivirus programma geïnstalleerd en hem leren Skypen (we zijn een camera met ingebouwde micro gaan halen) zodat hij gemakkelijk met zijn familie kan communiceren. Kortom we hadden tijd tekort. ’s Avonds naar A2 gekeken “Chiffres et lettres” en “Rad van fortuin” Met het kijken naar deze programma’s schaaft Annie haar Frans bij. Den donderdag zijn we dan met ons tweekes naar Monaco gereden. We zijn langs Cannes gegaan, hebben daar wat foto’s genomen en dan via de kleine wegen en Nice naar Monaco.

Spijtig genoeg regende het bijna altijd. In Monaco aangekomen was het over en daar zijn we tot boven aan het paleis geweest en hebben in de oude stad wat rondgekuierd. Ook hebben we het Parque Exotique van Monaco bezocht. Wat daar al allemaal in bloei staat! Prachtig!

De vrijdag zijn we dan om onze week bij Karel en Annie af te sluiten gaan eten in Trans. Zaterdagmorgen zijn we rond 9:15 uur vertrokken naar Vendres. Daar woont Ilse Boinier-Warmenbol en de familie. We zijn er aangekomen rond 13 uur, het was rond de 12 °C, maar zonnig en veel wind. Zij wonen in het oud centrum van een klein dorpje. Hun huis is van 1835! Ze hebben al een groot stuk verbouwd, maar hebben nog grootse plannen. Parkeren in die kleine steile straatjes was geen sinecure met zo’n grote Vectra! Maar enfin uiteindelijk alles toch goed gevonden en ze hadden op ons gewacht om te eten... Maar ja daar eten ze ook later... In ieder geval de champagne stond koud. Ilse haar oudste zoon Yanis(16) was niet thuis; hij is op internaat en was samen met de klasgenoten gaan skiën. De tweede Bastide (11) was wel thuis, maar was direct na het eten vertrokken met een vriend. De beide meisjes Romy (5) en Yoline (3 maanden) waren thuis en wij hebben ons met deze kinderen goed geamuseerd. In de namiddag zijn we wat gaan wandelen om een frisse neus te halen. S’ Avonds lang bijgepraat zodat we rond half twaalf moe het bed van Bastide mochten beslapen. ’s Morgens tot 9 uur geslapen! Magnifiek... Ons gewassen, gegeten, gespeeld met de kinderen, ‘s middags terug eten en na de middag langs haar werk gereden, “Camping La Yole” in F-34350 Valras-Plage, waar het ganse jaar door 80 man personeel is en in de zomer tot 200 man en men in totaal 6000 gasten kan ontvangen! ’s Avonds weer uitgebreid gegeten en daarna hebben we ons gewogen... Inderdaad, een dikke week Frankrijk doet geen goed aan de ‘balans’... We waren allebei natuurlijk weer goed “aangekomen”...
De maandagmorgen (9 februari) zijn we vroeg opgestaan om tegen 9:30 uur te vertrekken richting Spanje. Hoe meer zuidelijker we reden hoe hoger de termometer ging... Na ongeveer 600 km zijn we dan in Canet aangekomen rond 16 uur en het was er zonnig, weinig wind en rond de 20° C. Het eerste wat we gedaan hebben is nagezien wat er allemaal voorradig was en dan zijn we direct inkopen gaan doen in de Mercadona. ’s Avonds rustig gegeten, een badje genomen, wat TV gekeken en Sophie gebeld voor haar verjaardag. Ook effe Marcella gecontacteerd om te zeggen dat we goed aangekomen waren.

Den dinsdag hebben we een rustige dag gehad. In bed gelegen tot 9 uur, gegeten en dan eerst wat gaan wandelen langs het strand. Na het middageten zijn we naar Xilches getrokken. Daar was het nog “doodser” dan hier aan de promenade... geen kat te zien en alle huisjes langs de eerste rij onbewoond... leeg ...


Woensdag zijn we in de voormiddag naar Puerto Sagunto geweest en hebben er wat rondgewandeld in het centrum. Tegenover Canet en Xilches was het hier héél druk! Daarna zijn we doorgereden naar Sagunto waar het markt was en uitermate druk! We moesten zoeken naar een parkeerplaatsje. Iets wat tot nogtoe geen probleem geweest was! Tegen half drie waren we terug in Canet. Tijd om te middagmalen. We zijn al helemaal op zen Spaans ingesteld!

Na het middageten zijn we naar Puçol-platge gereden. Daar is nog minder dan in Xilches, maar het moet er in de zomer ook rustiger zijn, want achter de promenade zijn er maar twee evenwijdige straten; allebei enkele richting, één richting Valencia, één terug...


Nu is het wachten op de eigenaars van dit appartement, die morgenvroeg (donderdag 12 februari) met een vlucht van Ryan-air in Valencia landen rond 8:30 uur. Dus ’t zal ons poepeke varen... Vroeg opstaan en in de ochtendspits van Valencia naar de luchthaven.
Ik vertrouwde volledig op mijn nieuwe Navi, maar ik had enkel Valencia ingetikt en ze bracht me via de kortste weg naar Valencia, maar niet naar de luchthaven. Toen ik zag dat ik op de verkeerde autostrade zat probeerde ik de juiste op te gaan en dat lukte ook, maar ik zat in de verkeerde richting met als gevolg dat we er ergens af moesten en dan terug erop in de tegenovergestelde richting. Dit alles heeft ons een half uur in tijd gekost en 40 km omrijden!. Gelukkig had Rayan air vertraging (vanwege de-icing in Charleroi), zodat wij nog als eersten in de luchthaven waren. Wij waren er om twintig vóór negen en zij zijn aangekomen om 8:52 uur. Na de normale begroeting gingen we dan richting auto. Zij verschoten zich natuurlijk een kriek want ze hadden niet verwacht dat wij daar zouden zijn met een nieuwe auto! Allez na veel lovende woorden zijn we dan terug hier aangekomen. Ondertussen was het al 19 graden en heel zonnig! Wat een verschil met België waar het nog maar net gesneeuwd had. We hebben dan een rustige namiddag gehad met vertellen, wandelen en winkelen.

De vrijdag zijn we in Canet naar de internet-winkel geweest om naar Raf te mailen omdat we info wilden over zijn bankkaart. Na het versturen ervan zijn we dan iets gaan eten in het “Centro Aragonez”. Voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, een halve fles wijn de man en een carrachilo voor de luttele som van 8,5 €. We hebben het ons goed laten smaken en zijn daarna naar Sagunto gereden waar we wat rondgewandeld hebben tot een uur of vijf, dan terug naar Canet waar we nog wat op den dijk gekuierd hebben, maar we voelden het al dat het frisser aan het worden was. De zaterdag stonden we rond 9 uur op en het was maar 7 graden... ’t Voelde echt fris aan. Tegen de middag zijn we naar Puerto gereden om de mails nog eens te checken (30 ct voor een kwartier) en naar de markt te gaan om verse groenten en vlees. In het Centrum zijn we dan onze aperitief gaan drinken met wat tapas en tegen 14 uur waren we terug op ’t appartement. Na het middagmaal zijn we dan naar den “Bombazos” geweest ( bij de Cinezekes waar we een pietjesbak wilden kopen, maar dat hadden ze niet) en daarna naar de Immobiliaria CORAL om eens te zien wat er te koop of te huur stond. De man was heel vriendelijk en heeft ons een appartement (3 jaar oud) laten zien in Sagunto plage L’Almarda met drie slaapkamers, twee badkamers een groot terras en een garage staanplaats voor 600 € per maand buiten seizoen.

’t Was de moeite. Maar maandag gaat hij nog wat anders laten zien. Een groter, maar ouder appartement en een klein huisje...
Zondag zijn we wakker geworden in de regen bij een buitentemperatuur van 9 graden en zijn we met den auto naar de Mis gereden in Canet dorp. Na de mis zo snel mogelijk naar huis waar het ondertussen goed warm geworden was dankzij een gasvuurtje dat Enrique (de gebuur) ons heeft uitgeleend. Rond half twee begonnen te aperitieven zodat we rond half drie konden gaan eten... In de namiddag rustig binnen gebleven en wat gelezen. ’s Avonds proberen ‘pokeren’ maar zonder de spelregels terdege te kennen. We hebben ons toch een tweetal uren hiermee geamuseerd.

De maandag 16/02 hadden we tegen de middag een afspraak met CORAL om een appartement in de blok ‘MARLEY’ te gaan bezoeken. De huurprijs hiervan was dezelfde als in L’Almarda maar er waren vier slaapkamers en twee grote terrassen. Het voordeel was dus dat het dicht bij winkels ligt en groot is. Het enige nadeel was dat het oud was, geen afwas machine had en de wasmachine schijnbaar haar beste tijd al had gehad... (is een indruk) ’s Avonds de weersverwachting nagezien en blijkbaar gaat het terug verbeteren, met op dinsdag terug tot 15 graden en vanaf woensdag terug volop zon en nog hogere temperaturen.

Dinsdag 17 februari 2009 zijn we zoals gewoonlijk rond de negenen opgestaan, hebben rustig ontbeten en gewacht tot de gasleverancier (butaangas) was langs geweest. Daarna zijn we vertrokken naar ‘Olocau’ in de bergen om er echte goede serrano te kopen. Wat was de ontgoocheling groot toen we constateerden dat de beenhouwer niet thuis was. We hadden hem nodig om de ham in stukken te snijden; de mocheres konden dat niet. Daarom vroegen ze ons om de volgende dag op onze stappen terug te keren. Wij zijn dan maar terug gereden en hebben eerst thuis gegeten (bloemkool met biefsteak) en zijn dan in de namiddag terug naar Puerto Sagunto gereden om wijn en naar een immobiliën kantoor om te zien of ze er niets interessants hadden om te huren tegen de herfst.

Woensdag 18 februari zijn we dus terug gereden naar Olocau, hebben daar hesp gekocht en zijn verder door de bergen (veel bochten en mooie zichten) naar Segorbe gereden. We hebben er goed gegeten in “restaurante Segobriga” (36 € voor vier) en dan hebben we het olijfoliemuseum bezocht alsook de kathedraal. Om ons bezoek af te sluiten zijn we naar de 50 fonteinen (Los 50 caños) gereden. Impressionant... Dan huiswaarts en gegeten, gespeeld, gebabbeld, naar muziek geluisterd...

Donderdag na het ontbijt zijn we naar “Puzol en Playa Puzol” gereden om eens naar de immobiliën te kijken; prijzen enz te vergelijken. Dan naar de playa, waar het inderdaad mooi is om vertoeven. Nadien zijn we in Puerto Sagunt bij de Chineeskes gaan eten (30 € voor vier), dan wat gaan wandelen op de promenade, terug naar het appartement en het updaten van dit reisverslag. Nadien nogmaals naar het strand hier in Canet en tot 19 uur buiten gebleven. Daarna naar huis om wat TV te kijken, te eten en dan ons bed in te kruipen.

De vrijdag gaan we nog eens wat adressen noteren die ons interesseren en tegen de middag (rond half drie) gaan eten met de Kris in restaurant ‘El Parque’.

De zaterdag zijn we om 7 uur ’s morgens op terugreis vertrokken. We hebben rgelmatig eens halt gehouden (pit stops) en an de brug van MILLAU hebben we enkele fotokes gemaakt.

Rond 18:15 uur zijn we dan aangekomen in St Pourcain, waar we de nacht hebben doorgebracht. Zondag morgen om iets na den achten aan ’t ontbijt om tegen negen uur te kunnen vertrekken. Na de nodige stops (minder dan gisteren) zijn we dan tevroeg aangekomen. Om 16 uur waren we al in Kapelle en Bie verwachtte ons maar tegen half vijf in Londerzeel. Daar werden we uitbundig opgewacht met een heerlijke maalrijd van zelfgemaakte tomatensoep, huisgemaakte frietjes al la Rudy, ne goeien biefsteak en een fles goeie wijn van de Colruyt...

Als nagerecht kon er een “blanke dame” ook nog bij.

woensdag 28 januari 2009


Deze week al druk bezig geweest.  Maandag naar 't UZA om te gaan informeren welke rekening van onze RAF nog niet voldaan was...  Ook een nieuw rijbewijs gaan halen.  Men had me bang gemaakt dat men in Frankrijk tegenwoordig grondig controleert en dat oude Belgische rijbewijzen tot 250 € boete zouden kunnen krijgen.  Dinsdag ben ik dan naar de Fortis van RAF geweest om zijn geld over te schrijven en daar na naar onze Jan om wat kilometers te doen.  Met onze Jan en Jaana zijn we naar Tinne gereden zodat ons Jaanake rustig zou kunnen lunchen.  Wij zijn dan binnendoor terug gereden; we moeten immers tegen de vrijdag zo veel mogelijk kilometers gedaan hebben, zodat de nieuwe auto nog een rustig kan gecontroleerd worden alvorens we zaterdagmorgen in alle vroegte naar Zuid-Frankrijk trekken.  Deze namiddag zijn we met Dries en Amelie naar Technopolis getrokken en we hebben er alle vier van genoten.  Morgen gaan we met Moemoe boodschappen doen in Putte en daarna wippen we eens binnen bij onze Paul!

zondag 25 januari 2009

Pistolekes feest Marie-Jeanne


Het is dan eindelijk zo ver. We vieren weer feest! Ons Marie-Jeanneke is vorigen donderdag 61 lentes jong geworden! Voor hare verjaardag zijn we vrijdag naar Tejaterbende Oeps gaan zien. Ze speelden het stuk Lysistrata in "Het vierde Oor" in Olen. Voordien zijn we iets gaan eten in "Dorp 37" in Olen. Een aanrader, maar wel prijselijk!
Vooraleer we daar naartoe gereden zijn hebben we eerst onze nieuwe wagen gaan afhalen in Garage Gaspar in Mortsel. Het betreft hier een Opel Vectra 19 dti met alles erop en eraan die we al een tijdje geleden besteld hadden. Met deze nieuwe wagen zijn we dan naar Teske gereden, waar we geconstateerd hebben dat twee buizen van de waterleiding gesprongen waren. De 27e februari komt de loodgieter deze herstellen.
Nu wachten we dus op de komst van kinderen en kleinkinderen om seffens een stukje taart te eten tijdens een gezellig samenzijn en vanavond besluiten we met een 'pistolekes' maaltijd.

woensdag 21 januari 2009

Lumbago


Zondag is onze Jan dus bij ons geweest om enkele broeken te laten verkorten. Toen ze hier waren heb ik natuurlijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog enkele fotokes van ons Jaana te maken.
Dinsdag waren die klaar en zijn we ze gaan weg doen en hebben ons Jaana nog eens gezien.  Het is een prachtbaby en Janus en Tinne zijn ho zo fier!  Daarna zijn we langs de Fortis van Raf geweest om zijn nieuwe kaart af te halen. Die moeten we nu zo vlug mogelijk bezorgen.
Ons moedertje Marie-Jeanne heeft nu al enkele dagen problemen met een blokkage in het bekken.   Daarom zijn we gisterenavond ook  naar de ostheopaat geweest . Na een behandeling van iets meer dan een half uur was het al veel beter, maar ze moest vandaag nog wel rusten.  Ik moest naar de gastro-hepatologie voor een bloedname en een "suiker-test".  Deze laatste om eventueel uit te kunnen sluiten dat ik suikerziekte heb, en dat het alleen maar pancreas problemen zijn.  Dit hield in dat ik eerste een bloedafname heb laten doen, dan een contraststof moeten nemen dan dan na een half uur terug bloedafname, dan een half uur later nog eens en dan na één uur nog eens.  Daarom was ik maar tegen de middag thuis.  Na het middageten heb ik dan ons dagelijks brood gebakken zodat we er weer enkele dagen tegen kunnen.

zondag 18 januari 2009

Na 't Van Roy weekend ben ik begonnen met mijn handeltje in glucosaminesulfaat-pillen. Ik zou die moeten nemen om mijn spieren en gewrichten terug soepel te maken; en om ze goedkoper te krijgen moest ik ze per duizend stuks nemen.  Ik heb dus nog twee afnemers gevonden om deze grote aankoop te delen.  
De 24e december hebben we dan hier bij ons met de ganse familie het kerstfeest gevierd nadat we eerst in de kapel in Edegem de kerstavond viering gevolgd hebben.  Hier moest Dries zingen in het koor, ons Amelie moest voorlezen en onze Stef mocht het kindeke Jezus zijn!   De week tussen kerstmis en nieuwjaar is rustig verlopen.  Raf en Joëlle zijn hier eens komen eten, onzen Bart is met zijn familie naar de Ardennen getrokken om samen met vrienden nieuwjaar daar te vieren en wij zijn op 31 december naar Beernem gereden om bij Karel met de Van Roykes nieuwjaar te vieren.  Tweede nieuwjaarsdag zijn we dan bij ons ma geweeest en op 3 januari naar Kampenhout voor het verjaardagsfeestje van Joëlle.  Ondertussen zaten we hier in een "ijstijd" zodat tegen de babyborrel men overal op elke plas en kanaal kon schaatsen!
Den 10e januari was het dan den "babyborrel" van JAANA in de villa van het museum!  We hebben ervan genoten; het was echt tof!  De volgende dag was het receptie van onze burgemeester op de Grote Markt, waar we voorzien werden van drank (soep, warme choco, warme wijn, koude Koninck, frieten etc...)  Daar na moesten we ons haasten om op tijd in de Kern in Wilrijk te zijn voor het Nieuwjaarsconcert.  Dat was fantastisch!  Een Sextet speelde Schubert, en deed dat op een sublieme wijze!
De woensdag 15 januari had ik dan een afspraak met Prof. Michielsen van Hepatologie in het UZA.  Alvorens de gal gaat verwijderd worden, moet ik nog een uitgebreid "suikertest-bloedonderzoek" laten uitvoeren op 21 januari.  Wanneer het resultaat hiervan bekend is gaan we afspreken wanneer ik kan geopereerd worden.
De vrijdag namiddag zijn we wat gaan bijpraten bij Sophie en Bart en hebben we onze Stef nog eens aan het werk gezien.  Die ziet ge groeien! 
Gisteren zijn we dan naar tante Marcelle  geweest waar we half pension kregen aangeboden.  Dus een goed avondmaal, leuke gesprekken, wat filmkes van de kinderen bekeken en voor we het wisten was het half één 's nachts.  Vanmorgen om 9 uur geweest met de geur van verse koffie en na het ontbijt nog wat gekletst en ons klaargemaakt om terug huiswaarts te rijden, alwaar we tegen 17 uur onze Jan en zijn gezinnetje verwachten!