Bijdragers

dinsdag 21 september 2010

Verslag van het Partnerschaft wochenende.

't Is weeral voorbij. Voor de organisatoren een geslaagd weekend en voor ons een aangenaam, maar druk WE.
De vrijdagavond rond 19 uur werden onze gasten door het ganse districtsbestuur verwelkomd in Jeugdcentrum VIZIT in de Heistraat. Linde en Hans waren niet van de partij want Linde voelde zich niet goed, wou wat gaan liggen, daarom is Hans ook niet meegegaan. Na enkele toespraken en wijntjes... zijn we dan tegen 21:30 u huiswaarts gekeerd en iedereen is vroeg gaan slapen want onze gasten waren al zeer vroeg thuis vertrokken. 's Anderendaags 's morgens moesten we ook tijdig opstaan want vooraleer iedereen (6 volwassenen) klaar was... dat kon wat duren. Soit, ons Linde voelde zicht een stuk beter en is dan ook mee vertrokken voor een bezoek aan het vernieuwd station van Antwerpen dat als eerste punt op het programma stond. Om 10 uur werden we daar opgewacht door een groep van vijf gidsen...

Onderwerp Vernieuwd station van Antwerpen : vooraanzicht.

Per 20 bezoekers was er één voorzien. We werden in groepen ingedeeld en vertrokken. Zowel binnen als buiten. We vertrokken in de inkomst hal, dan naar de bovenste rij sporen (van het oude kopstation) en dan naar de onderliggende perrons. Het onderste zorgt ervoor dat de internationale treinen niet meer rond moeten rijden en aldus een winst maken van een tiental minuten!

Onderwerp Vernieuwd station van Antwerpen : binnenzijde van op het laagste perron

Na een bezoek van één en een half uur (via nieuwe Kievit ingang en langs de ondergrondse parking van het Astridplein) waren we dan vrij tot half twee. Hiervan moesten we gebruik maken om een deel van de stad te zien en iets te eten. We zijn gewoon van de Meir naar het Ponton aan de Schelde gewandeld en zijn onderweg op de Meir een broodje gaan eten bij de Panos. Meer moest dat niet zijn!
Aan het ponton stonden de meesten al te wachten, maar toch moesten we nog op enkele personen wachten zodat we pas rond 14 uur konden vertrekken richting Temse. Als verrassing zijn we nog eerst een stukje stroomafwaarts gevaren tot aan de Scheldebocht, zodat we een mooi zicht kregen o de Zeevaartschool, het Mas en dan ook de ganse stad...

Onderwerp Zicht op Het Mas dat volgend jaar officieel geopend wordt.
Onderwerp Zicht op Antwerpen...

Na een geweldige vaart van ongeveer 2,5 uur kwamen we dan in Temse aan. We mochten niet te snel varen want met had niet op voorhand gevraagd om de brug van Temse te openen (is verplicht op zaterdag), zodoende moest het laag water zijn, zodat onze boot de 'Verdi' er zonder problemen onder kon. Uiteindelijk legden we dan aan in Temse en daar werd de traiteur opgeladen zoals voorzien, maar ook een deel van de Harmonie "Sint Bavo". Die kwamen namelijk nog wat live muziek brengen... een welgekome verrassing!

Onderwerp Rede van Temse

Onderwerp Een deel van de harmonie St. Bavo

Als iedereen aan boord was werd verder gevaren richting Dendermonde. Zo ver zijn we echter niet geraakt... en we zijn ergens (?) teruggedraaid, want we moesten tegen 20 uur terug zijn voor onze bus! Onderweg was er dan een BBQ voorzien. Wij merkten er weinig van want gezien het echt niet warm was zaten de meesten binnen en werd het vlees klaargemaakt in de keuken... Het was dus een koud buffet met gebarbecued vlees...

Onderwerp Aanschuiven aan het koud buffet
Onderwerp en daarna naar het warme vlees en de lekkere saus

In het terug varen kwamen we dan voorbij Sint-Amands met het graf van Emiel Verhaeren, waarvan je hier een foto kan zien:

Onderwerp St-Amands aan de Schelde

Tegen 20 uur waren we dan terug in Temse en konden we bijna direct vertrekken richting Wilrijk. Wij hadden plaats genomen in de bus van Ilfeld. Die volgde een tijdje de bus van Niedernhausen, maar dan bleek dat onze chauffeur over de brug van Temse wou rijden en dus via Breendonk terug reed, terwijl de anderen langs de autostrade gereden zijn. In Wilrijk zijn we echter practisch samen aangekomen en zijn we dan met onze auto naar huis gereden (met MJ in de koffer want anders was er te weinig plaats!) Daar aangekomen hebben daar nog iets gedronken en zijn dan tijdig naar bed gegaan. Hierbij nog een foto op de boot, samen met onze Duitse vrienden.

Onderwerp VlnR : Linde, Hans, Hubert, Rosi, Marie-Jeanne en Rik

De zondag zijn we dan rustig opgestaan, hebben ontbeten en een ganse morgen aangenaam gebabbeld en werden de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Tegen de middag hebben we dan fritten met varkensfricassée gegeten. Een nieuw recept, speciaal voor onze Duitse vrienden bereid. Heel lekker! en ze hebben ervan genoten!
Tegen half drie zijn we dan vertrokken naar de hoek van de Sint Bavostraat met de Kerkhofstraat. Daar waren namelijk stoelen voor ons voorzien (in totaal 150!). Van hieruit konden we echt genieten van de stoet!
Tegen 16:45 uur kwam dan de "Belleman" de stoet aankondigen... en die was bij ons tegen 17 uur.
Onderwerp De Belleman kondigt de stoet aan.

Daarna volgden de officiële vertegenwoordigers van de "Geitenkoppen":

Onderwerp De Geitekoppen heten U welkom

Dan volgde er een bonte mengeling van Wilrijkse geschiedenis, cultureel (en ander) leven, sprookjes, etc... Het meeste had natuurlijk wel wat te maken met de 'geiten':
Onderwerp De geitjes mochten natuurlijk niet ontbreken!

Aan belangstelling ontbrak het ook niet voor de 3e grootste stoet van België, met een bezoekersaantal dat geschat werd op 100,000 mensen!

Onderwerp 100.000 bezoekers???

Het sprookje van de "Wolf en de 7 geitjes" werd natuurlijk niet vergeten!

Onderwerp Wolf en 7 geitjes

Tegen kwart voor zes was de stoet dan ten einde. We zijn vlug nog iets gaan drinken en naar het toilet geweest in het KWB lokaal, waarna we met zijn allen afscheid zijn gaan nemen van onze vrienden van Niedernhausen die direct zouden vertrekken. Rond 23 uur zijn zij dan aangekomen in hun thuishaven. Wij zijn samen met Rosi en Hubert naar huis getrokken, maar onderweg stelde Hubert voor om iets te gaan eten. We zijn dan bij de THAI in de Jules Moretuslei iets gaan eten. Het was lekker! Thuisgekomen hebben we nog iets gedronken en hebben ons klaargemaakt op tegen 21 uur naar het vuurwerk te gaan kijken. Spijtig genoeg was er niet zo veel te zien van de plaats hier op het Valaar die we hadden uitgekozen, maar ja MJ wou niet naar de Bist uit schrik voor de knallen. Volgend jaar Met de jaarmarkt ga ik alleen naar de Bist om het vuurwerk te bewonderen, dat staat nu al vast!
Maandagmorgen stond Sophie hier al om 8:25 uur om Stef te brengen. Wij zijn dan samen met Stef onze gasten Rosi en Hubert naar de Boomsesteenweg gaan brengen om aldaar afscheid te nemen van alle deelnemers uit Ilfeld. De Bus is rond 9:15 vertrokken en rond 18 uur kregen we bericht dat ze thuis waren! De technische ploeg van de Geitestoet was onder de brug bezig met het afbreken van de praalwagens en enkele van onze dames konden het niet nalaten om te vragen of ze geen van die mooie bloemen kregen. Natuurlijk was er voor iedereen wat voorzien!
Als iedereen dan weg was zijn we met de tram samen met Stef naar de jaarmarkt in Hoboken geweest. We zijn naar de geitjes, schapen, ponnykes, paarden en koeien gaan zien... Stef heeft zelfs een toertje op een ponny gemaakt ... en fier dat hij was!

Onderwerp Stef op de Pony

In het teruggaan naar de tram moesten we weer over de kermis en daar heeft hij dan in een auto op een molentje gezeten!

Onderwerp Stef in de auto...

Hier nog een foto van onze Stef terwijl hij geniet van zijn youchourtje...

Onderwerp Stef met een youchourt

Geen opmerkingen: