Bijdragers

donderdag 28 mei 2009

Task Accomplished








Ja,

Het zit erop. Dinsdag zijn we nog eens naar Atlanta getrokken. Het was een bewolkte dag maar we konden toch niet de hele dag op ons hotelkamerke blijven, hé. Wij hebben na onze dagelijkse "workout" ( een half uurke fietsen en een half uurke stappen op de loopband) de "Marta" (naam van de metro hier) genomen en zijn naar Downtown gereden. Daar aangekomen bleek het juist een serieuze drasch te geven. Effe de paraplu bovengehaald en dan richting "Turner-field" (het veld van de Atlanta Braves, de fameuze baseball ploeg) Gelukkig was het snel over met regenen. Gezien we geen baseball match hadden gezien (ons ma houd daar niet van) zijn we toch maar eens gaan zien naar het stadion. Impressionant, zo groot en wat een parkings... Nadien zijn we langs het Capitol gekomen op zoek naar iets om te eten. In de "Underground" van Downtown zijn we een stukje Chinees gaan eten. Het slechtste wat we tot nu toe al gegeten hadden. Dan terug naar boven en door het centrum van Downtown naar Midtown gewandeld. Het is toch wel een grote stad, met veel hoge buildings en toch nog veel armoede als je het wil zien tenminste.

's Avonds in het hotel zijn we nog maar eens een kwartierke gaan "jaccuziën" (nieuw werkwoord dat wil zeggen: in een warm bubbelbad baan zitten!) Nadien nog iets gegeten, wat TV gekeken en gaan slapen. Gisterenmorgen tegen elf uur uitgecheckt, tegen de middag naar de Spanjaard "Eclipse Di Luna" nog iets gaan eten en daarna richting luchthaven gereden. Ditmaal niet langs de grote baan, maar binnendoor. Al met al is het ons goed gelukt om met 4 koffers en 3 rugzakjes handbagage zonder problemen door de security en douane te geraken. Na enkele uurtjes wachten is ons vliegtuig tijdig vertrokken. We kregen al direct de mededeling dat we waarschijnlijk meer dan een half uur te vroeg zouden aankomen. Er was weinig turbulentie en we hadden constant rugwind...
Na een vlucht van 8 uur en 25 minuten kwamen we dan vanmorgen rond 8 uur aan op Zaventem. (35 minuten te vroeg) Hier hield de douane mij tegen om te vragen of ik geen drank bijhad. Toen ze hoorden dat we met de verhuis van onze zoon sleurden mochten we zonder problemen door. Nu moesten we Bart nog verwittigen want die zou ons aan de "Crest" komen halen. Alles oké. Wij de Airport-Express (vroegere Sabena-bus) op en aan de Crowne Plaza (vroegere Crest) stond Bart ons in de gietende regen op te wachten. Vlug alles ingeladen en huiswaarts.
Nu kon het uitpakken en nazien van post en rekeningen beginnen. Het is nu half vijf en we zijn al naar de Wim geweest (beenhouwer), de Post en Colruyt en ons ma heeft het terras al geschuurd en de bedden voor de logés voor de WIVO feesten klaargemaakt. Ik moet mijn foto's nog op computer zetten en dan zal ik van de week mijn verslagen eens updaten met wat fotomateriaal!

maandag 25 mei 2009

Memorial Day W.E.

Vrijdag hebben we onze Raf terug afgehaald van de luchthaven. Dit keer was hij met een vlucht later, die dan nog vertraging had. Het was pas kwart na negen, half tien toen we konder vertrekken naar Kennesaw. Rond half elf kwamen we dan aan de woning van Michelle waar Raf zou verblijven dit weekend. Ondertussen was er nog altijd geen zekerheid over hoe alle overtallige bagage zou weggeraken. We spraken af om zaterdag in de namiddag terug te komen en verder alles te regelen en te bespreken. Zaterdag werd dan contact opgenomen met een shipping-agentschap dat de klus zou klaren voor een goede 500 $ (bagage die niet met het vliegtuig meekon zonder bijbetalen; maar dan ALLE bagage, behalve de synthesizer). Enfin we hebben dan alles gereorganiseerd en alles staat nu klaar, ook de synthesizer; want hiervoor ging de man ook prijs maken. Enfin, morgen doen we Raf terug naar de luchthaven en we hebben afgesproken dat we als wij vertrekken op woensdag, we de auto op de luchthaven parking achterlaten met de sleutel in de koffer en dat Raf hem dan zou oppikken op vrijdag... Om hem terug binnen te brengen voor verkoop.
Vandaag zijn we samen het "Southern Museum of Civil War" in Kennesaw gaan bezoeken; je weet wel, de 'Civil War' van de burgeroorlog die bij ons op TV werd uitgezonden in de reeks "North & South". Nadien zijn we een pizza gaan eten, maar een heel lekkere, goed gebakken en niet al te vettig...
Enfin, morgen op "Memorial Day" beginnen we aan onze laatste halve week. Spijtig dat het weer te wensen overlaat. Vanmorgen en vanmiddag was het nog redelijk goed, maar in het naar huis rijden hebben we een hele boel 'plensbuien' gehad met heel veel regen.

donderdag 21 mei 2009

Ziekskes

Gisteren morgen is de dag al niet te best begonnen. Ik had namelijk vreselijke hoofdpijn. Na het nemen van een aspirientje zijn we gaan fitnessen en na een dik uur en 450 Kcal armer een doucheke gaan nemen. De hoofdpijn was echter niet over. We zijn dan naar de " Chattahoochee River" gereden omdat ik dacht dat er daar een National park was. De GPS heeft ons ernaar toe gebracht, maar het was meer een residentiele zone. Dus zijn we onverrichterzake terug gekomen. Ik kreeg er toen last van buikpijn bij. We zijn in de Mall vlug naar de 'restrooms' gelopen om de buikpijn wat te verlichten. Daarna zijn we iets gaan eten, maar gezien ik geen honger had heb ik mij beperkt tot een stukje pizza, wat ik maar half opgegeten heb en mij niet bekomen is. Daarna zijn we richting hotel gereden, ik heb twee aspirientjes genomen en ben in bed gekropen, waar ik twee uur geslapen heb. Tegen vijf uur was het over en zijn we naar Publix gereden om een Baguette en wat fruit te halen. Na het avondmaal hebben we nog naar een filmke op TV gekeken en rond tien uur zijn we gaan maffen ( ik terug met enkele aspirientjes). Ik heb geslapen als een roos en gesnurkt als een ... terwijl Marie-Jeanne niet kon slapen, zelfs niet na het nemen van een pilleke. Zij vertelde mij dat ze om twee uur nog niet sliep!
Vanmorgen zijn we rond acht uur opgestaan, zijn weer ongeveer een uurtje gaan fitnessen, hebben ons gedouched, zijn wat gaan wandelen en moesten dan wachten op de "housekeeping" om iets na de middag te kunnen vertrekken om iets te gaan eten. Dit keer hebben we gegeten bij "Jason's Deli" aan de Wall-mart die bekend staan om hun gezond eten. Het viel heel goed mee, maar we moesten ons weer haasten om terug thuis te geraken vanwege de reclamerende maag! Ik denk toch dat het te maken heeft met mijn recente galblaas verwijdering en het pikante eten hier. Zojuist heb ik dan mijn mails gelezen en verzonden en nu om half vier plaatselijke tijd mijn blog bijgewerkt. Morgenavond gaan we tegen negen uur ons Rafke afhalen aan de luchthaven en dan zien we hoe het verder gaat verlopen met het sturen van Bagage naar Belgie.

dinsdag 19 mei 2009

VAKANTIE !

Maandag zijn we niet te laat opgestaan en tegen half tien ze we met de metro MARTA in het station "Medical Centre" naar Atlanta Centrum "Peachtree Mall Station" gereden. Gezien we hier de weg al wisten zijn we direct naar het "Atlanta Aquarium" gegaan. De inkom bedroeg 37 $ per persoon. Volgens ons is dit een beetje overdreven. Het was wel fantastisch, maar na een dikke twee uur hadden we alles gezien en zijn we vertrokken naar de Peachtree Mall. Hier hebben we iets gegeten. Ons ma heeft een "Greek salad" genomen en ik een "Seafood Salad", daarbij hebben we elk een quiche genomen. We vonden het voortreffelijk eten voor weinig geld. Dan zijn we richting "Midtown" gewandeld en alzo in verschillende buurten geweest. Van de 'chique' tot de 'arme' waar we verschillende daklozen hebben zien rondlopen (onze Raf zou deze buurt "te mijden" noemen). Onderweg zijn we een "Starbucks Coffee" gaan drinken en uiteindelijk zijn we vier stations dichter bij onze thuishaven terug op de metro gestapt. Terug hier aangekomen hebben we onze "workout" gedaan (een half uurke lopen en een twintigtal minuten fietsen), een douche genomen en naar Alon's gereden (ongeveer 10 minuten file voor 3 km... op het spitsuur) om een broodje te gaan halen (panini = chiabata gevuld met gruyere kaas, tomaat, sla en olijven en dat alles verwarmd) om in ons kamer te verorberen met een glaasje Californische wijn! Het was weer eens goed!




Nadien nog wat TV gekeken en dan gaan doke doen!
Vanmorgen hebben we ons ontbijt ook op de kamer genomen (koffie, Wasa-broodjes, smeerkaas en confituur), waarna we eerst onze 'workout' gedaan hebben. We zijn in totaal een gans uur bezig geweest... "Good workout!" verschijnt hier dan op die apparaten! Dan zijn we gaan vragen of we de kleding die Raf niet meer nodig heeft konden laten afhalen, en de manager en assistent manager gingen zich hierover ontfermen! Bij de post wisten ze ons te vertellen dat het oversturen van een doos gerief van ongeveer 25 kg op een goede 175 $ kwam. Wij hebben zo twee dozen ingepakt voor onze Raf, dat komt dus op 350 $ om die terug te sturen... Waarschijnlijk is hetgeen er in zit dag niet waard... We zullen het nog eens moeten nazien en bespreken met 't zeuneke!
Van de post zijn we dan langs de kalme banen naar Buckhead gereden. Hier zijn we wat gaan wandelen in de Mall en we hebben er ook gegeten. Ditmaal "burrito's" (Mexicaanse pannekoeken gevuld met beef, salaad, tomaten, ajuin, rijst, bonen etc.) Alweer een goede en goedkope keuze!
Bij onze terugkomst in Dunwoody zijn we bij Alon's eerst een ijsje gaan eten, hebben er broodjes gekocht (voor vanavond) en zijn dan doorgereden naar Publix waar we fruit en toespijs gekocht hebben. Hier in 't hotel hebben we nog wat van de zon genoten, de mails nagezien en de blog geupdated, zodat het nu half zes is en we hier stillekes gan afsluiten.

zondag 17 mei 2009

Voorlaatste verhuisdag

Gisteren Vrijdag is Michelle (Raf's vroegere bazin hier bij Coca-Cola) komen helpen met het opruimen en verhuizen.
Een Indische gastarbeider (zoals Raf er hier ook een is) uit de IT branche (idem als Raf) heeft de TV, eetkamer, salon en Dyson stofzuiger door een misverstand overgenomen voor 100 $ minder dan de oorspronkelijk overeengekomen prijs.
Rond half acht was alles verhuisd en hebben we op een geimproviseerde tafel getoaste boterhammen (van brood van Alon's) gegeten, zoals de Romeinen, al liggend. Michelle heeft dan haar Toyota 4 runner (knappen bak) volgeladen met twee koffers van Raf en allerlei huishoudelijke spullen die ze al mocht hebben voor de gastvrijheid die ze Raf biedt voor de komende weken en is huiswaarts gereden. Wij hebben dan nog een biertje gedronken en zijn rond 23 uur naar dromenland vertrokken.
Vanmorgen zijn we rond half acht opgestaan en direct heeft ons moeder nog maar eens een wasmachine volgeladen met lakens en handdoeken... Nadat we ons gewassen hadden en wat gepakt zijn we bij Alon's gaan 'breakfasten'. Het was er goed en de koffie smaakte lekker ( 1 cup was ongeveer zoveel als drie tassen bij ons). Terug op het appartement aangekomen heeft Raf nog enkele telefoontjes gepleegd voor mogelijke kopers van zijn slaapkamer (want die was nog altijd niet verkocht), doch tevergeefs! Terug thuisgekomen is het beginnen gieten. We zijn dan begonnen aan het uit elkaar halen van de slaapkamer en hebben het vasttapijt met een product behandeld en gestofzuigd, zodat het fris rook en er als nieuw uitzag! Om alles ingepakt te krijgen hadden we nog wat kartonnen dozen, wat bubble-plastic en twee supplementaire valiezen nodig. Gedeeltelijk kochten we dit in de 'Wall-mart' en gedeeltelijk bij 'Target'. Ondertussen was Michelle al terug gekomen en tegen 16 uur was alles ingepakt en in de twee auto's ingeladen met al dat er nog overschoot (buiten de slaapkamer) en zijn we vertrokken richting hotel. Juist voor we vertrokken kreeg Raf telefoon van de receptioniste van het centrum dat ze de slaapkamer wel wou overnemen maar niet voor de prijs die hij ervoor vroeg. Uiteindelijk heeft hij haar dan toegezegd voor 1/4e van de oorspronkelijke vraagprijs. Morgen komt ze die halen.
We zijn dan toch vertrokken en hebben hier ingecheckt in een mooie kamer (175). Raf en Michelle zijn dan doorgereden naar Kennesaw (waar Michelle woont, ongeveer een half uur rijden hiervandaan). Wij zijn dan beginnen uitpakken, hebben een lekker bad genomen en ons klaargemaakt om iets te gaan eten bij de Cheesecake Factory. Het eten was voortreffelijk, maar de Cheesecake was er teveel aan; die hebben we in een bag meegebracht naar het hotel om vanavond gezellig samen op te smullen...
We zijn allebei een beetje 'pompaf', zodat er vandaag van fitnessen niet veel meer zal in huis komen. Morgen gaan we Raf bij Michelle halen (na ons ontbijt) en zorgen we ervoor dat het appartement leeg geraakt en ook proper is. Nadien brengen we dan tegen zes uur onze Raf naar het vliegveld en keren wij terug naar ons hotel, en dan begint voor ons pas de echte vakantie!

vrijdag 15 mei 2009

Verhuis voorbereiding

Gisteren zijn we rond de middag voor de eerste maal gaan fitnessen. Ik heb ongeveer een kwartiertje gefietst (op een ligfiets, want de gewone was kapot) en daarna 25 minuten gestapt tegen 3,5 miles/hour en met een hellingsgraad van 9,5%. 's Avonds zijn we rond 19 uur naar de luchthaven gereden, waar we zonder problemen geraakt zijn (geen file...) tegen 19:30 uur, Toen we aan de 'belt 4' kwamen zagen we na enkele minuutjes ook al onze Raf opdagen. Gauw bagage genomen en terug naar huis... Geen problemen onderweg, zodat we tegen half negen thuis waren. Raf heeft dan nog vlug iets gegeten en dan hebben we naar zijn serie gekeken ("24", het voorlaatste deel) terwijl we genoten van zijn specialiteit een "Margarita" met enkele goed gekruide chips en twee chicken-wings de man...

Vanmorgen zijn we terug gaan fitnessen (ongeveer dezelfde oefeningen) met een verbruik van 350 cal. We hebben zojuist gedineerd en praktisch alles opgegeten wat nog in de diepvries was overgebleven. Nu wachten we op de man van het "telenet" van hier, nl "comcast" om de kabel en internet verbinding af te sluiten. Rond 18 uur komt dan de koper van de eetkamer en TV en misschien het salon. Als die het salon ook meeneemt, kunnen we vanavond rustig op de mat zitten vertellen.
Dan moeten we afwachten of er morgen nog geïnteresseerden voor de slaapkamer komen. Indien niet wordt de opkoper gecontacteerd of de 'salvation army'. Voor de rest moet dan alles nog ingepakt worden, zodat morgenavond alles naar Michelle kan gevoerd worden en wij naar ons hotel, de "Mariott Courtyard Atlanta Glenridge / Perimeter" in 5601 Peachtree-Dunwoody Road, Atlanta, Georgia 30342 Phone 1-404-843-2300. Rest volgt vanuit het hotel...

donderdag 14 mei 2009

Eerste week in Atlanta

Vanavond is het dan zover, onze eerste week Atlanta zit erop!
Deze week hebben we ons bezig gehouden met het opkuisen van het appartement. Hier en daar wat gekuist en in 'de office' verf gaan halen om de muren wat bij te werken.
We hebben ons ook bezig gehouden met het zoeken naar een goedkoop en mooi verblijf voor de volgende week. Onze Raf heeft via de manager van de Mariott in Washington een ongelofelijke deal gemaakt. Als het klopt (en da gaan we zaterdag ondervinden) kunnen we in dit hotel overnachten voor 39 $ (zonder taksen)--> hetgeen zeer goedkoop is. Voor de rest hebben we gisteren ook wat sight-seeing in de omgeving gedaan.
Vanavond komt Rafke naar huis en gaan we hem rond 20 uur lokale tijd van het vliegveld afhalen. Gisterenvoormiddag heeft het hier geregend, maar in de namiddag was het redelijk mooi weer. Vanmorgen is het ook weer overtrokken en de weersvoorspellingen geven voor de volgende dagen niet veel beters...

maandag 11 mei 2009

Amerika 1

Vrijdag 8 mei zijn we rond 5:30 uur opgestaan. Bart zou ons tegen half zeven komen oppikken. Die had hem echter overslapen en kwam bij ons aan omstreeks 7 uur. We zijn dan direct vertrokken naar de luchthaven. Zonder veel problemen waren we daar iets na half acht. Tegen 10:30 uur zou onze vlucht DELTA 125 dan vertrekken. En inderdaad, stipt om half elf werden we van de aanlegplaats weggetrokken. Toen de commandant echter de motoren wou starten bleek er een probleem met de linkermotor. Onze Boeing 767 werd dan naar een parkeerplaats getrokken, waar de techniekers kwamen kijken wat er aan de hand was. Het bleek iets heel simpel te zijn en we zijn dan met een uur vertraging vertrokken. I.p.v. 14:20 uur lokale tijd zijn we maar pas om 15:20 uur in Atlanta aangekomen. De incheck procedure aan de Amerikaanse douane verliep vrij vlot zodat we al om 16:10 uur aan de 'bagage-claim' stonden, waar op dat moment Rafke juist was aangekomen. Na een warme begroeting trokken we dan richting Dunwoody. Onderweg hebben we, gezien het spitsuur, veel file gehad. In Dunwoody zijn ze dan ter verwelkoming een "cremeke" gaan eten bij "Alon's". Daarna naar 't appartement. Terwijl wij aan het uitpakken waren heeft Rafke een zeer goed avondmaal bereid (couscous met scampi's en groentjes in een curry-saus). Voortreffelijk! Om 22 uur was ons pijp uit (voor ons was het dan al vier uur, dus we waren al 21,5 uur wakker en dat na een korte nachtrust.) We hebben geslapen tot 8:30 uur ( ik had de wekker gezet), daarna ontbeten, wat informatie opgedaan en dan vertrokken naar de 'outlet-mall', waar we van 12 uur tot 18:30 uur geshopt hebben... (en veel geld opgedaan). 's Avonds rond 20 uur wilden we voor moederkensdag gaan eten; we waren blijkbaar de enigen niet! In de "Chesecake factory" zat het bomvol en we moesten minstens 1 uur in de lijn staan wachten. Ons niet gezien, dus wij wat verder naar een ander restaurant. Hier bleek de wachttijd drie kwartier... en wij dus verder naar een Mexicaan. Hier mochten we onmiddellijk plaatsnemen en hebben er heel goed gegeten.
De zondag hebben we onze agenda voor deze week gemaakt (wat betreft verhuis en zo) en werden er al twee valiezen van Rafke ingepakt. Die twee zullen wij al meepakken!
's Middags heb ik geprobeerd een "tortilla con patatas" te maken. Het resultaat zag er niet uit... Omdat de ene kant wat teveel gebakken was en ik moeite had om hem in een keer om te draaien... maar de smaak was goed!
In de namiddag is er dan een koper geweest voor de DVD en het soundsysteem.
Tegen half zes moesten we dan vertrekken naar de luchthaven. We zijn meegereden en hebben de auto teruggebracht, zodat we die nu tijdelijk ter onzer beschikking hebben. Donderdagavond tegen 21 uur gaan we ons Rafke dan terugafhalen.
Vanmorgen, maandag deed ik de terrasdeur open om wat te laten verluchten, maar was het alarm vergeten! Hopelijk overkomt ons dat niet meer.
Vandaag zijn we de omgeving al eens een stuk gaan verkennen en zijn beginnen zoeken naar een hotel voor de volgende weken. Inderdaad, op zaterdag 16 mei moet alles uit het appartement van ons Rafke en moeten wij dus een ander onderdak vinden!

zaterdag 2 mei 2009

Vakanties


Den 20e april zijn we 's morgens vertrokken naar Lisse (tegen Amsterdam) in Holland. We hadden namelijk besloten om naar het Keukenhof te gaan. We hadden een kamer in een mooi hotel ("Golden Tulip") besproken. Eerst zijn we naar Katwijk en Noordwijk aan Zee geweest om een rustig aan de kust 'uit te waaien'. Het weer was redelijk goed, zonnig, maar frisse zeewind (ongeveer 17 °C, maar de gevoelstemperatuur lag lager!). Tegen 16 uur reden we naar ons hotel waar we na het inchekken iets gedronken hebben. Tegen 18 uur zijn we dan naar Leiden gereden en zijn daar goed gaan eten bij een Indiër. Nadien terug naar 't hotel en dan in bed. 's Anderendaags zijn we vroeg opgestaan, hebben genoten van een heerlijk ontbijt en zijn tegen half tien te voet naar Keukenhof getrokken. Het was prachtig! Wij hebben daar tot 17 uur rondgelopen en genoten van de bloemenpracht. Dan zijn we enkele bloembollen gaat kopen in den 'bollenboulevard' .

Daarna zijn we ons in het hotel gaan opfrissen, iets gaan drinken en dan direct gaan eten. Het eten was voortreffelijk! Een goed wijntje erbij (waarvan, we de overschot meegenomen hadden naar onze kamer) en rond half tien konden we onze ogen niet meer open houden en legden we ons in bed. De woensdag zijn we dan naar Delft gereden om dat Delfts porcelein te kopen omdat we toch nog enkele cadeautjes nodig hadden. Na een bezoek aan Delft zijn we in de namiddag op ons gemakske binnendoor terug gereden. In Hollands Putte zijn we dan nog enkele boodschappen gaan doen en hebben er bij de boer verse asperges gekocht.
Donderdag was "Stef" dag.
Vrijdag zijn we naar Linde en Hans in Niedernhausen gereden. Hier hebben we tijdens het weekend verschillende uitstapjes gedaan en ons reuze geamuseerd. De maandag na het ontbijt zijn we terug gereden richting Wilrijk.
Dinsdag naar den Oudaan om ons Ma hare nieuwe fietste laten graveren. Woensdag was dan weer 'Stef' dag, donderdag rustdag en vrijdag één mei zijn we gaan afscheid nemen van Tante' Marcella en nonkel Louis. Wij vertrekken op 8 mei naar Atlanta en zijn pas terug op 28 mei, en zij vertrekken op 24 mei voor zes maanden naar Spanje. Dus we zullen ze een hele tijd niet meer zien. We zijn dan in de namiddag uitgenodigd bij Louis zijn zus Trees, waar we heel de namiddag in de zon in den hof gezeten hebben. 's Avonds zijn we dan nog langs Bieke geweest en hebben daar de rest van de familie Cauwenberghs ook gezien. Tegen middernacht waren we thuis en zijn we direct gaan 'doke' doen!