Bijdragers

zondag 23 november 2008

Bezoek aan Ilfeld 18 november tot 22 november 2008


Na een uitstekende nachtrust zijn we rond 8 uur opgestaan, hebben uitgebreid ontbeten (zoals altijd bij Hätcher) en zijn dan tegen 10 uur vertrokken naar een mooi gerestaureerd stadje op 35 km van Ilfeld,   "STOLZBERG". 
 We zijn daar in de regen aangekomen, hebben een uurtje rondgewandeld en zijn dan een Glühwein gaan drinken om ons op te warmen en hebben in die 'Conditorei von Friwi' (plaatselijke koekjesfabriek) gehoord dat een deel van het gerestaureerde klooster (ziet eruit als een kasteel) nu ook reeds te bezoeken was.  Dit wisten onze lokale bewoners nog niet...  We zijn dan naar boven getrokken en inderdaad,
 als dat helemaal gerestaureerd zal zijn (een tienjarenplan...) dan wordt het een juweeltje!
Tegen 13 uur zijn we dan terug gereden om onderweg nog iets te gaan eten in Neustadt!  In dit restaurantje waren we al eens geweest en hebben toen te horen gekregen dat als we wilden ze het eten ook aan huis leverden...  tegen een gunstige prijs.  Toen we vertelden dat we uit België kwamen zei die vriendelijke dame ' en waarom ook niet???'  dus daarom zijn we terug gegaan en hebben weer goed, smakelijk en goedkoop gegeten..  Tegen 15 uur waren we terug thuis en tegen 16 uur werd het al terug donker...  Dus Koffie, koeken praten, lachen... tegen 18 uur 'Abendbrot', schnaps, sekt wat te knabbelen, praten, lachen tot we terug tegen 23 uur ons bed opzochten.  
De vrijdag zijn we dan KZ Dora (Koncentratie-werk-kamp) gaan bezoeken.  Het is daar waar men vanaf 1943 ondergronds (in grote tunnel- gangen) de V2-bommen begon te maken.  Van de 6000 die er gemaakt werden zijn er maar 3000 afgeschoten, die in totaal een 8000 slachtoffers gemaakt hebben.  Hier in Dora zijn echter meer dan 20000 krijgsgevangen en andere gevangenen omgekomen...  We hebben een privé-rondleiding gehad van meer dan twee uur.  Nadien trokken we huiswaarts, waar hetzelfde ritueel als gisteren zich wederom afspeelde.
De vrijdagmorgen zag alles wit.  Hiervan moesten we profiteren om een sneeuw-wandeling te maken in en rond Ilfeld.  

 Toen we twee uur later terug kwamen was de meeste sneeuw terug verdwenen want het was ongeveer drie graden boven nul.  We zijn dan in restaurant 'Poppenberg Mühle' gaan eten.  Het werd "Eisbein" voor Hubert, Rosie en Louis, terwijl Marcella, Marie-Jeanne en ik een mooi stuk "Lachs" gekozen hebben.  Het was voortreffelijk, en zoals alles hier zeer prijslijk!  In de namiddag is het dan terug beginnen sneeuwen en de vooruitzichten waren niet zo denderend...  Ganse nacht sneeuw en tegen de morgen werd 10 tot 20 cm verwacht...
Ik heb dan natuurlijk onrustig geslapen, want we zouden 's morgens rond 9 uur de terugweg aanvangen...  Zaterdag morgen was het echter niet zo slecht als eerst verwacht.  Er lag maar een 5 tal cm.  Dus moesten we ons niet ongerust maken, want de sneeuwploegen waren de ganse nacht in de weer geweest!  We zijn tijdig vertrokken en hebben de eerste drie uur niets dan sneeuwval gehad.  Soms al wat heviger en soms wat minder, maar voortdurend hadden we sneeuw.   Toen we aan het Ruhr-gebied kwamen leek het te beteren, en toen we Nederland binnenreden scheen zelfs de zon!  Dus wij dachten ... oké, ons kan niets maar gebeuren... maar dat was buiten de waard gerekend...  Toen we België binnenreden was de baan bijna een 'roetch-baan' geworden... Hier had men blijkbaar nog niets gedaan of was het al terug vol gesneeuwd en sneeuwde het nog heviger, maar veel bleef er ook niet liggen.  Hier en daar waren gevaarlijk gladde plekken.  Hoe dichter we bij Antwerpen kwamen hoe donkerder het werd!  Maar ja toen we op de ring kwamen was het weer wat beter, maar in de Cliviastraat begon het terug hevig te sneeuwen.  We zijn binnen gevlucht en na tien minuten was het over, hebben we alles uitgeladen en zijn Louis en Marcella naar huis gereden.  Alles bijeen is de terugweg vlot verlopen want we hebben er niet langer over gedaan dan de heenreis (ongeveer 6,5 uur)
's Avonds zijn Dries en Amelie hier blijven slapen.  Ze mochten eerst echter tot half elf naar het 'Junior Euro Songfestival' kijken. Deze morgen moesten ze al om half tien naar de scouts.  Om iets na half is Sophie ze komen halen.  Seffens gaan wij middag eten en deze namiddag gaan we naar CC De Kern de eenakter 'Namaals' bekijken...  

Laatste week Raf in België

Donderdag 13 november moest dan een rustdag worden. 's Morgens heb ik naar de tandarts gebeld voor een afspraak.  Normaal moet men dan rekening houden met een wachttijd van een veertiental dagen.  Gezien er iemand had afgebeld mocht ik echter al om half twee komen!  Alles was oké, ze heeft wat tandsteen weggenomen en ik was weer een nieuwe na een half uurke!
Vrijdag zijn we dan in Willebroek naar de kapper geweest.  Ons Sabine heeft me dan nog eens als model voor Nicky gebruikt.  Dit wil zeggen Nicky mocht mij gebruiken om op te oefenen...
Wel, ze heeft mij goed geknipt.  Sabine heeft daarna wel hier en daar wat bijgewerkt, maar algemeen gezien was het goed.  Volgende keer mag ze het helemaal alleen proberen...  
's Avonds zijn dan de kinderen komen slapen.  Onze Stef was niet in zijn normale doen.  We hebben Sophie moeten terug roepen van de 'kaasavond van de ouder vereniging' om hem nog wat eten te geven.  Tegen 21 uur moest ik dan onzen Dries afhalen van een verjaardagsfeestje in Aartselaar.  Sophie en Bart zijn dan tegn 4 uur 's morgens ook komen slapen en daarom hebben we zaterdag rustig laat ontbeten, waarna ze met zen allen tegen de middag naar huis gereden zijn.  In de late namiddag zijn dan Raf en Joëlle teruggekomen van Ledeberg,  hebben hier gegeten en zijn dan tegen zes uur samen met hun vrienden naar GBA - Standaard gaan kijken.  Nadien hebben ze hun verdriet verdronken (de favoriet was verloren...) en zijn hier komen slapen. 
De maandagavond (17/11) zijn dan Marcella en Louis hier komen slapen om 's anderdaags samen met ons naar Ilfeld te rijden.  Tegen 9 uur dinsdagmorgen zijn we dan vertrokken en na 524 km zijn we rond half vier ter plaatse aangekomen.  We zijn goed ontvangen, hebben "Kaffee und Kuchen" gekregen en hebben daarna onze slaapvertrekken ingericht.  Na het avondeten hebben we nog tot een uur of half twaalf gelachen, gepraat en gedronken...  Het was aangenaam!
Ondertussen moest Raf dan ook al aangekomen zijn in Atlanta; maar waar hebben we toen even niet meer aan gedacht!  Achteraf hebben we gehoord dat alles goed verlopen is.

woensdag 12 november 2008

Laatste onderzoek

De vrijdag 7 november zijn we naar het optreden van "Raymond Van Het Groenwoud" samen met het solidariteitskoor "Frappant" geweest.  Het was een fantastische avond!  We zijn nog wat blijven plakken en zijn pas tegen half één thuis gekomen.
De zaterdag waren we dan uitgenodigd bij Corry in Laurent in Zoersel voor ons halfjaarlijks dineetje van "De Dikke Vrienden".  Zoals jullie wel kunnen denken was dit weer tot in de puntjes afgewerkt, en het was middernacht toen we ons allen terugtrokken richting Hove, Berchem en Wilrijk.  Volgende keer ( rond mijne verjaardag is het weer bij ons te doen!)
Zondag zijn onze Raf en Joëlle dan na een bezoek aan broer Jan en familie in Ledeberg, tegen vijf uur hier komen eten om 's avonds naar de GBA te gaan kijken.
Maandag zijn we rond de negenen opgestaan, hebben rustig ontbeten en tegen één uur zijn ze vertrokken richting Neerland om onze Koen een bezoek te brengen.  Na Koen stond dan Bart en familie op het programma.
Voor ons was den dinsdag 11 november een belangrijke dag geweest want dan zijn we in Grimbergen (Fenikshof) de negentigste verjaardag van nonkel Bert Barbé gaan vieren!  Weer een zeer geslaagd feest meegemaakt!  Neven en nichten die we bijna nooit zien waren allemaal aanwezig, het was een gezellig weerzien!  Nonkel, wij komen binnen vijf jaar terug... dus niet vergeten te ademen, hé!
Vandaag was het wat minder, want om 9:30 uur moesten we normaal in het UZA zijn voor een Echo-endoscopie.  Vorige week was mij reeds gevraagd om pas in de namiddag, tegen  14 uur te komen, maar nog altijd nuchter...  Wij waren daar op tijd, maar dokter E. Macken liet op zich wachten.  Tegen half vier werd ik dan in gereedheid gebracht, want ze was blijkbaar in aantocht, maar ik heb daar nog tot half vijf liggen wachten...  Het onderzoek zelf heeft niet zo lang geduurd (een half uurke) en nadien heeft zij mij gezegd dat het resultaat hetzelfde was als vorige keer en dat ik me dus geen zorgen hoef te maken!  Oef, wat een opluchting! 

vrijdag 7 november 2008

Zoon komt terug thuis

De maandag rond kwart voor negen 's morgens is onze Raf geland op Zaventem.  Tegen 's middags is hij dan hier komen eten en hebben we wat bijgebabbeld, maar om 14 uur moest hij al naar een meeting in Louvain-la-neuve.  's Avonds is hij dan naar Joëlle gegaan.  Den dinsdag zijn we naar Putte getrokken om onze maandelijkse Nederlandse shopping te doen.  Donderdag een ganse dag in het UZA doorgebracht.  Om negen uur moest ik er zijn voor bloedafname.  Tegen 9:30 uur moest ik me aanmelden bij de nucleaire geneeskunde voor een PET scan.  Tegen half één zijn we dan een broodje gaan eten om tegen 13:15 uur terug te keren voor een NMR.  Tegen half vier zijn we dan terug huiswaarts gereden (ons Marie-Jeanne moest rijden omdat ik nog 'radioactief' en 'verdoofd' was.  Ik heb mij thuis direct in de zetel gelegd en ben twee uur later wakker geworden.
Gisteren zijn we naar Teske gereden om de 'winterbanden' op de auto te laten leggen en den bungalow gereed te maken voor de winter.  Kaarten voor d-een optreden van Raymond van het Groenwoud zijn we gaan bussen bij de familie Brouns in Mortsel.  Zij hebben er blijkbaar van genoten.  Wij hebben kaarten voor vanavond en hopen dat we even content zullen zijn. 

zaterdag 1 november 2008

Allerheiligen

Sinds het vorig verslag zijn er enkele zaken te melden.  Annie en Karel hebben besloten om vanaf 1 november te verhuizen naar de Provence.  Wij zijn gaan afscheid nemen met een hapje en een drankje.  Op zondag 26 oktober zijn we met onze reisgenoten van Tsjechië samengekomen in de zaal Savio in Dilbeek om wat foto's uit te wisselen.  Het was een aangenaam en gezellig weerzien. De  dinsdag 28 zijn we bij onze Jan gaan helpen met de draperiën.  We hebben dan ineens een cadeauke meegedaan voor Jaana en van bij onzen Bart een reiswiegje.  De woensdag zijn we gaan shoppen (Macro, Colruyt, Albo enz) om dan 's avonds naar een optreden van Wouter Deprez te gaan in De Kern.  Den donderdag zijn we ons ma gaan halen, die heeft hier goed gegeten en dan zijn we in de namiddag naar het verjaardagsfeestje van onzen Dries geweest, die 'tiener' geworden is!
Gisteren ben ik met Sofie en de kinderen naar de boekenbeurs geweest.  's Avonds zijn ze hier pannenkoeken blijven eten en zijn ze met de kinderen van de geburen 'Haloween gaan zingen'...
Vandaag gaan we naar Kapelle waar we eerst naar het kerkhof gaan, daarna gaan we eten bij Roeland (met de broers en zussen) en tegen 16 uur komen dan de kinderen en kleinkinderen zoals elk jaar wafelen eten.