Bijdragers

vrijdag 30 oktober 2009

Volgende verjaardag...

Tja, de verjaardagen komen eraan. (Dries - Bart - Amelie - Raf - Janus - Marie-Jeanne enz)

Na Jaana is het nu de beurt aan den Dries. Hij wordt al 11 jaar! Waar is de tijd dat hij nog pampers droeg? Vanavond gaan we op zijn gezondheid er één (of twee?) drinken... Het is te hopen dat hij het zo goed blijft doen op school als hij nu doet. Hij wordt nog een goeie! Ik ben eens benieuwd of er ook nog iets te knabbelen gaat vallen, want hij heeft niet gevraagd om een taart te bakken. (de deeg van de vorige vond hij blijkbaar niet zo goed...)
De zondag gaan we dan bij Bie aan ons jaarlijks "wafelen festijn" beginnen. Neen, dit is geen album van Nero die zo eindigt, maar een traditie bij de "VanRoykes"... Elk jaar organiseert tante Marcella en Nonkel Louis deze familiebijeenkomst. Nu is het bij Bie in Londerzeel (het is daar wat groter dan in Kapelle op den Bos!) en wij verheugen ons er al op.
De maandag is het dan een vrije dag (vervanging voor den eerste november) en gaan Janus en Tinne nog wat in Deinze werken, terwijl wij dan op Jaana gaan letten...

maandag 19 oktober 2009

1e verjaardag Jaana



Gisteren was het dan zover. Jaana's eerste verjaardag!




Na de stemming voor de "Lange Wapper" hebben we in de voormiddag twee vlaaien gebakken, één met krieken ( lievelingstaart van Dries) en één met pruimen. Tegen half één zijn we vertrokken richting Ledeberg. Wij dachten daar als eerste aan te komen? maar dat was zonder de anderen gerekend. Gelukkig waren we nog niet de laatsten. Na een drankje en wat chips zijn we dan allen vertrokken richting "Geboortebos". Gezien niemand de exacte locatie kende zouden we onze Jan volgen. Wij waren echter al langer weg en daarom stopten we onderweg, waar we dachten dat het ongeveer was. Het was echter nog enkele km verder. Daar stond dan een bord (onder de viaduct van de E17) "Parking Geboortebos". Wij dachten dat het niet ver meer was... Maar toen ons Moemoe doodop was, bleek dat we nog maar in de helft waren (nog minstens 500 meter verder). Dus wij zijn met haar in een cafeetje een koffie gaan drinken. De anderen hebben dan de aanplanting van de "boom van Jaana" mee gevolgd.








Nadien zijn we terug naar Ledeberg gereden waar we nog gezellig taart gegeten hebben, en tegen de zessen nog een pistoleke. Het was een aangename bijeenkomst en ik denk dat ons Jaana met al haar pakjes er ook van genoten heeft. Tot de volgende!

vrijdag 16 oktober 2009

Ilfeld en Teske

Ja... ons badkamer in Teske is nog altijd niet compleet af... De lamp verwerkt in het badkamer meubel flest soms... Dat wil zeggen gaat vanzelf uit of gaat niet aan als je de schakelaar aanzet ! Willems gebeld op 28/9 en op 1/10, afspraak gemaakt voor zaterdag 10/10 's morgens na 9 uur... Wie we niet gezien hebben ... jawel...

De vrijdagmorgen 2 oktober zijn we hier al om half acht vertrokken om tegen tien voor acht de bus te nemen aan 't Spant richting Ilfeld. Na wat files onderweg zijn we tegen 17:15 uur dan toch eindelijk ter plaatse geraakt. Het was een aangenaam weerzien tijdens de receptie die ons door het gemeentebestuur van Ilfeld werd aangeboden.
Minder goed was het gesteld met Hans van Niedernhausen. Hij was daags tevoren in het ziekenhuis opgenomen... met problemen die aanvankelijk als hartproblemen bestempeld werden maar later bleek het iets anders... dus Hans en Linde waren er niet bij!
Het was een heel druk weekend!

De zaterdag hebben we de ganse dag rondgereden om van alles en nog wat te bezoeken. Van Kyffhäuser (de burcht van Barbarossa) naar Bad Frankenstein waar we het Panorama Museum bezocht hebben, naar Arche Nebra.


Het avondeten was voorzien in "Poppenbergs Ruh", maar wij waren uitgenodigd om privé te gaan eten. De dag werd afgesloten met een vuurwerk dat we vanuit het keukenvenster van Rosi gevolgd hebben. Nadien is Gisela samen met Klaus nog langs geweest en hebben we nog enkele uurtjes bijgepraat (en gedronken).




De zondag zijn we dan begonnen met het planten van een boom in het Ahorn-arboretum dat vijf jaar geleden opgericht werd door een gemeente werkman en nu reeds het grootste "ESDOORN" park (arboretum) van Duitsland is... Ik geloof dat men vertelde dat er al 176 verschillende esdoorns staan... Daarna naar een protestantse kerkdienst, 's middags gaan eten bij Gisela in het "Schützenhaus" en dan in de namiddag de "Nordhäuser Traditionsbrennerei" gaan afzien met "Verkostung" In totaal hebben we toch 7 verschillende soorten schnaps mogen proeven!



Hier namen we dan afscheid van de mensen van Niedernhausen, die toen al de terugweg naar Niedernhausen gingen aanvatten. Onze mensen hebben dan nog in de buurt een ritje gemaakt om eens een idee te hebben van de omgeving. Wij hebben hier niet aan mee gedaan, want wij hebben hier zelf al veel rondgereden.
De maandag morgen zijn we rond 10 uur huiswaarts getrokken, waar we tegen 18 uur aankwamen. De file van Ranst tot Borgerhout hebben we via de "busbaan" ontweken... Toffe chauffeur!


De vrijdag (9/10) zijn we dan naar Teske gereden waar we wat opgeruimd hebben en de zaterdag tevergeefs gewacht op de loodgieter! Zaterdagavond naar huis en zondag was het "Nationale Architectuur dag" of zoiets en zijn we "Den Bell" gaan afzien. Ik vond het heel tof qua inrichting en dat het ganse gebouw mooi gerenoveerd is. Ons Carolientje is de zondag namiddag vertrokken naar Hongkong (reeds lang geplande reis) en zal pas tegen 't eind van de maand terug in Belgenland zijn! Ondertussen zijn we nog eens naar Ledeberg geweest om te babysitten en ook naar Edegem (2x)... Naar de notaris geweest in Ekeren (maandag) en met Amelie naar den tandarts (woensdag).


Morgen gaan we naar het feest van de Ferre die volgende maandag "Tachtig" wordt en zondag naar het feest van Jaana die "Eén" wordt!