Bijdragers

woensdag 30 september 2015

Dinsdag 29 september.
We besloten als excursie route vandaag de 'Barracol'te doen. Om te beginnen reden we naar Loulé waar we de overdekte markt bezochten. Van verse vis over groenten, snoep en kleine snuisterijen . Daarna zijn we verder gereden naar wat kleine dorpjes in de Barracol. We bezochten Quarenca; een klein dorpje op een heuvel, met een kapel, een café, een restaurant en een gemeentehuis, met daarrond een tiental huizen.

"de kapel"


"MJ voor het gemeentehuis"

In het restaurant hebben we iets gegeten en gedronken (voor 34 €) en zijn dan verder gereden naar Salir. Hier hebben we de ruïnes van het kasteel bezocht.



"Ons zwembad by night"


Voor een wandeling van 4 kilometer zoals voorgesteld in de brochure was er niet genoeg fysiek. Toen we naar de plaatselijke kerk gingen werden de hemelsluizen opengezet. Wij in tussentijd een cafébezoek afgelegd en als onze koffie uit was, regende het niet meer . Dan doorgereden naar Paderne, even uitgestapt , wat rondgekeken en terug de auto in.



Woensdag 30 september.
Vandaag naar het domein van Jaap (in Sirves) gereden om wijn te gaan proeven.
Deze Nederlander is 8 jaar geleden begonnen met wijnstokken aan te planten en is drie jaar geleden begonnen met zelf wijn te maken. Wij hebben vier soorten geproefd en ik heb drie flessen gekocht. 's Middags (tegen 14 uur) zijn we bij den Indiër gaan eten en daarna wat liggen luieren aan het zwembad.

maandag 28 september 2015

Maandag

Maandag 28 september 2015.
Rond 8:00 uur zijn we opgestaan, hebben ontbeten, de krant gelezen en rond 10 uur zijn we vertrokken naar Armacão de Pêra. Na 10 minuutjes rijden hebben we ons juist bij het binnenkomen geparkeerd. We zijn het strand opgewandeld en in Oostelijke richting gegaan tot aan de visserszone.

"MJ tussen deze rotsen aan het strand"


"Rik voor een rots op het strand"


"Het binnentrekken van een vissersboot "


"Het symbool van de stad"


Nadien langs de promenade en winkeltjes terug richting auto. Onderweg iets gedronken en dan was het al bijna middag. Hop naar de kapel van de Siñora da Rocha, enkele fotosessie genomen en dan gaan eten in restaurant "O Grelhador". Dan vlug langs de supermarkt om wat brood en toespijs, zodat we alles in huis hadden voor 's Avonds.
Tegen 14:30 uur terug naar het hotel waar we aan het zwembad gelegen hebben, in 't broubelbad geweest, wat gelezen en geluierd in de zon. Rond 16 uur ons vieruurtje genomen en 's Avonds bokes gegeten in onze kitchenette.

zondag 27 september 2015

Vrijdag 25 september was het zo ver; onze lang geplande reis naar de Algarve ging beginnen.
Om 7:30 uur stipt was Sophie daar om ons naar Berchem te brengen. Onze trein zou pas op 20 over acht vertrekken, maar we hadden geluk en we konden nog mee met die van 10 voor acht.
In Zaventem aangekomen ging alles vlotjes en we konden om iets na 10 uur op de vlieger! Na een voorspoedige reis van 2:50 uur kwamen we iets later dan verwacht in Faro aan.

"Ons autootje "

Hier de staanplaats zoeken van AutoRocha, waar we onze witte Citroën C1 met nummerplaat 53-OG-28 gingen ophalen. Om half drie plaatselijke tijd (ēēn uur voor Belgisch uur) kwamen we aan in Casa Bella Moura,

"Ingangspoort van het hotel domein"


ons verblijf voor de volgende 14 dagen. We besloten geen middagmaal meer te zoeken en hebben rond 16:30 uur een stuk taart en koffie gekregen. Dat is hier elke dag voorzien.
Tegen half zeven zijn we een dagschotel gaan eten in 'O Grelhador' met alles erop en eraan waren we voor 32 € gesteld. 'S Avonds zijn we in de bar nog wat gaan lezen en drinken en tegen 22 uur kropen we ons bedje in.


Zaterdagmorgen waren we al om half acht op, zodat we tegen iets na achten aanschoven voor het ontbijt. Wij waren de eersten, dus van aanschuiven was geen sprake. Na een ontbijt zoals het hoort zijn we rond 10 uur richting kust getrokken. Dat is wel eventjes tegengeslagen met ons MJ die problemen had met hare knie.

"MJ vandoor de rotsen met een strandje onderaan"
"Rik met in de achtergrond Armacào de Pèra"

Het is hier niet zoals bij ons... Een vlak stuk strand vindt je beneden, onderaan de rotsen. Om naar een volgend stuk te trekken moet je over de rotsen! Met een zere knie valt dat niet mee... En hoe langer we wandelden, hoe zeerder de knie.
Wij hebben hier een kaartje gekregen met de bezienswaardigheden en de restaurants, maar dat is niet op schaal, zodat ik me schromelijk vergist had in de afstand tussen het dichtsbijzijnde strand en de wandelboulevard van Armacão de Pèra, het stadje hier aan de zee. Uiteindelijk zijn we dan niet zo ver geraakt, maar een 600 tal meter ervoor teruggekeerd richting hotel. Onderweg wou MJ wat rusten en zijn we gestopt bij een restaurant dat pas geopend was, maar waar ze nog niet serveerden. De middagshift start hier vanaf half één. Wij bestelden iets voor te drinken en een plaatselijke specialiteit om te eten, nl Cataplana Peixa (een enorme kom visstoofpot...). Bij ons noemen ze dat een vispannetje als het vier keer minder is! Kortom, wij kregen het niet op! In totaal heeft ons dit 45 € gekost, maar het was deze prijs dubbel en dik waard. Tegen twee uur waren we klaar en konden we de laatste 600 meter naar het hotel aanvatten!
In de namiddag hebben we van ons terras genoten met een boekje en een wijntje. Als avondmaal hadden we een klein broodje, een fles rode, een fles witte wijn en wat beleg van de plaatselijke supermarkt 'Intermarche' meegebracht.
'S Avonds hebben we op RTL naar 'verstehen Sie spass' gezien en dan gaan slapen.

Zondagmorgen weer iets na de achten gaan ontbijten en tegen 10 uur vertrokken naar

"Moorse burcht in Silves"

Daar zijn we de oude Moorse burcht gaan bezoeken, maar veel verder zijn we niet geraakt (teveel naar boven en naar beneden) vanwege de zere knie. We zijn dan doorgereden naar Monchique, bekend voor zijn honing en 'eau de vie'...

"Zicht vanuit restaurant Paraiso"


We hebben daar wat rondgewandeld tot we honger hadden en zijn dan richting Foia gereden, het hoogste punt van de Algarve. Daar zijn we echter niet geraakt want onderweg zijn we gaan eten in restaurant 'Paraiso da Montanha'. Hier namen we elk een toeristenmenu met'Kip Piri Piri' (stukken gebraden kip) voor een totaal van 34 €.
In het terugkomen zijn we binnendoor gereden. Door bergen en dalen zonder een mens te zien... We reden naar Portimào en vandaar via Lagoa naar Porches en naar huis, waar we tijdig aankwamen voor een "Pasteis de Natta". Origineel komen die van Bellèm, maar als ze daar niet gemaakt zijn mogen ze die zo niet noemen. Soit, lekker waren ze in alle geval!

De rest is voor morgen!