Bijdragers

maandag 22 december 2008

Van Roy weekend van 19 tot 21 december 2008






De vrijdag voormiddag zijn we in Wilrijk vertrokken.  Tegen 11 uur waren we in Kapelle waar we 's middags nog bokes gegeten hebben.  Voor mij heeft tante Marcella nog enkele eitjes  over enkele gebakken patatjes gegoten.  Ik vroeg er maar twee, terwijl ze er slechts drie had.  Dat eentje zou dan moeten blijven liggen.  Maar bij het dekken van de tafel is het brood uit de kast gevallen en los op het eierdoosje dat op de tafel stond, met als gevolg dat dat eitje kapot was en dus ook gebakken is geworden...  Enfin, soit, na het middag eten zijn we rond 13 uur vertrokken richting Lafôret.  Na een voorspoedige reis kwamen we daar omstreeks ten halven vieren aan. Vlug de sleutel gaan halen om de verwarming op te zetten.  Alicia (de dame van tegenover waar we de sleutel moesten halen) verwelkomde ons en vertelde ons hoe alles werkte.  Ze zette de thermostaat goed en zei dat het wel vlug zou opwarmen.  Groot was onze teleurstelling toen het een half uur later nog altijd even koud was en we de chauffage-ketel niet aan gang kregen.  Dan maar terug naar haar om te vragen wat we moesten doen.  Ze nam contact op met de eigenaar en die belde een half uur later terug.  Aan de hand van zijn uitleg hebben we de ketel kunnen opstarten en was het inderdaad snel warm.  Ondertussen waren de anderen ook al aangekomen en konden we tegen 18 uur eten.  Ons Marie-Jeanne had hiervoor gezorgd (een lekkere venkel soep en couscous met varkens stoofvlees op haar wijze) en ik moet zeggen iedereen was zeer tevreden... Of ben ik vooringenomen?   Als we goed bezig waren is dan de loodgieter gekomen en die heeft de lucht uit de stookolie leiding geblazen zodat alles op een kwartiertje opgelost was.   We gingen een gezellige avond tegemoet nadat de trouwe Thuis fans hun soap gezien hadden. (er was TV-Vlaanderen via de sateliet)  Het was reeds na middernacht als we ons dan eindelijk te slapen gelegd hebben.  's Anderdaags (zaterdag) morgens waren Michel en Lut van corvee.  Dwz. zij moesten zorgen voor het ontbijt...  en het was heerlijk!  Wit en bruin brood, sandwiches en voor iedereen een zacht gekookt eitje, kaas, hesp, confituur, speculoospasta, hagelslag, choco, peperkoek en noem maar op... 

Kijk maar naar de bezige monden...











In de voormiddag zijn we naar dan Vresse-sur-Semois gewandeld, alwaar wat inkopen gedaan werden voor 's anderendaags.  Na een korte wandeling door het dorp trokken we terug naar onze gite.  We hebben een boterhammen maaltijd genomen (iets uitgebreider dan het ontbijt...) en zijn in de namiddag vertrokken voor de "Sprookjeswandeling".   Hier moesten we de miezerige regen en de modder trotseren.  Lut heeft weinig(?) problemen ondervonden van haar rug en Ann die heeft mee gestapt als de beste, niettegenstaande die haar voet verzwikt had enkele dagen voor het weekend...  Al bij al viel het goed mee, alleen zagen we er niet uit... modder overal!  Bij het einde van de tocht zijn we er dan één (ne groten Achouffe voor de mannen) gaan pakken in het enige plaatselijke cafeetje dat ook dienst deed als 'kruidenier'.   Tegen half zes waren we terug thuis, waar we ons opgewarmd hebben, moppen getapt en dan is Marcella begonnen aan het avondmaal.  Dit keer kregen we "Penne met een roomsaus van champignons, spekjes en erwtjes", dit alles overgoten met een goed wijntje hebben we weer genoten...
's Avond speelde zich hetzelfde scenario af als daags voordien, maar dan zonder "Thuis"...  Louis was een beetje moe en is iets vroeger gaan slapen, een uurtje later volgde dan Lut en nog een half uurtje later zijn wij naar boven getrokken.  Hoe lang de anderen nog nagekaart en gelachen hebben weet ik niet, want daartegen was ik al lang in dromenland!   Enfin, 's morgens was ik eerst beneden om de verwarming terug op te zetten en iets later de verantwoordelijken voor het ontbijt, Ann en Karel.  Na het ontbijt hebben we nog lang aan tafel gezeten, zodat we redelijk laat vertrokken op onze ochtendwandeling.  Lut en Michel hebben forfait gegeven vanwege hun rugproblemen, maar met de Tibetaanse olie die ons Jeanne bijhad werd de ergste pijn verzacht! Toen we na 13 uur terug kwamen hebben we nog een uurtje ge-aperitiefd en zijn dan tegen iets na 14 uur aan het middageten begonnen.  Alle overschot van de avondmalen werd opgewarmd en samen met een boke of sandwishke verorberd. Tussen 15:30 en 16 uur zijn we dan begonnen aan het opruimen en inpakken, zodat we rond 16:30 allen huiswaarts gekeerd zijn.  Het was een heel tof weekend en we zullen het ons nog lang herinneren!


woensdag 3 december 2008




Op één december was ons Amelie jarig.  Dit hebben we gevierd in Edegem.






Gisteren zijn we dan naar Ledeberg geweest om te babysitten.  Onze Jan had een afspraak en Tinne moest naar de les.  Ondertussen zijn we met Jaana gaan wandelen en hebben ze tegen 16 uur naar de les gebracht (om borstvoeding te krijgen).

's avonds zijn we dan een frietje gaan steken en daarna terug huiswaarts.  Voor de Kennedy tunnel stond een file van enkele kilometers volgens de radio en daarom dacht ik langs Temse te rijden.  Hier was pas een file...  Na een half uur aangeschoven te hebben ben ik teruggekeerd.  Aan de tunnel aangekomen hebben we ongeveer 5 minuten trager moeten rijden en that was it!