Bijdragers

zondag 29 mei 2011

Verhuis Koen

Sinds donderdag zijn Caroline en Koen de trotse eigenaars van een pand in Mortsel.
Gisteren verhuisden de ex-eigenaars. Volgens Koen zouden ze tegen 13:30 uur verhuisd zijn. Wij zouden dan gaan zien en helpen opruimen, opkuisen en de slaapkamerkast al verhuizen.
Het was 14:35 uur toen hij belde dat we een half uurtje later mochten afkomen om wat mee te helpen. De mensen waren juist ingepakt en de mevrouw wilde nog wat opkuisen zodat het er een beetje proper zou uitzien. Ondertussen zouden de mannen van KREFEL ook een nieuwe frigo moeten komen leveren...
We zijn er naartoe gereden en hebben voorlopig enkele tuinstoelen en een tuintafel meegenomen. Op dat moment kwamen de mannen eraan met de frigo... Daarna zijn we naar 't Neerland gereden om de slaapkamerkast te gaan halen. We hebben die verhuisd en in elkaar gestoken en voor we 't wisten was het half zeven. Tijd dat Caroline & Koen bij haar ouders moesten zijn voor een familiefeestje. Dus wij naar huis.

Vanmorgen zijn ze hier dan terug geweest om nog wat "gerief" te komen halen zodat ze morgen en overmorgen verder kunnen werken om dan woensdag te verhuizen.

Morgen kort na de middag vertrekken wij dan naar de Ardennen om ons jaarlijks "Hemelvaart" W.E. voor te bereiden. Woensdag komen dan Sophie & Bart en familie en donderdag komt de rest...
Wij zien er al naar uit!

donderdag 19 mei 2011

Beter

Gisteren ben ik terug naar Dr. Leysen geweest. Hij bevestigde wat ik al wist, nl. de RX duidt niet op grote problemen met mijn longen. Wel is er links onderaan wat ruis te zien. Hij stelde voor om mijn antibiotica-kuur uit te doen en volgende week nog eens langs te komen om te zien hoe het er na de kuur zou uitzien. Eventueel zou hij mij dan doorsturen naar een pneumatoloog. Ik heb ondertussen al een afspraak gemaakt. De eerste die voor het UZA en voor mij gaat is op 7 juli 2011. Als ik me dan al veel beter voel en niet meer wens te gaan stelt hij voor om de afspraak gewoon af te zeggen...
Sinds maandag neem ik dus al antibiotica en ik begin het te voelen. Het hoesten is iets minder, maar de koorts is zo goed als verdwenen. Nadeel is dat ik ons MJ-ke heb aangestoken. Zij zit nu in de problemen of "met de gebakken peren". Vannacht heeft ze bijna geen oog dicht gedaan van het hoesten. Ik ben er ook verschillende keren door wakker geworden, maar voel me toch redelijk uitgeslapen. Vandaag heb ik aan de voorbereiding van ons WE gewerkt en alle (schoon)kinderen een mailtje gestuurd met de laatste info en vragen...
Wij hopen dat we tegen den 30e mei allebei virus-vrij zullen zijn en uitgerust om samen met de ganse familie een fantastisch WE te kunnen doorbrengen in GOUVY!

dinsdag 17 mei 2011

Terug ziek...

Vorige vrijdag zijn we naar Putte geweest om verse asperges. Daarna naar ons Ma, want die dacht dat we haar niet meer wisten wonen. We zijn daar 's middags blijven eten en dan ben ik koorts beginnen krijgen en mij mottig voelen. Dit had natuurlijk niks te maken met het eten of het gezelschap.
Thuisgekomen ben ik dan beginnen hoesten. Een echte diepe vastzittende hoest zoals in februari. Ik begon ook lichtjes koortsig te worden... Met een Dafalgan en wat Stodal zal ik er wel vanaf geraken, dacht ik... De zondag, als ons Jaana hier was, heb ik het dan nog erger gekregen. In de namiddag zijn we even gaan wandelen en zijn we langs Dr. Leysen gelopen, een nieuwe arts in de omgeving. Ik zag dat die maandagochtend vrije raadpleging had en besloot er eens langs te gaan voor een tweede opinie (mijn huisarts had me gezegd dat hij me verder zou sturen omdat hij niks vond, maar we gingen dit nog wat uitstellen en pas doen als ik me terug slechter zou voelen!). Zo gezegd zo gedaan. Maandagmorgen was ik om 9 uur de tweede patient en ging rond half tien binnen. Hij heeft me onderzocht en voorgesteld toch maar eens een RX van de longen te laten nemen omdat hij blijkbaar nu toch wel een beetje ruis hoorde op mijn linker long. Verder heeft hij mij dan een antibiotica kuur (Augmentin Retard) voorgeschreven zoals ik in maart ook al gehad had. Maandagmiddag ben ik dan een RX gaan laten nemen in het UZA en ga morgen met het resultaat naar Dr. Leysen. Voor zover ik uit het verslag begrepen heb is er echter niets te zien. Ik ben benieuwd wat de reactie van dr. Leysen zal zijn. Gisterenavond, na de tweede inname van de antibiotica liep mijn koorts op tot 38°C. Ik heb Jaana in haar bedje gelegd en ben gaan slapen terwijl MJ nog aan het babysitten was bij onze DASkes. Vanmorgen hebben we Jaana dan naar huis gedaan en zijn direct terug gekeerd; om na het middageten wat te gaan liggen. Het heeft mij goed gedaan, want na twee uur siestaën voelde ik me al terug heel wat beter.

dinsdag 10 mei 2011

VAN ROY WEEKEND van 6/05/2011 - 8/05/2011

Vrijdag 6 mei was het dan zo ver. We zouden terug op VR-WE gaan. Afgesproken was dat Louis en Marcella bij ons zouden zijn rond 13 uur en we dan tegen 13:30 uur zouden vertrekken naar Koksijde. Dit was echter zonder de werken op de Boomsesteenweg gerekend. Door alle omleidingen zijn ze pas tegen 14 uur bij ons geraakt. Gelukkig zijn we dan direct kunnen vertrekken en hadden onderweg geen verkeersproblemen. Onderweg kregen we telefoon van Michel. Zij waren om half drie al ter plaatse. Gauw het telefoonnummer van de eigenaar gegeven om hem te vragen de sleutel al te brengen. Wij arriveerden tegen kwart voor vier. Na ons geïnstalleerd te hebben zijn we even tot aan te zee gewandeld om wat frisse lucht op te snuiven.

Daarna zijn we dan terug naar het appartement gegaan om te wachten op Ann en Karel die tegen 19 uur arriveerden. Na een geslaagd avondmaal bereid door ons MJ-ke ( mousaka ) hebben we alles in het afwasapparaat gestoken en zijn we een "dijkwandeling" gaan maken, van St.Idesbald naar Koksijde bad, ongeveer 2,5 km heen en terug. Na een zeer gezellig samenzijn zijn we dan rond half twaalf gaan slapen. Op zaterdag zaten we allemaal reeds om 8:30 uur aan het ontbijt.
Hierna zijn we dan gaan wandelen in de omgeving. Via de Kerk "Ter Duinen" en hotel-restaurant "La Pépinière" (waar wij ooit een verbleven, maar dat ondertussen leeg staat) zijn we dan naar Koksijde dorp gewandeld en dan tussendoor terug naar het appartement.



Tegen 13 uur waren we dan klaar voor een licht diner, een licht Brabants avondmaal (bokes met platte kaas en radijsjes).




Wederom alles in de vaatwasser en weile weg. Ann, Karel, Lut en Michel hadden hun eigen fiets mee, maar wij zouden de fietsen die daar stonden gebruiken. Louis en Marcella zouden dan samen daar blijven en een mooie dijk-wandeling maken en profiteren van het mooie zomerweer. We hebben onze fietstocht moeten inkorten tot een 25 km. , want het was niet te doen...


Veel tegenwind en fietsen die niet geschikt waren voor grote afstanden zorgden hiervoor. We hebben onderweg wel genoten van een "Karmeliet", "Duvel", "Gini" of "Aqua" en de warmte van de lentezon, zodat we toch een beetje rood gebrand terug thuis kwamen.


Uitblazen, iets drinken en wachten op het avondeten... Dit keer was het de beurt aan Ann en Karel die voor "varkenswangetjes" met pelle-patat en/of puree gezorgd had. Het was weer om duimen en vingeren af te likken.
Na een zeer gezellig samenzijn met het bekijken van foto's van Ann en van Michel over al onze bijeenkomsten sinds 2003 zijn we dan tegen middernacht gaan slapen (allez, de meesten onder ons toch!). De zondagmorgen ben ik al voor acht uur naar den bakker gefietst om verse pistolets en croissants. Iedereen vond de pistolekes heel goed, maar de croissants werden wat zwaar bevonden. Bij het ontbijt serveerde ons MJ ipv gekookte eitjes ook echte "Thüringer" worstjes.
Na een prachtig ontbijt zijn we dan, zonder Michel en Lut, (die moesten ergens naar toe) naar de "demo van garnalenvisser" gaan kijken.



Hoe die mannen met een nat achter zich trekkend de garnalen gingen vangen. Hier hebben we ook een deskundige uitleg gekregen over de zeedieren die dicht bij de kust leven. Tegen de middag waren we allemaal terug aan het appartement en konden we beginnen aan tegen 13 uur dan beginnen aan ons diner, klaargemaakt door Marcella, een lekkere spaghetti met een zeer geslaagde groenten-tomaten saus. Na het eten zouden de jongsten (die hun eigen fiets bijhadden) nog een poging doen om een mooie fietstocht te maken. Ze waren nog maar juist weg of het overtrok en na vijf minuten begon het te gieten. Zij waren op dat moment nog geen twee km weg. Iets later stonden ze daar dan terug... nat tot op het ondergoed...

We zijn dan maar allen binnen gebleven, hebben wat TV gekeken en gelezen en ik heb van een klein siëstake genoten. s' Avonds hebben we dan "Hete Duivel" gegeten; een ovenschotel met gemend gehakt met daarboven appelmoes en afgedekt met de alom gekende puree van Michel.
Lekker dat da was, maar véél te véél... Eén van de schotels die over waren hebben we gisteren klaargemaakt voor Amelie en familie... Gesmuld dat ze hebben!
Tussen 19 en 20 uur zijn dan eerst Lut en Michel vertrokken en daarna Ann en Karel. Wij bleven met z'n vieren achter, hebben opgeruimd, gedweild, gestofzuigd en nog wat TV gekeken en zijn dan tegen 23 uur gaan slapen.
Maandagmorgen vroeg uit de veren, ontbeten, opgeruimd, gewacht op Dhr. Delannoote, afgerekend en ten 9:15 naar huis vertrokken. Zonder problemen zijn we rond 11 uur in Wilrijk aangekomen, op tijd voor Marcella die tegen 11:30 uur naar Sabinne moest, en op tijd voor ons die tegen de middag naar onze Edegemse bengels moesten.
Het was weer een geslaagd WE en het appartement verdiend onze aanbeveling!

woensdag 4 mei 2011

Bezoek aan onze vrienden in ILFELD vertrek 28/04/2011, terugkomst 03/05/2011

We vertrokken op donderdag 28/04/2011 rond 9 uur. Onderweg was er éénmaal een file, maar mijn GPS heeft mij er probleemloos rondgeleid. ’s Middags onze bokes onderweg opgegeten en zonder problemen verder gereden. Op de A38, op minder dan 70 km van ons einddoel wist onze GPS-vriendin niet dat deze Autobahn helemaal af was en dacht ze dat we door de velden reden. Zonder problemen tijdig (iets voor drie uur in de namiddag) aangekomen.

Rosie en Hubert hadden ons zo vroeg nog niet verwacht maar waren blij ons te zien. Zij was direct in de weer met het zetten van een tas verse koffie en we kregen daar natuurlijk heerlijke “Kuchen” bij.

We hebben de ganse verdere namiddag bijgepraat, ook met Gisela want die was ondertussen ook opgetrommeld. Zij is ongeveer een week geleden geopereerd aan haar rechterknie, maar daar was bijna niets meer van te merken; ze stapte al heel goed.

Na het avondmaal hebben we nog wat zitten napraten en vertellen over de laatste nieuwsjes. Dit duurde tot een uur of elf en dan zijn we, toch een beetje moe van de reis, gaan slapen. Rosie had nog de warme winterdekbedden opgelegd en we hebben echt last gehad van de warmte.

’s Morgens op tijd uit bed want we gingen een relatief nieuwe attractie bezoeken namelijk het “Baumkronenpfad” in Bad Langensalsa… (inkom 8,5€) Dit is een wandelpad tussen de toppen van de bomen. Eerst een trap tot een meter of tien hoog, en dan lichtjes steil omhoog tot men helemaal boven de kruinen uitkwam, met dan nog een uitkijktoren een meter of tien boven de bomen!

Van Ilfeld 30 april 2011

Van Ilfeld 30 april 2011

Van Ilfeld 30 april 2011

Het was een mooie wandeling, maar spijtig genoeg konden we van de rest van het grote natuurgebied niet genieten want er stond al iets anders op het programma, nl. een bezoek aan Mühlhausen. Hier werden we gegidst door Karl-Heinz en Linde, de ouders van Antje (schoondochter van Rosie en Hubert).

Het was een heel interessante rondleiding die reeds begon op de parkeerplaats waarvan de helft ingenomen werd door de plaatselijke kermis.

Van Ilfeld 30 april 2011

Daar kregen we de eerste informatie over het ontstaan van de stad en hoe die er vroeger uitzag. Daarna liepen we naar het oude stadsgedeelte en gingen binnen lans de “Frauentor”. Waarom deze juist zo heette kon Karl-Heinz ons niet vertellen, maar ik heb er zo mijn mening over. Juist naast de stadspoort zijn we dan in de stadstoren ingegaan voor een museumbezoek (inkom 2,5€), een stads-uitzicht waar ik vele mooie foto’s gemaakt heb en een wandeling door en over een deel van de oude stadsmuur (ongeveer 350meter). Op het einde zijn we dan de stad ingetrokken naar de “St-Marien kirche” die gesloten was en momenteel grotendeels geresatureerd wordt en dan verder de plaatselijke winkelstraat in. Gezien de tijd ons weer parten speelden moesten we al terug naar de auto, want bij Linde wachtte ons nog “Kaffee mit Kuchen”, waarna we terug naar Ilfeld moesten omdat we daar tegen 18 uur verwacht werden. Tommy en Antje hadden namelijk alles voorbereid voor de “Grill” (BBQ zeggen wij) waarop ook Walter en Gretel uitgenodigd waren.

Van Ilfeld 30 april 2011

Het smaakte ons zeer goed, maar zoals altijd was er weer veel te veel voorzien en konden we met de overschot nog minstens twee dagen met z’n vieren leven.

Tegen 22 uur zijn alle gasten dan vertrokken, zodat wij tegen 23 uur ons bedje opgezocht hebben. Rosie had nog winterdekbedden opgelegd, zodat we een ganse nacht gezweet hebben en eigenlijk niet zo goed geslapen.

’s Morgens op tijd wakker, ons gedouched, gefrühstuckt om zeker voor 10 uur bij Walter te zijn, gereed om te vertrekken.

We vertrokken bij Walter & Gretel Walzel rond 10 uur richting Ellrich. Aan de oude grens aangekomen hebben we enkele foto’s genomen en de uitleg van hoe het er in de DDR tijd aan toe ging nogmaaals gekregen. Aan deze kant van de grens (DDR) was er een gebied van meer dan 2 km breed waarin de gewone burger niet mocht komen. De grens zelf was helemaal met 2 rijën hoge prikkeldraad voorzien en daartussen patrouilleerden de grenswachten met hun honden. Alles wat bewoog werd beschoten…

Van Ilfeld 30 april 2011

Van Ilfeld 30 april 2011

Alle informatie hierover is te vinden in het “Grenzlandmuseum” in Tettenborn.

Na de interessante uitleg werden we naar Walkenried gereden waar de restanten en gerestaureerde delen van een oud klooster te zien zijn. Ze wilden ons de ‘kruisweg’ tonen maar we geraakten er niet in zonder een inkomticket (5 €)dat ook voor het museum diende. Gezien onze tijd beperkt was en een bezoek aan het museum te lang zou duren hebben we ervan afgezien. We hebben hier nog wat in het prachtig gerestaureerd dorp rondgelopen en zijn dan verder gereden richting Hohegeiss. Hier zijn we vele heksen tegengekomen. Volgens Walter waren er vroeger overal heksen te zien rond deze tijd, maar hij verontschuldigde zich bijna dat die traditie ook aan het verloren gaan is…


Van Ilfeld 30 april 2011

Van Hohegeiss zijn we dan naar het Sternberghaus gereden naar de “Köhlerei” (inkom 2 €) waar men hoogwaardig houtskool op ambachtelijke wijze produceerd. Hier hebben we het klein museumke bezocht; informatie gekregen over de opstelling van een “houtskoolberg” en hier was er ook een “Oldtimertreffen” met vooral oude BMW’s en Trabantjes. Tussendoor hebben we hier een broodje met worst gegeten.

Van Ilfeld 30 april 2011

Hierna zijn we naar de “Rappbodetalsperre” gereden. Dit is één stuwdam uit een ganse reeks stuwdammen die instaan voor de watervoorziening van een groot deel van Duitsland. (van Wernigerode tot Halle en Erfurt ). We zijn over de dam gereden , hebben de wagen geparkeerd en zijn dan naar het uitzichtscentrum (inkom 2,5 €) boven de dam gewandeld. Hier kregen we een degelijke uitleg van een vrijwilliger van de vereniging “Harzer URANIA” over de waterproblematiek in de omgeving en de gekozen oplossingen (stuwdammen).


Van Ilfeld 30 april 2011

In het terugkomen zijn we dan aan de onderkant van de dam naar Wendefurth gereden waar men in het weer afgedamde stuk, de “Stausee”, forellen kweekt, vangt en dan ter plaatse rookt en verkoopt. Hier kan men op een vlot, met een roeiboot of waterfiets rondvaren en genieten van de prachtige natuur.

Van Ilfeld 30 april 2011

Van hieruit hebben we dan door het Harz gebergte de terugweg van ongeveer 20 km naar Ilfeld aangevat. Daar aangekomen had de dochter des huizes, Beate, een taart voor ons gebakken, dus konden we genieten van enkele lekkere stukken taart en koffie. Tegen half zes zijn we dan terug naar Rosie en Hubert gegaan, waar we voor ons avondmaal gezorgd hebben, want tegen half zeven zouden Walter en Beate ons komen halen om naar de “Walpurgis” of “Heksennacht” (inkom 1 €) op de Lienberg in Wiegersdorf te gaan.

Na een warme dag en een warm begin van de avond (het houtvuur laaide hoog op bij onze aankomst), werd het steeds frisser zodat ik tegen 21 uur het zo koud had dat ik mij (rug tegen rug) moest warmen bij Katrin Krusche (gratis) die instaat voor de verzorging van de zieke mensen in Ilfeld. Gezien die mij niet kon blijven verwarmen zijn we rond 22 uur huiswaarts gekeerd. Tegen 23 uur als brave mensen ons bed opgezocht en op zondag 1 mei 2011 om half acht opgestaan.

Zelf gezorgd voor ontbijt en gewacht op onze Walter die ons naar de Meiboomplanting zou begeleiden. Het viel ons op dat er hier ook minder en minder volk naartoe komt, zodanig zelfs dat de burgemeester het in zijn speech ook niet kon nalaten hier een opmerking over te maken.

Na het planten van de boom en het luisteren naar de muziek kapel zijn we dan naar de “Mineraliën Börse” (inkom 1 €) in “Zur Tanne” geweest, althans de vrouwen… Walter en ik zijn dan met Felix , de hond van Walters zoon, een wandeling gaan maken langs de “Lange Wand” en de plaatselijke bron ( Quelle ) om zo terug te keren naar “Zur Tanne” en dan verder naar huis, waar Rosie en Hubert ondertussen reeds terug waren van het trouwfeest in Magdeburg.

Na het middageten heeft Hubert ons dan naar Bleicherode gebracht waar Rosie geboren is en haar jeugd heeft doorgebracht. Weer kregen we een stuk van ex-Oost-Duitsland te zien waar we nog niet geweest waren. Wat ons hier opviel was dat vele straten nog niet heraangelegd waren, waarschijnlijk omdat dit geen toeristisch gebied is. Ze brachten ons tot boven op de berg voor een mooi uitzicht, maar de bomen waren zo hard gegroeid dat die het uitzicht belemmerden. Tegen 19 uur waren we terug thuis, hebben gegeten en ondertussen is Ina ( van Uwe ) de “Behrlauch” komen brengen die we voor Kristel Wuyts moesten meebrengen naar Wilrijk. Tegen 20 uur kwamen dan Gisela en Klaus om nog wat gezellig te buurten.

Maandag 2 mei 2011 was dan onze aankoopdag. We zijn in Nordhausen rondgereden op zoek naar “Rottkäpchen” in reclame. We hebben er geen gevonden, maar wel Freixenet, die we dan samen met enkele kartons “Rottkäpchen” gekocht hebben. ’ s Middags zijn we in Neustadt in het hotel “Hohenstein” gaan eten. Voor ons vieren een hoofdgerecht met drank kwam op 26,20 € ! Thuisgekomen tussen twee en half drie hebben we nog van een korte siësta genoten om daarna naar een car-wash te trekken om onze auto te kuisen, zodat we dinsdagmorgen met een propere wagen konden vertrekken.

Zoals jullie reeds konden lezen wordt er nu overal inkom geld gevraagd. Dit waren onze ex-DDR vrienden niet gewoon en ze vinden het nog steeds verschrikkelijk dat bezoekers zo veel moeten betalen om ergens iets te zien. Wij mochten dan ook niets betalen, want wij waren hun "gasten". Dat is pas echte gastvrijheid!

Dinsdagmorgen zijn we, alvorens de terugweg aan te vatten, afscheid gaan nemen van Gretel en Walter. Die hebben ons nog wat merkwaardige stenen en mineralen meegegeven voor onzen Dries omdat die daar in geïnteresseerd is. Als hij er inderdaad meer van wil weten zijn ze steeds bereid hem hierover meer uitleg te geven. Om kwart voor tien zijn we dan vertrokken en waren reeds tegen drie uur thuis. Onderweg zijn we slechts éénmaal gestopt om naar het toilet te gaan. We hebben practisch niets gegeten onderweg en waren blij dat we thuis iets tussen de kiezen konden steken.

Het was een mooi lang weekend en we hopen dat onze vrienden vlug eens bij ons langs komen, want ze hebben dat nog nooit privaat gedaan...