Bijdragers

vrijdag 15 april 2011

Toneel " Een vreemde luis in huis" in het E.W.T.

Gisterenavond zijn we met Marcella en Louis naar het EWT (Eigentijdse Werkgroep Toneel vzw) in Deurne geweest. Ze speelden er "Een vreemde Luis in huis" een komisch stuk vol humor, gevoelens en ontroerende momenten.
Eerst hebben we hier in WIlrijk "tagliatelli met groene groenten en blauwe kaas" gegeten volgens het recept van Jeroen Meus (van het TV1 programma "Dagelijkse kost"). Het was weeral eens iets heel anders en voortreffelijk klaargemaakt door ons Marie-Jeanneke. Tegen 19:30 uur zijn we dan vertrokken via de Esso-express" in Mortsel om nog wat goedkopere (!? --> 1,308 €) diesel te tanken. Om 20:30 uur is het spektakel dan begonnen.
Het decor stelde de woonkamer en keuken voor van de krotwoning van Martha, een vrouw met een heel groot hart. Zij ontfermde zich over een stel daklozen die allemaal een verleden met zich meeslepen maar hier dankzij haar, zeer gelukkig en in harmonie samenleven. Uiteraard kibbelen ze, plagen ze mekaar (in typisch Antwerpse dialect en uitdrukkingen) en maken samen toch ook enorm veel lol. Ze waren allemaal zeer blij dat ze die tweede kans gekregen hadden.
De boel wordt dan nog opgevrolijkt door een buurvrouw die op tijd en stond (vooral rond etenstijd) een bezoekje brengt en ook meneer pastoor vindt af en toe de weg naar deze parochianen want Kerstmis staat voor de deur. "Hoe meer volk, hoe meer vreugd denkt Maria, want ze nodigt voor de Kerst zelfs nog een eenzame uit.
Het was echt lachen geblazen op sommige momenten, maar op andere momenten werd het muisstil en kon men zo de ontroering van de aanwezigen voelen. Bij het einde kregen de spelers dan ook een minutenlang applaus en kon iedereen tevreden huiswaarts.

Van Nieuws voor de Borskes

Tijdens de pauze drinken we altijd gezellig iets aan de bar en na de voorstelling trekken we huiswaarts, waar we meestal nog wel iets drinken. Gisteren echter niet want tante Marcella voelde zich niet al te best en wou naar huis om een goeie grog te drinken en dan haar bedje in te duiken. Wij zijn dan ook maar gaan slapen en 's nachts heb ik gedroomd dat ik overvallen werd en ik begon te boksen met... MJ die mij wakker riep met "Stop nu eens Rik!"

Geen opmerkingen: