Bijdragers

zaterdag 1 mei 2010

Vakantie Middelkerke van 25 tot 30 april 2010

Normaal gezien zouden we zondag (dag van de Antwerp DVV Marathon en 10 Miles) nog thuisblijven om naar de Algemene Vergadering van W.N.I. te gaan, maar gezien we van Ronny al vroeger in het appartement mochten, hebben we ons daar verontschuldigd en zijn we zondag na het middageten vertrokken. In Antwerpen was het schitterend weer en 24°C, dus dat beloofde! Hoe dichter we echter bij onze bestemming kwamen hoe donderker het werd en... kouder. Toen we om half vier in Middelkerke aankwamen was het helemaal overtrokken en maar 12°C!

We hebben alles, waar we aankonden, uitgepakt, hebben de toegangs-kaart van de garage (aan de Duinenweg op -3) gezocht en gevonden en zijn onze fietsen en het fietsenrek naar de garage gaan brengen. Teruggekomen hebben we de rest uitgepakt en ons geïnstalleerd. En... zie, tegen half zes was zowaar de zon terug daar en was het terug ongeveer 15°C! Een flinke wandeling langs de dijk heeft ons deugd gedaan, we hebben een brood gekocht en zijn teruggekeerd voor ons avondeten. Rustige avond voor de buis en goed geslapen...

De maandag morgen hebben we dan tijdens onze ochtendwandeling de nodige inkopen gedaan (aardappelen enz.) Alles voor een warm middagmaal werd in huis gehaald. Na het middagmaal zijn we dan vertrokken op onze eerste fietstocht via het knooppuntennetwerk.

We pikten de draad op tussen punt 80 en 81. We reden de volgende route : 81 – 12 – 9 – 10 – 1 – 54 – 21 – 50 – 11 – 13 – 14 – 80 en dan terug naar het appartement. In totaal iets meer dan 28 km. Deze route bracht ons langs Westende naar Lombardsijde, dan naar de monding van de IJzer, een deel langs de IJzer om er aan de “Uniebrug” over te steken en richting Sint-Pieters-Kapelle te fietsen. Maar juist daarvoor draaiden we terug richting kust, richting Slijpe, hier dan rond en zo terug naar Middelkerke. We hebben er ongeveer 2,5 uur over gedaan. Er stond veel wind (ZW) en telkens we dus die richting uitgingen werd onze snelheid terug gebracht naar ongeveer 10 km/uur... Terug gekomen in Middelkerke zijn we om brood geweest en een fles CAVA om ’s avonds rustig uit te drinken. Bij het drinken van de Cava hebben we dan naar “Zone Stad” gekeken en zijn we daarna rustig gaan slapen.
Dinsdagmorgen zijn we pas om 9 uur opgestaan, hebben ontbeten en zijn gaan winkelen. ’t Werden gekookte patatjes met bloemkool en “Middelkerkse braadworst”. Als voorgerecht hadden we “verse soep” gekocht bij de kruidenier schuin over restaurant “The Lord”. Die is tegengevallen (MJ zei dat het gewoon wat ‘afkooksel’ was), maar de rest daarentegen was héél goed. (bloemkool in room gemaakt, dat kan ook niet anders). Om kwart over twee zijn we dan vertrokken voor onze tweede route. Ditmaal reden we : 80 – 52 - 16 - 17 – 18 – 50 – 11 – 13 – 81 en terug naar de garage. We hebben ongeveer 31 km gedaan op drie uurtjes (met de nodige stops).

Eerst zijn we naar Raversijde gefietst, om dan langs de luchthaven richting Leffinge te rijden. Van Leffinge zijn we binnendoor naar Slijpe gereden en dan naar de “Rattevalle” waar we het kanaal terug overstaken en dan via Westende–dorp naar Westende–bad, om dan terug te keren naar Middelkerke.

Op sommige plaatsen, waar er bijna geen wind was, voelde het echt zomers aan. Op andere plaatsen was het een echte venijnige Zuid-Ooster wind die heel koud aanvoelde. Dan waren we blij dat we onze fleece aanhadden. Tegen half zes waren we terug voor ons aperitiefje, en tegen half zeven was het dan etenstijd... Na een rustige avond TV kijken zijn we dan rond den elven gaan slapen en de volgende morgen rond 9 uur pas wakker geworden.
Na een korte ochtendwandeling en het lezen van de krant zijn we tegen kwart over twaalf gaan eten in “The Lord”. Voor vijfentwintig Euro (geen wijn!) waren we goed gesteld. In de namiddag hebben we dan de “Tempelhofroute” (van Toeristische dienst Middelkerke) gedaan (ongeveer 19 km) en zijn we rond 15 uur terug gekomen aan het appartement. Dan zijn we ons gaan omkleden en zijn tevoet vertrokken naar het appartement van de nicht van ons MJ(ons Margueritteke van Brussel en al 80 JAAR!) in Westende (3 km en ongeveer driekwartier). Hier werden we hartelijk ontvangen en hebben tijdens het ophalen van mooie jeugdherinneringen, met zijn vieren twee flessen Champagne en twee flessen zeer goede rode St-Emilion leeggedronken.

François (84 jaar) heeft dan naar Rudy (van restaurant Hildewin in de Priorijlaan in Westende-bad) gebeld om een tafeltje voor vier te bestellen. We zijn daar dan gaan eten... ZEER LEKKER en volgens François de prijs waard... We hebben er nog twee flessen Spaanje wijn (La Mancha) gedronken en dat was duidelijk te zien aan Margaretha... We hebben haar omarmd en terug naar huis gebracht. Daar aangekomen heeft ze al dat heerlijke eten aan de ‘pot’ toevertrouwd en we hebben haar dan ook in bed gelegd. Om 22 uur zijn we met de kusttram teruggekeerd naar Middelkerke om te gaan rusten voor een volgende spannende dag...
Donderdag, 8 uur 's morgens en de telefoon belde. Vooraleer we konden opnemen (GSM stak in mijn fototas die binnenlag, en wij lagen nog rustig in bed...) werd de correspondent geconfronteerd met mijn “voice-mail”. François die dat blijkbaar niet gewoon is zei op ’t antwoordapparaat : “Verdoeme, dieje vroagt noa meine noam en adres... enz...” Ik heb hem dan direct terug gebeld en hij was content mij te horen... want Margueritteke was nog altijd ziek en lag nog in haar bed. Ik heb hem niet gezegd dat wij op dat moment ook nog te bed lagen, maar hem gezegd dat ik vrijdag zou terug bellen om te horen hoe het ging. We hebben ons nog eens omgedraaid, zijn terug in slaap gevallen en zijn dan tegen half tien opgestaan. Rustig genoten van een heerlijk ontbijt, ons gewassen en gekleed en alles opgeruimd zodat we tegen de middag gepakt en gezakt (lunchpakket + water + banaan) konden vertrekken op onze langste fietstocht van de week (ongeveer 38 km was voorzien). We gingen volgende route nemen: tussen 80 en 14 inpikken dan dan naar 15 – 19 – 18 – 17 - 51 – 20 – 53 – 31 – 23 – 22 – 21 – 50 – 11 – 13 – 14 en terug naar de garage.

Ergens heb ik mij vergist en zijn we in Middelkerke aan de kerk richting Oostende gereden en dat moest een kruispunt verder zijn... Maar al goed, want die baan bleek onderbroken vanwege wegeniswerken. We hebben dan uiteindelijk volgende route genomen : 16 – 17 – 18 – 53 - 31 –hiertussen waren ook problemen met werken... – 23 – 22 – 21 – 50 – 11 – 13 en dan richting 14, maar onderweg de Abdesweg gevolgd (deel Tempelhofroute van gisteren) en naar de garage gefietst. Deze route bracht ons langs het vliegveld van Oostende naar Leffinge, dan naar Snaaskerke en vandaar naar Gistel.

Via de Sint Godelieveabdij reden we dan naar Zevekote, waar we bij gebrek aan cafeetjes bij een kruidenier iets te drinken gingen halen. Dan binnendoor helemaal terug naar de Rattevalle-brug en zo terug richting Middelkerke. Onderweg heb ik nog enkele mooie fototjes van wild genomen...

Het totaal was dan toch nog 38,5 km, wat het totaal hier al brengt op ongeveer 116 km! Toen we vertrokken was het warm, helder en zeer mooi weer, maar we hebben het onderweg voelen veranderen, de wind kwam terug uit ZW en werd kouder. Teruggekomen zijn we direct naar het cafeetje hier beneden (“The Corner”, Zeedijk 185) gegaan om van de grote dorst een ‘Kriek’ van ’t vat en een blonde ‘Tongerlo’ van ’t vat te gaan drinken. Hier op de dijk staan allemaal beelden van 'stripfiguren' zodat men zich hierop kan oriënteren. Ter hoogte van de Prosper Pouletstraat hier, staat het beeldje van Robbedoes. Nadien hebben we warm gegeten en zijn het appartement beginnen kuisen (stofzuigen en dweilen) zodat alles klaar was om vrijdagnamiddag te kunnen vertrekken. Rond 19 uur zijn we dan nog een “Irish Coffee” en een “French coffee” gaan drinken in “Bonbine” (Zeedijk 175) en toen was het al beginnen regenen en werd het veel frisser...
Vrijdagmorgen zijn we opgestaan en... het regende. Ik ben een brood en een krant gaan halen en we hebben rustig ontbeten en van de krant en elkaars gezelschap genoten. Tegen half één zijn we dan gaan eten in “Bonbine”. Marie-Jeanne nam den “Ossobuco met tagliatelli” en ik de “Scampi’s in Kerry met frietjes”. Het was voortreffelijk en we waren voor 35 € gesteld (zonder wijn, maar met koffie!)

Tegen 15 uur zijn we dan terug naar Westende gereden om afscheid te nemen van Margueritteke en François. Ze zag er in elk geval terug goed uit! Na een “sjat caffe met kriekentaart” zijn we verder gaan inpakken, hebben onze fietsen op het rek gezet en zijn rond 17.30 uur vertrokken richting Dilbeek. Na enkele “vertragingen” op de autostrade kwamen we daar om 19.10 uur als eersten aan. De vergadering begon pas om 19.30 uur! Na een korte vergadering zijn we om 21 uur terug huiswaarts gereden. We waren de ring van Brussel juist op en we zagen allemaal oranje pink-lichtjes... Nie waar... Vorige keer dat we hierlangs kwamen hebben we hier driekwartier over enkele km. Ring gedaan omdat er een zwaar ongeval (met doden) had plaatsgehad, en men nog aan het takelen was... Nu was het echter maar een kwartiertje dat we verloren (wegenis werken: aanbrengen van vangrails) Uiteindelijk kwamen we tegen 22 uur thuis, hebben de fietsen afgeladen, de rest van de auto uitgeladen en hebben nog effe nagenoten en zijn tegen half één ons bed ingedoken...
Einde van een mooie vakantie dankzij collega Ronny!

Geen opmerkingen: