Bijdragers

zondag 26 december 2010

Kerstfeest bij Sophie en Bart in Edegem

Als eerste van de schoondochters had Sophie voorgesteld om het Kerstfeest dit jaar eens over te nemen van Bompa en Bonneke. Ik moet zeggen dat ik een geslaagd initiatief vond en dat het héél tof was. Hierbij een overzichtje van de feesttafel :
Van Kerstfeest 2010
We hebben natuurlijk eerst, zoals het op een goed feest past, genoten van het aperitief met de nodige hapjes. In ons geval was het een goeie Cava en voor de kinderen "Kittybul" (kinderchampagne!) Voor de hapjes werd er gekozen voor van alles (nootjes, chips etc), een spiesje van appeltjes en spekjes, spiesjes van kerstomaatjes en kaas en voor de vegetariërs een spies met tofou. Dit werd door iedereen geapprecieerd. Dank je wel Joëlle, Raf en Jessica!
Tussenin werden er al wat pakjes opengemaakt door de kleintjes. Het was tof om zien!
Dan hebben we ons aan tafel gezet voor het voorgerecht... Ik kan het niet meer zo goed naar voren brengen als onze Koen dat gedaan heeft... Maar het was een cocktail van garnaaltjes, scampies, tomaatjes en nog wat ingrediënten die het vergeten ben, maar het resultaat mocht er zijn. Dank je wel Caroline en Koen.
Van Kerstfeest 2010
Na het voorgerecht konden we genieten van een lekkere prei & paprika soep van Sophie en Bart! Ik vond ze heerlijk, want ik heb er twee maal van genomen! Dank je wel Sophie en Bart!
Zoals hiervoor al vermeld werden er tussendoor ook pakjes geopend!
Van Kerstfeest 2010
Ondertussen begon Bonneke al aan het hoofdgerecht en moest ik natuurlijk gaan meehelpen. Wij hebben een risotto (vermengd met venkel, gourgette , wortels en garnalen) gemaakt met een moot gebakken zalm. Al zeg ik het zelf, het was weer goed! Dank u Bonneke!
Bij het openen van de pakjes hadden we natuurlijk ook een verantwoordelijke aangeduid en dat was onze Stef :
Van Kerstfeest 2010
Iedereen moest stil zijn alvorens er een nieuw pakje mocht geopend worden. Als Stef trommelde wou hij stilte... Tof gedaan maatje!
Natuurlijk kon de boog niet altijd gespannen staan en moest er tijd gemaakt worden voor vriendschap tussen neefje en nichtje...
Van Kerstfeest 2010
Onze Raf wist zijn cadeauke wel op prijs te stellen...
Van Kerstfeest 2010
Ook Jaana en onze Stef waren blij met hun pakje ...
Van Kerstfeest 2010
Van Kerstfeest 2010
Van Kerstfeest 2010
Voor de rest waren ook de groten tevreden denk ik zo te zien aan de reacties:
Van Kerstfeest 2010
Van Kerstfeest 2010
Gezien de familie Flodder vanaf maandag voor een weekje naar de Ardennen trekt mochten de groten hun nieuwjaarsbrief al opzeggen...



Dries bedankte Bonneke hartelijk voor de gekregen centjes...
Van Kerstfeest 2010
Het nagerecht werd gepresenteerd door Tinne en Jan(us) een Stroedel (appelen en nootjes) versiert met ijs en chocoladesaus... Om duimen en vingeren af te likken. Dank aan Tinne en Jan! Zij konden nadien nog effe genieten en zoals jullie op bijgaande foto zien, waren zelfs de ongeborenen aanwezig en die lieten zich blijkbaar niet onbetuigd... Wordt het er ééntje, twee, of drie???


Natuurlijk konden de kindjes het niet tot het einde uithouden en gingen tijdig slapen, maar de anderen hebben genoten tot na middernacht... Moe, maar tevreden konden wij tegen half twee ons bedje in. Dank je wel Sophie en Bart voor een geslaagde avond! Waar vieren we volgend jaar Kerst???
Hieronder nog enkele foto's van de aanwezigen. Als je klikt op volgende link, kom je op mijn Picasa-web album, waar je alle foto's kan bekijken!


Geen opmerkingen: