Bijdragers

maandag 20 oktober 2008

Jaana

De woensdag 15 oktober zijn Dries en Amelie hier blijven slapen, zodat we ze 's anderendaags naar school zouden moeten gebracht hebben.  Ware het niet dat het controledag was voor de fietsen.  Zodus, zijn wij ze gaan afzetten en onzen Bart heeft ze met de fiets naar het school gebracht.  We zijn dan nog effe gebleven om wat van de Stef te genieten.  Het kind had echter koorts.  Ondertussen is vastgesteld dat hij een oorontsteking heeft en hij krijgt antibiotica.Den donderdag zijn tante Marcelle en nonkel Louis ons komen opzoeken, hebben we wat bijgepraat en zijn we 's avonds naar het toneel geweest met in het achterhoofd dat we een telefoontje van onze Jan(us) konden verwachten.   De vrijdag zijn we wat blijven liggen en 's namiddags een telefoontje van onze Jan gekregen.  Of we niet enkele projectoren in Gent konden komen halen en die de zaterdagmorgen in Brussel gaan afleveren.  Dus wij rond half zeven vertrokken en pas om 20:15 bij Jan aangekomen.  Er was namelijk een ongeval op de E17 in Haasdonk, de file stond tot voor de Kennedy tunnel  Dus ik dacht ik neem de oude baan, maar ik was blijkbaar niet de enige die zo dacht, zodoende hebben we over de afstand naar gent (ongeveer 55 km)één uur en drie kwartier gedaan!  Toen we dan bij Jan en Tinne binnenkwamen zagen we dat de weeën al begonnen waren.  Dus we zijn we niet te lang gebleven, namen vlug afscheid en zeiden 'tot morgen'! en laat iets weten...    't was dus inderdaad tot morgen!
Zaterdagmorgen om 7 uur (de wekker was juist afgelopen) een telefoon.  Wij dachten dat het onze Jan was, maar het was onze kleinste...   De vlieger was een half uur te vroeg geland...  en of we hem konden afhalen en ondertussen wenste hij ons proficiat met de geboorte van JAANA.  
Wij wisten nog van niks!  Onze Jean had een SMS-ke gestuurd dat ze om 4:18 uur geboren was.  Gezien mijne GSM beneden lag hadden we dat ook nog niet gelezen!  

Wij hebben  ons dan vlug gereed gemaakt, wat gegeten en richting Brussel vertrokken. In Zaventem aangekomen hebben we  de beide wereldreizigers opgepikt en zijn dan naar Hoeilaart gereden om den Bicky naar huis te brengen.  Van Hoeilaart dan in de richting Papenvest in Brussel om de projectoren van onze Jan te gaan afleveren in "Secondroom".   Dan onze Koen gaan afzetten in 't Neerland, rozen gaan halen bij de kweker in Kontich en terug naar huis. 
 Ons moeder heeft nog gekookt en daarna (rond half twee) zijn we naar Gent gereden naar het Jan Palfijnziekenhuis.  Ik had het adres opgezocht op internet, maar in mijn haast niet gezien dat er twee waren...  Wij stonden natuurlijk bij het verkeerde.  Gelukkiglijk was het andere niet  veel verder...  Daar aangekomen direct naar de zesde verdieping om ons kleindochter te gaan bewonderen. 
 Het is een schat van een kind (3,350 kg en 48 cm lang) met pekzwart haar (noch van Tinne, noch van Jan...)  Maar in al mijn haast was ik natuurlijk mijn fototoestel thuis vergeten, zodat ik geen foto's kon nemen.  Daarom hierbij enkele foto's genomen door de kersverse peter Bart. Als laatste hiernaast de twee nichtjes... fiere Amelie met Jaana in de armen.

maandag 13 oktober 2008

Week rust

We nemen den draad terug op.  
Op zaterdag 4 oktober hebben we nog eens bij gebabbeld met onze Raf (chat sessie van meer dan één uur!) nadat de Mo onze achter-zijmuur bezet heeft.
De zondag 5 oktober hebben we dan samen met onzen Bart, voor onze Jan een stoof afgehaald bij Tinne's moeder en die naar Ledeberg gebracht.  Daar hebben we nog enkele kleine klusjes afgewerkt en tegen 16 uur zijn we naar het Museum vertrokken om eens naar de nieuwe tentoonstelling te gaan kijken.  Nadien gaan eten in Gent, in een veganistisch restaurant "De Komkommer".   Ik vond het niet slecht, maar ons ma vond het zelfs heel goed!  Tegen 21:30 uur zijn we terug in Wilrijk aangekomen, de aanhangwagen terug gebracht naar Inge (zus van Tinne) zodat we iets na den tienen thuis waren. 
Maandag 6 oktober hebben we brood gebakken en wat gerust.  Dinsdag 7 oktober kwam Conny ons ma haar voeten doen, heeft ze de draperieën van de keuken verkort en zijn we een eerste laag vernis op de keukenmuur boven de poempbak gaan zetten en daarna nog een potje eierschaal - lak gaan halen in den Brico om de woonkamer deur verder af te werken.
Woensdag 8 oktober zijn we de overgordijnen van de keuken gaan ophangen.  Helaas waren ze nog een vijftal cm te lang!  Dus terug eraf en opnieuw meenemen!  In de keuken heb ik dan de tweede laag vernis gezet, de lila kleur in de hall en de grijze kleur in de living bijgewerkt.  Ook de deuren werden nog eens onder handen genomen, zodat het nu bijna klaar is.
Donderdag hebben we uitgeslapen en zijn we in de namiddag vertrokken naar Teske.
Daar zijn we begonnen met 'kleine' snoei werkzaamheden.  We hebben ook het toegangspoortje onder handen genomen, dwz.  goed afgeschrobt en bijna klaar om te schilderen.
Vrijdag den 10e oktober hebben we er een eerste laag opgezet (daar waar er nog geen op stond) en verder gesnoeid.  Alleen wat meer dan voorzien, zodat ik nog een tweetal uren ge-hakseld heb!  
De zaterdag 11 oktober hebben we de tweede laag erop gezet en zijn we in de namiddag naar de markt in Scherpenheuvel geweest.  Hier hebben we niets gekocht, maar zijn we een wafel gaan eten met een goede tas koffie in "Het Kristusoog". 
De zondag 12 oktober ben ik om koffiekoeken en pistolets gereden en hebben we rustig ontbeten.  Tegen de middag hebben we dan de draad terug aan het poortje gehangen zodat alles er weer proper bijligt.  Om half drie zijn we dan richting Kampenhout getrokken waar we nog enkele zaken die mee moeten naar de USA, naar Joëlle gebracht hebben.  's Avonds zijn we op de Kern in de Mezze-bar een Kumpir gaan eten.  (grote aardappel in de pel, volgegooid met een mengsel van champignons, stukjes kip, een roomsaus met kaas en wat rauwe groentjes er rond)  Mmm... het was lekker, niet duur (30€ voor ons twee) en...  we waren heel snel bediend.  We zijn nog geen uur weggeweest!
Daarna nog wat naar ons ma hare soap gekeken (Thuis'),  dan naar 'mijne' Witse enz. 
In de loop van deze week gaan we die overgordijn in de keuken hangen...  Maar voor het plaatsen van de plinten zou ik hulp willen van iemand die in verstek kan zagen...  en aan de laminaat voor de gang durf ik ook niet alleen te beginnen.  Dus wat mij betreft zit mijn werk erop!

zaterdag 4 oktober 2008

Het "schilderen" muug...


Vrijdagmorgen al voor 10 uur bij Tony Mertens aangekomen om verf te kopen.  Twee kleuren Toscane meegenomen omdat die allebei bijna op zijn en ze stonden aan 50% omdat ze dat assortiment gaan verlaten.  Van de 'grafiet' hebben ze niets meer en ze volgen die 'Histor' reeksen ook niet meer...  Dus wij naar den Brico.  Daar hebben we nog een pot grafiet op de kop kunnen tikken.  Van den Brico naar den Ikea om twee haken te  halen om de rails van de draperie van de keuken op te hangen.  Dus tegen kwart na elf aangekomen...Direct begonnen met het afzagen van de deur van de living.  Hiervoor had ik mijn zaagmachine meegebracht.  Wat bleek, met de machine geraakte ik er niet helemaal door.  Ongeveer een halve centimeter te kort.  Terug naar huis om een handzaag te halen, zodat ik de klus helemaal kon klaren.  Terug tegen 13 uur, eerst iets gegeten en dan voortgedaan.  De onderkant verder afgezaagd en daarna wat opgeschuurd.  De deur erin gehangen, maar die sloot natuurlijk niet.  De zijkant die klemde werd deskundig afgevijld zodat ze wel terug toe gaat, maar nu moet ik er terug een likje verf opzetten en ik heb die "eierschaal'-lak niet meer... dus weer bijhalen!
Dan in de WC en de badkamer de tape er overal afgetrokken met als gevolg dat er in de badkamer weer terug een stuk van de verf afkwam... Dus terug bijwerken!!
De "Beerschot" kleur moet ook terug gedaan worden, want waar ik heb bijgewerkt zie je het verschil met de rest...

Rond drie uur was ik het moe en zelf ook moe, evenals ons moe... en we hebben ingepakt en zijn een badje gaan nemen.  's Avonds zijn we naar de Kern geweest waar ze een voorstelling van 'Tarsenaal' geprogrammeerd hadden.  Een redelijk ingewikkeld stuk, maar goed gespeeld.
Daarna huiswaarts gekeerd, nog iets gedronken en moe het bed ingekropen.
Vanmorgen liep om kwart over zeven de wekker al af.  Om 8 uur zou de Mo hier staan om onze zijmuur te bezetten.  Het is nu al half tien en hij is er nog niet...  Om 9 uur heb ik gebeld, maar hij moest nog een stelling gaan halen, want met ladders werken zal te moeilijk zijn... 

donderdag 2 oktober 2008

Verven vervolg.

Gisteren, woensdag, was een rustdag.  We zijn naar de Macro geweest en hebben nog andere boodschappen gedaan.  Daarna rustig binnengebleven tijdens de regen...  Ons moeder heeft de draperieën voor de slaapkamer verkort zodat we die donderdag kunnen ophangen.
Vanmorgen, donderdag  2 oktober, de draad weer op gepikt.  We zijn begonnen met de draperieën van de slaapkamer op te hangen.  Alles past perfect en ze staan er mooier dan de anderen...  Daarna alle deuren en chambrangs nog eens nagezien en waar nodig nog een laagje gegeven.  Dan aan de afwerking van de hall, de WC en de badkamer begonnen.   De grijze verf die in de living gebruikt werd is blijkbaar op, want ik wou ook hier wat bijwerken, maar vond de verf niet!  In de hall de Beerschot kleur bijgewerkt en in de WC en badkamer de afplak-boorden eraf gehaald met het plamuurmes, het wondersponske of ether (soms zeer hardnekkige lijmvlekken omdat ze er al zo lang opzaten).  De plaatsen waar de verf gelost was afgeschuurd en van een nieuw likje verf voorzien. Dan de deur van de living afgewassen, geschuurd en geverfd.  Morgen moet ik mijn zaagmachine meenemen zodat ik de deur van de living kan verkorten en ze terug ophangen.  Ook moeten we langs den IKEA om haken (dragers) te halen om de draperie van de keuken op een fatsoenlijke manier omhoog te hangen.