Bijdragers

woensdag 27 april 2011

WIVO van zaterdag 23 april tot maandag 25 april 2011

Het was weer zover. De Kegelaar, de Wilrijkse volksdansgroep vierde haar jaarlijks festival WIVO. Er waren voor de optredens drie groepen uitgenodigd, nl een Schotse groep, "The Dunedin Dancers", een Franse groep "La Bourrée de Paris" en een Waalse groep, "La Salterelle de Wavre".
De Schotten kwamen de vrijdag al aan en de Fransen de zaterdag voormiddag. Onze Waalse vrienden kwamen enkel op de festival dag (de zondag) zelve.
Wij hadden drie Françaises tussen de 25 en de 45 jaar (schat ik), die de zaterdagmorgen om 9:30 uur zijn gearriveerd en die tegen 10:30 uur bij ons waren. De jongste (middelste op de foto), Julie COSTEROUSSE was 'prof de mat', maar zal vanaf september in de horeca gaan werken omdat zij een beetje teleurgesteld is in de hedendaagse jeugd die volgens haar niet meer te motiveren is voor de studie. De linkse op de foto was Maryse BARDIN, die maakt altijd van alles mee, zodat ze eigenlijk niet over haar beroepsleven verteld heeft. Met haar zijn we de eerste avond bijna naar de kliniek gemoeten. Ze was vergeten dat als je bij ons uit de badkamer komt, er twee trapjes zijn en... ze viel er dus met een hels gebonk af... Al haar spullen lagen verspreid in de gang, en toen we gingen kijken zat zij op den 'entresol' te lachen... te lachen... De oudste (rechts op de foto) was Veronique BERTRAND, die een café heeft in Parijs (75015) en die van het stille type was.

Van WIVO 24 april 2011

Bij hun aankomst hebben we ze wat laten bekomen van de reis (ze moesten al voor drie uur 's morgens klaar staan voor het vertrek...) en hebben gegeten rond 11:15 uur, want ze werden reeds om 12 uur terug verwacht om in Antwerpen te gaan optreden.
Na de optredens en het bezoek aan de stad, waren zij om 18 uur terug aan de Rozenkrans zaal, daar werden ze verwacht voor het avondmaal (pasta bolognaise). Aansluitend was het verbroederingsavond, waar elke groep iets uit zijn repertoire ten beste gaf. Ik heb hiervan geen foto's genomen, maar wel van de festival dag zelve.
Passzondag ben ik al vroeg naar de bakker gereden voor verse pistolets en croissants. Onze gasten waren precies uitgehongerd... maar vonden het "copieuze" ontbijt heel tof!
Tegen 9 uur moesten ze dan aan het lokaal zijn om zich om te kleden voor de Paas-mis die om 10 uur begon in de kerk van de H.Rozenkrans.

In de kerk brachten de groepen uit Schotland en Frankrijk mooie liederen naar voren. Ook werden zij erg betrokken in de voorbeden en offergave.
Hieronder het koor van "La Bourrée de Paris" en de doedelzakspelers van "The Dunedin dancers".
Van WIVO 24 april 2011
Van WIVO 24 april 2011
Na de mis was er dan een receptie in de Rozenkrans zaal, gevolgd door het middagmaal "soep en frieten met varkesngebraad" en dan de eigenlijke "Festival voorstelling" om 15 uur.

Van WIVO 24 april 2011

Hierin traden eerst de kinderen van De Kegelaar op, dan de jeugd, daarna "The Dunedin Dancers" , dan "La salterelle de Wavre", daarna de grote Kegelaarkes en als laatsten "La Bourrée de Paris", waarbij 'ons' Julie accordeon speelde.

Van WIVO 24 april 2011

Voor meer foto's kan je deze link gebruiken.

s'Avonds was er dan een broodjesmaaltijd voorzien en om de dag af te sluiten een verbroederings bal waarop elke groep enkele dansen moest aanleren aan de anderen...

De maandag om 10 uur moesten onze Franse gasten aan de kerk klaar staan om terug te keren via Brussel. Ik heb ze afgezet en ben direct terug gekomen want tegen 12 uur verwachtten we reeds onze volgende gasten (Beernemnaren) voor een copieus diner... om daarna samen naar Posseleest te trekken waar we met de ganse familie eitjes gingen rapen!!! 't was er tof!

Geen opmerkingen: