Bijdragers

vrijdag 1 juni 2012

Van Roy Weekend in Schoondijke (NL - Zeeland)

Twee weekends na elkaar weg...  da's natuurlijk voor de rijke mensen (!?) zul je zeggen.  Maar we gaan elke jaar één keer op WE met de Boudewijnskes en één keer met de Van Roykes.  Nu wou het lukken dat dit deze WE's juist na elkaar vielen...
Vrijdag 25 mei mochten we vanaf 15 uur in de B&B  "De Kienstee" aan de Sasputsestraat 11 in 4507 JX  Schoondijke.
Onze B&B  "De Kienstee"

We gingen dit jaar maar met drie koppels vanwege de operatie van Marcella, die we natuurlijk veel beterschap gewenst hadden alvorens te vertrekken.   Donderdag's kregen we ook te lezen dat Lut en Michel de zaterdag eerst nog naar een begrafenis moesten, dus die kwamen ook al een dag later.  enfin, wij waren daar rond 15:30 uur en dachten dat Ann en Karel er niet veel later (tegen 17 uur) zouden zijn en bleven dus op hen wachten in een stralend zonnetje met een lekker tasje koffie die we van de gastvrouw gekregen hadden.  Tegen 18:30 uur kwamen ze dan eindelijk aan...  en na het installeren vroegen we ons af waar we gingen eten.  De gastvrouw stelde "Eethuys Den Engel" in Groede voor.  Wij lieten voor vier personen reserveren tegen 19:30 uur en we hebben ervan genoten!
Genieten in "Eethuys Den Engel"
Nadien zijn we dan naar het strand getrokken waar we tot 22:15 nog een avondwandeling maakten.
Marie-Jeanne en Rik

Ann en Karel
Na een welverdiende nachtrust in een zeer goed bed (boxspring) waren we om 8:30 klaar om van een copieus ontbijt te genieten.  Toen de gastvrouw ons vertelde van wat we allemaal konden genieten stond ik sprakeloos...  iets wat niet zo gauw gebeurt.  Het was veel en lekker!
Tegen 10 uur vertrokken we dan op fietstocht.  We zouden de Panoramaroute volgen die in Breskens vertrekt, maar langs de Kienstee komt.  We pikten ze op en reden richting Schoondijke dorp, vandaar naar Groede door een schitterend polderlandschap en zo verder naar Nieuwvliet.  Hier reden we dan recht naar de kust, naar Nieuwvliet Bad,waar we de dijk op fietsten en dan rechtsaf richting Breskens trokken.  Hier hadden we constant wind op kop...

Vuurtoren op de markt in Breskens

Toen we tegen een uur of één in Breskens aankwamen kregen we bericht van Lut en Michel dat ze ons daar zouden vervoegen en dat we dan samen de fietstocht zouden voortzetten.  Een kwartiertje later zaten we dan met zen allen een zalig pintje te drinken in één van de vele gelegenheden in Breskens.

We zetten onze fietstocht verder langs de Westerschelde via "Nummer Een" naar Hoofdplaat (een goeie zeven kilometer) waar we van de grote dorst weer even halt hielden. 
Onderweg even halt houden om iets te vertellen...

Vuurtoren in de buurt van Hoofdplaat.
Na den drank reden we dan terug richting De Kienstee via Sasput en Slijkplaat, twee kleine nederzettingen met enkele huizen...  Toen we daar arriveerden hadden we 46 km op onze teller staan en was het tijd om de wagen van Lut en Michel te gaan halen, zodat die zich konden installeren.
Als dat gedaan was konden we terug denken aan onze inwendige mens.  Onze gastvrouw kwam weer met verschillende voorstellen, maar deze keer zouden we naar Sluis gaan.  Onze keuze was namelijk gevallen op "Oud Sluis".  Toen bleek dat je hier een jaar op voorhand moet reserveren, zijn we er juist naast gaan eten in "Het Lindenhof", waar Koen Hermans de plak zwaait in de keuken.

Ann en Lut in het zonnetje op het terras van Het Lindenhof.

Het hele gezelschap (zonder Ann) op het terras van het Lindenhof.
Na een voortreffelijk avondmaal keerden we terug naar Schoondijke waar we nog iets zouden drinken en wat foto's op de computer bekijken.  We waren nog maar net gestart of Michel viel aan de tafel in slaap.  Voor een Duveltje werd hij terug helemaal wakker en konden we tot het slapengaan ons verder vermaken.
Na een welverdiende nachtrust kregen de 's zondags weer een heerlijk ontbijt en weer zouden we gaan fietsen, maar eerst moesten we inpakken, zodat we direct na het fietsen konden vertrekken.
Dit keer beperkten we ons tot een ritje van ongeveer 36 km via Schoondijke naar IJzendijke, Biervliet, Driewegen, Hoofdplaat, terug richting Breskens via de dijk van de Westerschelde en dan via Nummer Een en Slijkplaat terug naar onze vertrekplaats.
Hier namen we nog geen afscheid, want we wilden nog een terrasje doen in Schoondijke.
Als iedereen voldaan we zijn we dan huiswaarts getrokken, waar wij verwacht werden bij ons Carolientje die voor ons een stuk taart had staan voor haar verjaardag.  Toen we dan 's avonds thuiskwamen konden we niet binnen.  Onze buitendeur was uitgezet en we konden ze niet open krijgen.  Samen met de buren hebben we de grote middelen moeten inzetten en zijn we ze kordaat te lijf gegaan.  Een half uur deur - douchen en ze ging terug open... 
De deur was uitgezet en moest afgekoeld worden.

Bij Koen (een van de buren) zijn we dan nog iets mogen gaan drinken om van de emoties te bekomen en daarna zijn we bijna onmiddellijk gaan genieten van ons eigen bed, waar niets boven gaat!

Geen opmerkingen: