Bijdragers

maandag 12 april 2010

Paasvakantie

Den eersten april zijn Sophie en de kinderen vertrokken naar Spanje! Ze schijnen een goeie vakantie gehad te hebben. Wij zijn met Pasen bij onze Koen gaan brunchen en in de namiddag is onze Jan met zijn gezinnetje hier gekomen en 's avonds is onzen Bart daar nog bijgekomen om samen te eten. 't was gezellig! Paasmaandag zijn Karel en Ann rond elf uur hier aan gekomen, wij hebben ge-aperitiefd, dan lekker gegeten, om tegen half vijf naar Vilvoorde te rijden om met de Vanroykes "Posseleest" te vieren!
Den donderdag (8 april) zijn we dan naar Teske gereden om de draperiën terug op te hangen en daar een Lang wE door te brengen. Vrijdag in de late namiddag zijn Marcella en Louis dan gekomen en we hebben er een gezellige avond van gemaakt. De zaterdag in de voormiddag hebben we om ons 'in' te rijden een kort fietstochtje gemaakt naar de "Abdij van Averbode". Dit is toch heen en terug ongeveer 12 kilometer... Na het middageten zijn we dan vertrokken voor het echte werk, een tochtje van ongeveer 35 km (geen van allen had een kilometerteller die werkte) van de Schoterse bossen via Tessenderlo naar Kwaadmechelen en dan een stuk langs het Albertkanaal en daarna het kanaal Ham-Dessel gevolgd tot aan de Olmense Zoo, de brug over, en dan via Gestel (Meerhout) terug richting Albertkanaal en de E313. Onderweg in Gestel zagen we van die rare tenten staan (zie foto) en we vroegen ons af waarom die moesten dienen. Het bleek dat in 't weekend van 23/24 en 25/4 er de GROEZ-ROCK plaatsvindt.
Van 2010/04/12 Fiets - Uitstapje in Tessenderlo en omgeving
Terug richting Teske, bleek dat we wat moesten omrijden omdat er een nieuwe brug over de E313 gelegd wordt tussen Gestel en Klein-Vorst. Moe maar voldaan kwamen we terug aan Teske waar we konden genieten van een goed avondmaal. De zondag zijn we in de voormiddag nog even gaan wandelen in de buurt en in de namiddag hebben we de "Japanse tuin van Hasselt" met een bezoekje vereerd.
Van 2010/04/12 Japanse tuin in Hasselt
Het was wel koud, vooral door de bijtende Oostenwind... Onderweg zijn we nog blijven kijken naar de versassing van enkele schepen in Meerhout... Tegen de avond zijn we dan elk met onze eigen wagen huiswaarts getrokken.


Van Fiets - Uitstapje in Tessenderlo en omgeving
Morgen en overmorgen gaan we naar Edegem om op de kleinkinderen te letten. Donderdag vertrekken we naar "Berck-sur mer" (Opaalkust in Frankrijk), dit is ongeveer 300 km van hier. We hebben er gereserveerd via Neckerman (lentepromotie... arrangement voor twee nachten) in Hotel Regina. We blijven er tot zaterdag en hopen tegen de avond thuis te zijn. 's Anderendaags is het immers tijd om naar Kalmthout te trekken naar de babyborrel van Rommé, het tweede kindje van ons Nadia.

Geen opmerkingen: