Bijdragers

dinsdag 6 oktober 2015

Maandag 5 oktober gingen we eindelijk Albufeira bezoeken. Deze stad telt in de winter 40.000 inwoners en in de zomer ruim 400.000.
Toen we er 's morgens aankwamen begon het te regenen. Lang heeft dat echter niet geduurd...

"Bij aankomst begon het te regenen"


"Regen... Voorbij!"

Het is een echt shoppingparadijs en een grote stad! Uren hebben we er rondgewandeld, we hebben goedkoop gegeten, van een heel lekker ijsje genoten en alles daarna weggespoeld met een Irish Coffee.
Bij het terugkeren. Naar onze auto nog vlug een fotootje van de vissersboot van het oorspronkelijke vissersdorp.


Dinsdag 6 oktober was de planning van naar Portimâo te rijden. We hebben dat ook gedaan, maar na een uur wandelen door het oude stadsgedeelte hielden we het voor bekeken en reden naar een klein stranddorpje Ferragudo. Hier zochten we naar het strandje "Praia Dos Caneiros""


Hier aangekomen besloten we te blijven en voor de rest van de dag een strandstoel te huren.

"Zicht op Praia Dos Caneiros"

"Na het middageten boven, een middagdutje beneden"

In de weekend Knack van begin deze zomer had ik gelezen dat er op dat strand een restaurant was dat befaamd was om zijn dagverse vis. "Rei Das Praias" heeft zijn naam niet gestolen. Wij hebben verse 'sole meunière' gegeten zoals we die nog nooit gegeten hadden, overspoeld meteen lekkere rosé van het eigen domein, en dat alles afgesloten met een "Algarve Coffee" (koffie met de plaatselijke genever Medronho)

zondag 4 oktober 2015

Vandaag 4 oktober 2015.
Tijd om nog wat toe te voegen...

Vrijdag zijn we naar een potterie geweest om wat Portugees aardewerk te kopen voor de thuisblijvers... Daarna zijn we langs de kust gaan wandelen in Armacão de Pèra. Gegeten hebben we in een klein restaurantje , het toeristisch menu met alles erop en eraan voor 33€ tip incluis. Op zaterdag zijn we dan naar de boerenmarkt geweest, waar de boeren uit de omgeving hun waar verkochten. Geen mooie groenten en fruit, maar echt biologisch, niet bijgewerkt. Na de markt zijn we een derde keer gaan eten in "O Grelhador". 'T is daar goed en niet duur... Na het eten hebben we nog genoten van een French Coffee en daardoor is de rekening wat uitgelopen!

"zicht op Carvoeiro"

Vandaag zijn we naar Lagoa gereden... Gewoon erdoor gereden en dan richting Carvoeiro (de kustplaats van Lagoa).
Mooi stadje met vele mogelijkheden; appartementen, villa's, eetgelegenheden enz...


In het terugkeren zijn we onderweg gaan eten... In de Litoral. Het eten was heel goed, de frietjes waren bijna zoals die ik zelf vers bak, en dat wil wat zeggen! Terwijl we op het terras zaten te wachten werden we overvallen door een plensbui. Alle hens aan dek om de zijkanten waterdicht te maken.
Toen we daarna rond 14:30 uur terug in ons hotel waren, na de nodige aankopen in de supermarkt voor het avondmaal, was het terug aan het regenen. Dus kon ik tijd maken om mijn blog bij te werken.

donderdag 1 oktober 2015

1 oktober 2015.
Vannacht heb ik een nachtmerrie gehad, zodanig hevig dat mijn nachtlampje eraan moest geloven! Was me dat verschieten... Heel de kamer lag vol glas. Alles een beetje opgekuist en 's morgens het 'on'geval gaan aangeven.
Onze buurvrouwen (waar we het terras mee delen) zijn vandaag ook vertrokken. Op dit moment hoor ik de deur naast ons opengaan, maar zie niemand buitenkomen... Afwachten wie het wordt.

Vandaag hebben we een andere excursie uitgekozen nl. naar Faro.
Eerst reden we naar Olhào waar we de overdekte markt bezochten en waar we in een klein restaurantje ook zijn gaan eten. Het was een mooi klein stadje waar we toch enige uren rondgelopen hebben...


"MJ bij een standbeeld voor het restaurant waar we aten..."

"MJ voor de overdekte markt"

Rond 15 uur zijn we dan richting Faro gereden waar we het oude stadsgedeelte bezochten, de kathedraal en diens toren van waarop ik enkele mooie beelden getrokken heb. Nadien zijn we dan nog even de voetgangers zone ingewandeld en hebben genoten van het goede weer (29 graden) en we hebben wat afgezweet! Daar krijgt ge dorst van en ik dronk een biertje, maar MJ vroeg een vers geperst Naranja sapje dat heel lekker was en voor een groot glas maar 2€ kostte.

"Zicht op Faro met vooraan rechts het stadhuis"

Onderweg naar 't hotel begon onze C1 te piepen... De Naft was blijkbaar bijna op. Vijftien kilometer later ben ik dan Euro95 gaan tanken aan 1,375€ per liter. In totaal vroeg dat C1-tje 32 liter voor een volle tank. Wij hebben al 420 km afgelegd, maar de tank was niet vol!
Rond 18 uur zijn we thuis gekomen... Dan wassen, eten, drinken en slapengaan !