Bijdragers

woensdag 23 mei 2012

Borsweekend in La Maltournée (Gros-Fays --> tegen Bouillon van 16/05/2012 - 20/05/2012


Op maandag 14 mei 2012 was het dan zover.  Tegen 16 uur mochten wij ons huurhuis in Gros-Fays betrekken.  Om 12 uur ben ik Stef in 't school gaan afhalen om bij ons thuis te komen eten en tegen 14 uur zijn we dan vertrokken richting Ardennen. Daar zijn we met de nodige tussenstops tegen 16:15 uur aangekomen.

De eigenaars waren niet thuis, maar hadden de sleutel op het terras onder een boempot gelegd, zodat we zonder moeite binnen konden.  Om half vijf stond de eigenaar Danny daar om zich te verontschuldigen en ons welkom te heten.  Als welkomstgeschenk stond er een fles cava op de tafel.  Nadat we alles uitgeladen hadden en ons geïnstalleerd hebben we wat foto's van het huis en de omgeving gemaakt en zijn via Vresse en Lafôret naar Alle gereden om brood te gaan halen en daar na zijn we doorgereden naar de Carrefour van Bièvre voor de grotere inkopen.

Dit is de achterkant van "Le Saule" met de speeltuin.

Dit is de voorkant van "Le Saule".
























Gezien het niet al te warm was hebben we de centrale verwarming moeten aansteken en 's avonds hebben we het ons gezellig gemaakt door de open haard aan te steken en van het knetterend houtvuur te genieten.
Zonder morren is Stefke op tijd gaan slapen; maar 's anderendaags was het om zeven uur al dag voor hem...  "Bonneke, het is al  licht", dit kwam hij aan ons bed vertellen.
Kijk eens Bompa, ik kan één oog dicht doen...
Wij zijn dus tijdig opgestaan, hebben van een lekker ontbijt genoten, ons klaargemaakt en naar Vresse gereden om bij de beenhouwer wat charcuterie en bij de kleine Delhaize nog wat anders te halen.
Gezien het niet al te schitterend weer was hebben we een tourke van een vijftigtal km. gemaakt met de wagen zodat we tegen de middag terug waren en konden gaan koken. De namiddag hebben we een korte wandeling gemaakt en met Stef naar de schapen en de koeien gaan kijken en hem bezig gehouden in de speeltuin en met het nemen van de foto's van het huis.

Slaapkamer van Sophie, Bart, Amelie en Stef...

Keuken en eetkamer...

Slaapkamer van Caroline, Koen en Toine.

Eén van de drie salons!
De woensdag 16 mei was dus de lang verwachtte dag voor Stef, want dan zouden mama, papa, broer en zus aankomen.  Eigenlijk is hij heel flink geweest want hij heeft op geen enkel moment heimwee getoond.  In de late namiddag zijn dan eerst Bart en familie en daarna Jan en familie gearriveerd.  Zij hebben zich geïnstalleerd en wij hebben voor het avondeten gezorgd met 'argentijnse hamburgers' van bij de Wim en voor de vegetariërs enkele vege-burgers van de Carrefour.
Raf met Dries in actie op den biljart.

De spaghetti was een echte aanrader... met veel groentjes en kaas.
De spaghetti werd ook aan de andere kant van de tafel gesmaakt.

Koen stelde voor om donderdagmorgen maar te komen... wat uiteindelijk middag werd, zodat ze direct mee konden genieten van de spaghetti op Deinsze wijze.   Onze Raf en Joëlle kwamen pas tegen het avondeten aan en zij konden nog meegenieten van de verse pistolekes die Koen van Mortsel had meegebracht en die wij een beetje opgewarmd hebben.


Avondeten met opgewarmde verse Pistolekes van Mortsel
Donderdag 17 mei op Hemelvaartsdag zijn we in de namiddag eerst nog een boswandeling naar Mouzaive gaan maken zonder Raf en Joëlle (die waren nog in Nederland) en Koen en Caroline (die waren thuisgebleven omdat Toineke niet goed was en Caroline wat moest rusten).

We waren nog maar net weg of een vos kruiste ons pad... Het was zeker geen schichtige vos, want we konden hem tot op een tiental meter naderen alvorens hij in het bos verdween.
De vos had ons allang gezien, maar uiteindelijk verdween hij in het bos.

Na de wel heel steile afdaling (waar Bonneke zere benen van gekregen heeft) zijn  we iets gaan drinken in een cafeetje "Mon Manège a Toi" aan de overkant van de voetgangersbrug over de Semois, en daar is onze Stef in 't water getotterd.

Voetgangersbrug  met het cafeetje "Mon Manège a toi"

Gelukkig kon Koen hem en de andere kinderen komen halen zodat die tijdig thuis geraakt zijn.  De groten zijn dan door het bos, na een wandeling van een dik uur terug thuis gekomen.

Iets drinken op een terrasje...
De vrijdag was het dan aan Bart en Sophie om voor het middageten te zorgen...  Het werd een typisch gerecht  "peekes stoemp met Ardeense worst".  Ik moet zeggen dit viel ook in de smaak. In de namiddag zijn we dan met Stef en Jaana naar het kasteel van Bouillon (ridders) geweest, waar die hun hartje nogal konden ophalen en waar de ridderverhalen hun aandacht trokken.
Zicht op een deel van Bouillon vanuit het kasteel.

Sophie moest en zou ne ridder kussen... Amelie heeft haar bedenkingen daarbij.

Tijdens de roofvogel show heeft ons "Ameline" (zoals die vogelverschrikker haar noemde) zelf de show gestolen.  Zij stond daar namelijk als "landingspaal" voor een valk...


Amelie is er klaar voor.  De handschoen met een stukje vlees en de pot op haar hoofd.


De arend is zojuist op haar arm geland... en hij woog wat door.  Ze had hem niet zien aankomen...
Hij vloog dan ook nog op haar hoofd...

Tijdens ons bezoek aan de burcht is een deel van de familie niet mee geweest (Bart met Dries en Fien; Joëlle en Tinne met Tinus).  Die zijn ondertussen naar de Colruyt geweest voor nog wat laatste aankopen (ondermeer vlees en kikkererwten voor de mousaka die onze Koen 's avonds al ging prepareren) en zij zijn er dan ook nog enkelen gaan pakken...
Toen wij moe van 't kasteel kwamen zijn we ook nog even op een terrasje gaan zitten hebben iets gedronken, zijn naar den bakker geweest, hebben iets gekocht voor Koen en Caroline (de thuisblijvers) en zijn dan huiswaarts gekeerd.

De zaterdag hebben we dan de Mousaka van Koen gegeten (heerlijk !) en direct daarna zijn Koen, Caroline en Toine huiswaarts gekeerd omdat Toineke echt te ziek was...  's maandags (21 mei) bij de pediater bleek dat hij een dubbele oorontsteking had (aan beide oortjes) ocharme den Toine...

Stef, Amelie en Dries bij het begin van de wandeling...

In de namiddag zijn we naar Lafôret getrokken om met de kleintjes de "Sprookjeswandeling" te gaan maken.  Dit leverde weeral enkele mooie kiekjes op. Daarna gingen we met zen allen naar de rommelmarkt en afsluiten deden we op het terras van"Au bon Relais".

Familie Boudewijns-Remes met Jaana die eigenlijk niet op de foto wou... 

 
Onze Jan en familie zijn na het avondeten vertrokken.  Beide families zijn dacht ik zonder problemen thuis geraakt...
De laatste dag voor de kinderen, zondag 20 mei hebben we nog een ferme ochtendwandeling gemaakt en daarna is Raf begonnen met het maken van de pizzadeeg.




Met de nodige hulp van zijn twee sous-chefs kwam dat dik in orde! Kijk maar eens naar het resultaat:




en smaken dat dat deed...   In de namiddag rond 15 uur zijn Raf en Joëlle dan vertrokken en die waren rond 19 uur pas thuis...  Bart en familie zijn rond 16 uur vertrokken en ik denk dat die pas rond 20 uur thuis gekomen zijn.
Wij zijn dan tot maandag alleen gebleven en hebben nog genoten van een nachtje regen.  's Morgens was het mistig en nat en hadden we eigenlijk niet veel goesting om te lang te blijven.  Na de opkuis zijn we iets na 11 uur terug huiswaarts getrokken.  Tegen half twee waren we thuis van een hopelijk voor iedereen aangenaam Weekend.  We vonden het alleen spijtig dat ons Toineke te ziek was zodat hij en Koen en Caroline er niet volop van konden genieten.  Hopelijk hebben we volgend jaar geen zieken.

In de loop van deze week werden er ook verschillende familie foto's gemaakt zoals de volgenden:




bovenaan Bonneke met haar zes kleinkinderen en onderaan Bompa met vijf van de kleinkinderen, een zoon Jan(us) en een schoondochter Sophie.

En dan de groepsfoto's :


Bovenaan zie je ze allemaal op een serieuze foto en onderaan hebben we geprobeerd een "zotte" foto te nemen...


zondag 6 mei 2012

Op zaterdag 28 april 2012 kwamen we met een vijftigtal Wilrijkse leden van de vereniging "W.N.I." (Wilrijk - Niedernhausen - Ilfeld) aan de Boomsesteenweg ter hoogte van 't Spant bijeen om met de bus naar Ilfeld te trekken.  Daar zou immers het 'Partnerschafts Wochenende' doorgaan.
Na een voorspoedige reis met een file van drie kwartier juist voor Dortmund en dan nog eentje van een klein kwartiertje juist na Kassel kwamen we om 10 over vijf (17:10 uur) aan in Autohaus Gerecke voor de officiële ontvangst.
Na de inkwartiering was er een avondmaal voorzien in het "Schützenhaus" waar Gisella, de voorzitster van Ilfeld de plak zwaait!  Het avondeten werd voorafgegaan door een plaatselijke zanggroep van volksmuziek die tot onze verbazing 'jodelmuziek' bracht.  Het werd een gezellige avond, maar gezien in ons gezelschap Linde zich niet goed voelde en bij de familie Hätscher thuisgebleven was, zijn wij ook op tijd opgestapt.
Zondagmorgen 29 april 2012 werden we om 8:45 uur verwacht aan de kerk waar er drie bussen klaarstonden om ons naar Clausthal-Zellerfeld te brengen.  Gezien we met drie bussen waren werd voor het bezoek van de verschillende onderdelen ook geopteerd om ons in drie groepen te verdelen.  De Belgische bus werd dan omgedoopt tot groep 1, die als eerste het "Oberharz Wasserregal" mochten bezoeken en ook als eerste ons middagmaal kregen (tussen 11 en 11:30 uur al!)
In het "Wasserregal" kregen we meer informatie over het gebruik van waterkracht in de mijnindustrie.


Gebouwen van het Wasserregal.
Nadien trokken we dan naar het Bergbaumuseum waar we deskundige uitleg kregen van hoe het er vroeger aan toe ging in de mijnen waar men koper, zink en zelfs zilver kon winnen.  Als afsluiter werden we dan in een 'geïdealiseerde, gereconstrueerde mijn' rondgeleid.

Een mijnwerker in volle ornaat.

Zo zagen de lagen steen eruit die uit de mijn kwamen.


Nadien trokken we dan naar 'Goslar' waar we een bezoek brachten aan het "Kaiserpfalz" en een wandeling door de historische Altstadt maakten onder de leiding van bekwame gidsen.  We kregen hier dan juist nog wat tijd om iets te gaan drinken, want tegen 18 uur moesten we terug zijn aan de bus om terug te keren naar Ilfeld waar we tegen 19 uur verwacht werden in het hotel "Zur Tanne" voor een avondmaal in buffetvorm.  Ook hier zijn we niet lang gebleven, want onze medegasten voelden zich nog niet 100 %.

s' Anderendaags, maandag 30 april 2012 werden we rond half tien verwacht om naar Wernigerode te reizen. 
Nu was het echter mijn beurt om af te haken.  Ik nam al enkele dagen medicatie tegen de hevige hoest die ik van mijn kleizoon TOINE had overgenomen, maar ik had er niet bij stil gestaan toen ik de vooravond wat veel wijn gedronken had.  De combinatie " wijn - pillen " had mij de das omgedaan.

Oude apotheek in Nordhausen.

Wij zijn dus niet mee geweest naar Wernigerode.  De vrouwen wilden dan toch iets doen en we besloten met twee auto's (de schoondochter werd opgetrommeld) naar Nordhausen te rijden en daar wat te winkelen. Tegen de middag zijn we daar iets gaan eten en kort daarna zijn we teruggekeerd.  Ik heb me dan direct even op bed gelegd, maar heb toch meer dan twee uur geslapen, waarna ik mij weer iets beter voelde.  Maar ja, ik moest beter zijn of ik zou het "Walpurgisfeest" op de "Grillplatz van Ilfeld" moeten missen.
Na het avondeten zijn we met de bus van Niedernhausen naar de feestplaats gereden waar we al voor 19 uur waren.  De rest van onze groep is maar rond 20 uur aangekomen.

Ambiance op de Grilplatz rond 19 uur.



Hier was tegen vorige jaren al veel ambiance.  Waarschijnlijk door het goede weer.  Ik weet nog goed dat het hierboven altijd heel koud was en nu was het rond de 20 graden rond 19 uur.
Ik heb nog enkele fotokes gemaakt van heksen en duivels, maar tegen 21 uur moest ik passen en ben ik samen met Linde terug huiswaarts gekeerd.

MJ met de "hoofdduivel"


Rik met de "hoofdheks"

Uwe als duivel

Kleinzoon Uwe als kleine duivel

Drie kleine hekjes die strijden om de titel van "Mooiste heks"

nog een deelneemster... de latere winnares schijnt (?)

nog een deelneemster...

Ook heksen hebben honger, en wat is beter dan een Thüringer wurst?

Na een goede nachtrust zijn we op dinsdag 1 mei 2012 's morgens rond 10 uur naar het Kurpark gegaan voor de inwijding van de "Meiboom".  De speeches werden dit jaar tot een minimum herleid, vermits de twee bussen nog een lange reis te wachten stond. 

Nadat we afscheid genomen hadden zijn we dan om 10 over elf vertrokken.  De terugreis was voorspoedig en zonder problemen, zodat we tegen 19 uur terug aan de Boomsesteenweg stonden.
Het was een aangenaam, maar druk weekend, en volgend jaar is het aan ons... dan komen de mensen uit Niedernhausen en Ilfeld naar Wilrijk!  Hopelijk zijn ze bij ons ook zo tevreden!