Bijdragers

zondag 26 december 2010

Kerstfeest bij Sophie en Bart in Edegem

Als eerste van de schoondochters had Sophie voorgesteld om het Kerstfeest dit jaar eens over te nemen van Bompa en Bonneke. Ik moet zeggen dat ik een geslaagd initiatief vond en dat het héél tof was. Hierbij een overzichtje van de feesttafel :
Van Kerstfeest 2010
We hebben natuurlijk eerst, zoals het op een goed feest past, genoten van het aperitief met de nodige hapjes. In ons geval was het een goeie Cava en voor de kinderen "Kittybul" (kinderchampagne!) Voor de hapjes werd er gekozen voor van alles (nootjes, chips etc), een spiesje van appeltjes en spekjes, spiesjes van kerstomaatjes en kaas en voor de vegetariërs een spies met tofou. Dit werd door iedereen geapprecieerd. Dank je wel Joëlle, Raf en Jessica!
Tussenin werden er al wat pakjes opengemaakt door de kleintjes. Het was tof om zien!
Dan hebben we ons aan tafel gezet voor het voorgerecht... Ik kan het niet meer zo goed naar voren brengen als onze Koen dat gedaan heeft... Maar het was een cocktail van garnaaltjes, scampies, tomaatjes en nog wat ingrediënten die het vergeten ben, maar het resultaat mocht er zijn. Dank je wel Caroline en Koen.
Van Kerstfeest 2010
Na het voorgerecht konden we genieten van een lekkere prei & paprika soep van Sophie en Bart! Ik vond ze heerlijk, want ik heb er twee maal van genomen! Dank je wel Sophie en Bart!
Zoals hiervoor al vermeld werden er tussendoor ook pakjes geopend!
Van Kerstfeest 2010
Ondertussen begon Bonneke al aan het hoofdgerecht en moest ik natuurlijk gaan meehelpen. Wij hebben een risotto (vermengd met venkel, gourgette , wortels en garnalen) gemaakt met een moot gebakken zalm. Al zeg ik het zelf, het was weer goed! Dank u Bonneke!
Bij het openen van de pakjes hadden we natuurlijk ook een verantwoordelijke aangeduid en dat was onze Stef :
Van Kerstfeest 2010
Iedereen moest stil zijn alvorens er een nieuw pakje mocht geopend worden. Als Stef trommelde wou hij stilte... Tof gedaan maatje!
Natuurlijk kon de boog niet altijd gespannen staan en moest er tijd gemaakt worden voor vriendschap tussen neefje en nichtje...
Van Kerstfeest 2010
Onze Raf wist zijn cadeauke wel op prijs te stellen...
Van Kerstfeest 2010
Ook Jaana en onze Stef waren blij met hun pakje ...
Van Kerstfeest 2010
Van Kerstfeest 2010
Van Kerstfeest 2010
Voor de rest waren ook de groten tevreden denk ik zo te zien aan de reacties:
Van Kerstfeest 2010
Van Kerstfeest 2010
Gezien de familie Flodder vanaf maandag voor een weekje naar de Ardennen trekt mochten de groten hun nieuwjaarsbrief al opzeggen...



Dries bedankte Bonneke hartelijk voor de gekregen centjes...
Van Kerstfeest 2010
Het nagerecht werd gepresenteerd door Tinne en Jan(us) een Stroedel (appelen en nootjes) versiert met ijs en chocoladesaus... Om duimen en vingeren af te likken. Dank aan Tinne en Jan! Zij konden nadien nog effe genieten en zoals jullie op bijgaande foto zien, waren zelfs de ongeborenen aanwezig en die lieten zich blijkbaar niet onbetuigd... Wordt het er ééntje, twee, of drie???


Natuurlijk konden de kindjes het niet tot het einde uithouden en gingen tijdig slapen, maar de anderen hebben genoten tot na middernacht... Moe, maar tevreden konden wij tegen half twee ons bedje in. Dank je wel Sophie en Bart voor een geslaagde avond! Waar vieren we volgend jaar Kerst???
Hieronder nog enkele foto's van de aanwezigen. Als je klikt op volgende link, kom je op mijn Picasa-web album, waar je alle foto's kan bekijken!


zondag 19 december 2010

Bezoek van appartement voor Van Roy WE...

Voor het Van Roy WE zijn we op 15/12 een appartementje gaan bekijken in Koksijde.
Er zijn vier slaapkamers. Twee grote tweepersoonskamers met een tweepersoonsbed; één in de nok voor diegenen die graag dicht bij elkaar liggen en één met een stapelbed en een éénspersoonsbed die tegen elkaar kunnen geschoven worden. Verder is er alles voorzien in de keuken zoals oven, koffiezet, senseo, microwave, afwasmachine en al het nodige gerief. Er is een ruime tafel voor acht personen en een mooie living. Er is ook nog een wasmachine, droogkast en afwasmachine!!!
Voor de slaapkamers is er één tweepersoonsdekbed en voor de rest éénpersoonsdekbedden... Het ziet er goed uit.
Ik heb gevraagd of het vrij is het WE van 7 en 8 mei of 14 en 15 mei. We kunnen dit huren voor 300€ voor 't weekend. Vanaf wanneer dat ingaat moet dan afgesproken worden (waarschijnlijk vrijdagavond tot zondagmiddag... Voor meer info kijk maar op bij Amarilis!
Hierna volgen nog enige zelfgemaakte foto's... die een kleine aanvulling zijn van de foto's op de website!

Eerst van de slaapkamers..

Onderwerp : Eerste grote slaapkamer
Onderwerp : 2e grote slaapkamer

Dit is de derde slaapkamer, van die in de nok heb ik geen foto genomen
omdat het er wat te donker was.

Onderwerp : 3e slaapkamer (met stapelbed)

Dit is het zicht op het appartement dat zich links bovenaan bevindt.

Onderwerp : Het appartement van Amarilis

Dit is het zicht op de andere kant, met op de achtergrond... de zee...
Onderwerp : "Ster der zee" in Koksijde

Zicht op de Keuken... links vooraan de zetel van de zithoek
Onderwerp : Keuken

Zicht op de eethoek met vooraan rechts de zithoek..

Onderwerp : Eethoek
Er zijn 3 dames en 3 herenfietsen ter beschikking, dus er zal maar één koppel zijn fietsen moeten meebrengen + in de ondergrondse garage kunnen twee wagens gezet worden..
We zullen dit met Oudejaar bespreken. Ik heb beloofd van direct na nieuwjaar contact op te nemen om eventueel een datum vast te leggen...
Tot dan!

woensdag 1 december 2010

Van Roy Weekend

Op 2 november zijn we eens naar LEDE gereden om de "B&B Mirabella" te gaan bezoeken waar we met de familie een WE zouden doorbrengen. Het zag er gezellig uit en van de ouders van de eigenares hebben we de kamers die vrij waren eens mogen bekijken. Er zijn in totaal vier kamers (voorzien van badkamer, toilet en flatscreen TV!) en die hebben ze genoemd naar de seizoenen.
Dit is wat ze zelf over hun B&B schrijven:
"We ontvangen onze gasten in 4 gezellige kamers voorzien van alle modern comfort. Elke kamer heeft TV met dvd-speler,wekkerradio, internetaansluiting. We voorzien voor al onze gasten badlinnen, haardroger, douchegel/shampoo. (ook lakens natuurlijk want het is een B&B)
Voor al onze gasten staat een gezellig salon met oude openhaard ter beschikking voor een gezellige avond.
Ontbijt serveren we ook in deze grote ruimte onder het karaktervolle eiken plafond.
Mirabella heeft ook een aparte keuken uitgerust naar de regels van de Haccp.
We bieden onze gasten een uitgebreid ontbijt aan, gezellig binnen of op het terras. Ontbijt is voor ons fris zelf geperst sinaasappelsap, koffie of thee naar keuze, assortiment ontbijtkoeken/brood of ontbijtgranen, eigen bereide confituur of charcuterie, zuivel en als afsluiter keuze uit een boordevolle fruitmand.
Indien gewenst maken we u ook een pic-nic klaar.
Koffie en thee staan een hele dag warm."


Hierbij een fotoske van de Zomerkamer.

Onderwerp : De Zomerkamer

We waren direct bereid om al te blijven, maar we moesten naar huis, want ons Amelie zou voor twee dagen op vakantie komen!! We zijn dan den 3e met haar naar 't stad geweest (winkelen, wat dacht je) en dan den donderdag naar Holland gaan winkelen en daarna op bezoek bij Moemoe, die met dat bezoek heel blij was.
In 't weekend zijn we naar Teske geweest, want op zaterdag werd onze 'kliever' geleverd!
Op donderdag 11 november was het dan zover, we vertrokken naar Kapelle op den Bos, waar we eerst nog bij Marcella en Louis gingen eten en dan tezamen naar Lede zouden trekken.
Zonder veel problemen waren we iets na de vieren op onze bestemming in Lede, de "B&B MIRABELLA", waar een half uurtje later ook Ann en Karel arriveerden en tegen de zessen kwamen dan ook Lut en Michel aan. Allen hebben zich geïnstalleerd en we hebben gezellig bij mekaar gezeten tot we rond een uur of zeven, half acht aan een heerlijke lasagne schotel begonnen. We hebben ons de kookkunst van Ann wel laten gevallen, hebben afgewassen en de ganse avond gezellig samen gezeten.

Onderwerp : De living...

Het weer dat voor dit WE voorspelde niet veel goeds, dus besloten we van 's anderendaags een kleine wandeling naar het dorp te maken. Een wandeling in het natuurgebied zat er gezien de drassige bodem niet in voor 's anderendaags.

Onderwerp : B&B Mirabella

Onderwerp : LEDE : De Kerk

's Morgens wachtte ons een uitgebreid ontbijt dat door Vera was klaargezet. Verse pistolekes, met alle soorten beleg en dan nog eens koffiekoeken!

Onderwerp : Ontbijttafel
Onderwerp : Koffie koekjes

Het kon niet op... Na het ontbijt zijn we dus zoals voorzien naar het dorp gewandeld, hebben er de kerk bezocht en het kerkhof en zijn we langs een omweg teruggekeerd omdat het al heel erg begon te overtrekken. Thuis gekomen hebben we dan den overschot van de lasagne warm gemaakt en genuttigd. Ondertussen was het al flink beginnen regenen en het zag er niet uit dat het nog zou verbeteren. De hele namiddag hebben we dan gezellig in de warme living doorgebracht en 's avonds was het aan de beurt van Lut en Michel om hun kookkunsten te tonen. We hebben genoten van een excellente puree met witloof en ham in een kaassaus van in de oven en onder de grill! Het was om duimen en vingeren af te likken... Maar zoals met de lasagne was er hier ook genoeg van over om er 's anderendaags s'middags nog eens van te eten.

Onderwerp : Een zicht in de keuken

Gezien het maar bleef regenen hebben we ook deze tweede avond doorgebracht in de gezellige living, zijn op tijd gaan slapen en hebben de zaterdag weer van een uitgebreid ontbijt genoten.

Onderwerp : Gezelligheid troef!!!

De zaterdagmorgen zijn we dan met de auto naar het centrum van Aalst getrokken om naar het lokale museum te gaan kijken. Dit was echter gesloten (ging maar om 14 uur open), zodat we maar naar de plaatselijke markt geweest zijn en besloten om in de namiddag terug te komen. Onderweg naar Aalst zagen we verschillende weiden onder water staan en de beek waarlangs we reden dreigde over te lopen. In het terug rijden (rond de middag) was het blijkbaar nog erger geworden en werd er besloten van niet meer terug te rijden en rustig thuis te blijven. Ondertussen hoorden we ook op de radio dat er overal overstromingen waren, en iedereen was toch wat ongerust voor wat er verder te gebeuren stond.

Onderwerp : Vier op een rij!

We lieten ons niet intimideren en besloten om ons 's avond nog eens goed te amuseren. We hebben dan genoten van de kookkunst van ons Mi-Jeanne met ribbekes en patat in de pel...
Ook hier hadden we teveel, maar daar hebben we ons met ons gevieren 's anderendaags bij Marcella en Louis over ontfermd.
De zondagmorgen moesten we na het ontbijt onze kamers ontruimen want Vera en Jan moesten alles in gereedheid brengen voor de Duitse gasten die in de loop van de namiddag zouden arriveren, zodat we voor de rest van de dag onze plan elders moesten trekken. Gezien er overal wateroverlast was hebben we maar besloten van zo snel mogelijk huiswaarts te keren, zodat ons WE in mineur afliep. Desalniettemin doet het toch altijd deugd om zo eens met broers en zussen een Weekendje weg te zijn en kijken we al uit naar de volgende keer... Misschien eens aan zee???

donderdag 14 oktober 2010

Bezoek aan TOO TOO MUCH MUCH in Museum DHONDT-DHAENENS

We hadden er al veel over gehoord en ook al wat impressie over gekregen en dus moesten we zelf maar eens langs gaan. Met het verjaardagsfeestje van ons Jaana hadden we de tijd niet en daarom zijn we gisteren 13/10/10 maar eens langs geweest.
Waarover gaat het eigenlijk? Hierbij een deeltje uit de uitnodiging.
De tentoonstelling "Too Too - Much Much" van de Zwitserse Thomas Hirschorn is zijn eerste belangrijk project in een Belgisch museum. De modernistische architectuur en de residentiële context van het museum bieden de kunstenaar de ideale humus om na te denken over de betekenis van "hoeveelheid". Hiertoe gebruikte hij het begrip 'drankblik' vanwege de universele vorm en basisproduct voor de creativiteit in alle culturen. Dit was het vertrekpunt voor een spectaculaire totaalervaring. De maatschappelijke realiteit van massaproductie en - consumptie worden door de kunstenaar op een positieve manier gerecupereerd voor een creatieve daad.
Hij vulde namelijk het museum met tonnen blikjes afval. Op sommige plaatsen was het bijna tot aan het plafond gekipperd... Hier en daar werden dan enkele gebruiksvoorwerpen samengesteld met blikjes... of stoelen tussen de blikjes geplaatst enz.

Onderwerp : Zicht op museum DHONDT-DHAENENS

Uiteindelijk stelt hij de vraag hoe we als individu omgaan met duizenden gevoelens, ervaringen en beschouwingen die ons dagelijks beroeren.
De ervaring die hij zo creeert is tegelijk beklijvend, confronterend en een uitnodiging tot dialoog en discussie.

Onderwerp : Ons MJ aan de inkom met het boek vd kunstenaar

Gezien het museum niet gemakkelijk toegankelijk was werden er voor de bezoekers laarzen voorzien. Ook werd ons erop attent gemaakt dat het betreden op eigen risico gebeurde... Dus gebeurlijke ongevallen zijn niet voor rekening van het museum.

Onderwerp : Zicht op de tentoonstelling

Binnengekomen viel de stank eigenlijk nog mee. Volgens onze Jan hadden ze al twee keer komen spuiten tegen het ongedierte en stonden er al enkele dagen vier grote "vochtafzuigers" te draaien. Dus de lucht was niet meer zo vochtig (door overschot van cola en bier etc in de blikjes) en de fruitvliegjes waarvan men in het begin last had waren door het "spuiten" gedood of geneutraliseerd.

Onderwerp : Zicht op de tentoonstelling

Het was dus wel eens interessant om dit alles te zien en zelf na te denken over het feit dat wij zoveel afval produceren... en wat er mee moet gebeuren !

Onderwerp : Zicht op de tentoonstelling

dinsdag 21 september 2010

Verslag van het Partnerschaft wochenende.

't Is weeral voorbij. Voor de organisatoren een geslaagd weekend en voor ons een aangenaam, maar druk WE.
De vrijdagavond rond 19 uur werden onze gasten door het ganse districtsbestuur verwelkomd in Jeugdcentrum VIZIT in de Heistraat. Linde en Hans waren niet van de partij want Linde voelde zich niet goed, wou wat gaan liggen, daarom is Hans ook niet meegegaan. Na enkele toespraken en wijntjes... zijn we dan tegen 21:30 u huiswaarts gekeerd en iedereen is vroeg gaan slapen want onze gasten waren al zeer vroeg thuis vertrokken. 's Anderendaags 's morgens moesten we ook tijdig opstaan want vooraleer iedereen (6 volwassenen) klaar was... dat kon wat duren. Soit, ons Linde voelde zicht een stuk beter en is dan ook mee vertrokken voor een bezoek aan het vernieuwd station van Antwerpen dat als eerste punt op het programma stond. Om 10 uur werden we daar opgewacht door een groep van vijf gidsen...

Onderwerp Vernieuwd station van Antwerpen : vooraanzicht.

Per 20 bezoekers was er één voorzien. We werden in groepen ingedeeld en vertrokken. Zowel binnen als buiten. We vertrokken in de inkomst hal, dan naar de bovenste rij sporen (van het oude kopstation) en dan naar de onderliggende perrons. Het onderste zorgt ervoor dat de internationale treinen niet meer rond moeten rijden en aldus een winst maken van een tiental minuten!

Onderwerp Vernieuwd station van Antwerpen : binnenzijde van op het laagste perron

Na een bezoek van één en een half uur (via nieuwe Kievit ingang en langs de ondergrondse parking van het Astridplein) waren we dan vrij tot half twee. Hiervan moesten we gebruik maken om een deel van de stad te zien en iets te eten. We zijn gewoon van de Meir naar het Ponton aan de Schelde gewandeld en zijn onderweg op de Meir een broodje gaan eten bij de Panos. Meer moest dat niet zijn!
Aan het ponton stonden de meesten al te wachten, maar toch moesten we nog op enkele personen wachten zodat we pas rond 14 uur konden vertrekken richting Temse. Als verrassing zijn we nog eerst een stukje stroomafwaarts gevaren tot aan de Scheldebocht, zodat we een mooi zicht kregen o de Zeevaartschool, het Mas en dan ook de ganse stad...

Onderwerp Zicht op Het Mas dat volgend jaar officieel geopend wordt.
Onderwerp Zicht op Antwerpen...

Na een geweldige vaart van ongeveer 2,5 uur kwamen we dan in Temse aan. We mochten niet te snel varen want met had niet op voorhand gevraagd om de brug van Temse te openen (is verplicht op zaterdag), zodoende moest het laag water zijn, zodat onze boot de 'Verdi' er zonder problemen onder kon. Uiteindelijk legden we dan aan in Temse en daar werd de traiteur opgeladen zoals voorzien, maar ook een deel van de Harmonie "Sint Bavo". Die kwamen namelijk nog wat live muziek brengen... een welgekome verrassing!

Onderwerp Rede van Temse

Onderwerp Een deel van de harmonie St. Bavo

Als iedereen aan boord was werd verder gevaren richting Dendermonde. Zo ver zijn we echter niet geraakt... en we zijn ergens (?) teruggedraaid, want we moesten tegen 20 uur terug zijn voor onze bus! Onderweg was er dan een BBQ voorzien. Wij merkten er weinig van want gezien het echt niet warm was zaten de meesten binnen en werd het vlees klaargemaakt in de keuken... Het was dus een koud buffet met gebarbecued vlees...

Onderwerp Aanschuiven aan het koud buffet
Onderwerp en daarna naar het warme vlees en de lekkere saus

In het terug varen kwamen we dan voorbij Sint-Amands met het graf van Emiel Verhaeren, waarvan je hier een foto kan zien:

Onderwerp St-Amands aan de Schelde

Tegen 20 uur waren we dan terug in Temse en konden we bijna direct vertrekken richting Wilrijk. Wij hadden plaats genomen in de bus van Ilfeld. Die volgde een tijdje de bus van Niedernhausen, maar dan bleek dat onze chauffeur over de brug van Temse wou rijden en dus via Breendonk terug reed, terwijl de anderen langs de autostrade gereden zijn. In Wilrijk zijn we echter practisch samen aangekomen en zijn we dan met onze auto naar huis gereden (met MJ in de koffer want anders was er te weinig plaats!) Daar aangekomen hebben daar nog iets gedronken en zijn dan tijdig naar bed gegaan. Hierbij nog een foto op de boot, samen met onze Duitse vrienden.

Onderwerp VlnR : Linde, Hans, Hubert, Rosi, Marie-Jeanne en Rik

De zondag zijn we dan rustig opgestaan, hebben ontbeten en een ganse morgen aangenaam gebabbeld en werden de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Tegen de middag hebben we dan fritten met varkensfricassée gegeten. Een nieuw recept, speciaal voor onze Duitse vrienden bereid. Heel lekker! en ze hebben ervan genoten!
Tegen half drie zijn we dan vertrokken naar de hoek van de Sint Bavostraat met de Kerkhofstraat. Daar waren namelijk stoelen voor ons voorzien (in totaal 150!). Van hieruit konden we echt genieten van de stoet!
Tegen 16:45 uur kwam dan de "Belleman" de stoet aankondigen... en die was bij ons tegen 17 uur.
Onderwerp De Belleman kondigt de stoet aan.

Daarna volgden de officiële vertegenwoordigers van de "Geitenkoppen":

Onderwerp De Geitekoppen heten U welkom

Dan volgde er een bonte mengeling van Wilrijkse geschiedenis, cultureel (en ander) leven, sprookjes, etc... Het meeste had natuurlijk wel wat te maken met de 'geiten':
Onderwerp De geitjes mochten natuurlijk niet ontbreken!

Aan belangstelling ontbrak het ook niet voor de 3e grootste stoet van België, met een bezoekersaantal dat geschat werd op 100,000 mensen!

Onderwerp 100.000 bezoekers???

Het sprookje van de "Wolf en de 7 geitjes" werd natuurlijk niet vergeten!

Onderwerp Wolf en 7 geitjes

Tegen kwart voor zes was de stoet dan ten einde. We zijn vlug nog iets gaan drinken en naar het toilet geweest in het KWB lokaal, waarna we met zijn allen afscheid zijn gaan nemen van onze vrienden van Niedernhausen die direct zouden vertrekken. Rond 23 uur zijn zij dan aangekomen in hun thuishaven. Wij zijn samen met Rosi en Hubert naar huis getrokken, maar onderweg stelde Hubert voor om iets te gaan eten. We zijn dan bij de THAI in de Jules Moretuslei iets gaan eten. Het was lekker! Thuisgekomen hebben we nog iets gedronken en hebben ons klaargemaakt op tegen 21 uur naar het vuurwerk te gaan kijken. Spijtig genoeg was er niet zo veel te zien van de plaats hier op het Valaar die we hadden uitgekozen, maar ja MJ wou niet naar de Bist uit schrik voor de knallen. Volgend jaar Met de jaarmarkt ga ik alleen naar de Bist om het vuurwerk te bewonderen, dat staat nu al vast!
Maandagmorgen stond Sophie hier al om 8:25 uur om Stef te brengen. Wij zijn dan samen met Stef onze gasten Rosi en Hubert naar de Boomsesteenweg gaan brengen om aldaar afscheid te nemen van alle deelnemers uit Ilfeld. De Bus is rond 9:15 vertrokken en rond 18 uur kregen we bericht dat ze thuis waren! De technische ploeg van de Geitestoet was onder de brug bezig met het afbreken van de praalwagens en enkele van onze dames konden het niet nalaten om te vragen of ze geen van die mooie bloemen kregen. Natuurlijk was er voor iedereen wat voorzien!
Als iedereen dan weg was zijn we met de tram samen met Stef naar de jaarmarkt in Hoboken geweest. We zijn naar de geitjes, schapen, ponnykes, paarden en koeien gaan zien... Stef heeft zelfs een toertje op een ponny gemaakt ... en fier dat hij was!

Onderwerp Stef op de Pony

In het teruggaan naar de tram moesten we weer over de kermis en daar heeft hij dan in een auto op een molentje gezeten!

Onderwerp Stef in de auto...

Hier nog een foto van onze Stef terwijl hij geniet van zijn youchourtje...

Onderwerp Stef met een youchourt