Bijdragers

zaterdag 9 april 2011

Oliver

Gisteren zijn we ( met het verjaardagsgeschenk van mijn kinderen en schoonkinderen ) naar de musical OLIVER gaan kijken.
We zijn op tijd vertrokken met de bus 500 (hier aan de tunnel) tot aan de nationale bank. Na een mooie wandeling via de Leopoldstraat naar de Meir zijn we dan richting Stadsschouwburg getrokken waar we op een terrasje in de zon genoten hebben van een verfrissend wit wijntje en een blonde Leffe.
Om half zes werden we verwacht in het theater restaurant "GUSTO" waar we konden genieten van een heerlijk menu. Onze jassen werden rechtstreeks in de vestiaire van de zaal gedeponeerd, zodat we die enkel na de voorstelling moesten afhalen. We zijn dan begonnen met een aperitief van 't huis (Cava met een scheutje cassis) gevolgd door een lekker voorgerecht "Bavarois van tomaat met lauwe mosseltjes en chermoula (dit gaf er waarschijnlijk de Marokkaanse toets aan). Ondertussen hadden we een karafje rode wijn besteld (een Spaans wijntje : 'Navarra 2005') waar we al van konden genieten alvorens ons hoofdmenu geserveerd werd. Dit werd een "Kalfsfilet Pur" gevuld met spinazie en salie met gekonfijte aardappelen. Het was een zeer fijn gerecht, alleen vond ik dat we wat weinig aardappeltjes kregen... Als afsluiter was er koffie en heb ik nog een dessert genomen; een "crème brulée". Tegen half acht waren we klaar en konden we naar de theaterzaal. We zaten op rij 9, maar eigenlijk was dit de vijfde rij, want de eerste rijen waren omgetoverd in de "orkestbak".
Héél goei plaatsen, bedankt iedereen!

De show zelf was overweldigend. Het was een grandioos spektakel met zoveel deelnemers... Enorm goede stemmen en het boeide mij echt. Ik had dit echt niet verwacht...

Op onze rij waren naast ons nog twee plaatsen vrij. Na de pauze werden die ingenomen door één jongen die enkel meespeelde in het eerste bedrijf en de moeder van een kind dat in het tweede deel moest spelen.
De plaatsen die niet verkocht waren werden bezet door ouders van kinderen die meededen, zodoende zaten wij eigenlijk juist voor een groep ouders die de voorstelling al verschillende keren hadden meegemaakt. Vijf minuten voor het einde viel de mengtafel van het geluid uit. Volgens onze achterburen was dit de eerste keer dat er pech mee gemoeid was. Na iets meer dan vijf minuten was het verholpen en ging de show verder.
Om 22:30 uur was het afgelopen en zijn we naar de bushalte getrokken aan de Nationale bank, om daar terug de 500 te nemen richting Boom. Om 22:50 was de bus daar en om 23:20 uur waren we terug thuis.
We hebben genoten van dit mooie avondje! Nogmaals bedankt allemaal!

Van Nieuws voor de Borskes

Geen opmerkingen: