Bijdragers

maandag 11 mei 2009

Amerika 1

Vrijdag 8 mei zijn we rond 5:30 uur opgestaan. Bart zou ons tegen half zeven komen oppikken. Die had hem echter overslapen en kwam bij ons aan omstreeks 7 uur. We zijn dan direct vertrokken naar de luchthaven. Zonder veel problemen waren we daar iets na half acht. Tegen 10:30 uur zou onze vlucht DELTA 125 dan vertrekken. En inderdaad, stipt om half elf werden we van de aanlegplaats weggetrokken. Toen de commandant echter de motoren wou starten bleek er een probleem met de linkermotor. Onze Boeing 767 werd dan naar een parkeerplaats getrokken, waar de techniekers kwamen kijken wat er aan de hand was. Het bleek iets heel simpel te zijn en we zijn dan met een uur vertraging vertrokken. I.p.v. 14:20 uur lokale tijd zijn we maar pas om 15:20 uur in Atlanta aangekomen. De incheck procedure aan de Amerikaanse douane verliep vrij vlot zodat we al om 16:10 uur aan de 'bagage-claim' stonden, waar op dat moment Rafke juist was aangekomen. Na een warme begroeting trokken we dan richting Dunwoody. Onderweg hebben we, gezien het spitsuur, veel file gehad. In Dunwoody zijn ze dan ter verwelkoming een "cremeke" gaan eten bij "Alon's". Daarna naar 't appartement. Terwijl wij aan het uitpakken waren heeft Rafke een zeer goed avondmaal bereid (couscous met scampi's en groentjes in een curry-saus). Voortreffelijk! Om 22 uur was ons pijp uit (voor ons was het dan al vier uur, dus we waren al 21,5 uur wakker en dat na een korte nachtrust.) We hebben geslapen tot 8:30 uur ( ik had de wekker gezet), daarna ontbeten, wat informatie opgedaan en dan vertrokken naar de 'outlet-mall', waar we van 12 uur tot 18:30 uur geshopt hebben... (en veel geld opgedaan). 's Avonds rond 20 uur wilden we voor moederkensdag gaan eten; we waren blijkbaar de enigen niet! In de "Chesecake factory" zat het bomvol en we moesten minstens 1 uur in de lijn staan wachten. Ons niet gezien, dus wij wat verder naar een ander restaurant. Hier bleek de wachttijd drie kwartier... en wij dus verder naar een Mexicaan. Hier mochten we onmiddellijk plaatsnemen en hebben er heel goed gegeten.
De zondag hebben we onze agenda voor deze week gemaakt (wat betreft verhuis en zo) en werden er al twee valiezen van Rafke ingepakt. Die twee zullen wij al meepakken!
's Middags heb ik geprobeerd een "tortilla con patatas" te maken. Het resultaat zag er niet uit... Omdat de ene kant wat teveel gebakken was en ik moeite had om hem in een keer om te draaien... maar de smaak was goed!
In de namiddag is er dan een koper geweest voor de DVD en het soundsysteem.
Tegen half zes moesten we dan vertrekken naar de luchthaven. We zijn meegereden en hebben de auto teruggebracht, zodat we die nu tijdelijk ter onzer beschikking hebben. Donderdagavond tegen 21 uur gaan we ons Rafke dan terugafhalen.
Vanmorgen, maandag deed ik de terrasdeur open om wat te laten verluchten, maar was het alarm vergeten! Hopelijk overkomt ons dat niet meer.
Vandaag zijn we de omgeving al eens een stuk gaan verkennen en zijn beginnen zoeken naar een hotel voor de volgende weken. Inderdaad, op zaterdag 16 mei moet alles uit het appartement van ons Rafke en moeten wij dus een ander onderdak vinden!

2 opmerkingen:

Rafke Magic zei

"...deed ik de terrasdeur open om wat te laten verluchten, maar was het alarm vergeten..."

da's verschieten, hé :-D

Inge zei

Geniet met volle teugen van jullie vakantie!!

Inge