Bijdragers

dinsdag 12 april 2011

Bezoek aan Tinus en Tinne in het ziekenhuis van Deinze

Gisteren zijn we met Dries, Amelie en Stef op bezoek geweest bij ons Tinusje in de kliniek van Deinze. s' Morgens zijn we ze thuis gaan ophalen en vertrokken richting Deurle, om eerst Jaana te gaan afhalen in het Museum waar Jan(us) werkt. Vandaar naar het ziekenhuis omdat Tinne gevraagd had om de nodige documenten te komen afhalen, waarmee ik dan in het UZ Gent een "alarm apparaat" voor het controleren van de ademhaling en de hartslag. Inderdaad Tinus is nog steeds niet genezen. Men heeft vastgesteld dat hij een bronchitis heeft en bij onderzoek in de kliniek bleek dan ook dat hij nog apneu heeft en daardoor een verhoogde kans op wiegedood. Daarom moesten zij dat apparaat hebben alvorens hij naar huis mocht komen. Dus nog een nachtje blijven vertelde men daar. Uiteindelijk blijkt men er toch niet gerust in te zijn en heeft men Tinne voor de keuze gesteld om antibiotica te geven of nog een tijdje in de kliniek te blijven. Het wordt dus afwachten hoe lang ze nog zullen moeten blijven. Onze algemene indruk van het kind was dat hij er goed uitzag, meer kleur had dan enkele weken geleden, maar zijn hoest was niet normaal voor een baby...

In Gent heeft men mij een grondige uitleg gegeven van dit apparaat, maar men stond erop dat de ouders, of ten minste één van hen dezelfde uitleg zouden komen volgen binnen de kortst mogelijke tijd. In totaal ben ik van 13:00 uur tot 17:30 uur weg geweest om dit alles te regelen. Om het verder gebruik van dit apparaat goedgekeurd te krijgen moeten dan moeder en kind ook nog eens een nachtje doorbrengen op de afdeling K10 van het UZ in Gent om hem van nabij te volgen.

We wilden eigenlijk op tijd terugrijden en dan thuis "kriekjes met ballekes" eten, maar gezien het al zo laat was en we niet in de file wilden staan hebben we besloten om 's avonds nog in Deinze te eten en daarna te vertrekken. Tegen 21 uur hebben we dan de kinderen terug thuis afgezet.

Vandaag zijn ze dan hier de kriekjes met ballekes komen verorberen!
Om onze Jan en Tinne te helpen gaan we voorstellen om van vrijdag 15/04/2011 tot maandag 18/04/2011 op ons Jaana te gaan letten en wat te helpen in het huis (schilderen van den trap?) zodat er weer iets meer in orde is tegen moeder en zoon terugkeren uit de kliniek. Voor de vrijdag kunnen we niet omdat we donderdagavond nog naar het EWT gaan met Marcella en Louis en voor dinsdag, woensdag, donderdag enz hebben we al afspraken op onze agenda staan.

Geen opmerkingen: