Bijdragers

woensdag 30 maart 2011

Infectie?

Lap, 't is zover... mijn bloedonderzoek toont op geen enkel gebied een afwijking. Mijn bloed is pico bello en wijst op een uitstekende conditie!
Wat is er dan aan de hand?
Mijn arts stelt voor van nog enkele dagen aan te kijken en dan naar het UZA te trekken voor enkele onderzoeken, te beginnen met een internist voor algemene geneeskunde die dan eventueel een X-ray van de longen zou kunnen nemen of een CT-scan... Ook zou ik dan eens naar de dienst hartziekten en pneumologie moeten gaan. Maar ik ga dat toch nog wat aanzien. Ik ga vanaf morgen terug beginnen met fietsen op de home-trainer en zien of het dan niet verbeterd tussen nu en een week, dus 'k ga nog wat wachten alvorens verder te gaan zoeken.

dinsdag 29 maart 2011

Verjaardag

Vandaag wordt ik weer een jaartje ouder.
Met de kinderen en kleinkinderen hebben we dit op 19 maart al gevierd, en wij (MJ en ik) hebben dit zondag onder ons tweetjes gevierd door te gaan eten in "El Warda".
Ik heb op Facebook al verschillende felicitaties gekregen, maar het schijnt dat er niemand op mijn profiel geraakt. Ze sturen mij allen een berichtje... Wel bedankt allemaal!

Ik zit nog altijd met enkele solitaire 'russen'... waarschijnlijk zijn ze niet meer met z'n vieren (virussen), maar zijn er al enkelen overwonnen. Af en toe steken die anderen de kop nog eens boven en dan krijg ik weer hoofdpijn, koorts en een gevoel van moeheid...

Ik ben deze voormiddag dan ook nog eens naar mijn huisarts geweest en die heeft mijn longen 'gehoord' en niets speciaals waargenomen. Hij heeft dan bloed getrokken om eens te laten onderzoeken en tegen vanavond weet hij de uitslag. Indien er iets niet oké is zal mij me doorverwijzen naar een internist en anders ... weet hij het blijkbaar ook niet. De antibiotica die ik kreeg is niet van de 'strafste' zei hij, want 'teveel antibiotica' is niet goed vindt hij (en ik ook) en het is misschien daarom dat er hier en daar nog een virushaardje te vinden is dat nu nog moet aangepakt worden.

donderdag 24 maart 2011

Genieten van het mooie weer in Teske

Dinsdagmorgen zijn we onder een stralend zonnetje vertrokken richting Tessenderlo. Omdat er op de E313 files voorspeld waren zijn we tussendoor gereden en pas in Herentals op de autostrade gegaan. Omdat er tussen Geel West en Ham ook een file was zijn we er af gegaan in Geel Oost om zo via Zammel en Veerle naar Teske te rijden. Daar aangekomen zijn we gaan genieten van het goede weer. Eerst uitpakken en beginnen met wat op te ruimen (spinnen en zo verwijderen) om daarna in de hof (en het bos) te gaan werken.
Eigenlijk was het de bedoeling om mijn "houtkliever" eens te gaan testen. Ik heb die gekocht in november, maar door het minder goede weer nog geen tijd gehad om hem uit te testen. Nu bleek dat telkens ik hem opzette de zekering sprong; welk stopcontact ik ook probeerde. Uiteindelijk stelde MJ voor om het stopcontact van de elektrische verwarming te nemen. Inderdaad, deze was sterk genoeg; alhoewel ik vast moest stellen dat daar ook maar zekeringen van 16A op zaten. Waarschijnlijk is de kabel dikker (3 x 2,5) en kan ik er daarom de houtkliever met een vermogen van 3000W opzetten.
Enfin ik heb hem dan twee uur lang uitgetest, maar denk dat mijn verlengdraad (3 x 1,5) eigenlijk ook niet voldeed. Als ik dan al mijn gekliefd hout terug weg gestapeld had vond ik het tijd om ermee te stoppen; het was ondertussen al 17 uur geworden. Al met al hadden we genoten van een zonnige namiddag met rond de 18° C, wat voor de maand maart zeer goed is.
s' Avonds genoten van de warmte van ons houtstoofke en wat TV gekeken en gedronken en op tijd gaan slapen.
Woensdag 23 maart zijn we rond 9 uur opgestaan, hebben rustig ontbeten en zijn dan met de fiets naar de "Legerstock Rutten" in Veerle gereden om een kabel van 25 m. van 3 x 2,5 te gaan halen en nog wat andere dingen. Tegen 13 uur waren we terug, hebben gedineerd, en daarna hebben we wat in de tuin gewerkt om dan weer tegen 17 uur te stoppen en van een rustige avond te genieten. De maxima-thermometer wees nu 19 °C aan, d.w.z. dat het nog warmer moest geweest zijn buiten het bos! (want in het bos is het toch altijd iets frisser!)
Vanmorgen zijn we om 10:30 uur terug vertrokken, maar dan richting Willebroek om bij Sabinne langs te gaan om ons haar te laten knippen; en nu zitten we weer rustig thuis!

zaterdag 19 maart 2011

Vaderdag

Vandaag vieren we in 't Antwerpse "vaderkensdag".
Ter gelegenheid hiervan organiseerde de "Gezinsbond" van Wilrijk een "ontbijt met bubbels".
Eerst had ik het niet gepland, maar na een mail van de voorzitter heb ik besloten om al mijn kinderen en kleinkinderen uit te nodigen om hieraan deel te nemen en dit tevens als "pistolekesfeest" voor mijn verjaardag te voorzien. Gelukkig was iedereen direct akkoord om mee te doen!
Om 9:30 uur hadden we afgesproken in de lagere school van St. Ursula. Wij waren er iets te laat, maar gelukkig nog de eersten. Raf, Joëlle, Sophie en de kinderen (Bart is op skiverlof) kwamen een vijftal minuten na ons binnen. Direct konden we gaan aanschuiven. Eerst voor een glaasje bubbels en nadien voor een pistolet met een eitje, hesp of kaas enz... Na een half uurtje kwamen ook Tinne, Jan en Tinus aan.

Van Onze TINUS één maad oud ! ,

Jaana was blij om na twee dagen vakantie bij Bonneke en Bompa haar mama en papa terug te zien. Ook zij zijn dan gaan aanvallen, nadat Tinne eerst onze Tinus verschoond had.
Er was genoeg eten voorzien voor alle 280 ingeschrevenen en de organisatie was vlot en goed. Proficiat aan de initiatiefnemers.
De kleintjes gingen daarna nog terug voor een Yakult of een Youchourt en hebben daarna genoten van het springkasteel. De iets ouderen (Amelie, Sophie en Bonneke) hebben dan meegedaan met de initiatie Zumba. Blijkbaar is dat zo goed meegevallen dat Bonneke en Sophie ook Caroline wilden overhalen om samen te gaan Zumba-en...
Tegen de middag zijn we met zijn allen naar de Cliviastraat getrokken om daar nog een aperitiefje tot ons te nemen alvorens aan de zelfgemaakte goulash van Bonneke te beginnen. Voor de vegé's was er goulash van tofu voorzien...
Na het middagmaal hebben de schoondochters zich ontfermd over de afwas zodat die in een mum van tijd klaar was en we met een nieuwe lei aan de "verjaardagstaart" konden beginnen.
Voor de biscuit had ik "alles in één" bloem voor biscuit gebruikt en de slagroom had ik gezoet met 'tagatesse', zodat ook Joëlle ervan kon meegenieten.

Van Jaana met Verjaardagstaart voor Bompa ! ,

Iedereen kreeg een stuk en ik zag dat het goed was... Ondertussen hadden ze natuurlijk mijn verjaardagscadeau willen geven. Spijtig genoeg was die nog in bestelling...
Ik kreeg namelijk een "theater-diner" voor twee aangeboden voor musical OLIVER op 8 april e.k.
Samen met Bonneke ben ik eens benieuwd wat dat gaat geven... Eerst een uitgebreid diner en daarna in de Stadsfeestzaal de opvoering van de musical. Normaal ben ik zo niet voor van die grote producties (ik ga liever naar kleine theatergezelschappen), maar ja, een gegeven paard mag men niet in de bek kijken en ik ben benieuwd hoe dit zal meevallen!
Koen en Caroline vertrokken iets vroeger omdat zij ook bij Caroline's ouders moesten zijn voor de verjaardag van moeder Hélène. Raf, Joëlle, Sophie, de kinderen en wij zijn dan naar de open deur dag van OLVE (school van Dries) getrokken en zijn eens gaan kijken waar onzen Dries zijn lessen krijgt en van wie...
Janus, Tinne en familie waren nog aan het inpakken en zijn dan rechtstreeks naar Deinze teruggekeerd.
Omstreeks 17 uur waren wij terug thuis en konden terugblikken op een geslaagde vaderdag - verjaardag!

donderdag 17 maart 2011

Jaana op vakantie

Normaal zouden we vanmorgen Jaana gaan halen in Deinze; maar onze Janus belde gisterenavond om te zeggen dat hij vandaag via Antwerpen naar Lanaken (Limburg) moest en Jaana zou meebrengen.
Dat viel dan al heel goed mee, want ik voelde mij gisteren terug ziek worden, en zo zou ik vanochtend iets langer kunnen blijven liggen.
Tegen 10 uur waren ze dan hier en Janus reed direct door want hij was onderweg al teveel tijd verloren in de files rond Gent.
Wij zijn dan direct met Jaana gaan wandelen. Eerst naar het districtshuis om mijn nieuwe IK af te halen en om daarna nog enkele boodschappen te doen. Tegen 13 uur waren we terug thuis, hebben gegeten en hebben Jaana te slapen gelegd. Zonder morren heeft ze van 14 tot 17 uur geslapen.
In de tussenperiode ben ik dan maar terug wafeltjes beginnen bakken voor diegenen in de familie die er nog niet van geproefd hadden, en ook om te zien of mijn wafelijzer nog werkte na de val van de keukentafel gisterenavond!
Zaterdag op het "vaderdagfeest" en feest voor mijn verjaardag wil ik alle kinderen, schoon- en kleinkinderen daarop vergasten.

woensdag 16 maart 2011

Wafelenbak in Edegem

Van ... De bakkers... .

Deze namiddag hebben we in Edegem een wafelbak gehouden. Het recept kan je hieronder ergens vinden, want toen heb ik "vanillewafels" gebakken om het recept eens uit te testen, zodat ik klaar was voor de wafelenbak met de kleinkinderen. Als goede helpers had ik onze Stef en ons Amelie. Samen hebben wij het deeg gemaakt en ik heb dan een uurtje staan bakken.

Van . Amelie ...

Van . Stef ...


Morgen mag Stef er mee nemen naar de school, zodat hij kan trakteren aan de kindjes van de klas. Voor Dries en Amelie waren er nog maar enkelen over. Dries heeft zijn part ondertussen al achterover gedrukt en Amelie neemt er morgen nog enkelen mee voor haar close vriendinnetjes.
Voor de mama bleven er ook nog enkelen over...

zondag 13 maart 2011

Wafelenbak --> Vanille wafels!

Vrijdag avond 11 maart 2011 zijn Lut en Michel langs geweest.
Ik wou al lang wafels bakken en dacht dat dan ook maar eens te doen om iets te kunnen aanbieden aan de gasten. Als basis heb ik een oud recept (van vanillewafels) genomen dat ik gevonden heb in een receptenboekje (van NOVA) dat we vroeger gekregen hadden bij ons wafelijzer.
Om 18 uur ben ik eraan begonnen en om 19 uur waren ze allemaal klaar.
Hier volgt het recept :
Ingrediënten:
300 gr margarine (of boter)
325 gr gries suiker
1 kop water
500 gr zelfrijzende bloem
5 eieren
5 pakjes vanille-suiker
1 snuifje zout.

Van ... Wafelenbak .


Bereiding:
Lat de margarine smelten en voeg er een snuifje zout aan toe. Verwerk de 325 gr suiker erin, gevolgd door de vijf eieren, die je eerst geklopt (als voor een omelet) hebt!
Vervolgens voeg je de vijf pakjes vanille-suiker en de kop water er bij. Alles goed mengen en daarna de bloem eraan toevoegen tot alles grondig gemengd is. Zie dat er geen klonters van de bloem meer onderzitten (of zeef de bloem eerst) en start direct met bakken in een vorm 4x7.
Als ge 'volle' wafels wilt, bak je hier minstens 28 stuks mee ! Als je wat minder deeg in de vormen doet en van die halve wafeltjes wilt kan je er dus wel bijna 50 uithalen!
Per twee wafelen (één ijzer) tussen de twee en de drie minuten bakken!

Het bezoek was verrukt met de lekere wafels en diegenen waar we er nog aan gegeven hebben waren ook vol lof. Dus probeer zelf maar eens! SMAKELIJK !

dinsdag 8 maart 2011

Eindelijk op bezoek bij TINUS

Op zondag 6 maart was het dan zover. Wij waren beiden voldoende genezen om de tocht naar Deinze te wagen. Eerst nog langs Kontich een boeketje rozen gaan halen voor de mama en dan richting Breendonk, Temse, Gent, Deinze.
Door zo wat rond te rijden kwamen we maar tegen de middag in Deinze aan.
Ons Jaana was al van haar middagslaapje aan het genieten en onze nieuwe aanwinst zou al honger beginnen krijgen, maar geen probleem want het diner was bijna klaar...
Van Tinus
Maar nog eerst enkele fotokes van Tinus alleen...
Van Tinus
Van Tinus
En dan had hij honger...
Van Tinus
Nog even bij Bonneke en Bompa :
Van Tinus
Van Tinus

Na het middagmaal van Tinus is hij gaan slapen en hij genoot ervan zo in zijn "kinderpark" temidden van diegenen die hem dierbaar zijn. Dan was het tijd aan de groten om te eten en toen die klaar waren, werd ons Jaana wakker en die eiste natuurlijk ook de nodige aandacht op.
Gezien wij nog geen van beiden 100 % waren besloten we maar niet te laat te vertrekken en tegen vier uur in de namiddag trokken we terug richting Wilrijk. Blij en gelukkig wat we ons kleinkind gezien hadden!

woensdag 2 maart 2011

Eén dag later

'k voel me nog altijd zo belabberd...
Ik heb blijkbaar een beetje beter geslapen, maar ik wordt wakker van het hoesten...
en nu blijkt ook dat ik van de pillen die mijn hoest 's nachts moeten onderdrukken meer naar het toilet moet... dus het is géén win-win situatie.
Ik ga nu een warm badje nemen, zodat de koorts terug een beetje kan zakken en ik hoop dat ik morgen beter nieuws kan melden!

dinsdag 1 maart 2011

ZIEK...

Ik ben gisteren terug naar de huisarts geweest.
"Pech jongen", zei hij. "Slechts één op zes geraakt er niet vanaf zonder antibiotica; ja en jij bent er blijkbaar bij!" Hij heeft dus antibiotica voorgeschreven, maar ik heb vannacht nog niets gemerkt van het effect ervan. Ik ben op tijd gaan slapen en voelde de koorts terug opkomen. Daarna heb ik blijkbaar meer gehoest dan geslapen... en nu doe ik nog altijd maar voort. Ik zou slijmen moeten ophoesten en het voelt zo aan ook, of mijn binnenkant er helemaal uit moet.
Ik hoop nu maar dat het wat gaat beteren en ik binnen enkele dagen naar mijn kleinzoon kan gaan kijken!