Bijdragers

maandag 18 augustus 2008

Moedersfeest in Teske




Maandag 11 augustus.  Jaarmarkt in Wilrijk.  Dit jaar waren we ongelooflijk vroeg.  Het begint pas rond den tienen en wij waren daar al om half tien.  Tijd genoeg dus om alles rustig te bekijken en overal rond te wandelen.   Rond elf uur zijn we dan blijven plakken aan de stand van Niedernhausen, waar we enkele glaasjes 'sect' tot ons namen en ons met vele bekenden te onderhouden.  Tegen twaalven hadden we nood aan voedsel en zijn we ten voordele en bij de Harmonie Sint Bavo iets gaan eten.  Na de middag nog wat rondgewandeld tot de koers begon en daarna teruggekeerd richting Cliviastraat.  Dinsdagmorgen kwam Conny met ons ma haar voeten spelen, zijn we tegen 11 uur naar Sabine geweest. (moeder ' s haar knippen)  en in de namiddag ben ik nog eens naar "Synergie" gaan fitnessen.  De woensdag morgen begon voor  mij ook in de "Synergie" , en in de namiddag zijn we gaan winkelen en hebben een nieuw brandblusapparaat voor de auto gekocht ( het oude was al van 1/1/2007 vervallen!). Donderdag 14 augustus zijn we tegen de middag naar Teske vertrokken en hebben er de laatste boodschappen voor het Moedersfeest gedaan.  Maar eerst zijn we bij loodgieterij "Willems" onze nieuwe badkamer voor Teske gaan bestellen (start der werken op 4 mei 2009!)


Vrijdag was het dan het 'moedersfeest' waar we met rond de dertig personen aanwezig waren en waar mijn kant van de familie totaal ontbrak!  Onze Koen heeft direct gezegd dat hij zijn broerke pas nu op zulk een bijeenkomst echt miste!  en dat deden wij allemaal trouwens...
Het was een mooie dag, niet te warm, niet te koud en iedereen heeft ervan genoten!  Tante Claire en Inge zijn tot een uur of zeven gebleven en nonkel Karel met de ganse familie tot na den elven, zo goed was het!  Bart, Sofie en de kinderen zijn gebleven, maar ook Jan en Tinne.  Zodat de broers 's anderendaags mee konden helpen om al het hout onder mijn nieuw afdak te plaatsen.  Tegen de avond was dat gedaan, het groen kot half afgebroken en de BBQ platgeslagen...  nu moeten al die stenen nog weg, het kot verder afgebroken worden en dan kan ik op die plaats een petanque baan maken...  Om half negen zijn we zijn moe, maar voldaan thuisgekomen.
Op zondag hebben we Raf's fiets naar Joëlle gebracht en de Motorola GSM  afgegeven oor Jessica.  Ik hoop dat ze ermee weg kan.
Vanmorgen zijn we afscheid gaan nemen van Lucien Ketelers, een LBC vriend van Vilvoorde, die altijd mee op reis ging, maar nu zijn eigen reis bepaald heeft.  Nu nog effe mijn blog bijwerken, zien dat alle mails beantwoord zijn en dan gaan inpakken, want morgen om 5 uur staan Rita en Ludo hier al om samen te vertrekken naar Dilbeek, vanwaar onze busreis naar Karlstejn (omgeving Praag) vertrekt.  Wij hopen daar te zijn tegen half negen 's avonds!
Volgend verslag is te verwachten begin september!

zondag 10 augustus 2008

Weekeinde

Den donderdag 7 augustus hebben we als "rustdag" genoteerd, met veel wind en veel regen.  's Anderendaags was het al niet veel beter, maar in de namiddag hebben we toch enkele keren de zon gezien.  We zijn bij Mit en Roger (onze overburen) geweest om Mit een gelukkige verjaardag te wensen.  Die wordt den 20e augustus a.s. 85 jaar en vermits we dan niet thuis zijn hebben we haar nu gefeliciteerd en getrakteerd op een mooi bloempje.  Roger was blij, want als er bezoek komt dan heeft hij een reden om een "goe fleske" open te doen...  en ik moet zeggen, Roger heeft goede wijn en weet dat nog altijd te smaken, niettegenstaande zijn 89 jaar!  Hij gaat erop achteruit wat zijn gehoor betreft, en zij wat haar zicht betreft, maar samen kunnen die nog gemakkelijk een konijntje schieten...
De zaterdag was ook een dag om vlug te vergeten (nog meer regen dan ervoor), was het niet dat Joëlleke verslag heeft uitgebracht van haar reis (telefonisch) en van haar bezoek aan de spoed...  en dat Bart met zijn familie na hun vakantie hier zijn komen souperen.  Onze Stef is dan ook "vermaand", hij werd namelijk juist twee maand oud!  Wij hebben hem voor de eerste keer serieus zijn keel horen openzetten.  Er was waarschijnlijk iets dat hem niet afging en hij was niet stil te krijgen.
Vanmorgen zijn we naar Nijlen (bij de "Slappen Uier") getrokken waar een internationaal handboog kampioenschap plaats gevonden heeft.  De tweede oudste van Dorien (Den Dungen) is ondertussen al 14 jaar en is in zijn categorie al Nederlands kampioen geweest.  Om half elf  moest de wedstrijd van start gaan, maar het werd een tikje (een half uur, vanwege groepen die er vanwege de regen niet doorgekomen waren) later.  Om 13:15 uur was het eerste deel gedaan en zijn wij vertrokken, dus de einduitslag kennen we niet, maar ik zal het wel weten te vertellen als ik Dorien's E-mail gekregen heb!  
Deze namiddag zijn we naar de "Geitenshow" en de "Geitenrally" gaan kijken, en hebben in het Cultureel Centrum ons abonnement voor het komend theaterseizoen besteld.
Morgen is het jaarmarkt en dan hopen we er nog eens goed in te vliegen. Tot geneugten!

woensdag 6 augustus 2008

Feest Ma 80

Het was zaterdag redelijk weer, niet te warm, zodat we ons rustig konden klaar maken om op de Leugenberg te gaan feesten.  Wij waren natuurlijk wat te vroeg, maar gelukkig waren we niet alleen.  Allez, praktisch iedereen was rond de zessen present.  Alleen onze Jean was iets later (die had namelijk een goed excuus, want die was 's morgens teruggekomen van Zwitserland en eerst langs thuis gereden om zichzelf op te frissen.  Het eten was heel goed, het was aangenaam om met iedereen nog eens wat bij te praten en ons moeder was blij met haar "Fotokader".  Gezien er verschillende kleintjes bij waren, zijn de jonge ouders niet te lang blijven plakken. Nonkel Gust moest de nacht gaan doen, en nonkel Ronny en tante Yolande waren blijkbaar te moe om lang te blijven.  Rond den elven hebben wij dan ook afscheid genomen en ik denk dat er niet lang daarna afgesloten is. Bekijk de foto's via volgende link:
http://picasaweb.google.com/Henri.Boudewijns/Moemoe80
Kristin heeft ons gevraagd om op zondag mee te rijden in de "Velo Classic" ten voordele van de MS-liga en dat hebben we dan ook gedaan.  Het regende weliswaar toen we vertrokken, maar hetwas snel over en vergeten.  Na 32 km gefietst door Brasschaat, Kapellen en Kalmthout zijn we rond 17 uur terug naar huis gereden.
Maandag voormiddag hebben we onze bankzaken afgehandeld waarna we naar Tessenderlo getrokken zijn.  Daar aangekomen zijn we inkopen gaan doen (eerst eten en dan in de Gamma van Geel materiaal om het afdak af te werken).  Na het middageten ben ik er dan aangevlogen.  Het afdak was 's avonds bijna af... (dacht ik), de palen had ik dan als laatste met een betonneke vastgegoten (brikkeljon gemaakt van de stukgeslagen BBQ).  Dinsdag vroeg uit de veren en met volle moed er terug ingevlogen...   tot 17 uur en dan was mijn pijp uit, het dak lag er nog niet half op!!!  en ik had materiaal tekort!! 's Avonds een goed douchke genomen en rustig wat TV gekeken (een oude Franse film met Gerard Depardieu op Arte) en nadien geslapen als rooskes.
Vanmorgen zijn we dan terug materiaal gaan bijkopen ( in de Gamma van Diest, want in Geel had men onvoldoende!) en er opnieuw ingevlogen!  Het afdak staat er, maar de achterkant moet nog half afgewerkt worden en dan moeten er nog dalles ingelegd  worden, en dan alles opvullen met het hout (waar alles om te doen was!)  PIJP uit en om 15 uur terug naar huis!!! (om wat uit te rusten...)
Ik hoop dat zoons Bart en Janus mij hierbij zullen helpen op 16 augustus (dag na het traditionele moedersfeest in Teske)...  Tot dan!

vrijdag 1 augustus 2008

Thuis

Voor gisteren was dus voorspeld dat het de warmste dag van het jaar zou worden. Inderdaad in den hof hebben wij tot 35°C genoteerd. s' Morgens zijn we eerst bij ons ma (den 29e juli TACHTIG geworden en dat ziet ze er nog bijlange niet uit!) de haag gaan knippen... in de zon... héét !!! Na het middagmaal (enkele zelfgebakken bokes bij moemoe) zijn we dan naar Jeanne getrokken om de gegevens die zij over de stamboom van de Boudewijnskes en de Van Noyens had verzameld te gaan oppikken en haar tevens een beetje te helpen op de computer. Veel tijd hadden we echter niet, want we zouden ook nog gaan winkelen in Putte en ik wou op tijd thuis zijn voor het voorspelde onweer. Allez we zijn rond de vieren terug thuisgekomen... Nog altijd snikheet natuurlijk. We hebben ons direct wat verfrist, maar om echt iets te doen was het geen weer. Toen we rond 23 uur gingen slapen was het in onze slaapkamer nog 32°C ! Niet te doen...
Iets later is dan het onweer uitgebarsten... Bliksem, donder en bakken water. Ons moeder maakte mij wakker van de schrik... Ik had nog niks gehoord want ik was als een roos in slaap gevallen (met mijn oorstoppen in). Na haar gerustgesteld te hebben ben ik terug in slaap gevallen. Vanochtend vertelde ze me dat dat onweer steeds terug begon... Dus het was er niet één, maar meerdere!
Vanmorgen zijn we Euro's gaan omwisselen in Czechische kronen. Tevens zijn we even binnen gewipt in het "Felixpakhuis", waar de BAM een maquette van de "Lange Wapper" brug tentoonsteld. Spijtig genoeg voor ons is dat enkel te bezichtigen op dins- woens- en donderdagen, het was dus gesloten. We zijn dan maar naar de 6e verdieping gegaan om eens te zien hoe het Archief er uit ziet en hoe we verder moeten gaan zoeken. Interessante info gekregen en zo zijn we ondertussen weer enkele stappen verder gekomen met onze stamboom...
Zojuist (17 uur) zijn op Radio2 de flessen champagne weggegeven. Niet aan ons dus... We zullen zelf voor ons aperitief moeten zorgen op het feestje van moemoe morgen!
Oh ja, weet je al wat we haar gaan geven? Neen? Welnu, ze krijgt van de kinderen een fotokader, een Braun Digiframe 1500. Zie op :