Bijdragers

woensdag 30 juli 2008

Terug in Wilrijk

We zijn dan maandagavond toch maar vertrokken en hebben gisteren en vandaag schitterend weer gehad. De palen voor het afdak zijn geschilderd. De garagepoort staat in het 'groen' en de 'laurierhaag' is weggehaald waar het afdak moet komen. Natuurlijk sta ik weer vol met beten en ik heb ook een teek uit mijn kuit moeten verwijderen. Gisteren is dan ons ma verjaard (80 geworden) en dat vieren we de zaterdag in 't Kwadraat op de Leugenberg in Ekeren. Bij Radio2 kan men 24 flessen champagne winnen voor een feestje van 't weekend en vanmiddag waren er reeds 500 deelnemers. Ik heb dan ook mijn kans maar gewaagd... afwachten wat het wordt...
Morgen gaan we bij ons ma de haag afdoen, winkelen in Putte en naar Jeanneke (moeder van Hildegard) om haar informatie over het verleden van de Boudewijnskes en de Van Noyens op te pikken, zodat ik dat kan verwerken in de stamboom.

maandag 28 juli 2008

Teske

Vandaag zouden we voor drie dagen naar Teske trekken om verder te werken in den hof, snoeien, een afdak maken voor het hout, en de garagepoort te schilderen. Dit was echter zonder rekening te houden met de weergoden. Het heeft een halve nacht gegoten en in Laakdal (3 km van ons Teske) had men last van wateroverlast. (ondergelopen kelders enz...) zodat we wijselijk besloten van toch maar in Wilrijk te blijven en verder te werken in onze kelder...
Als 't beter wordt vertrekken we morgen, maar het ziet er niet al te best uit. Afwachten...

zondag 27 juli 2008

Lafôret

Als onze laatste vrienden uit Beernem terug huiswaarts gekeerd waren, hebben wij direct een namiddag platte rust ingeschakeld om wat te bekomen. ' s Avonds (vrijdag 18 juli) was het dan het verjaardagsfeestje van Sinia, waar onze Koen en Jan met Tinne als vertegenwoordigers van onze familie naartoe getrokken zijn. Het was heel goed zegden ze en gezellig. De zaterdag zijn dan onze Bart en familie voor één week vertrokken naar het huisje van de ouders van Anke (de echtgenote van Dries Leysen). Voor ons was het ondertussen aftellen in Beernem, en dat deden we met toch niet al te best weer. 's Zondags zijn we nog een fietstochtje van 22 km gaan doen in de omgeving en 's avonds tegen 20:30 uur kwamen de vakantiegangers terug thuis. Er werd honderd en één verteld over wat ze meegemaakt hadden en ze hebben tot half één 's nachts foto's laten zien. Natuurlijk was het 's morgens geen zeven uur meer als we opstonden, maar al na de negenen... Gelukkig had Ann zich al over de honden ontfermd. Rond de middag waren we terug in Wilrijk waar we wat opgeruimd hebben en ons ma enkele broeken van onze Jan heeft korter gemaakt. (die was die in Beernem komen afgeven) We zijn dan rond de zevenen 's avonds vertrokken naar Ledeberg om hem die te bezorgen. Dus we waren weeral laat thuis!
Dinsdag wilden we gaan trainen, maar door de boodschappen die we nog moesten doen, is het er niet van gekomen. De woensdag morgen zijn we dan naar Lafôret getrokken om de familie Bart te gaan bezoeken. Rond de middag kwamen we daar aan en we werden al enthousiast opgewacht in Vresse. We zijn dan samen gaan eten en hebben er de 'sprookjeswandeling' gedaan.
Donderdag was een zwemdag (in de Lesse gespeeld) en vrijdag zouden we terug vertrekken. We zijn echter een dag langer gebeleven want op vrijdag was de verhuis gepland naar hun tweede vakantieverblijf (enkele honderden meter verder) en wij hebben mee helpen verhuizen.
Omdat we dan niet teveel tijd hadden om eten te maken, besloten we om te gaan eten bij "Pierre", in het volgend dorp (zo'n 4 km verder). Bart en de kinderen gingen deze afstand overbruggen met de luchtmatras op de Semois. Ze vertrokken al voor half twaalf om tegen één uur daar te zijn. Wij kwamen dan later met de auto. Onderweg zagen wij echter alleen kajaks varen, we dachten "oei, die hebben hun best gedaan en zijn er al". Bij Pierre aangekomen waren ze daar natuurlijk nog niet, en wijle terug... We hebben ze dan gevonden ergens in den helft... Er was bijna geen stroming en op sommige plaatsen schuurde Bart met zijn achterwerk tegen de keien...
Amelie zag het niet meer zitten en kwam met ons mee. Bart en Dries hebben echter het ganse traject uitgedaan en kwamen iets na twee uur in het restaurantje aan. (wij hadden ondertussen al gedaan met eten...) Ze waren moe, verbrand, maar voldaan dat ze in hun opzet geslaagd waren.
Ondertussen werden dan Dries en Anke met hun familie verwacht voor het avondmaal. Het was een blij weerzien voor de kinderen, die direct hun speelkameraadjes hadden en die tot 22 uur buiten gespeeld hebben. Zaterdag morgen zijn we dan terug naar huis gereden, maar niet langs de autostrade, zodat we langs vele kleine Waalse dorpjes gereden zijn. We hebben er drie uur over gedaan, maar het was de moeite ( allez, in Wallonië toch ) en we hadden tijd, want we werden maar tegen 18 uur bij Danny en Lucien verwacht voor een etentje.
Vandaag wat langer geslapen, den hof gedaan en met de fiets naar Edegem om naar onzen Bart zijnen telefoon te gaan zien. Volgens de madamme van het agentschap in Lafôret lag zijn telefoon niet goed op, want ze kreeg altijd occupé! (bij nazicht bleek dat alle stekkers uitgetrokken waren)
We hebben dagt gefikst en een bezoekje gebracht aan de ouders van groten Dries...
Dan naar huis, iets gegeten en tegen 19:30 uur begonnen aan het updaten van deze blog.

donderdag 17 juli 2008

Bezoek van onze Duitse Vrienden

Maandag rond half vijf zijn onze Duitse vrienden (een koppel van Niedernhausen en een koppel van Ilfeld) hier aangekomen. Wij hebben ze ontvangen op z'n Spaans, met hapjes (tapas) en sangria (Quint) met veel verschillende vruchten. De reis was lang en ze waren wel moe, zodat we niet te lang zijn opgebleven. Dinsdag zijn we om 10:13 uur met de trein naar Brugge en Blankenberge gereden. In Blankenberge hebben we dan een wandeling naar het strand gemaakt en langs de dijk richting Zeebrugge. Om half één zijn we dan de zandsculpturen gaan bezoeken (inkom 7 € voor 65 plussers). Dit was de moeite waard, maar het duurde maar een dik uurtje. Het weer was niet slecht, niet te koud, niet te warm, overtrokken en bewolkt, maar geen regen! Dan zijn we een broodje gaan eten in het centrum, zijn naar de jachthaven gewandeld en dan terug naar de trein, zodat we rond 17 uur terug in Beernem waren. Wat waren de hondjes Loes en Bouchard blij dat we terug waren!
Gisteren zijn we met de trein van 9:13 naar Brugge gereden en hebben en dagje Brugge gedaan. Het was bewolkt en af en toe zonnig en warm. Eerst hebben we een koffie gedronken met enkele pralines en daarna zijn we vertrokken voor een boottochtje van een half uur op de reien. Iedereen was hierover zeer tevreden. Dan zijn we naar het centrum gewandeld en hebben een goede broodjeszaak gezocht, iets gegeten, wat verder in een gezellig cafeetje iets gaan drinken, en daarna hebben we onze tocht verder gezet. Tegen 17 uur zijn we dan terug aangekomen in Beernem, waar zich hetzelfde tafereel afspeelde met de honden... 's Avonds lekker gegeten, nog wat gedronken en tegen den elven onder de wol...
Vanmorgen zijn Hubert en Rosie rond 9:30 uur in de regen terug vertrokken; om tegen 17 uur terug thuis te zijn in Ilfeld. Wij (de overigen) zijn rond 10:45 vertrokken richting Sluis. Het regende niet meer en onderweg werd het steeds maar beter. In de namiddag was het zelfs zonnig en warm, niettegenstaande de weerman slecht weer voorspeld had. In Sluis hebben we zoals alle toeristen rondgewandeld en aan (window)shopping gedaan. Goed gegeten (de mannen mosselen, de vrouwen kabeljauw) en gedronken, terug wat geshopt en dan richting Aardenburg, gaan kijken naar de beelden van Karel die daar tentoonstelt. We waren echter een dag tevroeg, want dat evenement start maar morgen... Dus geen beelden gezien... We zijn dan binnendoor terug naar huis gereden, waar we wederom tegen 17 uur aankwamen bij twee zeer blije hondjes...
Goed gegeten, gedronken, gebabbeld, gedronken, mijn blog onderhouden; dan nog wat TV kijken en dan gaan we slapen... Tot nog eens!

donderdag 10 juli 2008

Vakantie in Beernem

Wij zijn hier rond half drie aangekomen. Het is hier ook slecht weer (zoals bij ons), maar we zullen er het beste van maken. De vorige gasten vertrekken pas morgen, zodat we vanavond samen nog een gezellige avond zullen doorbrengen. Morgen gaan we dan tussen de vlagen door de omgeving verkennen en alles op ons gemakske aan doen.
Ik ben toch wel mijn fototoestel vergeten zeker... Al wat ik niet ingepakt had heb ik op mijn bureau tesamen gelegd en in een rugzakje gestoken. Zakje dat we dan kunnen gebruiken op onze fietstochtjes, maar ja, nu zitten we hier zonder enkele spulletjes, tenzij onze Koen (die zondag naar 'k weet niet meer waar rijdt) langs hier komt en dat meebrengt...

woensdag 9 juli 2008

Wilrijks nieuws van 9 juli 2008

In de week van 23 juni heb ik de achtergevel van ons huis geverfd (in "leem"), terwijl ik als het weer het liet afweten me bezig gehouden heb met de voorkelder te 'renoveren'.
De 27 juni heb ik de brandweer van Antwerpen gebeld om een wespennest aan te geven. Ze zaten in het rolluik van de voorste slaapkamer. 's Namiddags stonden ze hier met een grote wagen en met een ganse ploeg. Eén man heeft zo'n uitheems pak aangetrokken en de rolluikkast vol gespoten. Na een paar dagen zouden we van alle diertjes verlost zijn zegden ze. En inderdaad, wij hebben na enkele dagen geen enkele wesp meer gezien in die buurt.
De zaterdag (28 juni) zijn we naar de begrafenis van Gi (de ondervoorzitter van WNI) geweest, die op éénenzestigjarige leeftijd een hartstilstand heeft gehad. In de namiddag stonden de Eden-feesten (of Neerland-feesten) op het programma. Enkele foto's heb ik al doorgestuurd.
De zondag zijn we met de klein mannen en Joëlle naar onze Jan in Deurle getrokken. We hebben er met zen allen van genoten.
Vorige week hebben we in Teske een installateur van badkamers laten komen om een voorstel te maken om de badkamer aldaar te renoveren (nieuwe douche, muur tussen douche en nieuwe lavabo, nieuwe WC etc). Vandaag hebben we zijn prijsofferte gehad. Ik ben lichtjes verschoten van de prijs, maar ja als je tegenwoordig iets wil moet je er ook voor betalen...
De 5e juli zijn we naar het feest van de Vlaamse Gemeenschap in Wilrijk geweest, onder het motto "Wilrijk feest". Er was een ganse dag animatie, maar gezien het slecht weer was zijn we slechts tegen de avond gaan kijken naar het optreden van Els De Schepper. Het was reuzegoed. Nadien nog enkele bekenden tegengekomen en wat blijven plakken, kortom we hebben ervan genoten! Merci districtsbestuur van Wilrijk!
Rond 18 uur zijn dan onze Koen en Joëlle hier geweest om samen de spulletjes te bekijken die ze moeten meenemen. Joëlle heeft alles meegenomen en zal ze uitsorteren, zodat zij een deel kan meenemen, dan Jeske en dan onze Koen.
Ondertussen is onze nieuwe iMac geleverd. Ja ik had ons moeder een nieuwe computer beloofd, maar zoals je wel kan denken zit ik er meer op dan zij. Het is een fantastisch machien en ik surf er draadloos mee.
Morgen vertrekken we naar Beernem om te gaan 'hond-sitten'. We gaan op de honden van nonkel Karel passen en daar blijven we dan tot 21 juli, de dag dat ze terugkomen. Hopelijk wordt het weer wat beter zodat we er kunnen gaan fietsen. Ik heb al enkele routes opgesteld, het zal goed worden.
De 14e juli komen dan onze Duitse vrienden daar op bezoek. Met hen zullen we dan Brugge bezoeken, Heist aan Zee, Sluis etc...
Onze Bart vertrekt de 19e juli naar hun vakantieverblijf (van de ouders van Anke) in Laforêt.
Wij gaan ze daar bezoeken van 23 tot 25 juli.
De rest volgt ten gepasten tijde...
Ho ja, Tinne wil zelf niet weten welk geslacht hun boeleke heeft, dus zullen wij ook moeten wachten tot in oktober!