Bijdragers

dinsdag 19 april 2011

Festival van de Belgische Film in CC De Kern

Vandaag, dinsdag 19 april 2011 om 14.30 uur gaan we kijken naar de eerste film, "SMOORVERLIEFD" (90 min) van Hilde Van Mieghem.
Korte inhoud :
Regisseur Hilde Van Mieghem zoomt in op het turbulente leven van vier sterke madammen : tienerdochter Eva, haar moeder Judith (Veerle Dobbelaere), tante Barbara (Wine Dierickx) en grote zus Michelle (Marie Vinck) die er gezellig onder één dak samen een potje van maken. Eerste verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen, stomende vrijscènes en onverwoestbare oude liefde kruiden het wat chaotische bestaan van deze vier vrouwen. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook even niet meer... Een speelse film met vaart waarin Van Mieghem een ode aan de romantiek wil brengen. Als voornaamste mannelijke tegenspelers noem ik Koen De Graeve, Koen De Bouw en Kevin Janssen.

Morgen woensdag is er dan de tweede film : "TURQUAZE" (95 min) van Kader Balci.
Korte inhoud :
Nadat ze hun vader hebben begraven in Istanbul, keren Timur (28) en zijn twee broers, Ediz (36) en Bora (16), terug naar Gent. Hun moeder blijft achter in Istanbul. De drie broers hervatten hun leven maar moeten op zoek naar een nieuw evenwicht. Terwijl Ediz de dominante vader speelt die het niet zo begrepen heeft op België, en Bora met verkeerde vrienden domme dingen doet, probeert Timur zijn vaders droom te realiseren nl. trompet spelen bij een fanfare. Sarah, de vriendin van Timur, vindt dat cool, tot ze merkt dat hij amper nog oog heeft voor haar... Wanneer ze dan beslissen met hun relatie naar buiten te komen, wordt dat nieuws niet zo positief onthaald.
Turquaze brengt een ontwapenend eerlijke kroniek van een Turkse familie in Gent… Turks voor beginners!

Overmorgen donderdag sluit dit festival dan af met de film : "ZOT VAN A" (120 min) van Jan Verheyen... De avondvoorstelling is nu al helemaal uitverkocht!
Korte inhoud :
“Zot van A” is een romantische komedie over vijf koppels met grote en kleine liefdesperikelen. Anna is gescheiden van Bruno nadat die vreemd ging met de schooljuf van hun zoontje Boris. Haar piepjonge minnaar kan echter maar tijdelijk voor wat afleiding zorgen... Het huwelijk van Arno en Lydia, Anna's beste vriendin, heeft in ieder geval meer weg van het perfecte voorbeeldhuwelijk... hoewel ? Bij Alain en Fred is alles één en al rozegeur en maneschijn, want ze staan op het punt te trouwen... of gaat het feest toch niet door? Astrid, de zus van Alain, werkt in een juwelenshop en hoopt iedere dag opnieuw dat haar prins op het witte paard voor de deur staat. De avances van 's lands meest begeerde vrijgezel, Paul, heeft ze helaas niet door... En dan is er tenslotte Annette die tijdens haar zoektocht naar een verdwenen Sint zichzelf én haar ware liefde ontdekt.

Commentaar op de eerste film.
Voor de namiddag vertoning waren er nog verschillende plaatsen, maar de avondvertoning is volledig uitverkocht! De film zelf dan ... Goed en vlot gespeeld met vele mooie herkenbare beelden van Antwerpen. Hevige liefdesscènes, maar ook diep gevoelige stukken. Kortom wij hebben ervan genoten.
Commentaar op de tweede film.
Hier zat meer verhaal in en het was een reflectie van de werkelijkheid. Hoe een allochtoon zich voelt in een vreemd land, en moeite heeft om het evenwicht te vinden tussen zijn traditionele ideeën en het leven waarin hij hier gedompeld wordt. Op sommige momenten echt ontroerend en op andere momenten dan weer 'hard' geconfronteerd met de werkelijkheid. Deze film heeft ons meer geboeid dan de vorige.
Commentaar op de derde film.
Het was nen hele schone ontroerende film zei ons Marie-Jeanne. De verschillende verhaallijnen liepen over in elkaar en het geheel bleef de aandacht opeisen. Tof ! Iedereen zou die moeten zien, vooral diegenen die "Zot van A" zijn!

Geen opmerkingen: