Bijdragers

maandag 13 oktober 2008

Week rust

We nemen den draad terug op.  
Op zaterdag 4 oktober hebben we nog eens bij gebabbeld met onze Raf (chat sessie van meer dan één uur!) nadat de Mo onze achter-zijmuur bezet heeft.
De zondag 5 oktober hebben we dan samen met onzen Bart, voor onze Jan een stoof afgehaald bij Tinne's moeder en die naar Ledeberg gebracht.  Daar hebben we nog enkele kleine klusjes afgewerkt en tegen 16 uur zijn we naar het Museum vertrokken om eens naar de nieuwe tentoonstelling te gaan kijken.  Nadien gaan eten in Gent, in een veganistisch restaurant "De Komkommer".   Ik vond het niet slecht, maar ons ma vond het zelfs heel goed!  Tegen 21:30 uur zijn we terug in Wilrijk aangekomen, de aanhangwagen terug gebracht naar Inge (zus van Tinne) zodat we iets na den tienen thuis waren. 
Maandag 6 oktober hebben we brood gebakken en wat gerust.  Dinsdag 7 oktober kwam Conny ons ma haar voeten doen, heeft ze de draperieën van de keuken verkort en zijn we een eerste laag vernis op de keukenmuur boven de poempbak gaan zetten en daarna nog een potje eierschaal - lak gaan halen in den Brico om de woonkamer deur verder af te werken.
Woensdag 8 oktober zijn we de overgordijnen van de keuken gaan ophangen.  Helaas waren ze nog een vijftal cm te lang!  Dus terug eraf en opnieuw meenemen!  In de keuken heb ik dan de tweede laag vernis gezet, de lila kleur in de hall en de grijze kleur in de living bijgewerkt.  Ook de deuren werden nog eens onder handen genomen, zodat het nu bijna klaar is.
Donderdag hebben we uitgeslapen en zijn we in de namiddag vertrokken naar Teske.
Daar zijn we begonnen met 'kleine' snoei werkzaamheden.  We hebben ook het toegangspoortje onder handen genomen, dwz.  goed afgeschrobt en bijna klaar om te schilderen.
Vrijdag den 10e oktober hebben we er een eerste laag opgezet (daar waar er nog geen op stond) en verder gesnoeid.  Alleen wat meer dan voorzien, zodat ik nog een tweetal uren ge-hakseld heb!  
De zaterdag 11 oktober hebben we de tweede laag erop gezet en zijn we in de namiddag naar de markt in Scherpenheuvel geweest.  Hier hebben we niets gekocht, maar zijn we een wafel gaan eten met een goede tas koffie in "Het Kristusoog". 
De zondag 12 oktober ben ik om koffiekoeken en pistolets gereden en hebben we rustig ontbeten.  Tegen de middag hebben we dan de draad terug aan het poortje gehangen zodat alles er weer proper bijligt.  Om half drie zijn we dan richting Kampenhout getrokken waar we nog enkele zaken die mee moeten naar de USA, naar Joëlle gebracht hebben.  's Avonds zijn we op de Kern in de Mezze-bar een Kumpir gaan eten.  (grote aardappel in de pel, volgegooid met een mengsel van champignons, stukjes kip, een roomsaus met kaas en wat rauwe groentjes er rond)  Mmm... het was lekker, niet duur (30€ voor ons twee) en...  we waren heel snel bediend.  We zijn nog geen uur weggeweest!
Daarna nog wat naar ons ma hare soap gekeken (Thuis'),  dan naar 'mijne' Witse enz. 
In de loop van deze week gaan we die overgordijn in de keuken hangen...  Maar voor het plaatsen van de plinten zou ik hulp willen van iemand die in verstek kan zagen...  en aan de laminaat voor de gang durf ik ook niet alleen te beginnen.  Dus wat mij betreft zit mijn werk erop!

Geen opmerkingen: