Bijdragers

woensdag 28 januari 2009


Deze week al druk bezig geweest.  Maandag naar 't UZA om te gaan informeren welke rekening van onze RAF nog niet voldaan was...  Ook een nieuw rijbewijs gaan halen.  Men had me bang gemaakt dat men in Frankrijk tegenwoordig grondig controleert en dat oude Belgische rijbewijzen tot 250 € boete zouden kunnen krijgen.  Dinsdag ben ik dan naar de Fortis van RAF geweest om zijn geld over te schrijven en daar na naar onze Jan om wat kilometers te doen.  Met onze Jan en Jaana zijn we naar Tinne gereden zodat ons Jaanake rustig zou kunnen lunchen.  Wij zijn dan binnendoor terug gereden; we moeten immers tegen de vrijdag zo veel mogelijk kilometers gedaan hebben, zodat de nieuwe auto nog een rustig kan gecontroleerd worden alvorens we zaterdagmorgen in alle vroegte naar Zuid-Frankrijk trekken.  Deze namiddag zijn we met Dries en Amelie naar Technopolis getrokken en we hebben er alle vier van genoten.  Morgen gaan we met Moemoe boodschappen doen in Putte en daarna wippen we eens binnen bij onze Paul!

zondag 25 januari 2009

Pistolekes feest Marie-Jeanne


Het is dan eindelijk zo ver. We vieren weer feest! Ons Marie-Jeanneke is vorigen donderdag 61 lentes jong geworden! Voor hare verjaardag zijn we vrijdag naar Tejaterbende Oeps gaan zien. Ze speelden het stuk Lysistrata in "Het vierde Oor" in Olen. Voordien zijn we iets gaan eten in "Dorp 37" in Olen. Een aanrader, maar wel prijselijk!
Vooraleer we daar naartoe gereden zijn hebben we eerst onze nieuwe wagen gaan afhalen in Garage Gaspar in Mortsel. Het betreft hier een Opel Vectra 19 dti met alles erop en eraan die we al een tijdje geleden besteld hadden. Met deze nieuwe wagen zijn we dan naar Teske gereden, waar we geconstateerd hebben dat twee buizen van de waterleiding gesprongen waren. De 27e februari komt de loodgieter deze herstellen.
Nu wachten we dus op de komst van kinderen en kleinkinderen om seffens een stukje taart te eten tijdens een gezellig samenzijn en vanavond besluiten we met een 'pistolekes' maaltijd.

woensdag 21 januari 2009

Lumbago


Zondag is onze Jan dus bij ons geweest om enkele broeken te laten verkorten. Toen ze hier waren heb ik natuurlijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog enkele fotokes van ons Jaana te maken.
Dinsdag waren die klaar en zijn we ze gaan weg doen en hebben ons Jaana nog eens gezien.  Het is een prachtbaby en Janus en Tinne zijn ho zo fier!  Daarna zijn we langs de Fortis van Raf geweest om zijn nieuwe kaart af te halen. Die moeten we nu zo vlug mogelijk bezorgen.
Ons moedertje Marie-Jeanne heeft nu al enkele dagen problemen met een blokkage in het bekken.   Daarom zijn we gisterenavond ook  naar de ostheopaat geweest . Na een behandeling van iets meer dan een half uur was het al veel beter, maar ze moest vandaag nog wel rusten.  Ik moest naar de gastro-hepatologie voor een bloedname en een "suiker-test".  Deze laatste om eventueel uit te kunnen sluiten dat ik suikerziekte heb, en dat het alleen maar pancreas problemen zijn.  Dit hield in dat ik eerste een bloedafname heb laten doen, dan een contraststof moeten nemen dan dan na een half uur terug bloedafname, dan een half uur later nog eens en dan na één uur nog eens.  Daarom was ik maar tegen de middag thuis.  Na het middageten heb ik dan ons dagelijks brood gebakken zodat we er weer enkele dagen tegen kunnen.

zondag 18 januari 2009

Na 't Van Roy weekend ben ik begonnen met mijn handeltje in glucosaminesulfaat-pillen. Ik zou die moeten nemen om mijn spieren en gewrichten terug soepel te maken; en om ze goedkoper te krijgen moest ik ze per duizend stuks nemen.  Ik heb dus nog twee afnemers gevonden om deze grote aankoop te delen.  
De 24e december hebben we dan hier bij ons met de ganse familie het kerstfeest gevierd nadat we eerst in de kapel in Edegem de kerstavond viering gevolgd hebben.  Hier moest Dries zingen in het koor, ons Amelie moest voorlezen en onze Stef mocht het kindeke Jezus zijn!   De week tussen kerstmis en nieuwjaar is rustig verlopen.  Raf en Joëlle zijn hier eens komen eten, onzen Bart is met zijn familie naar de Ardennen getrokken om samen met vrienden nieuwjaar daar te vieren en wij zijn op 31 december naar Beernem gereden om bij Karel met de Van Roykes nieuwjaar te vieren.  Tweede nieuwjaarsdag zijn we dan bij ons ma geweeest en op 3 januari naar Kampenhout voor het verjaardagsfeestje van Joëlle.  Ondertussen zaten we hier in een "ijstijd" zodat tegen de babyborrel men overal op elke plas en kanaal kon schaatsen!
Den 10e januari was het dan den "babyborrel" van JAANA in de villa van het museum!  We hebben ervan genoten; het was echt tof!  De volgende dag was het receptie van onze burgemeester op de Grote Markt, waar we voorzien werden van drank (soep, warme choco, warme wijn, koude Koninck, frieten etc...)  Daar na moesten we ons haasten om op tijd in de Kern in Wilrijk te zijn voor het Nieuwjaarsconcert.  Dat was fantastisch!  Een Sextet speelde Schubert, en deed dat op een sublieme wijze!
De woensdag 15 januari had ik dan een afspraak met Prof. Michielsen van Hepatologie in het UZA.  Alvorens de gal gaat verwijderd worden, moet ik nog een uitgebreid "suikertest-bloedonderzoek" laten uitvoeren op 21 januari.  Wanneer het resultaat hiervan bekend is gaan we afspreken wanneer ik kan geopereerd worden.
De vrijdag namiddag zijn we wat gaan bijpraten bij Sophie en Bart en hebben we onze Stef nog eens aan het werk gezien.  Die ziet ge groeien! 
Gisteren zijn we dan naar tante Marcelle  geweest waar we half pension kregen aangeboden.  Dus een goed avondmaal, leuke gesprekken, wat filmkes van de kinderen bekeken en voor we het wisten was het half één 's nachts.  Vanmorgen om 9 uur geweest met de geur van verse koffie en na het ontbijt nog wat gekletst en ons klaargemaakt om terug huiswaarts te rijden, alwaar we tegen 17 uur onze Jan en zijn gezinnetje verwachten!