Bijdragers

dinsdag 18 mei 2010

Familieweekend in "La Maltournee" (Gros-Fays(Bièvre))

Woensdag 12 mei om 12 uur was het zover. Dries en Stef gaan halen en dan vertrekken naar de Ardennen. eerst wou onzen Dries nog een boekje gaan halen. De winkel was gesloten en daarom besloten we van even in de Carrefour binnen te wippen... Hier hebben we een kwartier moeten wachten (zoveel volk aan de kassa's !!!) Maar enfin we zijn dan rond kwart over één vertrokken en zonder noemenswaardige problemen om onze bestemming aangekomen rond half vier... De eigenares kwam juist de verwarming opzetten...
Hier: "Chez l'Pire vooraanzicht"
Bonneke en Bompa zouden voor het avondeten zorgen, geassisteerd door Stef en Dries..
Hier: Stef is eieren aan 't pellen
Hier: "Chez l' Pire : Grote tafel
Met mondjes maat kwamen de anderen dan aan. Eerst Koen en Caroline, dan Jan(us), Tinne en Jaana, daarna Raf en Joëlle zonder Jessica en rond 21 uur dan onzen Bart, Sophie en Amelie. Voor en na het avondeten was er dan tijd om de kamers klaar te maken zodat we van een rustige nacht konden genieten.

's Morgens waren de kleintjes al vroeg wakker (zoals elke morgen trouwens) en moesten de ouders mee opstaan om ervoor te zorgen. Maar niet getreurd, die kropen er nadien terug in zodat ook zij uitgeslapen geraakten. We hebben de dagen doorgebracht met spelen (op den toppenbiljart en de sjotterkes), wandelen, eten klaar maken, aperitieven, eten, afwassen, opruimen enz.
Natuurlijk hebben we enkele keren een goede CAVA gedronken op onze 40e huwelijksverjaardag...
Hierbij nog een fotoke van de vier kleinkinderen...

Hier: De vier kleinkinderen...

Om de beurt stond een koppel in voor het warme avondmaal. Den donderdag was het aan Caroline en Koen die voor een heerlijke spaghetti met bolognaise saus gezorgd hadden.
De vrijdag was het dan aan Tinne en Jan die ons een reuze gelukte vegetarische schotel voorschotelden. De zaterdag zorgden Sophie en Bart voor "gevulde paprika's" met basmati rijst! Heerlijk ook!
Hier: De gevulde Paprika's...
Voor amelie kwam het beste op zondag... Joëlle en Raf zorgden voor "driekleurige puree" (champignons / Broccoli / worteltjes) met in de oven gebakken fish-sticks... en verse zelfgemaakte tartaarsaus!
Hier: De fish-sticks van Joëlle & Raf

Hier: De geitjes van Bouillon

De zaterdag zijn we naar de zoo van Bouillon geweest. Deze is gelegen in de bossen op 4 km van het centrum. Alle dieren lopen in een bepaald gebied vrij rond... Echt mooi en interessant om te zien!

Hier: Dromedaris van Bouillon

Daarna zijn we nog wat gaan wandelen in Bouillon zelf.


Hier: De familie op wandel zonder Jan en Tinne (fotograaf Bompa is ook niet te zien)

De zondagnamiddag zijn we nog naar het "recreatiedomein van Alle" geweest waar de kinderen nog wat konden spelen en de groten nog iets drinken. Van hieruit is dan iedereen tevreden (hoop ik) naar huis vertrokken, zodat Bonneke en Bompa achterbleven. Wij zijn dan terug naar ons vakantiehuis gereden en hebben 's avonds de laatste CAVA Jaak gemaakt!
Maandagmorgen hebben we dan nog een wandelingske van een uur gedaan en zijn beginnen opruimen en opkuisen ( iedereen had zijn eigen kamer al zuiver gemaakt ). 's Middags hebben we nog wat brood gegeten en de laatste restjes van de witte en rode wijn uitgedronken. Daarna naar de glascontainer (ik alleen en tevoet); maar toen ik in de helft was begon het te gieten! Ik was nat tot op mijn bloot vel. Gelukkig heeft Bonneke mijn broek nog gauw droog gestreken.

We zijn dan de sleutel gaan afgeven aan de eigenaars en hebben hun andere huis "La Saule" eens gaan bezoeken. Hier zijn ook zes slaapkamers, maar met meer bedden per kamer. Hier kan men met een 17 à 18 personen terecht. Dit noemen ze hun "zomerhuis" en vanop het terras heb je een heel mooi zicht! Om kwart voor drie zijn we vertrokken en kwamen om kwart voor vijf aan in Edegem waar we nog wat "overschot" gedropt hebben. Thuis gekomen hebben we uitgeladen en daarna zijn we naar de "Chinees" van de Jules Moretuslei getrokken waar we goed gegeten hebben en dan thuis nog wat TV gekeken en op tijd gaan slapen want dinsdagmorgen moest Moemoe overgebracht worden van het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem naar het Sanatorium "De Mick" in Brasschaat en ik had daar willen bij zijn...

Geen opmerkingen: