Bijdragers

dinsdag 17 januari 2012

Alles oké

Gisteren heb ik dus een halve dag in het UZA doorgebracht.
De coloscopie is zonder problemen verlopen. Dr. Macken heeft twee poliepjes gevonden en verwijderd. Nu wordt er microscopisch nagekeken of ze goedaardig zijn. De uitslag hiervan mag ik binnen een tiental dagen (?) verwachten, maar als er geen problemen zijn wordt mij dat pas bij de volgende afspraak op 16 april 2012 medegedeeld. Voor de rest is er niets onrustwekkends gevonden en mag ik dus terug op de beide oren slapen. Wat een opluchting...

zaterdag 14 januari 2012

Eindelijk...

Maandag 16 januari 2012 zullen we het weten. Dan moet ik binnen voor mijn 'coloscopie'. Ondertussen heb ik eigenlijk geen last gehad. Ik heb genoten van de voorbije feestdagen en geen last of pijn gehad. Morgen zondag 15 januari begin ik dan met de voorbereiding. Een ganse dag geen vast voedsel nemen. Ik ga mij beperken tot drie maal 200 ml “Nutridrink” verdeeld over de ganse dag. ’s Avonds begin ik dan met het maken van mijn avonddrankje met “Klean-Prep”. Ik moet één zakje van het poeder (Klean-Prep) oplossen in één liter water. Tussen 20 en 21 uur moet ik de eerste liter drinken en tussen 21 en 22 uur de tweede liter.
De dag van het onderzoek zelf, de maandag dus, moet ik tussen 6:30 uur en 7:30 uur weer een liter drinken en tussen 8:30 en 9:30 de laatste liter dan dit drankje. Het is belangrijk dat ik dit allemaal uitgedronken heb, zodat de stoelgang waterig en lichtgeel is, zonder brokken!
Om 12:30 uur word ik dan verwacht in het daghospitaal van het UZA voor de coloscopie. Het onderzoek zelf zou dan starten rond 14:30 uur en duurt een twintigtal minuten.
Als alles goed gaat mag ik na het onderzoek nog een beetje uitslapen en hoop ik tegen een uur of vijf (of zes) naar huis te mogen.