Bijdragers

dinsdag 20 april 2010

Teske

'k Heb vorige week een brief geschreven naar den installateur van de badkamer dat het licht boven de spiegel nog altijd "weerspannig" was en dat ik graag zou hebben dat dat probleem opgelost geraakte. Zaterdag kreeg ik een mail met de vraag of ze vandaag mochten langskomen. Om 15 uur stond er dan een technieker met een volledig nieuwe lamp. Na de oude nog eens geprobeerd te hebben besloot hij direct om een nieuwe te installeren. Een kwartiertje later was alles in orde... Moest dat nu echt bijna één jaar duren???
Van Wilrijks nieuws voor de Borskes
We hebben dan maar het bezoek van onze Koen in 't weekend voorbereid (zetel klaar enz...) en ik heb een kilometerteller op mijn oude fiets gezet. Dit om gemakkelijker te kunnen controleren hoeveel km's we daar fietsen!
Soit we zijn ondertussen terug thuis en morgen ga ik de sleutels halen van het appartementje in Middelkerke waar we volgende week van maandag tot vrijdag naar toe gaan. Nu zaterdag gaan we op 'gezinsuitstap' met de Bond naar Boulogne-sur-mer, vertrek om 7 uur, terug thuis rond 21 uur(?)
De zondag gaan we naar de algemene vergadering van het W.N.I. in de lokalen van de Koninklijke Harmonie St.Bavo.

vrijdag 16 april 2010

Berck-sur-mer

Gisterenmorgen zijn we om 10 uur vertrokken voor een korte vakantie (2 nachten) in Hotel Regina in Berck-sur-mer (Frankrijk - Opaalkust). Eerste hindernis: het kruispunt aan de Jan Van Rijswijcklaan en de Jan De Voslei was afgesloten. Om de autostrade op te kunnen reed ik dan maar langs de Julius de Geyterstraat en dan de St. Bernardsesteenweg. Hier de tweede hindernis, St Bernardsesteenweg was afgesloten ter hoogte van den Tir. Ik heb dus al bijna een kwartier moeten rondrijden alvorens ik de autostrade op kon...
Uiteindelijk hebben we dan doorgereden op de autostrade tot juist voor Lille waar de GPS ons verder binnendoor heeft geloodst. In totaal hebben we 250 km. gereden ipv 312 km. (als we het geheel via autostrade zouden gereden zijn). Enfin, rond twee uur waren we hier in Berck.
Van Wilrijks nieuws "Hotel Regina in Berck-sur-mer"
Het hotel is een redelijk "oud" spel, maar de kamers zijn groot en de badkamer is volledig vernieuwd. We liggen op de derde verdieping en ons raam is in een dakkapel. Je ziet dat het oud is (barsten in 't plafond en papier dat hier en daar niet goed meer vast hangt), maar het bed is heel goed (boxspring-type).
Van Wilrijks nieuws "ons kamer nr. 304"
Er is ook in gans het hotel WIFI en die is hier gratis. Nadat we ons geïnstalleerd hadden zijn we naar de kustlijn getrokken om naar de "Cerf-volants" op het strand te gaan kijken. Het is hier namelijk de ganse week wereldkampioenschappen "vliegeren"... in alle disciplines, met alle soorten modellen.
Van Wilrijks nieuws " de plage van Berck-sur-mer"
Het hoogtepunt van het kampioenschap is op zondag, maar tegen die tijd zijn we al lang thuis (en op de babyborrel van ons Rommé!).
Het was indrukwekkend om dit alles te aanschouwen en het zag er (strand en strandboulevard) zwart van het volk. Men ziet hier deze week dan ook aan als "hoogseizoen". We hebben genoten van het goede weer (zonnig met een temperatuur van 19°C) en zijn dan 's avonds in "La Grilladine" gaan eten. Voortreffelijk en voor een correcte prijs. Ik heb de ganse dag mijn stappenteller meegenomen en we hebben in totaal ongeveer 6000 stappen gedaan (men zegt dat men er per dag toch (10000 zou moeten doen...)
Van Wilrijks nieuws "Wereldkampioenschappen cerf-volants"
Vanmorgen zag het er weer schitterend uit, maar toen we na het ontbijt rond half tien onze eerste stappen buiten zetten bleek dat vanuit het Noorden er zwarte dreigende wolken kwamen aangedreven en dat het slechts 10°C was met een koude wind. Vanmiddag zijn we een broodje gaan eten en het zag er al iets beter uit, maar de temperatuur was nog altijd slechts 12°C. Deze namiddag is het dan toch nog verbeterd, de zon kwam er meer door en de temperatuur steeg tot ongeveer 14°C. We zijn dan bij den apotheker om hoestsiroop geweest (MJ heeft haar probleem wat op mij overgezet...) en die was hier aan de helft van de prijs van bij ons! Vanavond hebben we als aperitief in het hotel een "Kir petillante" genomen en zijn dan gaan souperen. Het was voortreffelijk! Hierbij hoorde natuurlijk een goed flesje wijn en het werd een Château Mazerolles (Premières Côtes de Blaye). Nadien hebben we nog wat gelezen en zijn we ons bed in gekropen. Morgen moeten we alweer naar huis.
>We zijn zinnens om in de voormiddag te vertrekken naar Boulogne-sur-mer en daar wat rond te hangen en te dineren en eventueel nog een stuk in de namiddag door te brengen om dan tegen de avond huiswaarts te keren

maandag 12 april 2010

Paasvakantie

Den eersten april zijn Sophie en de kinderen vertrokken naar Spanje! Ze schijnen een goeie vakantie gehad te hebben. Wij zijn met Pasen bij onze Koen gaan brunchen en in de namiddag is onze Jan met zijn gezinnetje hier gekomen en 's avonds is onzen Bart daar nog bijgekomen om samen te eten. 't was gezellig! Paasmaandag zijn Karel en Ann rond elf uur hier aan gekomen, wij hebben ge-aperitiefd, dan lekker gegeten, om tegen half vijf naar Vilvoorde te rijden om met de Vanroykes "Posseleest" te vieren!
Den donderdag (8 april) zijn we dan naar Teske gereden om de draperiën terug op te hangen en daar een Lang wE door te brengen. Vrijdag in de late namiddag zijn Marcella en Louis dan gekomen en we hebben er een gezellige avond van gemaakt. De zaterdag in de voormiddag hebben we om ons 'in' te rijden een kort fietstochtje gemaakt naar de "Abdij van Averbode". Dit is toch heen en terug ongeveer 12 kilometer... Na het middageten zijn we dan vertrokken voor het echte werk, een tochtje van ongeveer 35 km (geen van allen had een kilometerteller die werkte) van de Schoterse bossen via Tessenderlo naar Kwaadmechelen en dan een stuk langs het Albertkanaal en daarna het kanaal Ham-Dessel gevolgd tot aan de Olmense Zoo, de brug over, en dan via Gestel (Meerhout) terug richting Albertkanaal en de E313. Onderweg in Gestel zagen we van die rare tenten staan (zie foto) en we vroegen ons af waarom die moesten dienen. Het bleek dat in 't weekend van 23/24 en 25/4 er de GROEZ-ROCK plaatsvindt.
Van 2010/04/12 Fiets - Uitstapje in Tessenderlo en omgeving
Terug richting Teske, bleek dat we wat moesten omrijden omdat er een nieuwe brug over de E313 gelegd wordt tussen Gestel en Klein-Vorst. Moe maar voldaan kwamen we terug aan Teske waar we konden genieten van een goed avondmaal. De zondag zijn we in de voormiddag nog even gaan wandelen in de buurt en in de namiddag hebben we de "Japanse tuin van Hasselt" met een bezoekje vereerd.
Van 2010/04/12 Japanse tuin in Hasselt
Het was wel koud, vooral door de bijtende Oostenwind... Onderweg zijn we nog blijven kijken naar de versassing van enkele schepen in Meerhout... Tegen de avond zijn we dan elk met onze eigen wagen huiswaarts getrokken.


Van Fiets - Uitstapje in Tessenderlo en omgeving
Morgen en overmorgen gaan we naar Edegem om op de kleinkinderen te letten. Donderdag vertrekken we naar "Berck-sur mer" (Opaalkust in Frankrijk), dit is ongeveer 300 km van hier. We hebben er gereserveerd via Neckerman (lentepromotie... arrangement voor twee nachten) in Hotel Regina. We blijven er tot zaterdag en hopen tegen de avond thuis te zijn. 's Anderendaags is het immers tijd om naar Kalmthout te trekken naar de babyborrel van Rommé, het tweede kindje van ons Nadia.