Bijdragers

maandag 14 november 2011

Terug oké!

Ik voel me nu terug in mijnen normalen doen...
Vandaag is de laatste dag dat ik antibiotica moet nemen. Mijn dieet gaat nog door tot ik op 11 december terug binnenmoet in het UZA. Maandag 12 december 2011 volgt dan de 'coloscopie'.
Ondertussen zijn we van 9 tot 12 november naar Teske geweest. Daar hebben we nog wat "opruimwerk" gedaan in het bos... De interessante delen van de gevelde bomen gezaagd en weg-gestapeld... Het bos wat opgekuist en de bungalow winterklaar gemaakt.
De stoof die we vorig jaar gekocht hebben heeft al goede diensten gedaan. Het was er 's avonds heerlijk warm, wat na een dag van hard werken en een goed doucheke wel mocht... Goed geslapen dat we hebben... Allez ik voelde mij weer terug goed fit.
Nu moeten we stilaan gaan denken aan de komst van onze "Renzo". Als alles goed gaat komt die tegen 5 december 2011. Dus het kort...

donderdag 3 november 2011

Opname in UZA op 28 oktober 2011

Ik ben dan op donderdag 27 oktober 2011 naar de dokter geweest en hij verzekerde me dat het zeker geen 'prostatitis' was, maar hij dacht eerder aan 'diverticulitus' en heeft mij terug doorverwezen naar de dienst "gastro-enterologie" van het UZA. Ik probeerde er een afspraak te versieren, maar daarvoor moest ik meer dan twee maanden wachten. De vrijdag 28 oktober 2011 ben ik dan terug gegaan en heb hem verteld dat ik in het UZA geen afspraak kon krijgen voor 20 januari 2012.

'Dan moet je maar terug via de SPOED binnengaan' vertelde hij me. Hij heeft een doorverwijzingsbrief geschreven en ik ben dan op vrijdagnamiddag 28 oktober rond 17 uur binnengegaan.
Dr. COVELIERS van SPOED heeft me onderzocht en een CT-scan laten maken. Hierop zag hij dat ik inderdaad "diverticulitus" had. Dit is een ontsteking van 'uitstulpingen' aan de dikke darm, en dit met beginnende "abcedatie" (vorming van abcessen...)
Ik mocht niet meer naar huis en werd dringend opgenomen. Ik mocht ook niet meer eten en moest eigenlijk mijn darmen zo leeg mogelijk maken. Direct kreeg ik antibiotica en pijnstillers.

In totaal ben ik nog tot woensdag 2 november 2011 in de kliniek gebleven. Nu lijkt alles beter te gaan en binnen zes weken (12 december 2011) moet ik terug binnen voor een 'coloscopie'; dit is een grondig darmonderzoek. Hopelijk is alles dan goed en kan ik dit hoofdstuk afsluiten...