Bijdragers

zondag 13 maart 2011

Wafelenbak --> Vanille wafels!

Vrijdag avond 11 maart 2011 zijn Lut en Michel langs geweest.
Ik wou al lang wafels bakken en dacht dat dan ook maar eens te doen om iets te kunnen aanbieden aan de gasten. Als basis heb ik een oud recept (van vanillewafels) genomen dat ik gevonden heb in een receptenboekje (van NOVA) dat we vroeger gekregen hadden bij ons wafelijzer.
Om 18 uur ben ik eraan begonnen en om 19 uur waren ze allemaal klaar.
Hier volgt het recept :
Ingrediënten:
300 gr margarine (of boter)
325 gr gries suiker
1 kop water
500 gr zelfrijzende bloem
5 eieren
5 pakjes vanille-suiker
1 snuifje zout.

Van ... Wafelenbak .


Bereiding:
Lat de margarine smelten en voeg er een snuifje zout aan toe. Verwerk de 325 gr suiker erin, gevolgd door de vijf eieren, die je eerst geklopt (als voor een omelet) hebt!
Vervolgens voeg je de vijf pakjes vanille-suiker en de kop water er bij. Alles goed mengen en daarna de bloem eraan toevoegen tot alles grondig gemengd is. Zie dat er geen klonters van de bloem meer onderzitten (of zeef de bloem eerst) en start direct met bakken in een vorm 4x7.
Als ge 'volle' wafels wilt, bak je hier minstens 28 stuks mee ! Als je wat minder deeg in de vormen doet en van die halve wafeltjes wilt kan je er dus wel bijna 50 uithalen!
Per twee wafelen (één ijzer) tussen de twee en de drie minuten bakken!

Het bezoek was verrukt met de lekere wafels en diegenen waar we er nog aan gegeven hebben waren ook vol lof. Dus probeer zelf maar eens! SMAKELIJK !

Geen opmerkingen: