Bijdragers

woensdag 30 september 2015

Dinsdag 29 september.
We besloten als excursie route vandaag de 'Barracol'te doen. Om te beginnen reden we naar Loulé waar we de overdekte markt bezochten. Van verse vis over groenten, snoep en kleine snuisterijen . Daarna zijn we verder gereden naar wat kleine dorpjes in de Barracol. We bezochten Quarenca; een klein dorpje op een heuvel, met een kapel, een café, een restaurant en een gemeentehuis, met daarrond een tiental huizen.

"de kapel"


"MJ voor het gemeentehuis"

In het restaurant hebben we iets gegeten en gedronken (voor 34 €) en zijn dan verder gereden naar Salir. Hier hebben we de ruïnes van het kasteel bezocht.



"Ons zwembad by night"


Voor een wandeling van 4 kilometer zoals voorgesteld in de brochure was er niet genoeg fysiek. Toen we naar de plaatselijke kerk gingen werden de hemelsluizen opengezet. Wij in tussentijd een cafébezoek afgelegd en als onze koffie uit was, regende het niet meer . Dan doorgereden naar Paderne, even uitgestapt , wat rondgekeken en terug de auto in.



Woensdag 30 september.
Vandaag naar het domein van Jaap (in Sirves) gereden om wijn te gaan proeven.
Deze Nederlander is 8 jaar geleden begonnen met wijnstokken aan te planten en is drie jaar geleden begonnen met zelf wijn te maken. Wij hebben vier soorten geproefd en ik heb drie flessen gekocht. 's Middags (tegen 14 uur) zijn we bij den Indiër gaan eten en daarna wat liggen luieren aan het zwembad.

Geen opmerkingen: