Bijdragers

dinsdag 27 augustus 2013

Weekendje Berlijn van Vrijdag 23 augustus 2013 tot maandagavond 26 augustus 2013

Op vrijdag 23 augustus vertrok om 20:45 ons vliegtuig (LH5569) naar Berlijn. We waren naar de tram gewandeld, dan met tram 2 naar het Centraal Station en daar de IC2640 naar Brussel luchthaven genomen. Alles was vlot verlopen, alleen had onze inkomende vlucht vertraging, zodat we uiteindelijk 50 minuten vertraging hadden opgelopen. Hierdoor was het bijna 23 uur vooraleer we in Berlijn Tegel (luchthaven) bus 109 naar de Tiergarten konden nemen. Deze bus bracht ons op 20 minuten naar de hoek van de Kantstrasse. Hier moesten we nog een 300 meter te voet gaan naar ons hotel D.O.M.I.C.I.L. (Kantstrasse, 111A, 10625 Berlin).

"Ons ****hotel D.O.M.I.C.I.L."

Tegen middernacht lagen we in ons bed, en hebben redelijk goed geslapen tot 8:30 uur 's morgens. Dan genoten van een heerlijk ontbijt met lekkere koffie, zodat we er tegen zouden kunnen. Aan de receptie wat inlichtingen gevraagd en we besloten eerst een wandeling in de buurt te maken en dan van een ticket te kopen om met "City Circle" bus rond te rijden.

"Een oude woning op de Kurfürstendamm"

Het ticket kostte 22 € de man voor 48 uur, maar ik vond dat het zijn geld dubbel en dik waard was. We zijn om 12 uur ingestapt aan de 'Kurfürstendamm' en hebben bijna drie uur op de bus gezeten, om zo voorbij alle bezienswaardigheden te rijden. Hier konden we dan zien waar we de volgende dag zouden uitstappen om iets te bezoeken. Om een kleine honger te stillen zijn we dan in een "Caffe Haus" een stuk taart (Napoleontorte) met koffie gaan eten; en we hadden inderdaad genoeg...
's Avonds zijn we voor 45 € (voor- , hoofdgerecht en wijn) in een Thais restaurant (DAO, Thai Homestyle Kitchen, Kantstrasse 133, 10625 Berlin) te gaan eten. Het was zeer lekker.
Tegen 22 uur dan terug bedje in; om 8 uur er terug uit, een uitgebreid ontbijt en dan naar de bus.

"Checkpoint Charlie : waar men van Oost naar West ging; als men de nodige papieren bezat!"

"Marie-Jeanne voor enkele beschilderde stukken van de MUUR die men heel gelaten heeft"


"Marie-Jeanne met een 'beer', symbool van Berlijn"

Aan Checkpoint Charlie zijn we dan uitgestapt en hebben daar van alles bezocht, dan naar de Potsdamer Platz en daar zijn we in de "Alte Potsdamer Strasse" zijn we dan in de Arkaden binnengestapt en een 'gelati' gaan eten. Hier hebben we van genoten en we hadden weer zo goed gegeten dat we niets meer hoefden... tot 's avonds.

"Marie-Jeanne op de Potsdamer Platz"

"Hier staat nog een deel van de MUUR"

Van hier ging het dan naar het Joodse gedenkteken en de "Brandenburger Tor" terug de bus op en nog wat rondgereden.

"Ik temidden van het Joodse gedenkteken."

" De Brandenburger Tor."

's Avonds zijn we dan achter de hoek van ons hotel gaan eten in een typisch Duits restaurant "Mommsen-Eck" (Haus der 100 Biere : Mommsenstrasse 45, 10629 Berlin). Hier hebben we héérlijk gegeten en waren nog geen 30€ kwijt voor twee personen! Nadien zijn we moe, maar voldaan gaan slapen.

Onze laatste morgen hebben we nogmaals genoten van een heerlijk ontbijt en zijn nogmaals op de bus gesprongen om een ganse toer te doen, om alles nog eens in ons op te nemen. Nu hadden we onderweg controle en die man zei dat we erop moesten letten dat ons ticket maar tot 12 uur gold! We hebben twee maal in de file gestaan en dan heeft onze chauffeur ook nog wat rust genomen, zodat we niet geraakten waar we wilden. We zijn dan maar afgestapt aan het Schloss Charlottenburg, dat gesloten was (maandagsluiting), en zijn verder gewandeld.

"het Schloss Charlottenburg met prachtige tuinen"

Onderweg, het was ondertussen al 13 uur, zijn we dan nog iets typisch Duits gaan eten in restaurant "Schlossgarten", Schlossstrasse 64 te 14059 Berlin, voor 23,10 €. Dan terug naar het hotel om onze bagage op te halen, onderweg in de U-baan nog een ticket gaan kopen voor onze bus, en tegen 15 uur naar de halte van bus 109. Krak zei één van de wielen van mijn Samsonite en ik kon verder met ze te sleuren en dragen...
Uiteindelijk toch op de bus en de luchthaven geraakt. Het vliegtuig had weer vertraging, maar ditmaal maar een twintigtal minuten, waarvan er tijdens het vliegen 10 werden goedgemaakt. Dat was echter niet genoeg, want we kwamen één minuut te laat voor onze trein naar Antwerpen Centraal. Dit betekende een half uur wachten. In Antwerpen aangekomen wilden we bij Panos nog een broodje kopen, maar die was al gesloten... Dan maar in de Spar iets gehaald en hop naar tram 2. Van de VIIe Olympiadelaan tot thuis hebben we afgezien met die valies, en we waren blij om thuis te zijn...

Vakantie in Umbrie (Italië)

Op zaterdag 27 juli moesten we om 14.15 uur opstijgen, maar wegens laadproblemen konden we pas om 14.45 uur vertrekken.
We hadden een zeer rustige vlucht en een zachte landing omstreeks 17.00 uur.
We gingen onze auto ophalen, een mooie Renault Trafic, en vertrokken rond 18 uur richting Podere Casserelle.
Onderweg nog even gestopt om wat eten en drinken aan te kopen en dan rond 20.45 uur aangekomen in ons vakantie huisje.
Hier hebben we nog vlug een omelet gebakken, die hebben we dan opgegeten met het brood en de charcuterie die we onderweg gekocht hadden. Want... we hadden natuurlijk een reuze honger!
Iedereen heeft heerlijk geslapen tot zondag 28 juli ongeveer 9 uur, dan ontbeten en héérlijk genoten aan het zwembad. Pret en leute!

" ons appartement was bovenaan"

Dan zijn Bart, Sophie en ons Bonneke vertrokken om op zondag inkopen te doen in MARSCIANO...
Ze hadden een iets verkeerde richting gekozen en hadden zich bijna vast gereden, zijn terug gedraaid en pas na vier uur waren ze terug in ons appartementje, waar wij al ongeduldig zaten te wachten... Inderdaad de weg was niet zo gemakkelijk te berijden en gevaarlijk als er een tegenligger was, maar niet getreurd, we zaten daar héél rustig met muggen, mieren, dazen enz... Zelfs zij die er normaal geen last van hebben (zoals Sophie) konden niet ontkomen en kregen ook hun portie van de beten...

"pret aan het zwembad"

We genoten van de omgeving en het zwembad...
We hadden besloten om elke telkens als we een stadje bezocht hadden een rustdag in te lassen.
We begonnen op maandag 29 juli met een uitstap naar TODI en ORVIETTO, vanwaar je hieronder enkele foto's kunt vinden.
In Orvietto zijn we dan rond 18 uur gaan eten, wat zéér vroeg is in Italië, en waar de keuken nog gesloten was, maar als ze dan zagen dat we met 7 waren, toonden ze zich bereid om voor ons open te doen. Ik hoop dat ze hun dat niet beklaagd hebben...







Zoals gezegd volgde dan op 30 juli een rustdag.


Op 31 juli zijn we dan naar PERUGIA en ASSISI gereden...





1 augustus was dan weer een rustdag, maar dan hadden we een pizza-avond georganiseerd met twee andere families die daar ook logeerden. De familie uit Zottegem met drie jonge meisjes en een baby, een een vrouwelijk koppel uit Nederland met een meisje van rond de 8 jaar en een jongen van 5 jaar...




Op vrijdag 2 augustus is dan iedereen naar Rome gereden; met de auto naar TERNI en daar de trein op naar Rome Centraal. Stef en ik bleven ter plaatse en hebben ervan genoten... in de namiddag een schoonheidsslaapje, terwijl de anderen een vermoeiende dag hadden, maar genoten hebben van de oude stad.
Zaterdag en zondag (3 en 4 augustus) waren dan weer twee rustdagen...
Op 5 augustus zijn we in de voormiddag allen samen naar de markt van MARSCIANO geweest en in de namiddag zijn we in San Venanzo een gelatti gaan eten; dat smaakte!

Dinsdag 6 augustus was het dan tijd om naar SPOLETO te rijden waar ze in het restaurant Bompa zijn bestelling vergeten waren. Die kreeg zijn eten pas als iedereen gedaan had...







Op 7 augustus zijn we nog maar eens naar Marsciano gereden, een rustdag ingelast en 's avonds voor de tweede maal een pizza avond georganiseerd, ditmaal met een familie uit Gouda (NL) en één uit Edegem... De volgende dag was weer een rust ( of zonnedag ) zodat we uitgerust zouden zijn om op vrijdag 9 augustus op tijd te kunnen opstaan en zo tijdig naar onze B&B in FIUMICINO zouden kunnen vertrekken.
We zijn dan redelijk vroeg vertrokken, zodat we rond half elf al in Fiumicino waren. Uitgepakt, ons geïnstalleerd en Bonneke en Bompa bleven daar om iets te zoeken om 's avonds te eten. De rest vertrok naar Rome om de 'Via Apia' te bezoeken. Wij wandelden tot aan de zee, hebben daar iets gedronken en zijn dan terug gekomen...
Rond 19 uur waren de anderen terug en zijn we in een plaatselijk restaurant goed gaan eten.

s' Morgens zou ons vliegtuig om 10:25 uur vertrekken en kwam er aan onze vakantie een einde. Hiervoor moesten we wel vroeg opstaan en een karig ontbijt tot ons nemen ("It is forbidden by the law that I serve you fresh food" had onze gastvrouw ons gezegd). Al met al viel het nog mee, zijn we tijdig op het vliegtuig geraakt, en zijn we rond 13:30 uur aangekomen, zodat wij onze Raf konden bellen die ons zou afhalen. Voor de familie van Bart zou Bompa Snor komen.