Bijdragers

maandag 20 oktober 2008

Jaana

De woensdag 15 oktober zijn Dries en Amelie hier blijven slapen, zodat we ze 's anderendaags naar school zouden moeten gebracht hebben.  Ware het niet dat het controledag was voor de fietsen.  Zodus, zijn wij ze gaan afzetten en onzen Bart heeft ze met de fiets naar het school gebracht.  We zijn dan nog effe gebleven om wat van de Stef te genieten.  Het kind had echter koorts.  Ondertussen is vastgesteld dat hij een oorontsteking heeft en hij krijgt antibiotica.Den donderdag zijn tante Marcelle en nonkel Louis ons komen opzoeken, hebben we wat bijgepraat en zijn we 's avonds naar het toneel geweest met in het achterhoofd dat we een telefoontje van onze Jan(us) konden verwachten.   De vrijdag zijn we wat blijven liggen en 's namiddags een telefoontje van onze Jan gekregen.  Of we niet enkele projectoren in Gent konden komen halen en die de zaterdagmorgen in Brussel gaan afleveren.  Dus wij rond half zeven vertrokken en pas om 20:15 bij Jan aangekomen.  Er was namelijk een ongeval op de E17 in Haasdonk, de file stond tot voor de Kennedy tunnel  Dus ik dacht ik neem de oude baan, maar ik was blijkbaar niet de enige die zo dacht, zodoende hebben we over de afstand naar gent (ongeveer 55 km)één uur en drie kwartier gedaan!  Toen we dan bij Jan en Tinne binnenkwamen zagen we dat de weeën al begonnen waren.  Dus we zijn we niet te lang gebleven, namen vlug afscheid en zeiden 'tot morgen'! en laat iets weten...    't was dus inderdaad tot morgen!
Zaterdagmorgen om 7 uur (de wekker was juist afgelopen) een telefoon.  Wij dachten dat het onze Jan was, maar het was onze kleinste...   De vlieger was een half uur te vroeg geland...  en of we hem konden afhalen en ondertussen wenste hij ons proficiat met de geboorte van JAANA.  
Wij wisten nog van niks!  Onze Jean had een SMS-ke gestuurd dat ze om 4:18 uur geboren was.  Gezien mijne GSM beneden lag hadden we dat ook nog niet gelezen!  

Wij hebben  ons dan vlug gereed gemaakt, wat gegeten en richting Brussel vertrokken. In Zaventem aangekomen hebben we  de beide wereldreizigers opgepikt en zijn dan naar Hoeilaart gereden om den Bicky naar huis te brengen.  Van Hoeilaart dan in de richting Papenvest in Brussel om de projectoren van onze Jan te gaan afleveren in "Secondroom".   Dan onze Koen gaan afzetten in 't Neerland, rozen gaan halen bij de kweker in Kontich en terug naar huis. 
 Ons moeder heeft nog gekookt en daarna (rond half twee) zijn we naar Gent gereden naar het Jan Palfijnziekenhuis.  Ik had het adres opgezocht op internet, maar in mijn haast niet gezien dat er twee waren...  Wij stonden natuurlijk bij het verkeerde.  Gelukkiglijk was het andere niet  veel verder...  Daar aangekomen direct naar de zesde verdieping om ons kleindochter te gaan bewonderen. 
 Het is een schat van een kind (3,350 kg en 48 cm lang) met pekzwart haar (noch van Tinne, noch van Jan...)  Maar in al mijn haast was ik natuurlijk mijn fototoestel thuis vergeten, zodat ik geen foto's kon nemen.  Daarom hierbij enkele foto's genomen door de kersverse peter Bart. Als laatste hiernaast de twee nichtjes... fiere Amelie met Jaana in de armen.

Geen opmerkingen: