Bijdragers

maandag 20 juni 2011

Naar Spanje

OP Maandagmorgen 20 juni 2011 zijn we dan rond kwart over negen vertrokken richting Spanje. Onderweg zijn we nog enkele wijntjes gaan proeven in FITOU...

Domain de la Rochelierre Uit verslag Reis Zuiden 2011

Als eerste stopplaats hebben we het "Domain de la Rochelierre" genomen, waar we heel vriendelijk ontvangen werden en we verschillende wijntjes geproefd hebben. We hebben 12 flessen gekocht die we nog minstens 10 jaar kunnen laten liggen en twee Cubitainers van 5 liter die we nog maximum twee jaar kunnen laten liggen. Ons kennende zullen die echter veel rapper gesneuveld zijn. Gezien we ook in de streek van de Corbières waren zijn we ook gestopt in "Les caves des Producteurs de Fitou" waar we een cubitainer Corbières en een cubitainer Fitou kochten om dan thuis van te genieten.

Caves des Producteurs de FITOU an Uit album Reis Zuiden 2011

Na 14 uur zijn we dan doorgereden naar Ortaffa, waar we om half vier aankwamen en voor een gesloten deur stonden. Het was pas van 17 uur toegankelijk. Dan zijn we maar in het dorpje gaan rondneuzen. Inderdaad, rondneuzen want groot is dat niet. Er is één café dat tevens 'hotel' en 'restaurant' is. Hier zijn we een fris wit wijntje en een 'presson' gaan drinken.

Chambre d'hôte "Mas du Tec" in Ortaffa Uit verslag Reis Zuiden 2011

Tegen 17 uur zijn we dan in onze Chambre d'hôte aangekomen waar alles er piekfijn uitzag. Alleen vond ik de kamer nogal klein, maar ze kamer kostte dan ook 20 € minder dan in ons vorig logement. Het eten werd pas rond 20 uur geserveerd.
Wilt ge meer vernemen over onze reis, kijk dan elke dag met de link van vandaag terug, want van updates wordt ge niet automatisch op de hoogte gebracht!
Als ge dus van ons verblijf in Trans-en-Provence het allerlaatste wilt lezen ga dan naar mijn blog via deze link !

Geen opmerkingen: