Bijdragers

zaterdag 24 juli 2010

Voorbereiding Vakantieperiode

Na onze deugddoende vakantie in Tirol kwamen we op het idee om in Teske wat 'steentjes' bij te leggen, want die waren toch wel wat verzakt de laatste 15 jaar! Drie weekends zijn we naar ginder geweest om het onkruid en het zand ertussenuit te halen. Het onkruid door het uit te trekken en het zand door het eruit te ziften. Het was een paardenwerk!

wat? : Steentjes ziften in Teske
We hebben dan een grote zak (1,5 ton) steentjes besteld bij Wijckmans in Ham. Die hebben ze op onze vraag stipt geleverd op 6 juli om half negen 's morgens. Zodat we ruim de tijd hadden om ze te verspreiden. We hebben er de ganse dag en ook de volgende ochtend aan gewerkt. De dinsdag (7/7) zijn we dan bij "De MUS" in Ham een stoveke gaan bestellen! De stoof werd geleverd op 15/7 zodat we eerst nog de open haard moesten afbreken en erachter schilderen. Op 15/7 om 9.30 uur waren de installateurs daar en tegen 's middags was de klus geklaard. Het resultaat kan je hieronder bewonderen!

wat? : Geïnstalleerde houtkachel

We moeten nu alleen nog de stoof uittesten, want daarvoor was het veel te warm! Dus we gaan dit volgende week eens uitproberen; men voorspelt dan normaal zomerweer!

Ondertussen hebben we dan op 3 juli de trouw van Ine gehad. We zijn voor de kerkelijke trouw naar de kerk van Peutie gereden en de receptie en feest waren op de boot "LENTE" die in het Willemdok aan het Eilandje gelegen was! Ik heb er een uitgebreide fotoreportage van gemaakt die je via Picasaweb.Google.com kan bekijken, maar ter illustratie hierbij toch één foto!.

wat? : Ine en Kevin tijdens de receptie op de "LENTE"

De dag daarop, 4 juli, is de "Tour de France" hier dan voorbijgekomen, wat een geweldige ervaring was, maar... ZOEF - ZOEF en ze zijn voorbij gevlogen...

wat? : Het peleton van de TOUR

De 10e juli zorgde Michel dan voor een verrassing. Hij belde in de namiddag om te vragen of wij al iets gepland hadden voor de avond. Gezien wij niets speciaals voorzien hadden nodigde hij ons uit voor een BBQ om de verbouwing van het huis in te drinken. Wij hebben dit met plezier gedaan en... mochten er zowaar blijven slapen, zodat wij het gevoel hadden in vakantie te zijn in een echte B&B in eigen land. Proficiat voor dat mooie initiatief.
Het enige wat tegenviel was het weer. Rond 18 uur werd het bijna 'nacht' boven België en er kwam een ONWEER waarvan we nog lang hebben nagenoten... Hierbij een fotootje van het nieuwe stuk, genomen juist voor het begon te donderen en te regenen. Je ziet al de donkere lucht naast het huis!

wat? : Vilvoorde langs achter bekeken, juist voor het ONWEER!

Ik zou het nog bijna vergeten, maar die ganse periode heeft mijn moeder doorgebracht in het revalidatiecentrum "De Mick" in Brasschaat. Op 14 juli mocht ik ze daar gaan ophalen en terug naar huis brengen, waar ze rustig verder kan herstellen.
Vanavond, 24 juli, zijn we uitgenodigd voor een BBQ bij Inge en Yves, dit voor de inwijding van hun nieuwe nestje in Zemst! Morgen komt ons Jaana slapen en maandag doen we die dan terug naar Deinze.. en ondertussen hebben Sofie, Bart en de kinderen een weekje vakantie doorgebracht in Teske!

Geen opmerkingen: