Bijdragers

zaterdag 27 september 2008

Trouwfeesten


Gisteren dus naar den trouw van Bert en Evy geweest.  Om 15:15 werden we verwacht voor de huwelijksinzegening in de St. Kristoffel kerk van Londerzeel.  Gezien er onderweg werken gesignaleerd waren zijn we op tijd vertrokken en waren we om half drie al in Londerzeel.  Rap bij Bie naar 't toilet en iets gaan drinken zodat we nog op tijd aan de kerk waren.  Het was een toffe mis, maar het was eigenlijk geen mis, want de consecratie ontbrak.  Voor de rest was er alles.  Het is wel mooi als twee mensen die al tien jaar samen zijn en twee kinderen hebben deze stap nog zetten.  Na de mis naar kasteel Diepensteyn voor de receptie. 
 Maar gezien de receptie eigenlijk pas om 18 uur begon stonden wij (al die mee naar de mis geweest waren) daar meer dan een uur te vroeg.  Wij kregen al te drinken, maar voor de meesten was iets om te knabbelen welkom.  Enfin tegen 18 uur kregen we ook iets om te knabbelen en om 19 uur begon het avondfeest.  Dit was af!  Zeer goed eten en alles goed verzorgd en overgoten met de gepaste wijnen.  Rond den tienen moesten we dan naar beneden voor het desserten-buffet.  Overweldigend!  Allez, daarna begon den dans...  Wij hebben ons reuze geamuseerd en zijn tegen twee uur huiswaarts gekeerd.
Vandaag om half tien opgestaan, vlug iets gegeten, ons gewassen en tegen één uur in de namiddag naar Vilvoorde getrokken om Pierre en Simonne op te halen. Van Vilvoorde reden we dan naar de Roesel kapel in Houwaart (deelgemeente van Tielt-Winge in Vlaams Bragant) waar Caroline en Philippe elkaar het ja-woord gaven.  
Caroline is de dochter van Ludo en Rita Hens die met ons naar Tsjechië zijn geweest en zij is aan haar laatste jaar geneesheer-anesthesist toe, terwijl Philippe momenteel stage doet als urgentie-arts in Klina in Brasschaat.  Het was een uitgekozen plek midden in het bos.  Waar haalden ze het?  Het was een intieme viering opgeluisterd oor muzikanten en een sopraan.  Mooi gespeeld en gezongen!  Na de mis moesten we vijftien km verder naar de Salons Lassaut in Holsbeek voor de receptie.  Hier waren we ook te vroeg, en dan hebben we de plaatselijke
 horeca maar wat gegund door in het enige café van het gehucht iets te gaan drinken. Iets na de vieren dan toch naar de receptie.  Heel goed ontvangen onder een helblauwe zonovergoten hemel met een lekker glaasje en nog lekkerder hapjes!  Tegen 18 uur dan terug naar Vilvoorde, daar nog een jat koffie en dan naar huis zodat we tegen iets na de achten (20 uur) thuis waren..

Geen opmerkingen: