Bijdragers

dinsdag 30 september 2008

Verven vervolg.

Vandaag rond half elf begonnen aan het 'lakken' van de chambrangs en alle deuren die op het halleke uitkomen.  Vooraleer al deze deuren te schilderen heb ik ze zo bijgeschaafd dat ze zonder problemen dichtgaan.   Ook de voordeur werd bijgewerkt.  Van de andere deuren werd zowel de  binnen- als de buitenkant geverfd.  De ingemaakte kast werd voor de tweede maal gedaan en de tweede liter "eierschaal - satin lak"  is bijna op !  Maar met de lak-rolletjes ging het perfect!   In de living en het halleke werd hier en daar nog wat aan de muur (eierschaal mat) bijgewerkt!
Rond vijf uur 's avonds besloten dat het goed was en dat de deuren zelf waarschijnlijk voorlopig zonder een tweede laag kunnen. (misschien waar er wat afgeschaafd werd zal nog wat moeten bijgewerkt worden!)  Na wederom een zestal uur werk verzet te hebben moe huiswaarts!  Na de volgende interventie volgen er wel wat foto's!

maandag 29 september 2008

Bezoek Moemoe

Gisteren zijn we dan eindelijk nog eens naar Moemoe gereden.  We hadden 'tompoeskes' meegenomen en ze was er heel blij mee.  (dat ze ons zag... natuurlijk!)  We hebben zowat bijgepraat en ik heb het geheugenkaartje dat ze van ons heeft (1GB) ff bijna vol gezet.  Er stonden ongeveer 500 foto's op en nu staan er bijna 900 op!  Ze heeft dus wel wat tijd nodig om ze allemaal eens rustig te bezien op haar 'fotoboek'.  Tegen 20 uur zijn we dan thuis gekomen.  Druk dat het hier was, de GBA speelde thuis en er stond er weer ene halve gare half voor ons garage geparkeerd!   Soit, nog naar Witse gekeken en tegen den elven gaan slapen (eerst nog het verslag van de GBA gezien op 'Studio 1', de mannekes gaven een winst uit handen en gingen nog bijna verliezen, tot hun doelman PROTO een hoekshop bij zijn concurrent inkopte.  Bangelijk!) ) en dan gemaft tot vanmorgen negen uur!
Tegen half elf naar 't appartement om te beginnen met het 'lakken' van de chambrangs.  Tegen kwart voor één kwam Sofie met de kinderen langs om te eten.  We hebben allen samen gegeten en de grootouders genoten van hun drie kleinkinderen.  Daarna moesten ze terug naar school en wij terug aan het werk.  Enfin om de kast en de binnenkant van de voordeur een tweede beurt te geven heb ik 'lakrollekes' nodig (anders is dat niet goed zegt Sofie!).  Dus om vier uur gestopt en langs den Brico gereden om de nodige inkopen te doen.  Daarna ff langs de 'Saturn' om een 500GB HD van Western Digital te kopen zodat de backups van den iMac kunnen gemaakt worden.  
Thuisgekomen eten gemaakt, E-mails gelezen en HD aangesloten, nog ff met onze Raf gechat en nu is het bijna zeven uur, tijd om het nieuws nog eens te volgen (Fortis verloor vandaag 20 % op de beurs en Dexia zelfs 30%!)  Dus wij moeten dat goed in 't oog houden om te zien wat we met ons geld moeten doen!

zaterdag 27 september 2008

Trouwfeesten


Gisteren dus naar den trouw van Bert en Evy geweest.  Om 15:15 werden we verwacht voor de huwelijksinzegening in de St. Kristoffel kerk van Londerzeel.  Gezien er onderweg werken gesignaleerd waren zijn we op tijd vertrokken en waren we om half drie al in Londerzeel.  Rap bij Bie naar 't toilet en iets gaan drinken zodat we nog op tijd aan de kerk waren.  Het was een toffe mis, maar het was eigenlijk geen mis, want de consecratie ontbrak.  Voor de rest was er alles.  Het is wel mooi als twee mensen die al tien jaar samen zijn en twee kinderen hebben deze stap nog zetten.  Na de mis naar kasteel Diepensteyn voor de receptie. 
 Maar gezien de receptie eigenlijk pas om 18 uur begon stonden wij (al die mee naar de mis geweest waren) daar meer dan een uur te vroeg.  Wij kregen al te drinken, maar voor de meesten was iets om te knabbelen welkom.  Enfin tegen 18 uur kregen we ook iets om te knabbelen en om 19 uur begon het avondfeest.  Dit was af!  Zeer goed eten en alles goed verzorgd en overgoten met de gepaste wijnen.  Rond den tienen moesten we dan naar beneden voor het desserten-buffet.  Overweldigend!  Allez, daarna begon den dans...  Wij hebben ons reuze geamuseerd en zijn tegen twee uur huiswaarts gekeerd.
Vandaag om half tien opgestaan, vlug iets gegeten, ons gewassen en tegen één uur in de namiddag naar Vilvoorde getrokken om Pierre en Simonne op te halen. Van Vilvoorde reden we dan naar de Roesel kapel in Houwaart (deelgemeente van Tielt-Winge in Vlaams Bragant) waar Caroline en Philippe elkaar het ja-woord gaven.  
Caroline is de dochter van Ludo en Rita Hens die met ons naar Tsjechië zijn geweest en zij is aan haar laatste jaar geneesheer-anesthesist toe, terwijl Philippe momenteel stage doet als urgentie-arts in Klina in Brasschaat.  Het was een uitgekozen plek midden in het bos.  Waar haalden ze het?  Het was een intieme viering opgeluisterd oor muzikanten en een sopraan.  Mooi gespeeld en gezongen!  Na de mis moesten we vijftien km verder naar de Salons Lassaut in Holsbeek voor de receptie.  Hier waren we ook te vroeg, en dan hebben we de plaatselijke
 horeca maar wat gegund door in het enige café van het gehucht iets te gaan drinken. Iets na de vieren dan toch naar de receptie.  Heel goed ontvangen onder een helblauwe zonovergoten hemel met een lekker glaasje en nog lekkerder hapjes!  Tegen 18 uur dan terug naar Vilvoorde, daar nog een jat koffie en dan naar huis zodat we tegen iets na de achten (20 uur) thuis waren..

vrijdag 26 september 2008

Vervolg verven...

Zoals gepland werd gisteren de keuken afgewerkt.  Plafond is gedaan; en op de muren werd nog een laagje 'satin' gelegd.  Het is tof!
In het halleke heb ik drie chambrangs gedaan en de kastdeuren voor de eerste maal...  Het vensterke tussen de slaapkamer en de kleine kamer werd in beige-lak gezet, alsook de binnenkant van de chambrang van de slaapkamer... Tof!  
Ons ma die heeft ondertussen grondig grote kuis gehouden zodat alles er nu heel netjes bij ligt. 
Vandaag wordt er niet gewerkt, want vanmorgen boodschappen gedaan en om 15:15 uur is de trouwmis van Bert en Evy, met daaropvolgend het feest in Kasteel Diepensteyn.   In het weekend zal er ook niet gewerkt worden omdat we morgen naar een ander feestje moeten en zondag zal het misschien de laatste mooie zomerdag worden.  Dus daar gaan we van genieten.  Volgende week zaterdag komt de 'Mo' onze achter-zij-muur bezetten (die ik de laatste week afgekapt heb) en zullen we dus ook moeten thuis blijven...

woensdag 24 september 2008

verven etc...

Toen we op weg waren naar het appartement van Raf om verder te gaan met het verven van de keuken zijn we langs den Aldi geweest (daar stonden lakens in reclame).  Hier kwamen we de Jan en Rita Lenders tegen.  We hebben minstens één uur staan babbelen om eens bij te praten.  Het is dus overal hetzelfde...  Gepensioneerden hebben geen tijd.  De Jan was op weg naar de Rudy om er wat "blauwe steen" aan te leggen.  Ondertussen kregen we telefoon van Sofie om te vertellen dat om 14:15 uur ons Amelie mee zou doen aan de scholencross van Edegem en of we wilden komen aanmoedigen.  Wij natuurlijk direct bereid, maar dat hield in dat we niet al te veel tijd meer hadden.  Daarom hebben we maar wat foto's van Koen en Jeske op facebook bekeken in afwachting van de cross.  Wij waren er op tijd, maar Sofie was bijna te laat.  Dus wij hebben ons ontfermd over Amelie en den Dries zodat ze op tijd kon starten.  Ze was zo gemotiveerd om den eerste te worden.  Helaas werd ze den eerste van vanachter te beginnen.  Tegen drie uur waren we terug aan het appartement en hebben de tweede laag 'eierschaal' op het plafond en de muren gezet. Daartegen was het al na de vijven, zodat we terug huiswaarts keerden.  Morgen doen we verder, want vrijdag moeten we naar het trouwfeest van Bert en de zaterdag naar de mis en de receptie van de trouw van een dochter van vrienden.  Dus in 't weekend zullen we niet al te veel doen.  De rest is voor volgende week.

dinsdag 23 september 2008

Verven (?)

Vandaag bij onze Raf een laagske grondverf op den plafond van de keuken gezet.  De grondverf is nu op, want ik heb het laatste restje op de plafond van de 'rommelkamer' gezet, zodat die voor 1/4e gedaan is.  In de namiddag den plafond van het halleke gedaan ( en de muren ineens voor den 'xde' keer) en dan den plafond in de keuken voor den tweede keer.  Het ziet er goed uit.
In 't naar huis komen zijn we gestopt bij de 'Zetelspecialist' om eens achter de poten van het salon te informeren, maar die zijn den dinsdag en de woensdag gesloten...  dus nog wat geduld.
Morgen gaan we terug om de 'eierschaal' muren van de keuken in de lak te zetten;  zodat dan alleen nog de turqoise muur moet gedaan worden.  Als dat gedaan is stel ik voor van de "chambrangs" van de deuren te beginnen.  Wat zoude denken van die allemaal ook in 'eierschaal' te doen.  Indien dit niet goed is zou ik het graag op tijd weten, want ik moet toch om verf hiervoor.  

maandag 22 september 2008

Jaarmarkt Hoboken

Vanmorgen dan toch maar eens terug naar Hoboken gefietst omdat het er jaarmarkt is.  Heel goed weer!  Zonnig en een graad of 18!  Wij hebben er wat rondgewandeld, zijn in de kerk de tentoonstelling van de heemkundige kring gaan bezoeken en zijn daarna naar de dieren gaan kijken. Terug naar huis via de Salesianenlaan en dan gaan eten in "Chez MJ".  Wij hebben allebei een vispannetje met pasta besteld.  Lekker!!!  Na het eten even siësten en dan tegen 14 uur naar ons coiffeuseke Sabine in Willebroek om ons te laten kortwieken, zodat we er wat goed uitzien op den Bert zijnen trouw a.s. vrijdag!!  Gezien morgen den diesel weeral opslaat ga ik eerst nog even tanken!

zondag 21 september 2008

Zondag


Vanmorgen hebben we een fietstochtje gemaakt. Via Edegem naar Mortsel en dan naast de spoorweg naar Berchem, dan het oude stadscentrum ingedoken (dat autovrij was!). Wat gaan flaneren op de Meir; een gratis Fanta Zero gedronken en naar de Groenplaats gereden. Aan het stadhuis enkele mooie fotokes gemaakt (vd olifantjes)en dan via de kaaien terug naar huis. Goed voor een 23 km fietsplezier. Thuisgekomen om 13 uur en middageten (friet met mosselen) klaargemaakt en gegeten. In de namiddag nog eens naar Hoboken (jaarmarktweekend) gereden. De St Bernardsesteenweg was afgesloten van Don Bosco tot aan het Schoonselhof voor straatfeesten. Bij de Celis garage van Toyota eens binnengestapt en in alle Toyotakes gaan zitten. Man, een Rav4 staat ons wel aan... Maar misschien wordt onze volgende wel een Aurus... Een rood, ons ma een wit, wijntje gedronken en nadien de straat ingereden. Aan het Schoonselhof was een concert bezig met Axl Peleman. Maar wij wilden in het centrum eens gaan zien. Veel volk en veel rommel was er te zien, dus waren we gauw terug bij Axl want die kon ons toch wel echt bekoren. Rond kwart voor vijf was het afgelopen en zijn we moe, maar tevreden huiswaarts getrokken. In totaal hebben we vandaag toch zo'n 33 km gefietst!

donderdag 18 september 2008

SC2 vertrokken?

De maandag hebben wij ons bezig gehouden met het inkorten van de "hulstboom".  Twee groene containers vol + 6 afvalzakken die we dinsdag naar het containerpark gebracht hebben. 
In de namiddag naar SKM in de hoop daar een rokje voor ons ma te vinden als we volgende vrijdag naar het trouwfeest van BERT Van Roy en EVY De Smet in Londerzeel moeten.  Na 10 jaar samen te wonen en twee kinderen ter wereld gebracht te hebben gaan die inderdaad trouwen.  Wij mogen na de mis naar het 'diner' in Diepensteyn!  Hopelijk wordt het zo goed als 15 jaar geleden met Bieke!
Een rokje werd echter niet gevonden en dan zijn we maar naar huis gereden om met onze Koen samen van het avondmaal te gaan genieten en om daarna zijn reservewiel te gaan steken (had met zijn autoke op nen borreduur gereden en die band moet vervangen worden nadat hij terug is uit Atlanta!)
Den dinsdag morgen dus naar het containerpark en in de namiddag naar de film in de Kern.  Ze speelden "Aanrijding in Moscou".   Deze film is de moeite om te zien.  Hij speelt zich volledig af in Ledeberg, de gemeente waar onze Jan woont.
De woensdag in de voormiddag heb ik nog enkele uurtjes aan mijn zijgevel gekapt ( nog ongeveer 1/2e vierkante meter en 't is klaar!) en in de namiddag zijn we naar de stadswinkel getrokken om nog enkele cadeaukes voor onze Raf te kopen...  's Avonds hebben we dan onze Koen in Hoeilaart bij de Peter afgezet, maar we hebben eerst even de afrit Zemst genomen waar Joëlle ons ging opwachten met de GSM en de sleutels en nog wat andere info.
Koen gedropt en terug naar huis.  Van morgen had hij al om half negen op de luchthaven willen zijn om niet te laat te komen!  Rond deze tijd moeten ze aan het 'boarden' zijn om binnen een kwartierke te vertrekken...  Ze zijn effectief vertrokken om 12:08 (info www.brusselsairport.be)
Ik hoop dat ze een goede vlucht hebben en dat ze mogen genieten van hun welverdiende reis.

zondag 14 september 2008

Weekend


De zaterdag na de middag vertrokken naar Teske.  Zoals voorspeld was het koud en begon het te regenen en nadien te gieten.  We hebben dus een rustige namiddag doorgebracht en 's avonds naar BVN gekeken.  Zondag morgen op tijd opgestaan met goed weer (blauwe hemel, volle zon, maar slechts 11° Celsius!)  We zijn dan begonnen aan het graven van een grote put om de stenen van de oude BBQ weg te werken. Tegen één uur was alles oké.
Na het middagmaal zijn we naar het cultureel Centrum van Hasselt gereden om er de opening van de tentoonstelling waar onze Jan ook een "kunstwerk" hangen heeft bij te wonen.  Nadien nog even de stad in, maar niet te lang en dan terug naar huis (volgens de GPS zonder autostrade : 88 km en 1 uur 48 minuten...  GPS met autostrade : 81 km en slechts 47 minuten!) via de autostrade...  In Mortsel nog even gestopt om bij den Egyptenaar restaurant "Sfinckx" te gaan eten en dan naar Edegem om de stickers die Dries in den bungalow vergeten was weg te brengen.  Niemand thuis om 18:30 uur dus alles binnen gelegd en direct naar huis voor het werken aan mijn blog.

vrijdag 12 september 2008

Regendag...

Wat voorspeld was werd ook werkelijkheid.  Een ganse dag praktisch niks dan regen.
In de voormiddag zijn we even langs de vrijdagmarkt van t' Valaar geweest om een borstel voor de stofzuiger van Teske.  Daarna naar Deurne om wat oude spullen van Raf naar t' één of t' ander ophaalcentrum te voeren.  Vandaar naar de Turnhoutse baan naar schoenen gaan zien.  Eindelijk werd het juiste(?) paar gevonden en gekocht.  Dan even in Mortsel gaan zien naar de rokskes.  Wat is da zeg om daar in de voormiddag te geraken.  Van de ene file in de andere..   Za hadden heel de vitrine veranderd en dat rokske was niet te zien natuurlijk, maar allez dat rokske kan nog even wachten.  Dan naar Edegem om bloem(meel) en dan naar huis.  Tegen de middag terug thuis.  Rustig gegeten en alles in gereedheid gebracht om ons dagelijks brood te bakken.  Tussendoor nog wat op de iMac gestudeerd.  Ik krijg nog altijd niet de goede muziek bij mijn iPhoto!!!  Dan maar alle muziek gere-arrengeerd...  Ik hoop dat alles niet verloren is nu...  Tegen 17 uur klaar met bakken en nu maar wachten op Joëlleke en Koen die hier komen eten...
Naar 't schijnt zou die regenzone die overgetrokken is morgen terugkomen...  Dat belooft!  Maar zondag zou het beter worden en daarom gaan we zaterdagnamiddag al naar Teske om misschien wat te schilderen of het puin van den BBQ op te kuisen.  In ieder geval gaan we zondag naar de opening van de tentoonstelling waar Jan(us) aan meewerkt in Hasselt.  Gezien hij met zijn Tinne in het Zuiden zit, kan hijzelf niet aanwezig zijn.  Daarom gaan wij als afgevaardigden!

donderdag 11 september 2008

8 tot 11 september

De maandagmorgen zijn we vroeg opgestaan om naar het containerpark te gaan.  Alle rommel die we in 't weekend hadden klaargezet moest weg...  Om 11 uur was er dan de protestantse afscheidsviering voor de moeder van onze buurvrouw Diane in de aula Chrysant van het Crematorium Wilrijk. Wij vonden het een zeer geslaagde en serene viering!  
In de namiddag zijn we (de mwat en pwat) dan Raf's kaartlezer voor PC-banking gaan halen in het Fortis kantoor van de Nationalestraat.  We zijn toen met de bus 27 vertrokken en reden tot aan de Belgiëlei (hoek Lange Leemstraat) en zijn dan te voet naar de Nationalestraat getrokken.  Vandaar naar de Groenplaats, ondertussen alle schoenwinkels gedaan, en langs de Fnac geweest.  We zijn dan ook Jan Block tegengekomen (aan zijn werk, de KB-toren) die er momenteel nog niet aan denkt van met pensioen te gaan.  Vandaar naar de Meir, de stadsfeestzaal met een bezoekje vereerd, iets gaan drinken aan den Bourla en dan terug via de Meir naar het Centraal station.  Hierin wat rondgewandeld, naar de nieuwigheden gezien en dan naar de Offerandestraat om naar de schoenen te zien.  Dan helemaal terug via Dambrugge straat naar het Atheneum en vandaar naar de halte van bus 501 (Antwerpen-Rumst).  Met deze bus op 15 minuten van de Quellinstraat naar de Boomsesteenweg (de halte aan den tunnel) ... die bus nemen we nog!!!
De dinsdagvoormiddag heb ik dan onze voorgevel ingespoten met vochtwerend spul van Rubson, zodat we weer enkele jaartjes gespaard zijn van vochtproblemen.  In de namiddag had ik een afspraak bij onze Fortis voor de afbetaling van den Bungalow.  Ik heb hiervoor een voorschot genomen op mijn groepsverzekering en daar betaal ik interest op.  Nu, na 15 jaar kreeg ik in juni een herziening en ik moest maar eventjes 35% intrest meer betalen.  Gelukkig was dit ondertussen geregeld (verhoging tenietgedaan, zonder dat men mij op de hoogte had gebracht) en kan ik terug op mijn twee oren slapen.
Gisterenvoormiddag en deze voormiddag heb ik telkens 2,5 uur aan de zijgevel aan het kappen geweest.  De verf moet eraf als de Mo volgende week of de week erna die zijgevel komt bezetten!  De namiddag ga ik niet teveel meer doen (zoals gisteren trouwens) en nog wat van de laatste mooie uren genieten. Het is momenteel 27° C buiten en van open weer tot bewolkt... 
Ondertussen heb ik voor onze Raf bij de Standaardboekhandel geïnformeerd naar de boeken van Bob Mendes "Overspel", "Link" en "De vierde Soera".  Noch in Wilrijk, noch op 't Kiel blijken ze binnen te zijn.  Ik heb ze dan maar besteld in de hoop dat ik ze volgende week dinsdag kan afhalen, zodat ze nog met Koentje meekunnen.  Dus in 't vervolg Raf als ge zo iets wil, laat het mij eerst weten dan kan ik de nodige stappen ondernemen...

1 tot 7 september

Maandag den 1e september is ons Koentje 29 jaar geworden!  Wij hebben dit hier thuis met z'n drietjes in alle stilte gevierd.  
Dinsdag ben ik 's morgens gaan fitnessen en hebben we in de namiddag gewinkeld en in den hof gewerkt. 
Woensdag zijn we naar Teske geweest om te zien hoe men het er had achtergelaten na de vakantie.  De stopcontacten waren niet uitgetrokken, het vuur was niet afgezet (in 't kot) en er lag nog een brood in de brooddoos...  
Donderdagmorgen heb ik brood en een biscuit gebakken en ben ik in de namiddag gaan fitnessen...
De vrijdagmorgen heb ik dan de biscuit en de bananentaart afgemaakt en 's avonds zijn we bij Bart en Sofie de verjaardag van onze Koen gaan vieren.  Op het menu stond biefsteak met frietjes.  Spijtig genoeg heeft de friteuse toen de geest gelaten zodat Sofie nog rap om frietjes gereden is.  Ondertussen was de biefsteak al een beetje te lang gebakken.  Maar desalniettemin heeft het ons allen goed gesmaakt.  Dries en Amelie wilden niet proeven van de bananentaart, maar smulden des te meer van de biscuit met kriekjes...  Allez, wij 's avonds naar huis om eerst nog de frietjes en kroketjes (waren al ontvroren) eenmaal op te bakken zodat we ze weer konden invriezen.
Zaterdag hebben we in de voormiddag den achterkelder uitgemest en mijn werkbank (vol memel) uiteen gehaald.  Al deze rommel gaat misschien nog niet in één keer in den auto om naar het containerpark te brengen. In de namiddag zijn we eens naar de Abdijstraat getrokken.  Nu zijn er bijna geen Vlaamse winkels meer... Alle winkels zijn practisch ingenomen door allochtonen.   Enkel nog in den Tir (wat eigenlijk een winkelstraat op zijn eigen is) vindt men nog autochtoonse winkels.
Zondag zijn we de ganse dag thuisgebleven gezien het alleen maar regende...

zaterdag 6 september 2008

Reis Tsjechië (dinsdag 19/08 - zaterdag 30/08/2008)


Eindelijk nog eens wat tijd om iets neer te pennen.
Na het moedersfeest zijn Bart en familie en Jan en Tinne gebleven.  Zaterdag 16/08 hebben we dan met z'n drieën al het hout op zijn nieuwe plaats gestapeld, de BBQ afgebroken en het groen kot half...
Zaterdagavond zijn we dan naar huis gekomen zodat alleen Bart en familie achterbleven.  Zij hebben naar 't schijnt een mooie vakantie gehad.  Zondag 17/08 zijn we naar Joëlleke geweest om de GSM (Motorola) voor Jessica weg te doen en de sticks (met de foto's van Atlanta) terug te bezorgen.
VAKANTIE!!!  Den dinsdagmorgen 19/08 zijn we om VIER uur opgestaan, want Ludo en Rita kwamen al tegen de vijven om samen naar Dilbeek te rijden. Hun auto in ons garage en wijle weg.  In Dilbeek veel te vroeg aangekomen natuurlijk, onze auto weg gaan zetten en tegen half zeven (ipv 6:10 uur) vertrokken naar Vilvoorde om de rest op te pikken.  Voilà, wij op weg naar Tsjechië;  Maar dat was zonder JEKA gerekend, want we moesten aan het station in Namen nog negen personen gaan oppikken.  Die hadden al zeker één uur vertraging want hun trein was te laat...  
Enfin, tegen elf uur waren we dan toch stevig onderweg.  hoe verder we reden, hoe slechter het werd.  In Frankfurt werden alle hemelsluizen opengezet, het was donker en we zagen praktisch geen steek.  Natuurlijk moesten hier ongevallen van komen !  Twee hebben we er gezien en die hebben ons nog eens twee uur vertraging opgeleverd...
Allez ipv tussen zeven en negen 's avonds aan te komen kwamen we om middernacht ter plaatse.  Hier een nieuwe ontgoocheling.  Er was normaal eten voorzien, maar de keuken was gesloten en volgens de eigenaars was er geen eten voorzien, maar ze waren wel bereid om ons nog iets te drinken aan te bieden!  Wij dan maar moe, maar gelaafd en nog hongerig gaan slapen!

Woensdag 20/08 de eerste dag in Karlstejn (29 km. van Praag centrum) hebben we rustig al kuierend doorgebracht, en we hebben tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om het kasteel (waarvoor Karlstejn bekend is) te gaan bezoeken (inkom is omgerekend 10€ per persoon!)
Donderdag 21/08 : onze tweede dag zijn we al om 8:45 met de bus vertrokken naar KUTNA HORA (uitgeroepen door UNESCO als werelderfgoed) waar we de wereldberoemde St.Barbara kathedraal bezochten en in de zilvermijnen zijn afgedaald (ons Ma niet...).  In de late namiddag zijn we het "Beinhaus" gaan bezoeken.  Luguber!  Duizenden mensenbeenderen en schedels worden daar tentoongesteld...
Het avondeten (altijd zeer voortreffelijk!) was meestal in het restaurant van ons hotel "KORUNA" .  Natuurlijk vergaten we niet van de wereldbefaamde pils te drinken zoals "Pilsner Urquell",  "Budvar Pilsner" en "Cambrinus" (wat ze in ons hotel schonken aan ongeveer 1 € per halve liter!

Vrijdag 22/08 vertrokken we met de trein van 9:57 uur naar Praag (45 minuutjes rijden) waar we aan het station SMICHOV afgehaald werden door twee gidsen die redelijk goed Nederlands spraken. Twee gidsen hadden we nodig gezien we zelf met ongeveer 40 personen waren en we dus in twee groepen opgesplitst werden. We zijn dan naar het oude stadsgedeelte (Staré Mesto) getrokken (met de metro tot station MUSTEK) om er de meeste bezienswaardigheden te gaan bewonderen en er tevens een degelijke uitleg over kregen.  We wandelden langs de Teynkerk, het Raadhuis met het astronomisch uurwerk, de St-Nicolaaskerk, het Joodse kerkhof, het Wencheslasplein enz.  Vier uren duurde deze gidsing, zodat we tegen half drie eindelijk iets konden zoeken om te eten (en drinken)...  Tegen half zeven moesten we in het bekende café-restaurant "Het Louvre" zijn voor het avondmaal.  Nadien haalde de bus ons af aan de "Metronoom" langs de Moldau en bracht ons terug naar het hotel.  Tijdens deze rit kregen we de eerste regen te zien sinds onze aankomst.  Aangekomen aan het hotel moesten zelfs de plu's bovengehaald worden.
Zaterdag 23/08 vertrokken we om 9:45 uur met de bus naar NIZBAR, waar we de "Rückl" kristalfabriek bezochten en waar we ook iets konden kopen tegen fabrieksprijzen.  In de namiddag reden we naar het kasteel van Krivoklàt (op de r staatnormaal een ^en dan wordt dit uitgesproken als "skrivoklaat") wat we bezocht hebben en waar op dat moment een huwelijk ingezegend werd.
Zondag 24/08 namen we weer de trein van 9:57 uur naar Praag waar we vrij waren tot 12:30 wanneer we op een schip, varend op de Moldau, zouden dineren.  Het was prachtig!  Nadien vrij stadsbezoek tot 18:26 wanneer we onze trein terug moesten halen!
Maandag 25/08 terug vroeg uit de veren, want om 8:45 uur vertrok de bus naar het voormalig concentratiekamp Térezin en Theresienstadt (een voormalig Joods gettho).  Wat we hier zagen was maar op één manier te beschrijven "Heer spaar de mensheid van zulke gruwelijke dingen".
Tegen 14:30 arriveerden we dan in het stadje MELNIK waar we terug voor ons middagmaal moesten zorgen.  Wij hebben goed gegeten in een "Tsjechisch-Grieks restaurant" waar ze Stella verkochten.
Dinsdag 26/08 vertrok de bus om 9:30 uur naar het Boheems Paradijs (Cesky Kras) waar vooral de natuur tot uiting kwam.  We hebben een flinke (voor de meesten toch) wandeling gemaakt van een tweetal uur. 's Middags volstond een worst, enkele stukken brood en een halve liter bier...
Woensdag 27/08 : busreis naar Konopiste (vertrek als gisteren)  met eerst een bezoek aan het stadje TABOR en in de namiddag het kasteelbezoek in Konopiste.
Tabor is een mooi stadje waar we ons middagmaal in een 'Vietnamees' eethuisje genomen hebben (goed en goedkoop; het bier was hier nog goedkoper!)
Donderdag 28/08 hebben we de trein van 10:=57 uur genomen omdat we maar tegen twaalf uur verwacht werden in de brouwerij STAROPRAMEN.  Na het brouwerij-bezoek een snelle hap genomen want om 14 uur stonden onze beide gidsen daar reeds om ons alles over de "Mala Strana" te vertellen en ze ons ook te laten zien.  De Praagse burcht met alles erop en eraan.  We hebben de aflossing van de wacht gezien en de schatten van de St. Vitus kathedraal bewonderd en langs de Nové Zamecké Schody (de beroemde trappenstraat) terug afgedaald naar het centrum.  We waren vrij tot half zeven.  Dan moesten we terug naar de "Metronoom" waar onze bus ons zou oppikken om ons naar hotel "U MARCANU" te brengen voor een fantastische folklore-avond met eten, drinken, muziek en dans.  Echt tof!  Nadien zijn we met een harde kern van acht nog de stad ingedoken om Praag by night te zien.  Om half één moesten we onze laatste trein halen.  Wij haalden die, maar hij had een twintigtal minuten retard, zodat we maar tegen den tweeën in het hotel arriveerden!!!
Vrijdag 29/08 was een rustdag.  Alles moest tegen 11 uur van de kamer, zodat we voor de rest van de dag op ons eigen aangewezen waren.  Om 18 uur kregen we ons laatste avondmaal en om 20 uur vertrok de bus.  Eerst gingen we de andere passagiers ophalen en dan keerden we terug langs Karlstejn, zodat we eigenlijk pas tegen half negen goed weg waren.  Van onderweg weet ik niet veel, want de eerste twee uur hebben we een ontspannende film gezien en daarna ben ik in slaap gevallen tot we om half twee een 'pis-stop' hielden.  Daarna terug geslapen tot de volgende stop om 6 uur.  

Zaterdag 30/08 tegen half acht waren we in Namen en tegen negen uur in Dilbeek, waar we onze auto haalden en naar huis tuften.  Hier aangekomen was de "Clivia-rommelmarkt" al volop aan de gang.  Gauw Sofie gebeld, want die ging hier komen verkopen. Onzen Dries, Amelie en Stef terug gezien, eten gemaakt, boodschappen gedaan en 's avonds bij de Guy voor de deur blijven plakken tot een uur of tien.  Dan zijn we moe maar voldaan gaan slapen!  Einde van de vakantie, want maandag herbegint de school...