Bijdragers

dinsdag 14 april 2009

Pasen Leest



Gisteren hebben we wij, na den aperitief (een glaasje lekkere champagne!) bij onzen Bart Pasta met brocoli en gebakken zalm gekregen. Het was voortreffelijk! We zijn dan om rozen geweest in Kontich (voor de gastvrouw Lut) en daarna naar Vilvoorde gereden. Daar hebben we de ganse namiddag in den hof gezeten en hebben de kindjes eikes mogen rapen. Onze Stef was in zijn nopjes... Voor we er erg in hadden was hij er met een weg; en lekker dat dat was! Ons Jaana was ook in haar nopjes, kijk maar eens hoe ze reageerde op het nemen van een foto! Ik denk te mogen zeggen dat we ons allemaal heel goed geamuseerd hebben.

Rond 18 uur zijn we dan gaan aanschuiven voor een pistoleke en daarna zijn de jongeren zo in groepjes vertrokken (kinderen die moe waren, mensen die vandaag vroeg moesten gaan werken enz...) De 'oude garde' heeft het getrokken tot tegen middernacht. Dan zijn wij als eersten vertrokken. Vanmorgen wat uitgeslapen en zoals voorzien langs de bank geweest en daarna naar het containerpark den bureau gaan binnen leveren! Het was er een drukte van jewelste (na zo'n lang weekend had blijkbaar iedereen wel iets opgeruimd!)

maandag 13 april 2009

Paasweekend

De zaterdag zijn we naar Mechelen geweest om er wat in de stad rond te kuieren en van het mooie weer te genieten. We zijn langs C-meubel in Rumst afgekomen en hebben een klein computertafeltje gekocht. We hebben dit geïnstalleerd in de keuken en er de Mac opgezet. De kleine tafel staat nu in den 'bureau', waar we dien oude van de Gevaert hebben afgebroken, die moet trouwens dinsdag naar het containerpark.
Gisteren heeft dan ons Amelie gebeld om ge vragen of ze op de Wii mocht komen spelen (dat was halvelings afgesproken, en ze was het niet vergeten!)
Dus moest, zoals voorzien, de oude TV geïnstalleerd worden in den bureau... Onzen Bart heeft hem naar beneden gebracht, maar spijtig genoeg werkte de Wii er niet op (AV of Aux werkte niet...) Dus hebben we hem maar aangesloten op de gewone TV in de living. We hebben dan samen goed gespeeld en dan zijn ze allen blijven eten en werden we uitgenodigd om vanmiddag in Edegem te gaan eten! Dus nu gaan we ons klaarmaken om naar Edegem te trekken. Posse Leest is voor deze namiddag!

vrijdag 10 april 2009

DVD



Ho ja, vergeten te vermelden vorige dinsdag :
De zondag zijn we nog eens naar de Vogelen markt geweest. Dat was al lang geleden. Het was mooi weer en het zag er zwart van het volk. Tussen al die mensen kwamen we toch wel mijn zus Yolande en Norbert tegen zeker? Allez, zo te zien is het met Norbert toch ook weer beter na al zijn operaties van het laatste jaar. We zijn terug gekeerd met " de 7" en dan overgestapt op "de 6", zodat we vanaf Permeke te voet verder moesten. Hierbij wandelden we voorbij het "Kiels Rijwielcentrum" dat een 'Open Deur Weekend' hield; en vermits we toch naar een nieuwe fiets voor Marie-Jeanne aan het uitzien waren sprongen we maar eens binnen. Een half uur later kwamen we buiten als nieuwe eigenaars in spe van een nieuwe fiets (zie foto) Ze moesten er nog wel de tassen aanhangen en de haken voor het kinderzitje over bouwen, zodat we in de namiddag nog eens langs moesten om hem af te halen (en te betalen!) Dus nu rijdt mijn vrouwtje met een nieuwe fiets!
De maandag zijn we beiden naar Sabine geweest om ons haar te laten knippen...

De woensdag in de voormiddag moest ik langs het UZA voor een afspraak met de Cardioloog Dr. Van Herck, die vindt dat ik toch wel iets moet nemen voor mijn hart... en mijn bloed eens moet laten controleren op "Cholesterol". Dat is voor een volgende keer zenne.
In de namiddag heb ik dan eindelijk den Dries zijnen film van de "Poezelige Poes" verwerkt en op een geheugenstikske gezet. Donderdag meegenomen en laten zien. Verder hebben we den donderdag verschillende spellekes gedaan (Dries, Amelie en ik) terwijl Bonneke gekuist heeft en eten gemaakt. Vannacht goed geslapen, al om kwart na tien in ons bed gekropen en pas om half tien opgestaan... Ik voel mij nog altijd redelijk moe... en heb blijkbaar veel slaap nodig.
Vanmorgen dan met de fiets naar de Wim gereden (charcuterie gekocht), naar het districtshuis (nieuwe ID kaart voor MJ) en dan langs Colruyt (rest van de boodschappen) naar huis. Wel, ik kan begrijpen dat de dokters gezegd hebben dat ik de eerste zes weken geen sport of zo mocht doen... Ik was eigenlijk heel moe... Ik snap het niet goed, want voor de rest voel ik me al redelijk goed! Hopelijk betert dat nog wel...
Nu nog een kalm weekendje en dan maandag naar nonkel Michel "Posse Leest" gaan vieren! Ik hoop dat de ganse familie er zal zijn en we ons goed gaan amuseren zoals elk jaar!

dinsdag 7 april 2009

60 jaar

Ondertussen is het dus gebeurd... Ik ben 60 geworden. Niet dat ik dat voel, maar het doet toch iets... Ons ma, de kids en kleinkids zijn geweest en raad eens wat ik gekregen heb? Een Wii !! Dat zal leuk worden voor de kleinkids, om samen te spelen. Maar eerst moet ik da spel nog installeren. Ik zou het liefst in de bureau hebben, maar dan moet ik een kleiner tafel hebben en moet mijnen oude Gevaert-bureau naar het recyclage-park. Ik ben vandaag al een ladenkast gaan halen in den IKEA, dat is al een begin! Volgende week waarschijnlijk de tafel en dan kan de rest weg en plaats gemaakt worden voor onzen ouden TV.
Mijn bloed is ook terug in orde... Het Kalium gehalte is nu binnen de normale proporties (was nu 3,9). De chirurg is content van zijn werk omdat de wondjes goed genezen en de Uroloog (waar ik op controle moest) zag geen problemen. Morgen moet ik nog wel naar de Cardioloog om het over mijn bloeddruk en hart te hebben...
Vorige vrijdag heeft onze Dries ons dan van zijn toneel "De Poezelige Poes" mogen laten genieten... 't was goed. Ik heb het opgenomen, en nu moet ik het nog op een DVD zetten.
In 't weekend is onze Raf terug vertrokken naar de States om dan eind volgende maand definitief terug te keren.