Bijdragers

zondag 21 februari 2010

Update januari - februari 2010

Na de verjaardag van ons MJ zijn we al twee maal naar de film in de Kern geweest. De eerste maal naar "MILK" (over het ontstaan van de homo-beweging in de USA), en de tweede maal naar "MEISJES" over enkele oudere vrouwen (rond de 60) die hun jeugd-pop-groepje terug willen opstarten, met alle gevolgen en hilarische momenten erbij...
Ons Amelie moest op 27 januari haar spreekbeurt geven en ze deed dit met de hulp van Bompa. Het ging over "Hoe bakken we een driekoningentaart" met alles erop en eraan.
Op zondag 31 januari zijn we dan samen geweest met alle leden van de WNI om naar de foto's van onze driedaagse in ILFELD te kijken. Het was weer tof!
De 4e februari zijn we naar het EWT ("Doorbijten") geweest en de 5e februari naar het Zeemanshuis ("60, ja en dan..."). Het waren allebei schitterende stukken die zeer goed gespeeld waren. In het Zeemanshuis heeft Alex Van Aeken de belangrijkste rol op zich genomen... zware rol, met volgens mij heel veel van buiten te leren proza. Knap voor een man van 60!
Vorige week maandag zijn we nog eens gaan babysitten in Deinze (hier vertrokken vòòr zeven uur 's morgens om daar tegen acht uur te zijn!) en twee maal naar Edegem (woensdag en donderdag). De woensdag 10 februari 2010 was het rond half zeven hevig beginnen sneeuwen en de strooidiensten waren hier niet echt op voorzien; met als gevolg bijna 1000 km file in de ochtendspits... Onzen Bart en Sophie probeerden er door te geraken, maar waren na 10 minuten al terug om hun fietskes te komen halen en zich hiermee naar het werk te begeven. 's Avonds zijn ze nog redelijk goed thuis geraakt!
In 't weekend van de 13e februari 2010 heb ik, na maanden nadenken, besloten van Base (die TELE2 hadden overgenomen) te verlaten en alles bij TELENET te nemen! De installatie is voorzien op 8 maart 2010.
In de Krokusvakantie hebben we het niet al te druk gehad omdat we geen babysit engagement hadden. De 16e zijn we naar Marie & Ferre geweest om afspraken te maken ivm de uitnodiging voor het tuinfeest dat Maria op 22 mei organiseert in Schoten, en dit voor haar 70e verjaardag.
Donderdag 18 februari zijn we dan naar Beernem gereden om Karel te bezoeken die op 8 februari in Leuven geopereerd werd en sinds 14 februari terug naar huis mocht. Hij zag er niet slecht uit, maar hij droeg nog duidelijk de sporen van een "pas geopereerde"... 't komt allemaal wel goed!
De 16e februari is ons nichtje Nadia bevallen van een tweede dochtertje ROMMÈ. De bevalling zelf is goed verlopen en het kindje heeft de eerste moedermelk gehad; maar daarna is het misgelopen. Nadia kreeg een vloed en moest dringend geopereerd worden! Het is haar geluk geweest dat men er zo vlug bij was. 's Nachts heeft ze dan terug problemen gehad; maar er werd eigenlijk niet ernstig op gereageerd. Op haar verjaardag (17/02/10) is ze dan weer dringend geopereerd omdat ze blijkbaar een inwendige bloeding had opgelopen. Hierna werd ze 24 uur kunstmatig in slaap gehouden op de dienst "intensieve verzorging". Ondertussen werd Rommé ook naar "intensieve" gedaan omdat de dokters dachten (?!) dat ze geelzucht had.
Ondertussen zijn beiden aan de beterhand, maar ons Nadia mag zich niet bewegen (kans op bloedingen is nog veel te groot), niet opwinden en zeker geen bezoek ontvangen... We zullen dus moeten wachten om haar te zien tot de "babyborrel", die voorlopig voorzien is op 18 april e.k.
Gisterenavond was er dan nog den "drink" ter gelegenheid van de 35e verjaardag van Sophie... waar we het heel gezellig was. Onze Jan, Tinne en Jaana zijn hier blijven slapen en zijn vanmorgen rond den tienen richting Deinze gereden. Om half drie gaan we met Dries en Amelie naar de Kern. We gaan er naar de voorstelling van "Het is ingewikkeld" zien, waar Kris Lenders (zoon van oud-geburen) de hoofdrol in speelt!

Geen opmerkingen: