Bijdragers

dinsdag 6 oktober 2015

Maandag 5 oktober gingen we eindelijk Albufeira bezoeken. Deze stad telt in de winter 40.000 inwoners en in de zomer ruim 400.000.
Toen we er 's morgens aankwamen begon het te regenen. Lang heeft dat echter niet geduurd...

"Bij aankomst begon het te regenen"


"Regen... Voorbij!"

Het is een echt shoppingparadijs en een grote stad! Uren hebben we er rondgewandeld, we hebben goedkoop gegeten, van een heel lekker ijsje genoten en alles daarna weggespoeld met een Irish Coffee.
Bij het terugkeren. Naar onze auto nog vlug een fotootje van de vissersboot van het oorspronkelijke vissersdorp.


Dinsdag 6 oktober was de planning van naar Portimâo te rijden. We hebben dat ook gedaan, maar na een uur wandelen door het oude stadsgedeelte hielden we het voor bekeken en reden naar een klein stranddorpje Ferragudo. Hier zochten we naar het strandje "Praia Dos Caneiros""


Hier aangekomen besloten we te blijven en voor de rest van de dag een strandstoel te huren.

"Zicht op Praia Dos Caneiros"

"Na het middageten boven, een middagdutje beneden"

In de weekend Knack van begin deze zomer had ik gelezen dat er op dat strand een restaurant was dat befaamd was om zijn dagverse vis. "Rei Das Praias" heeft zijn naam niet gestolen. Wij hebben verse 'sole meunière' gegeten zoals we die nog nooit gegeten hadden, overspoeld meteen lekkere rosé van het eigen domein, en dat alles afgesloten met een "Algarve Coffee" (koffie met de plaatselijke genever Medronho)

Geen opmerkingen: