Bijdragers

woensdag 19 september 2012

Eindelijk nog eens wat nieuws… Ons Marie-Jeanneke wou er nog eens tussenuit… en vermits we op maandag 17/09 niet voor de DAS-kes moesten zorgen konden we tussen donderdag 13/09 en dinsdag 18/09/13 er nog eens tussenuit knijpen. Den 13e ben ik dan begonnen met één en ander op te zoeken. Ons MJ wou naar de zee! Dus ik gaan informeren bij vakantiehuizen, maar daar bleek alles voor het WE bezet te zijn. Er was immers goed weer voorspeld! Uiteindelijk viel onze keuze op hotel GEORGES in Wenduine. Ooit wilden we daar eens naartoe, maar toen was alles bezet. Nu bleken ze nog over één kamer te beschikken. Ik heb die direct gereserveerd van vrijdag tot maandag. Vrijdag, de 14e na het middageten zijn we dan vertrokken richting kust. Eerst nog even langs Beernem gereden om de ijsblokken die An en Karel hier vergeten waren binnen te brengen.
Rond 16 uur arriveerden we in Wenduine en werden daar hartelijk ontvangen. We namen onze intrek in kamer 8 op de tweede verdieping en zijn dan een wandelingeske gaan maken in Wenduine centrum. Tegen 17:30 uur moesten we terug op de kamer zijn om de soap “Neighbours” te volgen… Ons MJ wil die nl. niet missen. Hierna hebben we in de bar een aperitiefke genomen, waarna we naar “Restaurant ’t Mosselhuisje” (Delacenseriestraat 11) getrokken zijn om aldaar ons tegoed te doen aan een steak met sla (MJ) en een entrecote met peper (Rik). Terug in ’t hotel hebben we ons nog tegoed gedaan aan een “Irish Coffee”, om dan tegen 20 uur naar boven te trekken om naar “Thuis” te kijken… Tegen 22:30 uur zijn we dan gaan slapen. Zaterdag de 15e waren we al, fris gewassen en geschoren, om 8:10 uur aan het ontbijt. Het ontbijt was verzorgd en niet overdadig, maar voldoende. Na het ontbijt zijn we langs het strand naar Blankenberge gewandeld. Vanaf 10:00 uur is er een ‘overzet’ aan de geul, die je rechtstreeks van het strand naar de wandeldijk brengt. Wij waren de eerste passagiers! Een wandeling over de dijk naar de “Floreal-Club” om daar te informeren naar de voorwaarden om er volgend jaar ons Boudewijns-WE door te brengen. Spijtig genoeg voor ons ziijn alle kamers tijdens de week van het O.H.Hemelvaart weekend geblokkeerd, omdat ze elk jaar gereserveerd worden voor een ‘groepsgebeuren’. Dan zijn we maar verder getrokken naar de “Duinse Polders”, wat juist daarachter ligt, en waar we ons verzekerden dat ze nog voldoende kamers vrij hadden. Wij hebben alles genoteerd en zullen thuis alles evalueren. Dan trokken we terug naar het centrum van Blankenberge, en ondertussen was het al 13 uur geworden en begonnen we een klein hongergevoel te ontwikkelen. Ofwel stond het eten ons niet aan, ofwel waren de restaurants overbezet, daarom besloten we van ’s middags enkel voor een broodje te gaan en dan ’s avonds in Wenduine warm te eten. We gingen uiteindelijk in een frituur-broodjes zaak binnen, bestelden een smoske met veel groenten en kaas en iets om te drinken. We hebben heel goed gegeten voor ongeveer 12 €! We hadden het wel gezien in Blankenberge en besloten om met de kusttram naar De Haan te rijden. Hier aangekomen hebben we wat gewandeld, zijn iets gaan drinken en zijn langs het strand terug gewandeld naar Wenduine waar we naar het hotel gingen om “Neighbours” te zien. Daar aangekomen voelde ik mij niet lekker, ik had maagkrampen. Het ging blijkbaar niet over en ik besloot niet meer te gaan eten. Mj wou echter nog iets licht eten en we zijn naar “De Beurs” op de Markt gegaan, waar ze een vispannetje bestelde met puree. De vis was blijkbaar goed, de puree minder… Daarna terug naar Georges en rustig naar ons kamer getrokken…
Zondag de 16e waren we even vroeg wakker als de zaterdag en zaten we dus weer tijdig aan het ontbijt. Van mijn maagproblemen was niers meer te merken en ik genoot van eeh heerlijk ontbijt. Iets later dan zaterdag vertrokken we dan. Dit keer met de kusttram naar Oostende. We wilden in Oostende wat rondwandelen, wat we dan ook gedaan hebben. Vertokken aan het Station en de vishaven naar het Centrum. Van het Centrum naar de wandeldijk, daar wat verder gewandeld en… het was weeral tijd om iets tussen de kiezen te schuiven. Ik hou er niet van in al die drukte te gaan eten, daarom gingen we enkele straten het binnenland terug in tot we een gezellige Bistro gevonden hadden waar blijkbaar niemand zat. Het was een vriendelijke, 45 jarige vrouw van Turkse afkomst die hier al van haar tiende woont, en wiens kinderen ondertussen volwassen zijn en twee ervan kokschool volgen. Ik heb een wokschotel met Basmatie rijst genomen en MJ een sole meuniere met zelfgemaakte frietjes. Het was heerlijk! Het enige probleem was dat we nogal lang hadden moeten wachten, maar de conversatie met haar maakte veel goed!
Na nog een uurtje wandelen in Oostende (langs het park en een betoging van de fietsersbond) gingen we terug naar het Station om met de tram terug te rijden. Hier had ik problemen met de bestuurder. Op mijn ene lijnkaart stond onvoldoende geld om voor één persoon de terugweg te betalen. Het toestel had mij geweigerd en ik moest mij tot de bestuurder wenden. Die vertelde mij flegmatiek dat ik dat in de Lijn winkel moest regelen… Ik kan zoveel onbegrip niet verstaan, die weigerde gewoon mijn kaart te ontwaarden; met als gevolg dat we niet betaald hebben. In De Haan zijn we afgestapt, hebben in het oude centrum wat rondgelopen en hebben onze terugtocht aangevat.
Vermits we ’s middags warm hedden gegeten was het dus nu tijd voor iets lichter. We zijn in de Speciaalzaak “Delannoye” enkele broodjes, wat hesp, kaas en wijn gaan halen, die we dan op het terras van ons hotelkamer wilden verorberen. Het was echter iets te fris en we zijn alles binnen maar gaan eten. Om de avond af te sluiten zijn we in de bar nog een “Irish Coffee” gaan drinken! Maandag de 17e wisten we dat schone liedjes niet lang duren en zijn we daarom iets later naar het ontbijt gegaan. We hebben uitgechecked en zijn naar Oostende gereden om in “Ravelingen” en “De Kinkhoorn” achter de voorwaarden voor een verblijf in mei 2013 te gaan informeren. Beide vakantiehuizen hadden in de door ons gewenste periode niet voldoende kamers meer vrij!!! Daarna zijn we doorgereden naar “Het Reigersnest” in St. Idesbald. Hier hebben ze nog wel voldoende kamers vrij, mar nog geen prijzen voor volgend jaar. Rekening houdend met de huidige prijzen zullen zij echter uit de boot vallen! Ondertussen was het bijna middag geworden en dachten we aan onze maag. Gezien we goede herinneringen hadden aan het Restaurant “The Lord” in Middelkerke besloten we daar naartoe te rijden. Gelukkig was dit open en hadden ze nog enkele plaatsen. Na het eten hebbe,n we nog een wandelingske gemaakt in Middelkerke, hebben er een koffie gedronken en zijn dan huiswaarts gereden waar we rond 16 uur zijn aangekomen. We vonden het een fijn, geslaagd Weekend!